Analiza ifa gravidă. Analiza virusului Epstein-Barr. Ce trece testele înainte de sarcină și în timpul sarcinii

Studiile hormonale (determinarea nivelului de sex si hormoni hipofizari) este utilizat pe scara larga de ginecologi in diagnosticul de infertilitate si avort. Informații utile în același timp, poate oferi, de asemenea, rezultatele testelor pentru a identifica antifosfolipidici antitel.Vo femeile sarcinii tiroidiene se confruntă cu o sarcină dublă, care provoacă modificări caracteristice în activitatea sa, dar, uneori, ele pot deveni anormale, care ar putea fi semnificativ pentru femei de sanatate si pentru dezvoltarea normală a copilului. Următoarea analiză se efectuează pentru diagnosticarea funcționării tiroidei: T3 liber, T4 liber, TTG, AT TG.Inogda pentru a monitoriza sarcina un ginecolog poate fi atribuit la teste de sânge hormonale, de exemplu, după 30 de săptămâni de sarcină, o scădere bruscă a nivelului de estriol poate fi un indicator de hipoxie fetală . În prezența factorilor de risc și de a exclude malformațiile studiul nivelului de alfa-fetoproteina (AFP) efectuat, de obicei, împreună cu un beta-hCG și estriol liber.
Analiza ELISA la femeile gravide. Analiza Epstein - Barr. Ce trece testele înainte de sarcină și în timpul sarcinii

Analiza ELISA a sarcinii se așteaptă ca:

IgA - imunoglobulina principal secretat de membranele mucoase, joacă rolul unei bariere împotriva infecțiilor.

IgM - prima imunoglobulină responsabilă pentru punerea în aplicare a infecției. Este un proces de marcaj vizual. După apariția anticorpilor ulterioare - IgG - cantitatea acestora scade.

IgG - imunoglobulina principal în ser, este utilizat pentru a proteja împotriva infecțiilor dogovremennoy. Autoanticorpii aparțin acestei clase.

Rubella IgM, IgG

Virus răspândit prin infecție picăturii în uter. Dupa ce boala se produce imunitate pe tot parcursul vieții, adică rubeola bolnav o dată în viață. Mai în vârstă vârsta la care o persoană suferă rubeola, cu atat mai greu curge. rubeola în timpul sarcină în jumătate din cazuri duce la anomalii grave la făt, surditate, care nu pot fi diagnosticate în prealabil. Astăzi, există o vaccinare împotriva rubeolei, permițându-i pentru a evita consecințe grave. Vaccinarea este obligatorie pentru fete și pentru băieți este de dorit. Imunitatea Vaccinarea generată printr-un slăbit, dar încă o infecție primară, cu toate acestea în decurs de 3 luni după vaccinare trebuie protejate (până la dispariția IgM). Vaccinarea imunitate mai slabă și mai deține decât cel natural, prin urmare, este necesar să se stabilească sale de rezistență - titruri de anticorpi - și se repetă de vaccinare la 10-12 ani. Înainte de o sarcină de testare de imunitate planificate și în cazul absenței sale - vaccinarea împotriva rubeolei - obligatoriu eveniment.

Concentrați-vă pe amintirile (sau de către părinții lor) și scrie în card nu este necesar - rubeola poate avea loc ascuns sub masca unei boli respiratorii acute, și vice-versa - alte condiții pot apărea sub masca de rubeola. Spune cu siguranță dacă există imunitate la rubeola și dacă urmează să fie vaccinate, puteți doar determinarea titrului de anticorpi în ser.

IgM-, IgG;

Absența imunității, nevoia de vaccinare

IgM-, IgG +

Imunitatea. În prezent, vaccinarea nu este necesară.

IgM + IgG;

rubeola acută perioada timpurie.

IgM + IgG +

rubeola acută.

Dinamica infecției pot fi monitorizate pentru a reduce cantitatea și îmbunătățirea titrurile IgG IgM. Pericolul este un proces acut cu titruri pozitive de IgM.

Toxoplasma IgM, IgG

Toxoplasmoza - o boală cauzată de protozoare. Infectia umana se produce prin fecalele pisicii si prin infectate produse (Carne, lapte). Toxoplasmoza în timpul sarcinii este plină de moartea fătului sau dezvoltarea de multiple malformații. Nu există semne specifice de toxoplasmoza, diagnosticul se face, iar starea de imunitate măsurată prin titruri de anticorpi. Agravarea poate fi repetată, astfel încât prezența IgG nu înseamnă o absență de garanție pe viață a bolii. Prezența IgG - purtătorilor cronici de Toxoplasma. IgM - agravare.

IgM-, IgG;

Lipsa de imunitate. Prevenirea infecției - curățare pisica așternut cu mănuși și evitarea carne și produse lactate de pe piață.

IgM-, IgG +

Purtătorii cronici de Toxoplasma, de recuperare. Ea nu are nevoie de tratament.

IgM + IgG;

toxoplasmoza acuta. Tratamentul.

IgM + IgG +

Exacerbarea toxoplasmoza. Tratamentul.

