Nutriție adecvată a copilului în 2 ani. Care ar trebui să fie corectă nutriție pentru copii. nutritie sanatoasa pentru copii de la un an la trei ani

Hrănirea unui copil - o parte importantă! Articolul prezintă o listă a produselor care sunt necesare pentru copil, numărul lor și instrucțiuni de ghidare pentru prepararea lor. copil corectă 2 ani de alimente ar trebui să conțină proteine ​​ușor digerabile, vitamine și minerale. Produsele lactate îmbunătăți digestia, au un efect pozitiv asupra microflorei intestinale și de a îmbunătăți imunitatea. Ca și mai înainte (a se vedea. Dieta unui copil pe an) terci de lapte, produse lactate, preparate de brânză trebuie să mențină o poziție de lider. În cazul în care copilul în timpul zilei mănâncă porții mici, este posibil să-i ofere o cincime-alimentare - iaurt (100-200 ml). A doua zi, se recomandă pentru a da 500-700 ml de iaurt și lapte. Branza de vaci poate fi oferit mai mult și mai mult în formă de feluri de mâncare complexe - găluște leneș, caserole brânză. caserole cașului atunci când gătit este mai bine pentru a se pisa un blender si se adauga fructe, legume, orez, gris. Aportul zilnic de brânză - 50-70 g feluri de mâncare preparate din legume ca anterior din diferite legume: morcovi, cartofi, sfecla, varza, dovleac, dovlecei, și așa mai departe.
nutriție adecvată a copilului în 2 ani. Care ar trebui să fie corectă nutriție pentru copii. nutritie sanatoasa pentru copii de la un an la trei ani

corect alimentatie pentru copii 2 ani Trebuie să conțină proteine ​​digestibile vitamine și minerale. Produsele lactate îmbunătăți digestia, au un efect pozitiv asupra microflorei intestinale și de a îmbunătăți imunitatea. Ca și înainte (a se vedea. Rația copil de putere pe an) Terci de lapte, produse lactate produse, fel de mâncare de brânză de vaci trebuie să își păstreze poziția de lider. dacă copil în timpul zilei mănâncă porții mici, este posibil să-i ofere o cincime hrănire - iaurt (100-200 ml). A doua zi, se recomandă pentru a da 500-700 ml de iaurt și lapte. Branza de vaci poate fi oferit mai mult și mai mult în formă de feluri de mâncare complexe - găluște leneș, caserole brânză. caserole cașului atunci când gătit este mai bine pentru a se pisa un blender si se adauga fructe, legume, orez, gris. Aportul zilnic de brânză - 50-70 g feluri de mâncare preparate din legume ca anterior din diferite legume: morcovi, cartofi, sfecla, varza, dovleac, dovlecei, și așa mai departe.

Gătită într-un cazan dublu, fierte sau legume fierte, puteți mash pur și simplu cu o furculiță. Puteți pregăti deja salate cu castraveți, roșii, sfecla fierte ras proaspat. În timpul iernii puteți folosi legume congelate - pentru că nu este necesar să se dezghețe, imediat opustat în apă clocotită, sau se fierbe într-un cazan dublu. legumele pot fi date pe o bază de zi cu zi: 120-150 grame de cartofi, și multe alte legume. Carnea în meniul unui copil includ pe zi, de preferință dimineața, puteți aranja o zi de pescuit. Utilizați soiuri de scăzut de grăsime de vită, de vițel, de iepure, carne de pui și curcan, utilizate pentru a face sos de carne, chiftele, sufleu, cotlete de abur. Cârnați, hot dog, cârnați și șuncă nu sunt recomandate pentru a da. Carnea este recomandat pentru a da 60 g pe zi. Peștii poate fi administrat o dată pe săptămână (în absența reacțiilor alergice). Mâncăruri din pește poate oferi file de pește cu legume, prăjituri de pește pentru un cuplu. A doua zi este suficient de 30-40 de grame de pește. Kashi continuă să joace un rol important in dieta unui copil. Ele pot fi făcute mai vâscos (deși acest lucru nu poate fiecare copil va place). Puteți găti budinci din cereale și legume, fructe. În ziua de cereale și paste făinoase pot da 25-30 g. Pasta posedă valoare nutritivă mai mică în comparație cu cereale, astfel încât acestea să poată fi administrat de 1-2 ori pe săptămână, pastele trebuie să aibă o dimensiune mică, este mai bine pentru a da paste cu lapte sau supă cu tăiței. Ouăle pot fi date sub formă de omletă sau fiert tare. De pui sau de prepelita - toată lumea decide pentru sine. Se crede că ouăle de prepeliță sunt mai puțin susceptibile de a provoca alergie. Norma - 1 prepeliță ou o zi sau o jumătate de pui.

