Determinarea nivelului de hormoni sexuali. Norma de estrogen, progesteron, androgeni

postgrad estradiol

este important să se evalueze funcția de reproducere a femeilor. Este realizat pentru diagnosticul de infertilitate si oligomenoree, precum și în evaluarea statutului de menopauza. În plus, măsurarea de estradiol este utilizat pe scară largă pentru monitorizarea inducerea ovulației în protocoalele de fertilizare in vitro. nivelurile de estronă la femeile gravide are o relevanță redusă clinic, corelat cu nivelul de estradiol pentru postmenopauză cu excepția cazului în forma de bază a estronă devine estrogenului circulant.

Video: Chimia fericirii de sex feminin. hormoni sexuali feminini

În plus, după cum sa menționat mai sus, RIA specifică în estronă-sulfat. Deoarece fondul circulant al estron sulfat este reprezentativ, poate acționa ca un marker al saturației estrogen, in special la femeile care primesc terapie de substituție estrogenică, în care măsurarea concentrației de estradiol are o valoare mică datorită variabilei reactivitatea încrucișată de estrogeni conjugați la imunologicela estradiol, Y femeile gravide, estriolul este principala forma concentratii de estrogen si estrogen produse creste de micrograme la miligram.

Determinarea progesteron. În ciuda faptului că ca metodă de referință pentru studiul progesteronul a fost recomandat de GC / MS, în cele mai multe laboratoare clinice preferă să utilizeze din nou imunotestare cu anticorpi steroizi specifice. În unitățile disponibile comercial pentru RIA și pentru progesteron immunoassay anizotrop. Măsurarea concentrației de progesteron este inclusă în standardul pentru determinarea ovulatiei si patologia fazei luteale. In nivelurile fazei foliculare de progesteron minimal (<5 нмоль/л, или 1,5 нг/мл). В лютеиновую фазу он составляет 9-79 нмоль/л (3-25 нг/мл).
După cum sa menționat deja, progesteron necesare pentru menținerea sarcinii, și determinarea concentrației sale în stadii incipiente pot contribui la diagnosticul de patologie a sarcinii sau avort spontan amenințat.

Video: Normalizarea nivelului de testosteron la femei bătăilor inimii izocronă

nivelul de hormoni sexuali diagnosticare

Determinarea nivelurilor de androgeni. Determinarea concentrației de androgeni, inclusiv androstendion si testosteron totala sau DHT, de asemenea, se poate face prin teste imunologice. Singurul dezavantaj este immunoassay reactivitatea încrucișată cu alți hormoni steroizi. Interferența de la un test imunologic reactiv încrucișat pentru testosteron, atunci când androstendion au fost eliminate prin antiser specific testosteronului plasmatic de testosteron neutralizant. Prin vânzarea de noi unități pentru imunoanaliză a fost posibilă determinarea directă a androstendiona și testosteronul fără extracție prealabilă. Cu toate acestea, aceste unități prezintă o variabilitate mare a rezultatelor, în special în probele de sange femei.

Nivelul total testosteron la pacienții cu hirsutism nu este foarte diferită de cea a femeilor sanatoase este mult mai indică nivelul de testosteron liber.Fost gratuit testosteron determinată prin dializă de echilibru, este consumatoare de timp și conjugat pentru mai multe laboratoare clinice cu mare dificultate. Este acum posibilă utilizarea ultrafiltrare efectuată folosind dispozitive de filtrare cu gel de centrifugare MPS-1- această metodă au fost bine corelate cu dializă de echilibru ca GC / MS. Metode de etapă directă bezekstraktsionnogo test imunologic utilizând analog 125l-marcat de testosteron disponibile în prezent pentru mai multe laboratoare. Precizia și valabilitatea analizei directe discutate în literatură. O alternativă este calculul indicelui de testosteron liber (IST) - raportul dintre concentrațiile de testosteron la concentrația de legare a hormonilor sexuali (SHBG).

Video: hormoni responsabili pentru starea de spirit și starea de sănătate

Acest indice reprezintă valoarea pentru bblshuyu Diagnosticul de hirsutism, decât fiecare dintre testele individuale - testosteroni si globulinei de legare a hormonilor sexuali (SHBG). Testosteronul este asociat cu albumina sau transcortina, merge la ralanti stare mai rapid decât asociat cu SHBG. Acest „slab cuplate“ poate deveni testosteron biodisponibil în timpul trecerii patului capilar. Cumming și a condus pe Wall dovada a acestei ipoteze și sugerează că testosteronul este legat de SHBG nu este un marker al hyperandrogenism.

Analiza salivei. In saliva globulinei de legare a hormonilor sexuali (SHBG) nu este definit deloc sau determinat în concentrații minime. Astfel, acest fluid biologic poate reflecta conținutul fracțiunii libere de steroizi plasmă. De aceea, definiția hormonilor steroizi din saliva a atras o mulțime de atenție. Ușurința materialului de eșantionare neinvaziv în combinație cu simplitatea de măsurare face analiza salivei alternativă promițătoare și atractivă pentru determinarea steroizilor în plasmă. Testul de salivă pe termen ar putea fi un complement util pentru studiile deja efectuate de plasmă din sânge.

Video: Normalizarea nivelului de testosteron la bărbați bătăilor inimii izocronă

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Steroidogeneză în ovareSteroidogeneză în ovare
Medicamentele folosite în terapia de substituție hormonalăMedicamentele folosite în terapia de substituție hormonală
Great Medical Encyclopedia IC nevronet. medicamenteGreat Medical Encyclopedia IC nevronet. medicamente
Biointez și schimbul de estrogen. produse estradiolBiointez și schimbul de estrogen. produse estradiol
Tropafen și dibenamin-dibenzilin. estrogeni foliculinaTropafen și dibenamin-dibenzilin. estrogeni foliculina
Tratamentul menopauzei si insuficienta ovariana. Complicațiile de estrogen.Tratamentul menopauzei si insuficienta ovariana. Complicațiile de estrogen.
Klimovan și amboseks. Indicații pentru numire androgenKlimovan și amboseks. Indicații pentru numire androgen
Producția de estrogen de placenta. Funcția de estrogen în timpul sarciniiProducția de estrogen de placenta. Funcția de estrogen în timpul sarcinii
Funcția de estradiol și progesteron. Sinteza estrogenii și progestineleFuncția de estradiol și progesteron. Sinteza estrogenii și progestinele
Bisekurin (bisecurin). Preparat combinat care conține etinodioldiacetat gestagen, etinil estradiol…Bisekurin (bisecurin). Preparat combinat care conține etinodioldiacetat gestagen, etinil estradiol…
» » » Determinarea nivelului de hormoni sexuali. Norma de estrogen, progesteron, androgeni
© 2021 GurusHealthInfo.com