HSV I, II, IgM, IgG

Herpes este de două locații (de pe fata si organele genitale) și este cauzată de două tipuri de virus - I și II. Nu există nici o asociere strictă: herpes genital - de tip II, iar fata - I. Ambele localizare pot fi cauzate de orice tip de virus. Herpes - o infecție cronică după infecție primară, virusul traieste in celulele nervoase in mod constant, cauzand exacerbări periodice. Tratamentul necesită prezența virusului și manifestările sale clinice. În timpul sarcinii, herpes exacerbare (orice tip și locație) poate reprezenta un pericol de infecție a fătului, prin urmare, orientate nu numai asupra simptomelor clinice, dar, de asemenea, la nivelul de anticorpi în sânge.

IgM-, IgG;

Lipsa de imunitate la virus. situație potențial periculoasă atunci când planificarea și în timpul sarcinii - riscul de infecție primară. Deosebit de periculos este absența anticorpilor la toate tipurile de virus.

IgM-, IgG +

Situația cea mai favorabilă. Prezența imunității, nu există nici un risc de infecție primară, riscul de acută secundar depinde de starea sistemului imunitar, este prevenite, și nu prezintă un mare pericol pentru făt.

IgM + IgG;

infecție primară. În timpul sarcinii și nou-născutului necesită tratament de urgență. In timpul sarcinii, planificarea necesită amânarea conceperii până la formarea sistemului imunitar și dispariția IgM.

IgM + IgG +

agravarea secundară. Aceasta nu creează o amenințare pentru făt, ca primar, dar încă necesită tratament.

CMV IgM, IgG

Citomegalovirus - este disponibil pentru majoritatea adulților. Ea are o semnificație clinică numai în timpul sarcinii (risc de infecție primară a fătului și nou-născutului) și la persoanele cu imunodeficiență. În alte situații, este nevoie de cercetare și tratament mai. IgG anticorpi, precum și în alte infecții, indică prezența imunitate pe termen lung a virusului, da o garanție că organismul cu virusul sa întâlnit deja, și, prin urmare, infecția inițială, cel mai periculos în timpul sarcinii, nu. Pe fundalul purtători cronici de CMV IgG pot să apară exacerbări, atunci IgM, și există riscul de infectare a fatului, astfel incat tratamentul necesita. riscul de exacerbare a secundar este mult mai mic decât în ​​primar la făt. Absența IgG indică nici o imunitate, și necesită frecvente de screening pentru depistarea precoce și tratamentul infecției primare.

IgM-, IgG;

Lipsa de imunitate la virus. situație potențial periculoasă atunci când planificarea și în timpul sarcinii - riscul de infecție primară.

IgM-, IgG +

Situația cea mai favorabilă. Prezența imunității, nu există nici un risc de infecție primară, riscul de acută secundar depinde de starea sistemului imunitar, este prevenite, și nu prezintă un mare pericol pentru făt.

IgM + IgG;

infecție primară. În timpul sarcinii și nou-născutului necesită tratament de urgență. In timpul sarcinii, planificarea necesită amânarea conceperii până la formarea sistemului imunitar și dispariția IgM.

IgM + IgG +

agravarea secundară. Aceasta nu creează o amenințare pentru făt, ca primar, dar încă necesită tratament.

Chlamidia trachomatis IgM, IgG

Chlamydia - o infecție cauzată de un agent patogen intracelular. Agentul cauzal primar al bolilor, bolilor cu transmitere sexuală. Copiii nu pot fi transmise prin intermediul de zi cu zi - de contact - de la părinți. Diagnosticul de Chlamydia STD patogen ca suma detectarea anticorpilor în sânge și ADN-ul agentului patogen în tractul genital (metoda PCR). patogen absolut, adică Detectarea Chlamydia în analiza, chiar și fără clinica explicită necesită un tratament de Chlamydia, mai ales atunci când planificate sau care apar în momentul sarcinii. infecție cronică este un criteriu de diagnostic pentru prezența IgM sau creșterea de 4 ori a titrurilor IgG în decurs de 2 săptămâni.

IgM-, IgG;

absența bolii

IgM-, IgG +

Transportul de Chlamydia sau imunitate la boli și de recuperare. Ea nu are nevoie de tratament.

IgM + IgG;

Chlamydia primară acută

IgM + IgG +

Exacerbare a unei Chlamydia cronice sau imunitate de durată generație precoce în timpul infecției primare.

Mycoplasma hominis, IgM, IgG-

[H] Ureaplasma urealyticum IgM, IgG

Mycoplasma și Ureaplasma - agenți patogeni condiționale, adică detectarea lor nu este necesară în testele de tratament de urgență. Ele sunt prezente în mod normal în organism. Tratamentul presupune o situație în care sunt excluse alți agenți patogeni posibili în prezența clinicii, precum si identificarea proceselor acute în pregătirea sarcinii sau în timpul sarcinii în sine.

IgM-, IgG;

absența bolii

IgM-, IgG +

Transportul micoplasma sau imunitate la boli și de recuperare. Ea nu are nevoie de tratament.

IgM + IgG;

Prima reuniune a organismului cu mycoplasma, infectia primara.

IgM + IgG +

Reinfectare sau imunitate generație timpurie de durată în timpul infecției primare.