feluri de mâncare de făină - la primele feluri de mâncare pot face pâine albă, făină, uneori cu unt și compot, jeleu sau iaurt poate oferi un tort acasă sau brioșe. Standarde pe zi: 50-60 g de pâine, brânză 5-10 g, 10-15 g de ulei de unt și 5 ml de legume. Fructe și fructe de pădure recomandăm să acordați 100-130 g pe zi. fructe de pădure proaspete și fructe moi nu pot framanta, și să facă bucăți mici. În orice caz, toate aceste recomandări, și fiecare copil la această vârstă au dezvoltat propriile lor obiceiuri alimentare, ca mama stie cel mai bine. Cu toate acestea, copiii doresc să mănânce dulce și gustoase (cum ar fi copilul nostru recent, foame necesită cookie-uri, și mai mult decât orice altceva Hrănirea unui copil de 1,5 ani) Prin urmare, cu excepția mama mea nimeni nu va face variat alimente pentru copii, si insufla copilul principiile unei diete sănătoase Hrănirea unui copil 1,5 ani

Care ar trebui să fie corectă nutriție pentru copii

Hrănirea unui copil al primului an ar trebui să fie „copilărească“, fără îndoială, majoritatea părinților. Dar, de îndată ce copilul împlinește un an, există o întrebare cu privire la posibilitatea transferului său la masa de adult. Care sunt caracteristicile dietei alimentare pentru copii in varsta de la 1 an la 3 ani?

La vârsta de la 3 ani corpul copilului continuă să prindă contur. În special, sistemul digestiv al copilului nu este încă gata pentru a digera anumite alimente, sunt în mod tradițional o parte din dieta de adult. În același timp, nevoile copiilor în energie și nutrienți în această perioadă continuă să fie relativ mare, deoarece copilul este activ în creștere și în curs de dezvoltare. În plus, el continuă să modeleze gustul.
Mesele pentru copii de la un an la 3 ani, o serie de caracteristici care trebuie să fie luate în considerare atunci când se construiește o dietă corectă.

În prezent, piața rusă prezintă un număr mare de amestecuri artificiale speciale, așa-numita „a treia formulă“, care reprezintă o alternativă la laptele obișnuit. Ele sunt îmbogățite cu vitamine, minerale, acizi grași polinesaturați, etc., și sunt recomandate pentru utilizarea în alimentația copiilor cu anul.

de prelucrare a produselor alimentare
După firimituri de ani, puteți începe să se pregătească singuri hrana. În același timp, nu trebuie să uităm regulile de bază de gătit, în principal, despre caracteristicile de gătit. Deci, mâncarea copiilor de la 1 la 1,5 ani, în ceea ce privește măcinare mecanică, nu ar trebui să fie prea mare - dimensiunea cea mai mare parte a particulelor 2
3 cm. Alimentare trebuie să fie consistență păstoasă (piureul, budinci souffl, prăjituri cu abur). Cu toate acestea, în cazul în care un copil 8-10 dinți, el a fost în stare suficient de bine pentru a mesteca pâine vechi, biscuiti ronțăie, cookie-uri, mere, și așa non-rigide. D. Copiii peste 1,5 ani deja mesteca în mod activ și de gătit de produse alimentare pot fi la fel ca și adulți: legume felii, cotlet, tocană de vită, gulaș, etc ...

