Fitball după naștere și înainte. Gimnastica cu fitball după naștere

Video: Exercitarea după naștere

Chemat bila exercițiu fitball sau o minge de fitness și fizioterapie. Funcția principală a fitball - descarce articulațiilor. bile de exerciții sunt realizate dintr-un material plastic special, care, sub influența greutății îndoiți ușor, luând forma corpului, lucrăm. Gimnastica privind fitball, care este un arc moale, util pentru varice, artrita si osteocondroza. Clasele cu mingea de gimnastică pentru a ajuta la munca de pe spate și a coloanei vertebrale mușchii, intarirea muschilor abdominali.
Fitball după naștere și înainte. Gimnastica cu fitball după naștere
Chemat bila exercițiu fitball sau o minge de fitness și fizioterapie. Funcția principală a fitball - descarce articulațiilor. bile de exerciții sunt realizate dintr-un material plastic special, care, sub influența greutății îndoiți ușor, luând forma corpului, lucrăm. Gimnastica privind fitball, care este un arc moale, util pentru varice, artrita si osteocondroza. Clasele cu mingea de gimnastică pentru a ajuta la munca de pe spate și a coloanei vertebrale mușchii, intarirea muschilor abdominali.
De ce este atât de iubit

Cât de frumos, atunci când există cineva care să se bazeze pe în dificultate și care pot fi împărțite în perioade de viață plină de bucurie. Sună amuzant, dar ne place pentru ea fitball. Exercitarea pe mingea este nu numai întărește mușchii și arde de grăsime, dar, de asemenea, are un efect terapeutic pronunțat. Vibrațiile generate de minge are un efect analgezic, creste peristaltismul intestinal, efect benefic asupra activității stomacului, ficatului și rinichilor. În plus, fitball ameliorează stresul si reduce tensiunea. Sa dovedit că valurile produse de vibrații ale bilei, a trecut în jurul coloanei vertebrale la creier și provoacă emoții pozitive. Ei spun că este util, chiar și doar stând pe fitball (bile-fitboly speciale cu picioare). Coordonarea nu este toată lumea este bine dezvoltat. Exercitarea pe minge, vom folosi mai multe muschi, nu pentru un moment să se relaxeze. Putem spune, forțează corpul să lucreze într-un mod nou.
înainte de naștere

Având în vedere proprietățile curative ale fitball, îl puteți folosi pentru sala de sport, chiar și în timpul sarcină. Deja în mai multe centre pentru a se pregăti pentru o maternitate moale femeile gravide aproape toate cele 9 luni angajate fitball - este util, spun medicii. În cazul în care o femeie gravidă se simte bine, nu se plânge de ton a crescut uter, clasele de aerobic fitball va avea cel mai mare impact pozitiv asupra evoluției sarcinii și de livrare. Cu toate acestea, ar trebui să ne amintim că nu strică la sfatul medicului cu privire la frecvența și intensitatea antrenamentului, a început și sfârșitul lor.

Elastic formă de sfere de gimnastică generează microvibration în țesuturile profunde ale corpului, crescând astfel fluxul de sânge în ele, și îmbunătățește tonul general. De asemenea, această calitate ajută la ameliorarea durerii în spate și șold articulațiilor mama insarcinate.

exerciții speciale de ajutor pentru a crește flexibilitatea, elasticitatea și rezistența mușchilor care vor fi implicate în mod activ la naștere. Diverse mișcări fese de ajutor pentru femeile gravide dezvolta mobilitatea în articulațiile șoldului.

Cel mai bun dintre toate, a face cu fitball-aerobic este foarte distractiv și interesant.

Cele mai populare pozeze pe fitball in timpul sarcinii - ședinței, culcat din nou, în patru labe, culcat piept.
Să mergem!

Aici este un simplu set de exerciții pentru a efectua la domiciliu. Cel mai important - nu uitați să includeți muzica optimist!