Analiza Epstein - Barr

Virusul Epstein-Barr, de asemenea, cunoscut sub numele de virusul herpes uman tip 4, este unul dintre cele mai comune virusuri umane. „Settles“ este în principal în celulele epiteliale ale nazofaringelui și B-limfocite (un tip de celule albe din sange - celule albe din sânge).

infecție - oameni bolnavi, inclusiv formele bolnave și uzate ale bolii. Transmiterea are loc prin picaturi din aer, dar cel mai adesea cu saliva (cum ar fi prin kissing) infecția poate fi transmisă prin transfuzie de sânge. Din momentul infectării până la primele semne ale bolii (perioada de incubație) trece de la o medie de 30 la 50 de zile. Cele mai multe persoane infectate cu EBV, dar ele nu au nici un simptom. Manifestari ale infecției cu virusul Epstein-Barr, în multe înfățișări. Bolile cu care este asociat, din abundență. Cel mai frecvent virusul Epstein-Barr este cauza mononucleozei infecțioase, sindromul oboselii cronice. Recent, există tot mai multe dovezi susținerea participării EBV în dezvoltarea unor oncologic (carcinom nazofaringialnaya, limfom, etc).

Mononucleoza infecțioasă se caracterizează printr-o triadă de simptome febră ridicată, dureri în gât, umflate limfatici site-uri deschise ale ficatului și splinei. Pentru sindromul oboselii cronice este caracterizat prin oboseală constantă și performanțe scăzute la persoanele sănătoase anterior cu nici o boală aparentă sau din alte motive care pot provoca această condiție. Acest lucru poate fi marcat febra (până la 38 de grade), faringite cronice, limfadenopatie, dureri musculare și articulare, tulburări ale somnului.

De ce avem nevoie de o analiză la Epstein-Barr?

Atunci când se planifică o sarcină, se recomandă să treacă o examinare cuprinzătoare cu privire la prezența în corpul de infecții cu herpes, inclusiv herpes de tip 4 (EBV), precum și tratamentul corespunzător, sub supravegherea unui medic. Acest lucru se datorează faptului că femeile gravide mai periculos este situația atunci când o femeie inainte de sarcina nu a avut nici o expunere la VEB, decât în ​​cazul în care o femeie a avut anterior o întâlnire cu virusul. A fost prima „cunoștință“ a organismului cu virusul, în cazul în care se produce în timpul sarcinii, aceasta poate provoca daune ireparabile sarcinii și dezvoltarea copilului.

Testele pentru virusul virusul Epstein-Barr, cu care se poate determina prezența virusului Epstein-Barr în corpul uman sunt:
Enzyme Immunoassay virusul Epstein - Barr cu anticorpul definiția IgG, IgM pentru antigenul capsidei (ACV), IgG la antigenul timpuriu (EA) și antigenul nuclear IgG (EVNA).

Ce este un test ELISA pentru virusul Epstein-Barr? Acest studiu de laborator în care anumite reacții biochimice nu pot determina nivelurile sanguine de imunoglobuline (sau anticorpi).

Care sunt imunoglobuline (anticorpi), în analiza pe Epstein-Barr? Sunt proteine ​​care sunt produse de celulele sanguine. Atunci când se injectează în patogen corpul uman (antigen) a unei anumite imunoglobuline infecție se leagă la (formă complexă) și după ceva timp neutralizat. Cât de mulți microbi diferite, virusuri, toxine, și deci nu este o imunoglobulină diferită. Împreună cu sângele ei pot ajunge în orice, chiar și cele mai îndepărtate colțuri ale corpului nostru și toate depăși "agresori".

Ce este anticorpii IgM la antigenul capsidei (ACV) în analiza pe Epstein-Barr? Anticorpii din clasa IgM la complexul antigen capsidei virusului Epstein-Barr caracteristic pentru o infecție acută. Ele apar în faza precoce a bolii și dispar în decurs de 4 - 6 săptămâni de la începutul infectiei primare acute. Acest tip de anticorpi este detectat de asemenea în infecția reactivare (reluarea debitului).

Ce este un anticorp IgG la antigenul capsidei (ACV) în analiza pe Epstein-Barr? VCA IgG apar la scurt timp după VCA IgM în faza acută a infecției se găsesc în aproape toți pacienții. După recuperarea VCA IgG persistă pentru viață. Dacă reactivarea infectiei creste cantitatea acestor anticorpi.

Ce este IgG anticorpi la antigenul timpuriu (EA), în analiza pe Epstein - Barr virus? antigenele timpurii (EA) apar în faza timpurie a ciclului de viață viral - în infecția primară acută, precum și reactivarea infecției cu virusul Epstein-Barr. clasa de anticorpi IgG la primii antigene din mononucleozei infecțioase acute apar în prima - a doua săptămână de infecție și dispar într-o medie de 3 - 4 (6) luni. In cele mai multe cazuri, prezența anticorpilor la antigenul timpuriu al virusului Epstein-Barr în analiza asupra virusului Epstein-Barr este caracteristic pentru o infecție acută.

Ce este anticorpii IgG la antigenul nuclear (EVNA)? Acești anticorpi în analiza asupra virusului Epstein-Barr este un indicator al infecției trecut (t.n.past - infecție), virusul Epstein-Barr. anticorpi IgG la clasa de antigen nuclear (IgG-EBNA-anticorpi) apar după 4 - 6 luni de la începutul infectiei, inclusiv care curge în formele șterse, și apoi, în cantități mici, sunt identificate pentru viață. Ele pot fi găsite în mai mult de 50% dintre adolescenți și 90% dintre adulți. IgG-EBNA-anticorpi pentru a testa pentru virusul Epstein-Barr detectat în stadiile mai târzii după o infecție acută, infecție asimptomatică în fundal, precum și reactivarea infecției cronice.

