Caracteristici amenoreeVideo: Caracteristici ale ciclului menstrual de sex feminin

epidemiologie 

Prevalența amenoreei primare este 0,5-1,2%, aproximativ 5% secundar. Prevalența sindromului Turner - 1: 2500 fete, insuficiență prematură ovarian (PIA) - 0,1% in randul femeilor sub varsta de 30 de ani și 1% la femeile mai tinere de 40 de ani. Structura PIA 60% sunt tulburările genetice (receptorilor cromozomului X fragil FTS mutație genetică sau LH), 20% pentru ooforita autoimună.

manifestări clinice 

  • Absența menstruației, infertilitate. Acesta din urmă este definit ca non-aparitia sarcinii pe parcursul unui an de viata sexuala regulata (o medie de 2 ori pe săptămână), fără contracepție. Probabilitatea de a sarcinii spontane cu PIA este de 5%. 
  • simptomele asociate deficit de estrogen cu amenoree primară, absentă și se găsesc în 75% dintre femeile cu amenoree secundară. Acestea includ bufeuri, transpirații nocturne, modificări ale dispoziției, dispareunie, pierderea libidoului. 
  • Manifestările specifice ale anumitor boli care rezultă în amenoree (aspect distinctiv în sindromul Turner, hiperprolactinemie cu galactoree, hirsutism, etc). 

Video: Cum de a ramane insarcinata atunci cand diagnosticat - fibrom uterin?

diagnosticare 

1. Studiu Hormonal (Fig. 1). Diagnosticul este confirmat prin detectarea dublei hipogonadism primar crescute de FSH (> 30 mU / l). În plus, nivelul LH crescute și nivelurile de estradiol redus. Pentru hipogonadism secundar se caracterizează printr-un nivel scăzut al gonadotropinei și estradiol. Toți pacienții cu amenoree secundară prezintă nivelele de detecție ale prolactinei și TSH, sub indicatii - DHEA si testosteron.
2. cariotiparea prezinta toate femeile cu amenoree primară.
3. ecografie pelvină și examen ginecologic.
4. Pentru PIA screening-ul prezentat boli autoimune asociate, în primul rând, determinarea TSH.
5. Diagnosticul complicațiilor hipogonadism, care includ osteoporoza (osteodensitometrie), tulburări urogenitale.

6. Conform mărturiei IRM a glandei pituitare (hiperprolactinemia, hormonally adenoamele inactive).
Algoritmul sondaj al femeilor cu amenoree
Fig. 1. Algoritmul sondaj al femeilor cu amenoree

diagnostic diferențial 

Efectuat dintre numeroasele boli care duc la amenoree.

tratament 

  • Terapia de substituție estrogenică (cu excepția absenței uterului - în combinație cu progestine) este prezentată cu hipogonadism primar și secundar. Are loc cel puțin până la vârsta corespunzătoare menopauzei naturale (în jur de 50 de ani). 
  • Terapia specifică a bolilor care au cauzat amenoree (Dofaminomimetiki în hiperprolactinemie, tratamentul chirurgical al adenoamelor hipofizare hormonally inactive, terapia antiandrogen, etc). 
  • Când detectarea cromozom Y (sindromul feminizare testiculara) este un gonadoblastomy cu două fețe gonadectomy pentru a preveni dezvoltarea. 
  • Tratamentul complicațiilor hipogonadism (osteoporoză, tulburări urogenitale). 
  • tehnologii de reproducere asistată (FIV) pentru multe boli care apar cu amenoreei primar și secundar, se lasă să se planifice sarcinii. 

Video: menstruații īntāmplări motiv

perspectivă 

Depinde de boala, ceea ce duce la amenoree. Mortalitatea în rândul femeilor cu hipogonadism de diferite origini este semnificativ mai mare decât în ​​populația generală. Deficiența de estrogen este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare si osteoporoza.
Dedov II, Melnichenko GA, Fadeev VF
endocrinologie
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
Amenoree și durerea asociată. control medicalAmenoree și durerea asociată. control medical
Mutațiile gonadotropin gene. Mutațiile în subunități ale LH și FSHMutațiile gonadotropin gene. Mutațiile în subunități ale LH și FSH
Monosomy x. Anomalii asociate monosomy XMonosomy x. Anomalii asociate monosomy X
Luteinizant LH hormon. Receptorii pentru FSH și LH, opioide endogeneLuteinizant LH hormon. Receptorii pentru FSH și LH, opioide endogene
Sindromul X trisomiei. hermaphroditism de sex feminin FalsSindromul X trisomiei. hermaphroditism de sex feminin Fals
Sindromul hiperprolactinemia galactoree-amenoree la femei și la bărbați hipogonadism. Aceasta are…Sindromul hiperprolactinemia galactoree-amenoree la femei și la bărbați hipogonadism. Aceasta are…
Noțiunea generală de aminoree secundarNoțiunea generală de aminoree secundar
Insuficienta ovariana prematura: tratament, cauze, simptome, semneInsuficienta ovariana prematura: tratament, cauze, simptome, semne
MenopauzaMenopauza
» » » Caracteristici amenoree
© 2021 GurusHealthInfo.com