Începeți cu poziția inițială (în continuare - ip) stând pe fitball. Efectuați un simplu exerciții de încălzire pentru gât și brațe, apoi se adaugă înclinarea și pivotare. Asigurați-vă că pentru a face o mișcare fese pe minge stânga și la dreapta, înainte și înapoi, și circulare.
„Atacuri“. Ip - stând pe un fitball, puteți ține bine mingea. Pe expiratie, efectuați un picior de îndoire și îndreptați din urmă. Subcategorie ușor înainte. Genunchiul piciorului drept, încercați să-l reducă la podea. Alunecării într-o poziție inițială, respirați. Face același lucru cu celălalt picior.
„Câinele“. Ip - în patru labe, sani pe minge. Asigurați-vă că nu sunt culcat pe burta mingea. Această poziție în sine va aduce placere, scoateți sarcina din spate. legănat ușor de la o parte în alta se va adăuga o senzație plăcută. Efectuați respirație abdominală: burta inspirator umfla, în timp ce expirati Desenați. Opțional, puteți adăuga un picior de ridicare puțin la partea din spate și de 4-8 ori.
"Cat." Ip - panta, așezat pe călcâie, picioarele împreună, genunchii în afară, perie pe fitball. Reach, puteți face rulouri mici de la o parte în alta. Veti simti o intindere placuta fese, șolduri și trăgând înapoi. Respira usor, relaxați-vă.
„Podul“. Ip - așezat, presat fitball coatele la spate, picioarele îndoite de la latimea umerilor. Pe inhala, pornind de la podea, mutați în poziția culcat pe spate mingea. Mâinile pot pune în spatele capului sau stai la podea pe ambele părți. Pe expiratie, coborâți încet fese înapoi, nu puteți atinge podeaua. De-a lungul timpului, vei simți încrezător.
Fitball stoarce mâinile. Ip - așezat într-o poziție confortabilă: pe tocuri sau cu picioarele încrucișate, păstrând mingea cu mâinile. Pe expiratie, se stoarce, fără a îndoi brațele sever. Urmăm starea de relaxare a abdomenului și a feței. Efectuați 10-12.
Comprimarea genunchi fitball. Ip - așezat pe podea, cu un accent pe mâini spate, picioare îndoite, o minge între genunchi. Pe expiratie, stoarce fitball, inspirator relaxați-vă. Efectuați 10-12. Stomacul nu deranjeaza persoana este relaxat.

Acum, ia în considerare modul de utilizare a fitball după livrare:

Evenimentul cel mai așteptat sa întâmplat! Acum, cu copilul ați înțeles totul nou, se bucura de ea cel mai mic, dar o astfel de descoperire importantă. Toată ziua pictat de minut, și o dată excursii planificate la sala de sport, chiar situate în casa de alături, trebuie să se mute într-o perioadă de timp necunoscută. Din păcate. Și ce este termenul limită? Poate că, atunci când copilul este mai în vârstă, puteți începe ... Și apoi alte probleme ... În general, în sertar, ca întotdeauna ...

Dupa nastere, aproape fiecare femeie are o cerere de la o anumită parte a corpului, cauzand o mare dorinta de a reveni la fosta sa frumusețe. Este cunoscut faptul că nu va fi capabil să facă față, fără nici un efort în această direcție, fără efort, un regim alimentar sensibil. Și amânarea începerii creării unui corp frumos la o dată ulterioară, vom continua să se mute departe de visele noastre, făcându-l iluzorie. Și totuși, și copilul crește și vrea să fie mândru de mama sa, cel mai minunat și frumos din lume.

Pentru a ajuta la un vechi prieten vine din spate - fitball. Nu este doar o piesă de mobilier și înlocuirea scaunului de calculator, dar, de asemenea, antrenor personal!

Exerciții pe o minge de gimnastică poate face cu diverse zone cu probleme și pentru a face corp frumos, în special, pentru a scăpa de excesul de greutate din falduri suplimentare de pe stomac, consolidarea presei, pentru a instrui aparatului vestibular, reduce tensiunea musculara si tulpina asupra coloanei vertebrale și multe altele

Dacă medicul dumneavoastră a permis să-și exercite, cu ajutorul fitball bine s-ar putea lucra și la domiciliu.
Din nou, pentru cauza!