Cum să descifreze rezultatul analizei asupra virusului virusul Epstein-Barr?

Video: Dr. Elena Berezovskaya - Monitorizarea colectării de sănătate și specimen

În descifrarea testul ELISA pentru virusul virusul Epstein-Barr, vă rugăm să rețineți că fiecare laborator, care efectuează o astfel de analiză, are propriile sale reguli de performanță (de exemplu, valori de referință). Acestea trebuie să fie indicate în formular. Atunci când nivelul de anticorpi sub valorile de prag indică un rezultat negativ, valoarea peste prag - pozitiv.

infecție Etapa VCA IgM VCA IgG EA-IgG IgG EBNA
Absența infecției și majoritatea perioadei de incubare (30 - 50 de zile) - - -;
Suspiciune de stadiu precoce infecție primară + - -;
etapă infecție primară acută ++ ++++ ++;
infecție recentă (mai puțin de 6 luni) ++++ + ++;
infecție Mutat (paste infecție) - +++ +/- +
infecție cronică sau de reactivare - / + ++++ +++ - / +
Tumori asociate cu virusul Epstein-Barr - ++++ +++ - / +
reacția de polimerizare în lanț pentru detectarea ADN-ului virusului Epstein - Barr virus.

Care este ADN-ul virusului? Este vorba despre bine-cunoscute tuturor de acid dezoxiribonucleic. Acesta este conținut în virus și este un purtător de informații genetice. ADN-ul ca amprenta, virusul nu poate fi confundat cu un altul.

Ce este analiza PCR pe Epstein - Barr? Aceasta este o metodă foarte sensibilă pentru diagnosticul de laborator al bolilor infecțioase. Ea se bazează pe descoperirea unui material prelevată pentru analiză (care poate fi sânge, urină, lichid amniotic, spută, salivă etc.) ADN sau ARN agentului infecțios. PCR diagnostic Epstein - Barr cel mai adesea materiale pentru cercetare este sânge venos.

Cum să descifreze rezultatul analizei privind virusul Epstein - Barr? PCR dă în mod tipic un rezultat pozitiv (patogen prezent) sau negativ (fără patogen). Analiza PCR pe virusul Epstein - Barr dezvăluie chiar și o cantitate neglijabilă de virus.

Atunci când a numit, o astfel de analiză cu privire la virusul Epstein - Barr? PCR diagnosticare virusul Epstein - Barr este o metodă suplimentară de confirmare faza acută a infecției. Utilizarea PCR pentru diagnostic, transferat in infectia trecut sau cronica este inadecvat. Testarea PCR este utilă în special pentru detectarea acestei infecții la nou-nascuti atunci studiile EIA oferă puține informații datorită imaturității sistemului imunitar.

Pregătirea pentru ELISA și PCR analize privind virusul Epstein - Barr: Un preparat specific pentru studiu nu este necesară. Este de dorit să se ia sânge ajunul natoschak- evita o masă grasă.

Ce trece testele înainte de sarcină și în timpul sarcinii

Una dintre cele mai frecvente întrebări - Sarcina, ce teste trebuie să ia înainte de planificare și ce teste pentru a lua in timpul sarcinii? Mai jos, vom dezvălui problema în detaliu.

Algoritmul sondaj de femei de planificare a sarcinii.1. Examinarea de către un ginecolog, colposcopie

2. Mergând la dentist, terapeut, LORu (tratamentul amigdalite cronice - un lucru foarte important)

3. Tipul de sânge, factorul Rh ambilor soți

Dacă o femeie are un factor Rh pozitiv, nu există probleme.

Dacă o femeie are un Rh negativ - anticorpii factorului Rh (chiar dacă un om are prea negativ).

În cazul în care acestea sunt pozitive - sarcină în prezent, nu este posibil, trebuie să se adapteze.

Dacă negativ - să repete această analiză o dată pe lună, începând de la 8 săptămâni de sarcină.

Dacă grupul unei femei 1, iar bărbatul orice alt - este posibila incompatibilitate a grupelor sanguine. Analiza pe anticorpul grup ca un test de anticorpi pentru factorul Rh, se efectuează o dată pe lună, începând de la 8 săptămâni de sarcină.

4. TORCH-complex. Anticorpii la rubeola, toxoplasma, herpes, CMV, chlamydia - analiza cantitativă (titru). Prezența anticorpilor IgG înseamnă imunitate la aceste infectii, si nu este o bariera pentru sarcina. Prezența IgM înseamnă faza acută, programarea în acest caz, ar trebui să fie amânată până la recuperare. Dacă nu trebuie să anticorpi IgG rubeola, ar trebui să se vaccineze pentru a se proteja și după încă 3 luni. Nu întreba părinții tăi, dacă te-a rănit rubeola, este imposibil să se știe exact - poate apărea sub masca de infecții respiratorii acute și vice-versa. Informații exacte pot doar test de sânge anticorp.