Un an și jumătate de ani, dieta recomandată - 5 ori, după 1,5 ani - de 4 ori. Cantitatea totală de nutriție de zi cu zi a copilului de la 1 la 1,5 ani de 1000-1200 g, de la 1,5 la 3 ani - 1300-1400 În acest caz, puterea copilului trebuie să fie un regulate. O părinți des întâlnită greșeală - nutriție suplimentară copil între principalele hrănirea, așa-numitele „snacks-uri“. Acest lucru poate duce în primul rând la o încălcare a formării apetitului, dieta, și, ca urmare, probleme la nivelul tractului digestiv.

Locul de frunte în dieta unui copil de până la 3 ia lapte și produse lactate. Cantitatea zilnică de lapte și produse lactate ar trebui să fie mai mică de 500-
600 ml pe zi. produs lactat obligatoriu, precum și pentru copii în primul an de viață, continuă să fie brânză de vaci, o sursa de calciu si proteine. Cantitatea zilnică de brânză este de 50 grame.
Noi produse pentru copii până la 3 ani sunt brânză și smântână. Crema pentru copii de la un an la 3 ani ar trebui să aibă ca o parte din alte feluri de mâncare în valoare de
10 grame pe zi. În ceea ce privește brânza, se recomandă să se utilizeze un grad non-ascuțite de 5 grame pe zi.

o parte obligatorie a dietei de alimente pentru copii - carne, pește sau pasăre. Aceste produse sunt o sursă indispensabilă de proteine ​​animale necesare pentru creșterea și dezvoltarea normală a copilului. Nutritia copiilor mici de a utiliza sărăcit (lean), carne și pește. De exemplu, soiurile de pește preferate sunt cod, merluciu, biban. În acest caz, utilizarea de pește în loc de carne poate fi de 2-3 ori pe săptămână. Separat, trebuie subliniat faptul că cârnați, cârnați, shpikachki recomandat să nu se includă în dieta copilului, in special in varsta de la un an la 1,5 ani. Excepțiile sunt cârnați, care sunt concepute special pentru alimentația sugarilor. păsări de curte grase (rață, gâscă), care conține un număr mare de grăsimi de mare topire, nu este, de asemenea, o parte din regimul alimentar al copiilor de la un an la trei ani.

nutritie sanatoasa pentru copii de la un an la trei ani

Cu dieta copilului în fiecare an se apropie de un adult. La un an după nașterea sistemului digestiv devine mult mai matur, crește în mod semnificativ motorul și activitatea cognitivă, energia. Cu toate acestea, funcția digestiv a stomacului, intestine, ficat și pancreas, în acest moment nu a ajuns încă la maturitate deplină. De multe ori, aceasta este vârsta provin o varietate de boli cronice ale sistemului digestiv la copii, a încălcat dezvoltarea lor fizică generală, a redus capacitatea de învățare. Prin urmare, părinții trebuie să ia atenția sporită la cantitatea, calitatea, compoziția, dieta, regimul manca.
Volumul și conținutul caloric

Valoarea energetică totală a dietei de zi cu zi a copilului este de 1-1,5 ani pana la 1300 kcal. Copilul care a implinit optsprezece luni în străinătate, au nevoie de aproximativ 1400-1500 kcal, precum și necesitatea de trei ani mai 1550-1600 de calorii pe zi. În ceea ce privește repartizarea volumului zilnic (inclusiv calorice) în alimentare separată, atunci acesta poate fi distribuit mai mult sau mai puțin uniform - mic dejun și cină 25%, cina - 35%, la mijlocul dimineții gustare - 15%.

