Intoleranta la gluten cum să respecte o dietă fără gluten?

Video: Fără gluten produse. paste fara gluten

dieta fara gluten este o dietă în care gluten este exclus din regimul alimentar. O astfel de dieta este prescris pentru persoanele care suferă agliadinovoy enteropatie (boala celiaca), sau în caz de intoleranță la gluten.
intoleranță la gluten - atât pentru a se conforma cu o dietă fără gluten?

gluten-l? Această proteină vegetală, care face parte din grâu, secară, orz, ovăz, el face produse de patiserie în vrac. La persoanele cu boala celiaca, gluten distruge cilii intestinului subțire, ceea ce duce la o pierdere bruscă în greutate, diaree, dificultăți de respirație și alte simptome.
Porridge pentru micul dejun
Porridge pentru micul dejun
Cand dieta fara gluten poate fi ingestia de orez, hrișcă, porumb, soia. Puteți avea, fără a se limita la, toate fructele și legumele, carne, lapte (în acest caz, dacă nu există intoleranță la lactoză).
Cum ar putea merge pe o dieta fara gluten, mai ales în cazul în care este atribuit copilului? Cum de a organiza mese la grădiniță sau la o petrecere? Să-ți spun povestea vieții noastre fără gluten.
în urmă cu aproape șase luni, fiica mea a fost diagnosticată cu agliadinovaya enteropatie, și dieta fără gluten este înregistrată. Doctorul în câteva cuvinte care descriu fiica mea poate mânca și ceea ce nu este, și lansat în lume. Și așa am rămas cu un singur diagnostic. A trebuit să caute lista mai detaliata a produselor autorizate, pentru a face un meniu complet diferit. În magazinele din orașul nostru nu a fost o făină de orez sau de porumb. Beneficiu găsit paste kukurznye și pâine. Am alertat toate rudele și prietenii, și au început să ne aducă făină de orez și tăiței.
Acum, dieta fiicei mele a inclus cereale (orez, hrișcă, porumb și mei), brânză și produse de patiserie din brânză de vaci, clătite și chiar un tort făcut din făină de hrișcă, vafe mălai, pâine din făină de orez, lapte, brânză, ouă, carne, pește , carne de pasăre, fructe și legume, paste și tăiței preparate din orez sau porumb. Puterea în opinia mea, este foarte diversă și sănătoasă.
turte de brânză în după-amiaza
turte de brânză în după-amiaza
În plus față de casa de putere, a apărut întrebarea: cum să organizeze mese la grădiniță și la o petrecere. Cu prietenii nu au avut nici o problemă, ni se spune că fiica poate fi, și ceea ce nu este și nu utilizează orice produse neautorizate în gătit. În orice caz, eu iau întotdeauna un container "alimente fiica lui" sau trata pentru toate meniul nostru.
Gustările la o petrecere
Gustările la o petrecere
Cu putere în situația de grădină era mai complicat, deoarece pentru micul dejun și masa de prânz au fost preparate cu gluten. Așa că a trebuit să efectueze alimente la grădină într-un termos. Dar profesorul si asistenta a reacționat la problema noastră cu înțelegere și a mers să-l întâlnească, și o problemă de putere, de asemenea, nu stă în grădiniță.
Constat că fiica însăși, în ciuda trei ani, au prezentat o rezistență și de a înțelege de la sine că nu este de grâu. Probabil pentru că are, de asemenea, un hlebushek, iar pastele lor care gustul nu este cu mult diferit de grâu.

Care ar putea fi simptomele de intoleranta la gluten?

Boala celiaca sau intoleranta la gluten se poate manifesta foarte diferit. Pentru cineva nici un simptom (asimptomatice sau forma „latentă“ a bolii), dar cineva este vorba de epuizare și chiar moartea.
Reacția pentru utilizarea în produsele alimentare de gluten poate fi imediată sau întârziată - o zi, o săptămână sau chiar luni.

Cel mai frapant de boala celiaca este faptul că nu există doi oameni care au același set de simptome sau reacții. O persoană poate avea unul, mai multe simptome de cele enumerate mai sus, sau nici unul. Există cazuri chiar și în care obezitatea este un simptom de boala celiaca.