5. Testările pentru infecție: frotiu normală, PCR pe cele 12 cele mai frecvente infectii - ambele.

6. ecografie pelvină - cel putin de 2 ori pe ciclu: după menstruație și înainte de menstruație. Pentru prima dată a apărut starea generală a pelvine Oganov în a doua prezență a corpus luteum și transformarea endometrului, demonstrând ovulatia. Ideal treia ecografie intermediar zi înainte de ovulație de așteptat - pentru detectarea foliculului dominant, gata de a ovula. A se vedea. Articolul 7. Graficul temperaturii bazale a corpului. 6 la 8 dimineața, în același timp, din pat, un termometru cu mercur 5 min în rect. Toate abaterile de la regimul respectiv și circumstanțele speciale (medicamente, în caz de boală, tulburări de somn, menstruație, act sexual, încălcarea unui scaun, etc.) - pentru a sărbători într-o coloană specială.

8. Hormonii androgeni - suprarenale si caracterizarea tiroida. DHEA-sulfat, 17-hidroxiprogesteron, TSH, T4 liber, la anticorpii peroxidaza tiroidiană. În orice zi a ciclului.

9. hemostasiogram, coagulare

10. Determinarea anticorpilor lupus anticoagulant la gonadotropina corionică, anticorpi pentru fosfolipide - factori de avort precoce.

11. clinică generală test de sânge (Hemoglobina, eritrocite, leucocite, trombocite, VSH, indicele de culoare, leucocite). Sângele de la un deget.

12. Analiza urinei (dimineața probă de urină - este complet asamblat, este important să se analizeze nu au fost puse în mod izolat, de la organele vecine).

13. neregularități menstruale, devieri în grafic sau ultrasunetele, probleme ale pielii grăsime, hirsutism, supraponderali sau subponderali, tulburări menstruale (durere, profusion, numarul mic ..), de către un medic - analize de sânge suplimentare despre hormoni

Ultimul punct al tuturor algoritmilor este consultarea medicului și interpretarea rezultatelor acestora. Strategia de evaluare ulterioare și tratament depinde de rezultatul algoritmului de bază.

Examinarea în timpul sarcinii

Dacă o femeie este inainte de sarcina si nu au realizat studii statutul ei serologic nu este cunoscut, ar trebui să fie periodic (la fiecare 8-12 săptămâni) au fost testați pentru prezența M clasa specifică (IgM) anticorpi.

screening-ul nou-născut

Diagnosticul toxoplasmozei congenitale, rubeola, CMV sau herpes confirmată doar de o clasă specifică relevantă M anticorpi (IgM)

Care este infecția TORCH?

"Cu flacără (TORCH)" este o abreviere a denumirilor latine ale celor patru infecții: Toxoplasmoza (Tokspolazmoz), rubeola (pojarul german), citomagaliei (CMV), herpes simplex (herpes).

Motivele pentru care atât de diferite în natură, infecția se combină într-un singur grup, următoarele:

1. Infecția este larg răspândită în rândul populației.

2. infecție intrauterină de multe ori duce la pierderea sarcinii, nasterea unui copil mort, formarea malformații, invaliditate și chiar moartea copilului.

3. Invinge fatul are loc numai în cazul infecției primare în timpul sarcinii, deoarece în acest moment nu a fost încă format anticorpi de protecție în corpul ei.

4. Diversitatea și simptome ușoare împiedică un diagnostic numai pe baza tabloului clinic.

5. Prevenirea acestor boli includ detectare activă a femeilor infectate în timpul sarcinii prin screening serologic de masă.

Ce informații aveți nevoie pentru a obține de la laborator?

Trebuie amintit că riscul de infecție intrauterină este foarte mare numai în timpul infecției primare (50%). Perioada latentă (ascunsă), și chiar și în timpul perioadei de reactivare a infecției în infecția utero este puțin probabil (0,1-0,5%).

Prin urmare, pentru a evalua dacă sarcina va fi favorabil să curgă este important să se stabilească nu numai prezența sau absența infecției, ca și stadiul în care se află.

Anticorpii sunt indicatori specifici ai infecției primare de clasa M (IgM), care apar de obicei în sânge în a doua săptămână după infectare și dispar după 2-3 luni. IgM pot apărea și în exacerbări (dar nu întotdeauna). Pentru a le înlocui în sânge apar anticorpi de clasa G (IgG), care în primele 2-3 luni ale bolii este doar în creștere. Cu ceva timp (6-12 luni) IgG titrul rămâne, apoi câteva picături stabile, dar niciodată nu dispare până la sfârșitul anului. De fapt, IgG poate indica doar sa intamplat deja (cine știe când) persoana de contact cu infecția.

Ce metode de diagnostic pentru a fi de încredere?

Din păcate, astfel de metode de analiză disponibile publicului ca RGAER și DGC sunt mai multe dezavantaje decât avantaje ca Acesta oferă un procent foarte mare de fals-negativ (30-40%) și rezultate fals pozitive (15-25%). Greșelile sunt adesea asociate cu faptul că rezultatul nu este determinat de tehnica, si cu ochiul liber. Dar, cel mai important, aceste metode nu ne permit de a determina ce clasa de anticorpi (IgM sau IgG) prezente în momentul în sânge. Prin urmare, chiar dacă este complet adevărat rezultat pozitiv al analizei, nu este posibil să se determine când a avut loc infecția - în timpul sarcinii sau în decurs de 10 de ani înainte. In lumea TORCH diagnosticul serologic se bazează pe un imunoenzimatice (EIA), care este lipsit de dezavantajele de mai sus.