Desigur, cantitatea de alimente depinde de apetitul copiilor. În cazul în care copilul dumneavoastră are un apetit bun, nu exagera, nu-l deprindă cu mâncarea prea abundente. Mai devreme sau mai târziu, aceasta va conduce la depunerea de grăsime excesivă și probleme de sănătate. În cazul în care apetitul este redus, iar copilul nu este întotdeauna mănâncă ia oferit hrană în cantitate suficientă, atunci el trebuie să organizeze temporar a cincea masă ca o masă suplimentară în 21 de ore, sau un mic dejun servit devreme, în cazul în care un copil se trezește prea devreme - la ora 5-6 dimineața. La masă în plus, se recomandă de obicei pentru a da un pahar de lapte cald, iaurt sau iaurt cu cookie-uri sau briose bucata.

de prelucrare a produselor alimentare

Un factor important în alimentația copiilor de 1-3 ani sunt cerințele pentru alimentele gătite. Un milion și jumătate de ani, supe și terci preparate piure și carne și pește - într-un sufleu, cotlete de abur, chiftele. Legumele și fructele sunt, de asemenea, de preferință sub formă de piure, deși se potrivesc uneori și tocător fin. Și jumătate până la trei ani, este încă un tratament mecanic și termic special relevantă a produselor alimentare - deși nu la fel de aprofundată ca au folosit pentru a. terci bun fiert, caserole dulce și alte feluri de mâncare de consistență mai mult sau mai puțin dense sunt treptat stoarse din regimul alimentar al copilului pentru un piure tradițional de vârstă timpurie și sufleuri. Cele mai multe feluri de mâncare sunt încă preparate fierte și compot, dar apar și primul prăjit, de exemplu, burgeri scăzut de grăsime.

Nutriția copiilor face o bună utilizare a produselor industriale specializate. Este fast-food, cereale uscate, băuturi lactate uscate, carne, conserve de pește și legume, piureuri de fructe și sucuri. Aceste produse rezolva o mulțime de probleme: salvați timpul părinte, garantează o compoziție optimă de nutrienți, siguranța ecologică și epidemiologică.

dietă

Alimentele sunt digerate în stomac copilului pentru o medie de 3-4 ore, astfel încât intervalele dintre mese ar trebui să fie aproximativ egal cu acest timp. feedings ceas trebuie să fie constantă, abaterea de la timpul presetat nu trebuie să depășească 15-30 min. Este important să se acorde o atenție la inadmisibilitatea de a primi orice produs alimentar între mese, în special dulciuri. Dacă vorbim despre frecvența puterii, se recomandă să se hrănească copilul de patru ori pe zi. Cu toate acestea, pentru copii 1-1.5 ani a permis și a cincea (noapte) hrănire.

Alimentele bogate în proteine ​​(carne, pește), copiii ar trebui să primească, în prima jumătate a zilei, atâta timp cât acesta este digerat în stomac, în timp ce al doilea - mai ușor (fabrica de produse lactate, un carbohidrat).

Și acum, uita-te la ce alimente și în ce sunt necesare cantități de un copil în vârstă de până la trei ani.

lapte

Desigur, in dieta copilului, a depășit piatră de hotar anual, un loc important aparține încă laptelui. Copiii cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani trebuie să primească 400-600 ml de produse lactate pe zi (în funcție de cele utilizate în prepararea diferitelor feluri de mâncare). Lapte - este principala sursă de calciu digerabila si o sursa importanta de vitamina B2, substanțe atât de necesare pentru creșterea copilului. Lapte, chefir, iaurt ar trebui să fie incluse în dieta copiilor în fiecare zi, și brânză de vaci, smântână, smântână și brânză pot fi utilizate în una sau două zile, respectiv, dar în cantități mai mari.