Simptomele tipice pot include:

-diaree cronică
-constipație cronică
-Steatoree (scaune grase)
-dureri abdominale persistente
-separare excesivă a gazelor
-Orice probleme asociate cu deficit de vitamina (piele uscată și de păr, „perleches“, a crescut de sângerare, sensibilitate anormală a pielii (parestezie, apar spontan senzație neplăcută de amorțeală, furnicături, senzație de arsură și așa mai departe. N.)
-Deficitul de fier (anemie)
-oboseala cronica, letargie
-scădere în greutate
-dureri osoase
-oase rupte cu ușurință
-umflătură
-durere de cap

La copii, simptomele pot include:

-creștere în greutate slabă sau pierdere în greutate
-întârzierea creșterii
-întârziere de dezvoltare
-Paloare, scăderea hemoglobinei
-Moods, iritabilitate
-incapacitate de concentrare
-fese atrofica, brațe și picioare subțiri
-burta mare
-durata diareei
-Albicios, urât mirositoare, scaune voluminoase, diaree spumoasa
-Exprimate simptome rahitism, convulsii

Foarte des, medicii nu sunt familiarizați cu manifestările de boala celiaca, deoarece boala a fost considerată anterior foarte rare: un caz la 10 mii de oameni, și doar recent a aflat că numărul persoanelor cu intoleranță la gluten mult mai :. Aproximativ o persoană din 133.

Gluten în alimente pentru copii

Glutenul - proteine ​​vegetale, care este conținută în învelișul unor reprezentanți ai cerealelor. Cel mai adesea, utilizarea de alimente sanatoase umane care contin gluten, nu atrage după sine consecințe negative. Cu toate acestea, intrarea această proteină elastică în tractul digestiv al copilului poate provoca o tulburare intestinale cauzate de alergii. Prin urmare, glutenul în formulele de început nu trebuie să apară înainte de vârsta de 6-8 luni.

Controlul conținutului de proteine ​​din alimente pentru copii a fost lansat după un număr crescut de cazuri de intoleranta la gluten la copii din SUA și Europa. Acest lucru se datorează probabil predispoziție ereditară alergic la această proteină, precum și din cauza alimentației necorespunzătoare a femeilor în timpul gestației copilului. Înainte de promulgarea noilor statistici, mulți nu sunt chiar conștienți de ceea ce gluten este și modul în care aceasta este dăunătoare.
Ce este gluten?

Secară, grâu, orz și ovăz - un cereale care conțin structura gluten Zeron. Prin urmare, pe baza acestor boabe de cereale sunt potențial alergenic și, prin urmare, a introdus ultima și foarte atent.

Glutenul în formulele pentru sugari pot fi găsite în amestecuri. În produsele lactate, se adaugă la punct de vedere nutrițional. De fapt, această proteină vegetală poate fi destul de util, dar numai în cazul în care este digerat în mod corespunzător.

uruială Gluten de porumb utilizate în prepararea produselor semifinite. Din nou, aceasta se datorează utilizarea sporită a produselor nutritive, care de asemenea, economisește bani, filtru, deoarece este componenta destul de ieftin.
Cât de periculos este gluten?Gluten, care se încadrează în tractul gastro-intestinal al omului sănătos, bine împărțit de enzime digestive si este o sursa excelenta de proteine. Dar, uneori, la copiii cu gluten predispoziție ereditară poate provoca o boala „boala celiaca“ rara, care interferează cu absorbția de nutrienți în intestin. În acest caz, copilul este sortită dieta pe tot parcursul vieții lor, în care sunt complet excluse din dieta de gluten - care conțin alimente.

Produse regulate de consum glyutensoderzhaschih în cantități mari pot provoca tulburări ale tractului gastro-intestinal. „Supradoza“ această proteină este plină cu copilul în curs de dezvoltare o alergie la gluten și intoleranță.

intoleranta la gluten (boala celiaca), are loc în absența enzimelor necesare în intestin pentru clivajul acestuia. Cel mai adesea este cauzata de genetica, dar dezvoltarea bolii celiace pot contribui la utilizarea irațională și excesivă a unui copil cu produse de gluten.

clatite fără gluten

Aceasta este o reteta pentru copiii alergici care nu pot tolera alimente care conțin gluten.