În cazul în care sarcina este fara complicatii, planificarea vizitelor la ginecolog obstetrician LCD arata ceva de genul:

· In prima jumatate a sarcinii - cel puțin 1 dată pe lună
· După 20 de săptămâni - de 2 ori pe lună
· După 30 de săptămâni - 1 dată în 10 zile

Analiza sângelui și a rhesus Krupp faktorOdnokratno în timpul analizei beremennostiDannye înregistrate în mod necesar schimbul de card. Acestea vă permit să stabilească dacă există un risc de sensibilizare Rh (cu o femeie negativ Rh pozitiv și partenerul ei și / sau a unui conflict pe grupe de sânge.

Diagnosticul PCR a bolilor cu transmitere sexuală (frotiu din vagin, uretră, anus) În orice stadiu în cazul în care există semne de infecții zabolevaniyVyyavlenie, cum ar fi Chlamydia, micoplasmoză, infecții cu citomegalovirus, herpes, gardnerelez. Toate aceste boli necesită un tratament obligatoriu după 16 săptămâni

consultații de specialitate

Terapevt2 ori în timpul sarcinii (prima dată este de dorit până la 12 săptămâni) Excepție / diagnosticul bolilor cronice care nu au legătură cu sarcina. La detectarea unor astfel de boli este determinată de gradul de severitate, problema compatibilității lor cu sarcina, tratamentul este prescris, recomandat de observare medici cu o specialitate mai restrânsă

ori Okulist1 în timpul sarcinii și 30 nedeleOtsenka de stat a fundului de ochi și a retinei. Pe baza datelor de sondaj pentru a prezice preeclampsie medicul poate recomanda de dezvoltare și gestionare tactica

ori Stomatolog1 în primul trimestru, urmat de pokazaniyamVyyavlenie focar de infecție care

ori Otolaringolog1 în primul trimestru, urmat de pokazaniyamVyyavlenie focar de infecție care

De la stabilirea sarcinii (test, test de sânge), apoi în fiecare trimestru în mod necesar la fiecare 4-6 saptamani de dorit pentru încălcări - 2 săptămâni după corecția efectuată.

- SUA. Stabilirea de a dezvolta uterin (inima +) sarcinii. Controlul dezvoltării corespunde perioadei, cu excepția malformațiile, insuficiența placentară, amenințarea de avort spontan. După 8 săptămâni - un senzor convențional. Nu-i rău.

- Analiza clinică generală a sângelui

Analiza urinei

- Analiza de urină Nechiporenko, dacă nu există nici o îndoială în analiza de ansamblu. In borcanul se va urina midstream dimineața.

- Hemostasiogram, coagulare

Anticorpii Lupus anticoagulant la fosfolipide la hCG

- Anticorpii la rubeola, Toxoplasma (în cazul în care încă nu a trecut), herpes, CMV (în orice caz)

- Anticorpii la Rhesus și anticorpul grup în caz de incompatibilitate, deoarece 8 săptămâni.

- Atunci când capacitățile de laborator - sânge pe androgenilor suprarenale: DHEA-S, 17-hidroxiprogesteron. Dacă este imposibil - urina de zi cu zi, timp de 17-KS. steroizi 17-ceto - este schimbul de hormoni sexuali masculini produse. Această analiză ne permite să se estimeze nivelul total de hormoni masculini pe zi. Acest avantaj asupra unui test de sange pentru anumiti hormoni, care determină nivelul anumitor hormoni anumit timp și, astfel, este mai puțin sensibilă.

urina zilnică pentru 17-CS permite să capteze orice fluctuații pe zi oricare dintre hormoni masculini. Această metodă ar fi mai multe informații decât un test de sange pentru hormoni, daca totul colectate corect și pregătit pentru analiză. În condițiile actuale, dacă laboratorul determină 17-hidroxiprogesteron în sânge, este mai bine să doneze sânge.

3 zile înainte de colectare și în ziua colectării de produse alimentare sunt excluse de colorat (galben, portocaliu, roșu): morcovi, sfecla, mere rosii, citrice (toate, inclusiv sucuri, salate, sosuri, supe, etc.), vitamine. În caz contrar, indicele va fi prea mare.

În ziua colectării de primă probă de dimineață se colectează urină. În plus, toată ziua, toată noaptea, iar prima parte din dimineața zilei următoare (în același timp, Choate, și cu o zi înainte, adică între peortsiyami două dimineața a trecut exact 24 de ore) - sunt colectate într-un singur container mare. Mai mult, cantitatea de sticlă zilnică de urină măsurată măsurate cu atenție (cu precizia volumului depinde de precizia analizei) și înregistrate pe hârtie împreună cu Lang. Conținutul containerului este amestecat și aruncat într-un borcan mic, ca un urinalysis normal. Nivelul de 17-KS vor fi recalculate pe volumul total zilnic indicat pe hârtie.

- Teste pentru infecție - frotiu și PCR

- legarea TSH. anticorp T4, TPO -. Stat a glandei tiroide - 10-12 săptămâni

La 15-16 de săptămâni de sarcină, în plus:

- Markerii unele defecte si insuficienta platsetarnoy: AFP (alfa-fetoproteina), estriol liber, betaHGCh și 17-hidroxiprogesteron.