Așezat pe un fitball, viguros pruzhinte într-un ritm rapid. Câteva minute mai târziu complica exercitarea: pruzhinte timp și a doua oară trage genunchi la piept. Arme în lateral. Când arcul, efectuați viraje ascuțite la stânga și la dreapta.
Relaxați-vă pe minge, îndreptați corpul. Picioare îndoite la un unghi drept. Coborâți fesele la podea (o minge mică laminate de la talie până omoplați), și apoi îndreptați din nou corpul. Face exercitiul de 25 de ori.
Secure gambe cu bile, odihnindu mâinile pe podea. Push-up-uri de la podea - cât de multe ori ca tine poate.
Lie pe burtă pe minge: picioarele paralele cu podeaua sau ușor în sus. Acum, „du-te“ pe mâini, astfel încât mingea este rostogolit de la piciorul inferior la piept. Roll mingea de 10 ori.
Intinde-te pe podea, în picioare cu bile de odihnă. Încet ridica și coborî fesele pe podea, îndreptați din nou corpul. Efectuați 10-15 ori.
Intinde-te pe partea mingii. Un picior de odihnă față de podea, cealaltă și îndreptați-vă deplasa în sus. Swing calcii sus și în jos de 50 de ori.

Este demn de amintit că, atunci când stai pe minge, unghiul dintre femurului și tibiei trebuie să fie 90-100 de grade. De aceea pompa fitball vă puteți personaliza pentru tine. Dar ar trebui să fie moale și confortabil pentru tine si se simte elastic.

Dacă mai avem încă posibilitatea de a vizita în mod regulat o sală de gimnastică, și nu există nici o minge de by-pass miracol, folosit ca un echipament exercițiu auxiliar. Fitbol gimnastica ca aerobic fitbol, ​​exercită efecte excelente asupra întregului organism. Putere și statice și dinamice exerciții, stretching, exerciții de echilibru pe minge introduce diversitate în activități de fitness. Simplitatea relativă a lecțiilor vă permite să învețe aerobic fitball și gimnastica la domiciliu, folosind videotrenera.

Exercitii pentru femeile gravide cu fitball

Fitball - o minge de gimnastică unic, care nu are contraindicații. pasă inventat de gymnastic un fizioterapeut elvețian pentru gimnastica de reabilitare.

Fitball, exerciții pentru femeile gravide, dezvolta flexibilitatea, echilibrul, coordonarea mișcărilor, ajută la întărirea mușchilor spatelui, apăsați picioare și mâini, precum și pentru a forma o postura corecta a copiilor și adulților să-l corecteze. Vocabular pentru fitbole gravide pentru a contribui la tratamentul bolilor, cum ar fi osteohondroză, scolioză, neurastenie și colab.

Recent, fitball, cum ar fi gimnastica pentru gravidă, am câștigat o mare încredere femeile insarcinate. fitball avantaj în proprietățile elastice - imersiune inegale fese cu bile - aliniază bazinului și a coloanei vertebrale. Fitball are un efect de vindecare, datorită influenței fluctuațiilor mingea de gimnastică de pe coloana vertebrala, discurile intervertebrale, articulațiile și țesuturile înconjurătoare.

In timpul sarcinii creste sarcinii pe toate sistemele și organele care se adaptează la îngrijirea copilului în creștere. Ca urmare a creșterii treptate în abdomen, creștere în greutate, o sarcină suplimentară asupra coloanei vertebrale, modificări de postură. Din cauza uterului în creștere comprimă organele interne, perturbat de sânge și a limfei.