carne

Potrivit nutritionistilor pentru copii, în vârsta majorității tuturor proteinelor dietetice ar trebui să fie de origine animală. Acest lucru contribuie la digestibilitate ridicată și retenția proteinelor în corpul de azot. Importanța fundamentală a acestuia pentru copil al corpului spune cel puțin faptul că azotul nu este posibilă fără sinteza ADN și ARN - conexiuni, ceea ce conduce toate procesele biochimice din corpul uman. Cea mai importantă sursă de proteine ​​animale este carne, dar nu toate tipurile sunt utile pentru copiii de 1,5-3 ani. Deci, carne de porc și unele păsări (rațe, gâște) conține grăsimi animale în exces refractare, excesive, descărcarea de sistemul digestiv al copilului. Prin urmare, este mai bine să alegeți carne de vită scăzut de grăsime de vită și carne de pui, pui, curcan, iepure.

pește

produs foarte util pentru copii a fost un pește. proteine ​​de pește este o completă și ușor de digerat. Într-o săptămână, copilul poate găti de patru până la cinci zile de carne și două sau trei zile - pește. În cazul în care carnea și peștele sunt în aceeași zi, ele reduc porțiunile. Este mai bine să utilizeze soiuri de conținut scăzut de grăsime de pește marin și de apă dulce (biban, cod, merluciu, Grouper și altele.).

Mulți părinți întrebați despre utilizarea de caviar roșu și negru. Fără îndoială, acest produs are o valoare nutritivă ridicată. Toate tipurile de ouă sunt bogate în proteine, grăsimi și vitamine liposolubile A și D. Cu toate acestea, ouăle da copiilor ar trebui să fie treptat și de multe ori, deoarece conține o mulțime de sare.
ouăDe o mare importanță în alimentația copiilor sunt ouă, deoarece acestea conțin mai multe substanțe nutritive vysokousvoyaemoy: proteinele sunt digerate la 96-97%, grăsime - 95%. gălbenușul de ou conține un complex de vitamine liposolubile A, D, E, fosfolipide și diverse minerale și microelemente. Cu toate acestea, în ciuda utilitatea ouă, alimente pentru copii nu ar trebui să fie abuzate, deoarece acestea pot provoca reacții alergice. Ouăle sunt folosite numai pentru a răci forma sudate sau în diferite feluri de mâncare (omletă cu lapte sau legume proaspete, salate cu ouă, prăjituri cu brânză și t. D.), dar nu în formă brută.
alimente grase

Video: Snack 1.5 - 2 ani. Meniul a treia zi. nutriție adecvată a copiilor

Pentru copiii de la un an sunt folosite ca surse de grăsime, smântână și ulei vegetal (floarea soarelui, porumb, măsline și altele.). Legume este o sursă bogată de vitamina E și acizi grași polinesaturați, și cremoasă - uleiuri de vitamine sunt cele mai utilizate în forma sa naturală: sandwich-uri smântână și a terminat piure de legume sau de cereale fierte și legume pentru salate, salate, si cereale finite sau periuță același . Copii 1-1,5 ani este necesară 12-15 g de unt și 3-5 grame de ulei vegetal pe zi, și 1.5-3 ani, respectiv, la 17 g și până la 6 g pe zi.
Pâine și cereale

Cereale, pâine și produse de panificație sunt incluse în dieta zilnică obligatorie a unui copil de 1-3 ani, oferind organismului cu carbohidrati si proteine. La vârsta de 1-1,5 ani de cereale sunt cele mai importante de ovăz și hrișcă, dar destul de acceptabil, iar celălalt - orz, orz, grâu, etc. Puterea a trei copii care utilizează orez, hrișcă, fulgi de ovăz și gris. Puteți găti terci cu lapte sau fără lapte, cu adaos de legume sau fructe. De exemplu, foarte util și terci gustos cu mere, stafide sau banane, terci de orez cu dovleac sau morcovi, terci de hrișcă cu mere. copil totală de cereale are nevoie de 15-20 de grame pe zi.

