Transplantul de celule stem pentru leucemie acută

leucemie acută mielogenă

- Termenul combină grup eterogen de leucemii, a precursorilor de dezvoltare a celulelor mieloide. Transplantul de celule stem hematopoietice - o metodă comună de tratare a leucemiei mieloide acute în primă perioadă de remisie completă. supraviețuire fără recădere (DFS) folosind HLA-identice celulele frați variază 55-83%. Observatii 271 copil cu leucemie mieloidă acută (studiu randomizat) a aratat ca, dupa un astfel de transplant de 8 ani DFS a fost de 70%, după chimioterapie în doze mari în monoterapie - 54%, iar după autotransplant - 57%.

Transplantul de celule stem hematopoietice (TKSK) prelungește perioada de supraviețuire a pacienților cu leucemie acută megacariocitară (M7 subtip) și leucemie mieloidă acută secundară, cancer dezvoltat după tratament. În ambele cazuri, chimioterapia este ineficient. In TKSK leucemie mieloidă acută (în oricare din exemplul de realizare) este prezentată în absența remisiunii. Pacientii cu prima remitere această procedură este efectuată în prezența rudelor HLA-identice. O excepție este leucemia promielocitară (MH subtip) la care suficient de isotretinoin eficiente și chimioterapie de consolidare.

la recidiva leucemie mieloidă acută sau oa doua remisiune poate fi realizată și transplant de celule stem. Cu recăderi frecvente, lipsa de eficiență terapiile convenționale sau cu leucemie mieloidă acută secundară arată chiar și transplantul de măduvă osoasă incompatibile, deși se confruntă cu complicații severe.

limfoblastică acută leucoză (Cele mai frecvente boli maligne ale copilăriei) în 70-80% din cazuri pot fi supuse la chimioterapie conventionale. Cu toate acestea, la mulți pacienți nu previne reapariția ceea ce face considera TKSK. DFS fara transplant este de 15-65%, iar probabilitatea de recidivă - 30-70%.

Transplantul de celule stem din sange

Factorii de risc pentru recidiva de leucemie limfoblastică acută dupa chimioterapie conventionale:
• congenitale sau de a dezvolta în primul an de viață cu leucemie limfoblastică acută.
• cromozomi Translocation: t (4, ll), t (9,22) -filadelfiyskaya, t (8,14).
• LS-versiune a clasificării FAB (limfom Burkitt).
• Numărul de celule albe din sânge > 100.000 până la 1 mm.
• Remisia mai târziu de 1 lună.

Video: Arina Ilina, 10 ani leucemie limfoblastică vechi, acută, un transplant de măduvă osoasă va salva și medicamente

• Nici o remisie.
• recidiva in timpul chimioterapiei.
• a doua și remiterea ulterioară (durata de la început < 30 мес).
• Mai mult de o recidivă este măduva osoasă (în absența recidivelor în acestea).
• secundar leucemie limfoblastică acută după tratamentul cancerului.La un risc ridicat recurențele și prezența rudelor HLA identic poate allogrefă. În cazul în care se realizează în timpul primei remisia completă, DFS este de 70-80%, iar probabilitatea de recidivă - 0-10%. Cu toate acestea, numărul mic de observații și în rândul anumitor grupuri cu risc ridicat (de exemplu, în prezența cromozom Philadelphia) este mai mica de supravietuire (50-65%). TKSK de la rude si ajuta acei pacienti care au un diagnostic de factori de risc de recurență HLA-identici sunt absente, dar mai târziu recidiva are loc. DFS, în aceste cazuri, este de 40-60%. Transplantul oferă cele mai bune rezultate dacă sa realizat în remisie devreme.