La gimnastica de sarcină optime pentru femeile gravide fitbole corset creat in jurul coloanei vertebrale, îmbunătățirea circulației sângelui și a limfei, metabolismul discurilor intervertebrale. Stare bună a coloanei vertebrale duce la îmbunătățirea funcției organelor interne, deoarece fiecare vertebră este corelată cu o anumită autoritate.Fitball pot fi achiziționate de la supermarketuri și magazine de sport. Cel mai important lucru in alegerea acestui curs dimensiune (diametru) al fitball. De exemplu: creșterea de la 150 la 165 cm - diametru minge gymnastic este de 65 cm, cu o creștere de la 170 la 190 cm - diametru este de 75 cm nu confunda fitball fitbol pentru gimnastică minge gravidă cu mânere pentru sărituri .. Există încă bile cu suprafață aspră - pentru un masaj.

antirazryvnoy fitball echipat cu un sistem de securitate, și anume Accidentală mingii tăieturi de gimnastică nu explodează, și va lăsa să iasă aerul încet. Fitbol se poate umfla cu ușurință printr-o pompă de bicicletă obișnuită și la fel de ușor poate fi suflat off fitbol.

Gimnastica pentru femei gravide. Există trei exerciții de bază pentru femeile gravide:

Așezat pe fitbole exercita muschii podelei pelvine, ceea ce este important in linii de lucru, precum și pentru prevenirea patologiei sistemului urogenital (ptoză rinichi, uter, etc.).
Intins pe o minge, intari muschii spatelui si abdominali. Legănau înainte și înapoi pe spate în această poziție ajută să se relaxeze și ameliorează durerile de spate.
În picioare pe patru labe, pentru a îmbunătăți utero-placentară și circulația sângelui rinichi, reduce sarcina asupra coloanei vertebrale, eliminând astfel dureri de spate. Prevenirea hemoroizi.

Exercitii pentru femeile gravide:

„Scaun activ“ - așezat pe fitball schimba poziția lombare înainte și înapoi, la stânga și la dreapta. rotație circulară a pelvisului, desen opt. Exercitii pentru femeile gravide nu depășesc 10 minute.
„De primăvară“ - o comună care cade pe minge sala de sport dintr-o poziție de ședință. Poate complica poziția inițială pe fitball: încercați să transforme unitatea la dreapta și la stânga, și ridicați și coborâți brațul în sus și în jos.
„Primăvara cu picioarele lor“ - cade de obicei pe fitball de la „așezat“ cu un spectacol de ridicare șold, picior de la podea în poziția salt în jos.
„Butterfly“ - așezat pe podea apucare si strange picioarele fitball, de pompare, prin urmare, muschii coapsei interioare si exterioare.
Rotația în jurul axei sale în timp ce stătea pe un fitball, uita-te la șold (în fund), ridicând mâinile în fața castelului.

Pentru a utiliza un fitball în prima etapă a muncii, este mai bine să aibă experiența de formare cu ei în timpul sarcinii. Acest lucru va permite femeilor să învețe o bună oportunitate de fitball, te obișnuiești cu el.

În timpul lupte, puteți sta confortabil pe picioare fitball largă în afară. Trunchi înclinat ușor înainte. Nu se deschid larg puternic va elimina tensiunea din muschii podelei pelviene. Această situație va redistribui sânge și de a îmbunătăți plămânii de schimb de gaze. Din cauza sarcinii fitball redistribuite coloanei vertebrale, pelvis și perineu. Aceasta stimulează pose activitățile generice, ajută în perioada de „descoperire“.

Pentru a lua o pauză și să se relaxeze în timpul travaliului poate lua o poziție în patru labe. Mâinile și capul de odihnă împotriva fitball. Această poziție va relaxa spate, pentru a îmbunătăți circulația utero-placentară. respirație lentă profundă va ajuta să vă relaxați. În această poziție, un masaj bun partea inferioara a spatelui.

Fitball convenabil și după naștere, atunci când copilul adoarme în mână, și între timp balansoar pe minge sala de sport și de a salva puterea ta.