La alegerea produselor de panificație este mai bine pentru a da prioritate produselor din făină de grâu, care este bogat în vitamine B și fibre dietetice, stimulează intestinele. Copiii 1-1,5 ani trebuie să fie de 30-40 de grame de produse de patiserie pe zi, 1.5-3 ani - 50-100 g pe zi.
Legume și fructe

Fructe, fructe de pădure, legume și plante aromatice sunt o parte obligatorie a produselor alimentare pentru copii. Acestea sunt o sursă esențială de vitamina C, D, provitamina A (caroten), carbohidrați digerabili - glucoză și fructoză, acizi organici, pectine și fibre comestibile, anumite minerale și oligoelemente.

Dieta de zi cu zi a copilului de 1-3 ani ar trebui să fie suficiente legume proaspete (1-1,5 ani - până la 200-250 g, 1.5-3 ani - până la 350 g), precum și fructe și boabe - (1-1, 5 ani - până la 100 g, 1.5-3 ani - până la 130-200 grame). Ele sunt utile atât în ​​formă brută, oferind un sistem bun antrenament masticatorie și tractul gastro-intestinal, și sucuri proaspete ca bogat in vitamina C. In ziua copilului 1-1,5 ani au nevoie de aproximativ 80-100 ml, și 1,5 3 ani - 100-150 ml de suc.

Legumele cel mai frecvent utilizate cartofi, morcovi, varză, napi, sfecla, dovlecel, suc de fructe și roșii. Destul de relevant (în absența unor contraindicații specifice) Ogorodnaya și ierburi sălbatice - mărar și salată, pătrunjel și spanac, măcriș, ceapă verde și usturoi, praz, urzica. De la fructe la copii utile mere, pere, prune, banane, citrice, fructe tropicale. Boabele sunt recomandate zmeura si coacaze negre, chokeberry, agrișe și cătină precum și afine, afine, afine. introducând treptat și cu atenție în dieta de fructe pentru copii nefamiliare, bace și legume, să fie atent - în cazuri de un copil sau alte alergii ale pielii, elimina produsul din dieta copilului.

Alimentația copiilor este de ajutor pentru a utiliza toate de sezon fructe, boabe, legume și plante aromatice, în forma sa naturală, precum și sub formă de sucuri și piureuri, în timpul iernii poate fi administrat împreună cu fructe naturale, sucuri și conserve piureuri, băuturi din fructe și alte spații libere.
confecție

Dieta de copii cu vârsta de 1-3 ani trebuie să includă zahăr, oferind intrarea rapidă a substanțelor, în special de energie pentru un organism în creștere. Rata zilnică de zahăr este de aproximativ 35-40 g pentru copii 1-1,5 ani și 40-50 g pentru copii 1,5-3 ani.

zahăr th poate fi fructe uscate, produse de cofetărie. Din cele mai recente biscuitului recomandat, vafa, bomboane, bomboane de fructe, bomboane de fructe, gem, gem, gem și miere, în cazul în care copilul îl poartă. Ciocolata si bomboane creste excitabilitatea sistemului nervos, poate provoca alergii, atât de des dau copiilor lor nu ar trebui să fie.
apă

Copiii, datorită mobilității lor ridicat, pierderea de apă este foarte vizibil, astfel încât acestea nu ar trebui să se limiteze la băuturile. Dar pentru a compensa lipsa unui lichid care conțin zahăr băuturi din fructe, sucuri, nu bea, deoarece acest lucru duce la suprimarea apetitului. Oferirea de a bea în timpul mesei sau nu pentru a da - depinde de caracteristicile individuale ale copilului. În cazul în care copilul are dificultăți la înghițire, și din cauza acestui fapt, mânca încet și cu reticență, apoi, desigur, este mai bine să se spele în jos produsele alimentare cu apă.