Video: Sasha Lozny, în vârstă de 11 de ani, biklonalny leucemie acută, un transplant de măduvă osoasă va salva și medicamente

nici un donator-rude Acesta poate fi utilizat și transplantul de sânge din cordonul ombilical sau fără legătură (BRV 30-40%).
Dintre cei 376 de copii care se află în a doua perioadă iertare efectuat transplant de la HLA-identice frații, DFS a fost de 40%, în timp ce între 540 de copii care au primit numai chimioterapie, - 17%, probabilitatea de recidivă a fost de 45 și 80%. Intr-un alt studiu, alogrefe furnizează DFS în 33-61% din cazuri și transplant autolog - in 21-47%. Astfel, chiar și allotransplantation (în ciuda toxicității sale mai mari) are avantaj față de chimioterapie.

În lipsa reacției "boala grefă contra gazdă„Boala (GVHD) după alogrefa DFS a fost de 25 ± 6%, în timp ce numai dezvoltarea reacțiilor acute - 22 ± 5%, în timp ce numai dezvoltarea cronică - 10 ± 7%, și în dezvoltarea atât - 7 ± 3%. După transplantul de măduvă osoasă singenică BRV a atins 46 ± 15%, iar după alogrefa de măduvă osoasă lipsite de limfocite T - 41 ± 8%. Aceste rezultate (aceeași pentru leucemie limfoblastică și leucemie mieloidă) subliniază rolul sistemului imunitar pentru a distruge celulele leucemice rămase. regimuri moderne de condiționare care nu implică distrugerea completă a mieloblaste, calculată pe reacția „grefa-contra-tumorale“.

Video: Transplantul de celule stem

sugarii leucoză Este rar, dar are un prognostic foarte saraci. După chimioterapie obișnuită de 5 ani de supravietuire nu depășește 20-30%. anomalii citogenetice, cum ar fi t (4-ll) (Q21-Q23) cu gena MLL (60-70% din cazuri), iar ineficiența corticosteroizilor - semne de prognostic nefavorabil. Pacienții cu locus normal de Hq23 raspund perfect la chimioterapie conventionale (valoarea mediană a PFS de 46 luni. - 80%), dar restructurarea acestui locus reduce dramatic eficacitatea chimioterapiei (DFS doar 15%).

Transplantul de celule stem hematopoietice (TKSK) ajută în aceste cazuri. În cazul în care se efectuează în perioada de remisie, DFS ajunge la 40-50%, iar în cazul în care, după o recidivă - doar 10-20%. În leucemie acută cu rearanjare a locusului 1lq23, diagnosticat la copii în primul an de viață, cel mai mare efect a urmat chimioterapie intensiva TKSK de la un donator compatibil.

Video: Tatiana Gindin (Rusia), SIOP Asia 2016- Impactul evoluției în citogenetica pe rezultatul TCSH alogen

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Transplantul de celule stem din sange in anemie aplasticăTransplantul de celule stem din sange in anemie aplastică
Un progres in tratamentul leucemiei: oamenii de știință forțat celulele canceroase sa se omoare…Un progres in tratamentul leucemiei: oamenii de știință forțat celulele canceroase sa se omoare…
Boli ale sistemului hematopoietic. leucemieBoli ale sistemului hematopoietic. leucemie
Anticorpii împotriva leucemieiAnticorpii împotriva leucemiei
Pătrundere în studiul de leucemie mieloidă acutăPătrundere în studiul de leucemie mieloidă acută
Leucemie, simptome, tratament, cauzeLeucemie, simptome, tratament, cauze
Leucemie mieloidă cronică: simptome, tratament, stadiul, diagnostic, prognostic, cauzeleLeucemie mieloidă cronică: simptome, tratament, stadiul, diagnostic, prognostic, cauzele
Transplantul de celule stem in tumorile solide de sarcom EwingTransplantul de celule stem in tumorile solide de sarcom Ewing
Tulburări ale sistemului nervos și creșterea tumorilor maligne după transplant de celule stemTulburări ale sistemului nervos și creșterea tumorilor maligne după transplant de celule stem
Transplantul de celule stem pentru acumularea de boli si talasemieTransplantul de celule stem pentru acumularea de boli si talasemie
» » » Transplantul de celule stem pentru leucemie acută
© 2021 GurusHealthInfo.com