Start clase pe fitball cu copilul poate avea o lună. Mai multe informații despre exercițiile descrise în articolul „Exercițiile fitball pentru copii"

Video: 5 exerciții pentru a pierde in greutate dupa nastere

Gimnastica cu fitball după naștere

În cazul în care medicul dupa ce a dat naștere a permis să înceapă exercițiul, dar timpul la sala de sport se dovedește a fi lipsit, și puteți începe să-și exercite la domiciliu. Unul dintre tipurile plăcute și utile de antrenament la domiciliu este fitball - un set de exerciții pe minge.

1. Stai pe minge. picioare ferm presate la podea, genunchii împreună, spatele drept, bărbia ridicată de mare, așteaptă cu nerăbdare. Acest exercițiu se va încălzi mușchii și va instrui aparatului vestibular: stai drept și elegant pe mingea nu este la fel de ușor cum poate părea!

2. Intinde-te pe spate pe minge, astfel că mingea se află sub spinare. Mâinile lui în spatele capului său, pelvisul nu se misca picioarele pe podea; - efectuarea trunchiului se transformă. Acest exercițiu mobilizează coloanei vertebrale toracice, intareste muschii pelvieni.

3. Relaxați-vă pe podea și așezați mingea sub picioarele îndoite de la genunchi. Încercați să trageți pelvisului de pe podea, fără a permite mingea să se miște. Se repetă de mai multe ori. Aceste exerciții întări mușchii picioarelor și a pelvisului.

4. În genunchi, așezați mingea sub piept și abdomen, mâini te sprijini pe podea. Ridicați ambele brațul opus și piciorul până la nivelul spatelui, menținerea echilibrului pe minge. Exercitarea întărește picioarele și mobilizează coloanei vertebrale toracice.

5. Intinde-te pe partea ta cu o singură mână de odihnă față de podea, celălalt sub cap, a pus mingea între picioare extinse. Efectuarea ascensoare pelviene - aceasta va consolida partea interioara a coapselor. Repetați cu celelalte abordări picior.

6. Urmați bancă de pe podea, introducerea genunchi pe minge. Picioarele trebuie sa fie spatele drept, plat. Exercitiul este conceput pentru a întări mușchii brațelor, umerilor și spatelui.

7. Pune mingea sub burta lui, odihna lui mâinile pe podea, păstrați umerii și încheieturile la același nivel. Ridica picioarele drepte. Intareste picioarele si mobilizeaza coloanei vertebrale toracice.

8. Puneți mingea sub lama, urmați creșterea pelvisului. Pastrati-va picioarele pe podea. Se mobilizează coloanei vertebrale toracice, tonifierea musculaturii pelvine.

9. Intinde-te pe spate și așezați mingea sub picioare îndoit. el se rostogolește în sine - relaxeaza spate.

Fitball pentru copii

Exerciții pentru cei mai tineri (de la 2 săptămâni până la 6 luni).
1. „aici și acolo“. Puștiul este pe minge în burtă, mama mea ține spate și încet balansoar înainte și înapoi, la stânga și la dreapta. Am venit cu o rima pepinieră pentru acest exercițiu: „Goes fiul nostru înainte - podeaua devine mâinile ei! Fiul nostru se va întoarce - ridică piciorul și mulțumit „!. Desigur, în timp ce copil destul de mici, picioarele nu sunt setate, doar atinge podeaua cu vârful degetelor. Acest exercițiu ajută, printre altele, pentru a câștiga mașini GAZ și colicile.
2. "primăvară!". Puștiul e pe burta mingea jos, iar mama labagii scurt și moale îl împinge pe spate și fund. Asigurați-vă că țineți firimiturile picioare. Capture ar trebui să fie: o glezna luați între index și degetul mijlociu și degetul mare de aceeași mână închide cercul din jurul celuilalt glezna. Aproape o jumătate de an, puteți sări de pe partea din spate.
3. "Tic-tac". Puștiul este pe minge de la spate, vă stick cu ea pentru piept și legănarea într-un cerc, în sensul acelor de ceasornic.
4. „înainte și înapoi pe spate.“ Secvența de mișcări este aceeași ca și în primul exercițiu, numai miez de pâine se află pe partea din spate. În acest caz, copilul începe să tulpina presei, dar coloana vertebrală, în același timp, relaxat perfect. Acest exercițiu este cel mai bine pentru a încerca să luni 3. Copilul poate nu imediat, cum ar fi sau nu le place. Dacă nemulțumit cu miez - nu insista. Când copilul începe să stea în sus, puteți trece la următorul bloc de exerciții. Exercitii pentru copii, care pot sta (de la vârsta de 6 luni și peste).
1. "Cars". Puștiul e pe burtă mingea jos în timp ce ridica picioarele. Păstrează-ți echilibrul!
2. "Aeronave". Este destul de dificil în îndeplinirea exercițiului. Continui vițel antebrațul stâng și drept al unui copil în brațe și laminare de mai multe ori pe partea stângă a stânga și dreapta. Apoi se repetă același lucru într-o altă direcție.
3. "Hvatayka". Acest exercițiu este similar cu „aici si acolo“, chiar înainte de copilul culcat pe burta lui pe răspândirea podea în câteva jucării, prindere confort.