Testările sunt interpretate în mod colectiv între ele și cu datele ultrasunete, abateri reale sunt modificări de mai multe ori în comparație cu norma. Semnificația acestor parametri indirect. Sub indicatori adverse și discutabile + factori de risc (vârstă, genetică, istorie și tp), în conformitate cu indicațiile - amniocenteză sau cordocenteza - gard celulele fetale pentru analiza cromozomială. Același studiu pentru a determina cu exactitate sexul.

- senzor de ultrasunete vaginal pentru determinarea lungimii părții închise a gâtului uter - Diagnosticul de incompetenta cervicala.

În al doilea și al treilea trimestru de sarcină

Atunci când există dovezi de posibila insuficienta placentara, dezvoltării fetale intrauterine, pe mărturia - Doppler (cu ultrasunete de variație a fluxului sanguin cu gradul de definire).

Testul pentru Herpes simplex virus tip 1 și 2

Analiza virusului herpetic este necesar, în ciuda faptului că infecția cu herpes este una dintre cele mai frecvente infecții umane. Virusul Herpes simplex (HSV) tip 1 și 2 infectate 65-90% din populația mondială, dar se pare că nu toate infectate. HSV 4 moduri Expediat: prin picături din aer, de sex, de contact (sarut, strangere de mana, schimbul de obiecte legate de uz casnic comune) și verticală (de la mamă la copil în timpul sarcinii și la naștere).

consecințe mai grave are infecție cu herpes suferit de rodul pântecelui. În cazul în care un virus herpetic uman adult trăiește în ganglionul nervoase, fără a distruge celulele, sistemul nervos al fătului vulnerabil la agresiuni virale. schimbări ireversibile în creier și căi. Cele mai frecvente manifestări clinice ale infecțiilor cu herpes - paralizie cerebrală (sau paralizie cerebrală) și o scădere a inteligenței (retard mental). Prin urmare, este recomandat inainte de sarcina este necesar pentru a afla dacă un operator de transport femeie a virusului. În cazul unei infecții cu herpes activ, aveți nevoie pentru a lua un curs de tratament și după 6 luni pentru a planifica sarcina.

Contaminarea cea mai periculoasă a virusului herpes în primele 12 săptămâni de sarcină.

Analiza imunoanaliza cele mai larg utilizate pentru diagnosticul tipuri de virus herpes simplex 1 și 2 (ELISA) și reacția în lanț a polimerazei (PCR).
immunosorbent assay (ELISA) pentru anticorpi la virusul herpes simplex tip 1 și 2 cu IgG definiția aviditate și IgG la proteinele timpurii imediate ale virusului.

Ce este IFA? Acest studiu de laborator în care anumite reacții biochimice nu pot determina nivelurile sanguine de imunoglobuline (sau anticorpi).

Care sunt imunoglobuline (anticorpi)? Sunt proteine ​​care sunt produse de celulele sanguine. Atunci când se injectează în corpul uman agentul cauzator al bolii particulare imunoglobuline se leagă la (formă complexă) și după ceva timp neutralizat. Cât de mulți microbi diferite, virusuri, toxine, și deci nu este o imunoglobulină diferită. Împreună cu sângele ei pot ajunge în orice, chiar și cele mai îndepărtate colțuri ale corpului nostru și tot ajunge „agresori“.

imunoglobulinele Ce M (Ig M) primii anticorpi formați după infecția cu virusul herpes, apar în sânge timp de 1 - 2 săptămâni de la debutul infectiei. IgM la virusul herpes - cea mai mare parte indicator principal al infecției. Din 10 - 30% dintre persoanele cu activarea infecțiilor vechi poate fi detectată prin anticorpi din clasa IgM.

Ce este imunoglobulină G (Ig G)? Anticorpii din clasa G sunt produse în timpul infecției cronice cu virusul herpes simplex de primul sau al doilea tip. În cazul reactivării virusului (cu o scădere a imunității și subrăcit. Etc.) numărul de imunoglobulina G în sânge crește dramatic.

Ce este un IgG HSV proteină timpuriu imediat 1.2 tipuri? Aceste imunoglobuline vyrabatyvyyutsya ulterior IgM și sunt, de asemenea, un indicator al activării acută sau cronică a infecției cu herpes

Care este aviditatea anticorpilor IgG la virusul herpes simplex? Aviditate (de aviditate - greedy) - o evaluare a capacității anticorpilor IgG se leaga de virusul herpes simplex pentru a neutraliza și mai mult acesta din urmă. La începutul bolii IgG destul de slab asociat cu un virus, care este, au o aviditate scăzută. Deoarece răspunsul imun este crescut aviditate anticorpii IgG.

Care sunt valorile normale pentru Ig M și G?

Fiecare laborator care efectuează o astfel de analiză, are propriile standarde de performanță (de exemplu, valori de referință). Acestea trebuie să fie indicate în formular. Atunci când nivelul de anticorpi sub valorile de prag indică un rezultat negativ deasupra pragului - reacție în lanț polozhitelnom.Polimeraznaya (PCR) pentru detectarea herpes simplex de tip ADN virus 1,2.

Care este ADN-ul de virusul herpes simplex tip 1.2? Este vorba despre bine-cunoscute tuturor de acid dezoxiribonucleic. Acesta este conținut în virus și este un purtător de informații genetice.