În intervalele dintre mese apă trebuie să fie întotdeauna disponibile pentru copii. De obicei, ei dau proaspăt ostuzhennoy apă la temperatura camerei apă minerală de masă fiartă fără gaz sau ceai slab preparată. Puteți recomanda, de asemenea ceaiuri de plante, cum ar fi musetel sau fenicul, care contribuie la îmbunătățirea activității intestinale și au un efect calmant.

Util în detalii

Pâinea este administrat copiilor, împreună cu feluri de mâncare principale - supa, piure de legume, carne și biscuiți - în timpul gustare la mijlocul dimineții. Pentru sugari, cantitatea de cereale nu trebuie să depășească o medie de 80-100 g pe zi (15-20 grame de pâine neagră, alb - aproximativ 3 ori mai mare). Breads ar trebui să fie înlocuită treptat cu îmbunătățirea tractului gastro-intestinal. Începe să intre în pâinea din făină, cu înlocuirea sa treptată de inferioară. Cu 2 ani obligatoriu dat pâine neagră pentru cină, deoarece conține o mulțime de fibre dietetice si vitamina B. In ultimii ani, pe scară largă de pâine multigranulare foarte util.

Cereale - nu este numai pâine, ci și cereale, biscuiți și fulgi de porumb, fulgi de cereale și paste făinoase.

Majoritatea copiilor sunt foarte pasionat de paste, iar părinții trebuie să fie conștienți de faptul că, contrar credintei populare, paste din grâu dur, nu duce neapărat la plinătate excesivă. Pasta poate fi dat în loc de cartofi sau piure de legume o dată sau de două ori pe săptămână.

Cereale in dieta copiilor ar trebui să fie reprezentate într-o gamă diversă. Cea mai valoroasă a compoziției de proteine ​​și minerale sunt hrișcă și ovăz, cereale bogate in vitamine B, de asemenea, Crupe la tenderize terci în apă și numai apoi se adaugă lapte la ea.

Fasole, mazăre, linte includ alimente pentru copii cu precauție. Ele sunt greu de digerat și poate provoca reacții alergice. Este mai bine dacă acestea fac parte din feluri de mâncare bine gătită, fin măcinată sau sub formă piure.

Numărul de unt necesar pentru copii de 1-3 ani este de 15-20 de grame pe zi, și uleiuri vegetale - de floarea-soarelui, de porumb sau de măsline - aproximativ 5-7 grame pe zi.

Nu este recomandat pentru utilizare în alimentația copiilor și a margarinei așa-numitele ulei de tip sandwich.

Video: un stil de viață sănătos și de nutriție adecvată. Rețete culinare sănătoase de la Galina Grossmann

Uleiul trebuie protejat de lumină și aer, și păstrați într-un container sigilat. Acesta este plasat într-un produs alimentar savuroasă gata făcute, cum ar fi uleiul prin fierbere distruge vitamina și evaporarea unei cantități de acizi grași, și este foarte important pentru corpul de acizi grași nesaturați sunt transformați în saturate.

"rău" zahăr

Mai puțin utile din zaharuri - glucoză, dextroză și sucroză. Ele dau un gust dulce la produs, și din cauza lor constau din cristale de zahăr alb în dulciuri și bomboane, glazuri și siropuri. Din moment ce un zahăr relativ ieftin și dulce, se adaugă la o varietate de condimente gata preparate, cum ar fi ketchup.
O cantitate mică din acest zahăr nu doare copilul, dar în cazul în care este dat prea mult, se poate transforma în probleme mari. Hai să facem o plimbare împreună cu zahăr din punctul de plecare până la punctul în cazul în care acesta intră în fluxul sanguin, și a vedea cum se comportă zahăr în corpul nostru.