Îmi amintesc cum am obsedat de alergii fiica ei. Mai mult de șase luni, așezat pe o dieta rigid. Copil-allegika foarte dificil să se hrănească. Care este rețeta de a lua - toate interzise orice produs.

Clătite pe baza de hrișcă și orez crupelor - o opțiune de rece pentru mame care doresc să trateze toate-Taki copilul cu ceva gustos.

ingrediente:
ou - 1 buc.
zahar - 3 lingurite
sare - 1/2 linguriță
praf de copt pentru aluat - 1/2 linguriță
vanilie zahar - 1/2 linguriță
ulei vegetal - 3 linguri
făină de hrișcă
făină de orez
amidon din cartofi
lapte cald

Mod de preparare:
Se amestecă în făină egală proporții hrisca, făină de orez și amidon de cartofi. Sparge un ou, se adaugă zahăr, sare, praf de copt, zahar vanilat, ulei vegetal. Toate acestea se amesteca bine. Apoi se adaugă 3 linguri amestecul de făină și se amestecă din nou. Treptat începe să curgă lapte cald până la consistența dorită.
Se coc clatite pe o skvorode preîncălzit, estomparea ulei.

Video: 15x4 - 15 minute despre gluten

Umplutura pentru clatite pot face orice - pe baza a ceea ce alimentele pe care le puteți mânca pentru copilul tau.

Tratamentul de intoleranță la gluten

În cazul în care boala celiaca este confirmată, tratamentul principal este o dieta. În această boală ar trebui să fie excluse din dieta acelor alimente care au gluten. Produsele care pot fi utilizate foarte diferite. Unul trebuie să fie atenți atunci când cumpără produse semi-finite, chiar dacă acestea ar trebui să Sach marcate „fără gluten“.

Produsele care nu contin gluten:

vinuri și băuturi spumante;
Fructe, fructe uscate;
uleiuri de unt și legume;
Leguminoase, rădăcinoase, legume;
Afumate și uscate cârnați, șuncă supradimensionat;
Produse lactate și produse lactate;
Conserve de peste, fructe de mare, carne;
Porumb, orez și produse din care fac parte;
Piper, sare, otet, condimente, coloranți alimentari, drojdie de bere;
băuturi pe bază de plante, ceaiuri, cafea insolubile.

Video: Aflați cum să crească dragostea. Din 12 decembrie. Comuniunea pentru copiii care suferă de boala celiaca

Produsele care au posibilitatea de a conținutului de gluten:

Brânză topită;
Dulciuri, marțipan, caramel;
cafea și ceai instant;
Conserve de pește;
Aceste tipuri de cârnați ca un cârnați de doctorat.
Pateu.


Produsele care sunt interzise în conformitate cu intoleranta la gluten:

Cookies, briose, diverse produse de patiserie;
Ciocolata, dar fără gluten;
Produse Paste;
produse de panificație din ovăz, secară, grâu și făină de orz;
Băuturile care sunt preparate pe baza bobului. De exemplu, bere;
Prosvirki comuniunii bisericești.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tulburări lung intestinale la copiiTulburări lung intestinale la copii
Surse neașteptat de gluten: Expert Sfaturi Cleveland ClinicSurse neașteptat de gluten: Expert Sfaturi Cleveland Clinic
Dieta pentru persoanele cu grupa de sânge IDieta pentru persoanele cu grupa de sânge I
Boala celiaca, atunci când tratamentul este complet elimina glutenBoala celiaca, atunci când tratamentul este complet elimina gluten
Dieta pentru persoanele cu grupa de sânge iiiDieta pentru persoanele cu grupa de sânge iii
Boala celiacă (Gi boala Herter Heubner lui, glyutenenteropatiya, infantilism intestinal),…Boala celiacă (Gi boala Herter Heubner lui, glyutenenteropatiya, infantilism intestinal),…
Alergie gastro-intestinale la copiiAlergie gastro-intestinale la copii
Poate o dieta fara gluten pentru a proteja copiii de diabet?Poate o dieta fara gluten pentru a proteja copiii de diabet?
Cauzele diareei cu mucusCauzele diareei cu mucus
Organizarea corectă a cabinetelor pentru produse alimentareOrganizarea corectă a cabinetelor pentru produse alimentare
» » » Intoleranta la gluten cum să respecte o dietă fără gluten?
© 2021 GurusHealthInfo.com