Transplantul de celule stem in tumorile neuroblastom si creierul

Neuroblastom este cel mai frecvent solide extracranian tumoare

la copii. Există date câteva rezultate mai bune Transplantul de celule stem hematopoietice (TKSK) (deținute teste comparative acum randomizate) cu această tumoare, comparativ cu chimioterapie. 3 ani DFS după TKSK în etapele ulterioare de dezvoltare a tumorii a variat între 7-25%, dar la etapele timpurii ale transplantului a atins 25-55%.

Video: Elena Malysheva. mielom multiplu - un cancer de alb

Transplantul de celule stem (TKSK) este deosebit de eficient cu risc crescut de reaparitie si raspandirea tumorilor, inclusiv la pacientii cu amplificare a genei NMYC, copiii mai mari de 2 ani, cazuri de remisie parțială după chimioterapie și prezența metastazelor în măduva osoasă. Într-un studiu randomizat de grupuri de cancer din copilarie (Cancer Grupul Copiilor), pacientii cu un prognostic saraci dupa chimioterapie, iradiere sau interventii chirurgicale efectuate de celule stem hematopoietice autologe și tratarea acidului 13-cis-retinoic (13-RA).

3 ani fără recidivă supraviețuire (PFS) după chimioterapie în monoterapie a fost de 18%, după chimioterapie + RK-13 ​​- 32% după Transplantul de celule stem hematopoietice (TKSK) - 40%, și după Transplantul de celule stem hematopoietice (TKSK) + RC-13 - 55%. Aceste date reflectă capacitatea de 13-RK ganglioneyronov induce diferențierea în neuroblastom.

Video: Eugene Yurov: transplantul de măduvă osoasă, și temerile

Celulele din neuroblastom stem

cota tumori ale SNC reprezentând 20% din toate tumori maligne din copilarie. chimioterapie în doze mari este asociat cu inhibarea myelopoiesis și TKSK, în astfel de cazuri, joacă un rol de economisire. A efectuat un studiu comun care implica 53 de pacienti cu meduloblastom sau tumori supratentorial neuroectodermale primitive de origine.

Video: Elena Malysheva. mielom multipluDupă o intervenție chirurgicală, cursul topotecan și iradiere a fost administrat patru cicluri de terapie ciclofosfamidă, cisplatină și vincristină, și celule stem din sângele periferic autolog. La pacienții cu un prognostic slab (19 persoane) 2 ani DFS a fost de 73%, iar în grupul de risc mediu (34 de persoane) - 93%. medicii italieni observate 11 copii cu meduloblastom recurent (3), glioblastomul polimorfului (2), neuroectodermic tumorii (2), ependimom (2), astrocitomul anaplazic (1) și oldigodendrogliomoy anaplazic (1).

înainte Transplantul de măduvă osoasă autologă pacienții au primit etoposid și bis-chloroethylnitrosourea sau Tiotepa în mod obișnuit. 5 copii, care, la momentul transplantului, tumora nu este identificat, a trăit fără recurență pentru o medie de 20 de luni. Într-un studiu de cancer copilarie grup de 23 de pacienți cu meduloblastom recurent înainte de TKSK administrat carboplatin și etoposid Tiotepa. Trei ani DFS a fost de 34%.

Video: # 50 News avatar tehnologie / inovare bandaj optogenetics vindeca orbirea etc.

Intr-un alt studiu la copii cu nou identificate tumorile cerebrale (Gliom malign - 9, ependimom - 10, gliomul de trunchi cerebral - 6, meduloblastom - 13, tumoră neuroectodermală - 14, altele - 10) înainte de TKSK utilizate numai chimioterapie (vincristină, cisplatina, ciclofosfamida și etoposid). Dintre cei 62 de pacienți, 37 la momentul tumorii autolog de măduvă osoasă nu a progresat, 2 ani, DFS după transplant a fost de 41% (27%, cu toate cele 62 de cazuri).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Onkologiya-Onkologiya-
Transplantul de celule stem din sange in anemie aplasticăTransplantul de celule stem din sange in anemie aplastică
Onkologiya-Onkologiya-
Tratamentul sclerozei multiple cu celule stem este eficientTratamentul sclerozei multiple cu celule stem este eficient
Inovațiile în tratamentul cancerului la copiiInovațiile în tratamentul cancerului la copii
Boala cronică grefă contra gazdă (GVHD)Boala cronică grefă contra gazdă (GVHD)
Micromediul de nisa de celule stem a intestinului subtireMicromediul de nisa de celule stem a intestinului subtire
Neuroblastom: simptome, stadiu, tratament, cauze, simptomeNeuroblastom: simptome, stadiu, tratament, cauze, simptome
Transplantul de celule stem in tumorile solide de sarcom EwingTransplantul de celule stem in tumorile solide de sarcom Ewing
Tulburări ale sistemului nervos și creșterea tumorilor maligne după transplant de celule stemTulburări ale sistemului nervos și creșterea tumorilor maligne după transplant de celule stem
» » » Transplantul de celule stem in tumorile neuroblastom si creierul
© 2021 GurusHealthInfo.com