Video: Exercitarea cu copilul după naștere

4. "călăreț." Copilul este culcat pe spate, pe care-l păstrați pentru antebraț, bila rola din nou pe ei înșiși și cu grijă traduce copilul într-o poziție de ședință. Câteva solduri limitate secunde, iar apoi l-au pus înapoi, laminate o minge pentru el însuși.
5. „Păstrează-ți echilibrul!“. Pune rebonochka pe minge, țineți primul corp Fidget, și apoi, când copilul să învețe, cufunda mâinile în jos și în jos. Acest lucru va determina copilul să echilibreze și să învețe să se simtă propriul corp.
6. "soldat". Pentru a începe acest exercițiu este mai bine în 8-9 luni. picioare pentru copii sunt pe podea, brațe și abdomen, se apleacă pe minge. Păstrați firimiturile, și în curând el va fi bazându-se pe fitball. Aceste exerciții sunt fundamentul. Impreuna cu copilul tau, va fi capabil de a veni cu noi activități care fac apel la tine inima. Pe minge, puteți bate palmele, puteți merge. Du-te în timp de 10-15 minute pe zi, iar copilul tău va fi distractiv, plin de bucurie, se potrivesc, și va avea cu siguranță un efect pozitiv asupra dezvoltării sale intelectuale.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pe măsură ce copilul scapă de constipație? Ce declanseaza constipație copii?Pe măsură ce copilul scapă de constipație? Ce declanseaza constipație copii?
Exerciții cu prolaps intestinuluiExerciții cu prolaps intestinului
Mișcarea a copilului de la prima la a treia lunăMișcarea a copilului de la prima la a treia lună
Gimnastica pentru femei gravide primul trimestru al video. Înainte de a începe, asigurați-vă că să…Gimnastica pentru femei gravide primul trimestru al video. Înainte de a începe, asigurați-vă că să…
Exerciții cu torticolis muscular congenital pentru copiiExerciții cu torticolis muscular congenital pentru copii
Exercitarea după naștere, pentru reabilitare și slăbire stomacExercitarea după naștere, pentru reabilitare și slăbire stomac
Gimnastica pentru prevenirea constipației la vârstniciGimnastica pentru prevenirea constipației la vârstnici
Fizioterapie respiratorie și pancreasului pancreatităFizioterapie respiratorie și pancreasului pancreatită
Gimnastica pentru femei gravide primul trimestru. Încărcarea în timpul sarcinii de trimestru.…Gimnastica pentru femei gravide primul trimestru. Încărcarea în timpul sarcinii de trimestru.…
Terapia Exercitarea în colitaTerapia Exercitarea în colita
» » » Fitball după naștere și înainte. Gimnastica cu fitball după naștere
© 2021 GurusHealthInfo.com