Care este reacția în lanț a polimerazei (PCR)? Aceasta este o metodă foarte sensibilă pentru diagnosticul de laborator al bolilor infecțioase. Ea se bazează pe descoperirea unui material prelevată pentru analiză (care poate fi sânge, urină, lichid amniotic, spută, salivă etc.) ADN sau ARN agentului infecțios. Pentru diagnosticul prin reacția în lanț a polimerazei (PCR), herpes simplex virus tip 1,2 material de cercetare poate fi sânge, urină, pilitură mucoaselor, salivă.

Atunci când această analiză este realizată pe herpes? reacție în lanț a polimerazei poate detecta virusul herpes la pacient numai la momentul infecției primare sau exacerbarea cronice. În plus, cercetarea se efectuează atunci când aveți nevoie pentru a determina tipul de virus (1 sau 2).

Cum să descifreze rezultatul analizei pe herpes? PCR (reacția în lanț a polimerazei), dă, de obicei, un rezultat pozitiv (patogen prezent) sau negativ (agentul cauzal nu este prezent). Metoda de reacție în lanț a polimerazei (PCR), permite identificarea chiar o cantitate neglijabilă de agent.

Pregătirile pentru IFA și PCR (reacție în lanț a polimerazei): Un preparat specific pentru studiu nu este necesară. Este de dorit să se ia sânge ajunul natoschak- evita o masă grasă.

diagnostic hormonal

Studiile hormonale (determinarea nivelului de sex si hormoni hipofizari) este utilizat pe scara larga de ginecologi in diagnosticul de infertilitate si avort. Informații utile în același timp, poate oferi, de asemenea rezultatele testelor pentru a identifica anticorpii antifosfolipidici.
în timpul sarcină femeile tiroidiene se confruntă cu o sarcină dublă, care provoacă modificări caracteristice în activitatea sa, dar, uneori, ele pot deveni patologice, care pot fi semnificative atât pentru femei cât de bine, precum și pentru dezvoltarea normală a copilului. Pentru diagnosticul funcției tiroidiene au următoarele analize: T3 liber, T4 liber, TSH, AT-TG.
Uneori, teste de sânge hormonale pot fi atribuite pentru a monitoriza sarcina unui ginecolog, de exemplu, după 30 săptămâni de sarcină o scădere bruscă a nivelului de estriol poate fi un indicator de hipoxie fetală. În prezența factorilor de risc și de a exclude malformațiile studiul nivelului de alfa-fetoproteina (AFP) efectuat, de obicei, împreună cu un beta-hCG și estriol liber.
Din 1995, un număr de aceste studii hormonale sunt incluse în lista de teste obligatorii pentru toate femeile gravide. Unii dintre termenii din text:
• Calea parenterală de transmitere - infecției în timpul transfuzii de sânge, administrarea intravenoasă a diferitelor medicamente (droguri, droguri), atunci când se lucrează cu instrumente medicale nesterile etc.
• reactivarea - activarea virusului cu re-dezvoltarea unei stări acute prin scăderea apărării imune (în timpul sarcină, ca urmare a stresului, hipotermie, supraîncălzire, etc.).
• Reinfectarea - penetrarea infecției repetate într-un corp uman, care rezultă în dezvoltarea formelor acute ale bolii.

Cercetările de laborator vor fi mai eficiente în cazul în care să se pregătească pentru ea în mod corespunzător.
1. O serie de analize efectuate strict pe stomacul gol. De exemplu, biochimice (glucoza, colesterol, bilirubina, etc.) si serologie (sifilis, hepatita B), hormoni (TSH, parathormonul) etc. „post.“ - că atunci când între ultima masă pi luarea de sânge trece cel puțin 8 ore . suc, ceai, cafea, in special cu zahar - aceeasi mancare, deci va trebui să fie pacient. Puteți bea apă.
2. Este recomandabil timp de 1-2 zile, pentru a elimina din dieta de grăsime înainte de studiu, alimentele prajite si alcool.
3. Testele de sânge pentru analize înainte de a trece medicație (de exemplu, antibacteriene și chimioterapeutic).
4. Sângele nu trebuie să doneze după radiografie, examen rectal sau fizioterapie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hormonul si trisomia 21, procentul de AFPHormonul si trisomia 21, procentul de AFP
Sarcina normalaSarcina normala
Kisspeptin determină riscul de avort spontanKisspeptin determină riscul de avort spontan
Primul ajutor în obstetrică: diagnosticul de sarcinăPrimul ajutor în obstetrică: diagnosticul de sarcină
Tratamentul unei sarcini extrauterine, fără o intervenție chirurgicală. Aspecte juridice de…Tratamentul unei sarcini extrauterine, fără o intervenție chirurgicală. Aspecte juridice de…
Rapamicina este un medicament impotriva oncogene virusul Epstein-Barr?Rapamicina este un medicament impotriva oncogene virusul Epstein-Barr?
Un nou test prenatal pentru sindromul DownUn nou test prenatal pentru sindromul Down
Difuz gușă toxică (boala Graves) in timpul sarciniiDifuz gușă toxică (boala Graves) in timpul sarcinii
Un test de sânge non-invazive, în primul trimestru de sarcină detectează cu exactitate apariția…Un test de sânge non-invazive, în primul trimestru de sarcină detectează cu exactitate apariția…
Analiza hCG la femeile gravide.Analiza hCG la femeile gravide.
» » » Analiza ifa gravidă. Analiza virusului Epstein-Barr. Ce trece testele înainte de sarcină și în timpul sarcinii
© 2021 GurusHealthInfo.com