Aceste zaharuri sunt numite simplu sau scurt, deoarece acestea constau din 1-2 molecule. Ele sunt absorbite rapid de intestin, apoi intra imediat in fluxul sanguin. Acest lucru este în cazul în care totul începe.

conținut ridicat de zahăr în sânge cauzate de astfel penetrarea rapidă a zahărului rafinat, determină eliberarea de insulina - un hormon necesar pentru transmiterea acestor zaharuri în celulele corpului. Zahărul este consumat rapid, aceasta duce la faptul că nivelul din sânge scade din nou rapid (hipoglicemie - glucoza din sange). La rândul său, ca răspuns la un nivel scăzut de zahăr din sânge produsă de hormoni care contribuie la eliminarea zahărului de ficat situată acolo, și trimite-l înapoi la sânge. Astfel de fluctuații ale zahărului din sânge și hormoni, care sunt trimise la ajutorul sunt reflectate în comportamentul copilului dumneavoastră.

Pentru a vedea acest lucru, respectați poznele copiilor unse cu tort de ziua. Încearcă să le imblanzi! Aceste zaharuri merită numele "nimic dulce"Din moment ce aproape toate vitaminele și mineralele din procesarea zahărului prăbușit. Din același motiv ele pot fi numite "calorii goale". Nu se deda la astfel de "dulce" puncte slabe. Ele nu dau un copil. Scapă copilul din scaderea nivelului de zahar din sange.

proteine

Proteine ​​- este o creștere de alimente. Ele sunt ca rama care furnizează elemente structurale ale fiecărei celule din organism. Proteinele sunt responsabile pentru creșterea, repararea și înlocuirea țesuturilor. Acesta este singurul nutrient care se poate duplica în sine.
Țesutul cresc în detrimentul piling pe fiecare alte milioane de molecule de proteine, dar fiecare corp a ajuns la deplina sa dezvoltare, apoi (în gradul de uzură sau în caz de avarie), acestea sunt înlocuite cu altele noi.

Proteina poate fi comparat cu un colier de perle lung, în cazul în care fiecare perla - este un amino acid, un pic de proteine. Unii aminoacizi corpul nostru produce, altul, numit esențial, el devine afară cu alimente. Cand mananci proteine, este ca și cum încerca să introducă ilegal perle printr-un punct de control, în cazul în care vă așteaptă o mulțime de obiceiuri.

Intestine - acestea sunt ofițerii vamali, care nu au voie să efectueze o mulțime de proteine. Celulele și enzimele conținute în acestea și acid clivat perle de proteină una după alta. Fiecare perla devine prin punctul de trecere al intestinului in sange si se deplaseaza la destinație finală - ficat, unde este recombinate într-un colier proteic mare și mai multe coliere mai mici, care intră din nou în fluxul sanguin ca componente structurale valoroase ale fiecărei celule din organism.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Lapte si produse lactate în timpul sarciniiLapte si produse lactate în timpul sarcinii
Școlăresc corectă nutrițieȘcolăresc corectă nutriție
Un pic despre nutriție în perioada post-natalăUn pic despre nutriție în perioada post-natală
Alăptarea copiilor. 3,5-5,5 luniAlăptarea copiilor. 3,5-5,5 luni
Început și normele de consum alimentar pentru copiii de la unu la trei aniÎnceput și normele de consum alimentar pentru copiii de la unu la trei ani
Un pic despre bucătării lactateUn pic despre bucătării lactate
Mic dejun cu pancreatităMic dejun cu pancreatită
Copii alimentație sănătoasă. modul de nutriție și indicele de dezvoltareCopii alimentație sănătoasă. modul de nutriție și indicele de dezvoltare
Diareea din lapte de lapte, iaurt, brânză de vaciDiareea din lapte de lapte, iaurt, brânză de vaci
A treia etapă a înțărcare copilului: 9-12 luniA treia etapă a înțărcare copilului: 9-12 luni
» » » Nutriție adecvată a copilului în 2 ani. Care ar trebui să fie corectă nutriție pentru copii. nutritie sanatoasa pentru copii de la un an la trei ani
© 2021 GurusHealthInfo.com