Poliarterita nodoasă la copii. Diagnostic si tratament

poliarterita nodoasă

- este o vasculită necrozantă care afecteaza arterele cu diametru mic și mijlociu. În diferite părți ale vaselor afectate și noduli anevrism format.
în copii (La fel de la băieți și fete), boala este rara. Incidența de vârf are loc la 10 de ani. Motivul poliarterita nodoasă este necunoscută, dar de multe ori se dezvoltă în infecțiile tractului respirator superior, grupa A infecție streptococică și hepatita cronică B. Cel mai probabil, aceasta boala este un răspuns autoimun post-infecțioase la antigeni menționați la indivizii predispuși. Cu polyarteriitom nodular asociat și alte infecții - mononucleoza infecțioasă, tuberculoză și citomegalovirus, și boala parvovirusul.

Video: periarterita nodoasă

Necrotizante biopsii tisulare a relevat vasculita- infiltrare limfoidă afectează toate straturile pereții arterelor musculare mici și mijlocii. Inflamatia graifere în mod normal, segmentele individuale ale vaselor, inclusiv locurile lor de ramificare și pot fi exprimate în grade diferite, până la necroza fibrinoidă extinsa cu tromboza si infarct. De multe ori formeaza un anevrism. fibroza Poslevospalitelny duce la ocluzie vasculară. Cei mai mulți pacienți suferă de artera renală, cu grade diferite de leziuni glomerulare.

Manifestari de nodoasă Aceasta depinde de localizarea vaselor afectate. Copiii chiar înainte se ridica temperatura corpului. Pierderea in greutate si dureri abdominale indica o inflamație, și, eventual, tromboza arterelor mezenterice. Inflamarea arterelor renale poate duce la hipertensiune arteriala, proteinurie si hematurie. Când leziunile cutanate apar hemoragiile petesiale recipientele pe acestea, edem, banda rosiatic cu noduli dureroase palpabile în timpul arterei inflamate. leziuni vasculare ale sistemului nervos însoțit de accident vascular cerebral, cu ischemie cerebrală tranzitorie, psihoză, și neuropatie periferică cu parestezie sau slăbiciune musculară.

poliarterita nodoasă

răspândire proces în arterele coronare care duce la ischemie miocardică și insuficiență cardiacă. Cazurile de pericardită, și aritmii. Mai puțin frecvent, există dureri în testicule, care imită răsucirea lor, dureri osoase, și retinopatia ischemică, ceea ce poate duce la orbire. Uneori, artralgii, artrita sau mialgii.

Diagnosticul de nodoasă Este nevoie de o biopsie sau angiografie, în care sunt detectate semne de vasculită. inflamația vasculară pot fi detectate prin modificări la nivelul pielii suspecte biopsie. La pacienții cu insuficiență renală în biopsiile renale sunt caracteristice vasculită necrozantă. Dacă neuropatie periferică la copii poate localiza leziunea cu ajutorul EMG si vasculita a fost confirmata prin biopsia nervului sural. O mulțime de anevrisme in artere puncte sau stenoza cegmentarny detectate prin angiografie de ramificare. De multe ori afecteaza arterele renale si mezenterice. Dacă suspectați o nodoasă la copii trebuie să fie căutate transferate sau infecție curent. Diagnosticul diferențial. Modificări ale pielii timpurii seamănă cu o vasculita hemoragică. Cu toate acestea, în aceste cazuri nu este de obicei leziuni cutanate nodulare și semne de boli sistemice.pentru granulomatoza Wegener sau sindromul Goodpasture se caracterizeaza prin simptome pulmonare pentru sindromul Churg-Strauss și fasciita eozinofilica - eozinofilie. Lupus, dermatomiozita si scleroderma distinge leziuni ale anumitor organe și țesuturi. febră prelungită cu pierderea de greutate corporală poate fi de asemenea observate in colita ulceroasa sau boli maligne. cercetare fatornye. Anterior, toate au demonstrat creșterea vitezei de sedimentare a eritrocitelor, apoi dezvolta anemie și leucocitoză. activarea policlonală a limfocitelor B apare hipergammaglobulinemia. Urinară sedimente, proteinurie și hematurie indică afectarea funcției renale. Pe eficacitatea terapiei poate fi măsurată prin modificări ale markerilor pentru vasculita. Datorită strat subendotelial navelor inflamate în număr mare determinat de antigen FvW. De asemenea, vasculita selecție caracteristică neopterin activate macrofage. Crescute ale enzimelor hepatice serice indică infecția cu virusul hepatitei B, care la adulți este mai frecvent decât la copii.

Tratamentul nodoasă. corticosteroizi utilizați (oral și intravenos), uneori în asociere cu ciclofosfamidă. Endarteriite, ceea ce duce la o scădere a fluxului sanguin la nivelul membrelor, puteți folosi de iloprost.

Complicațiile poliarterita nodoasă. Noduli pe piele pot ulcera, deschizând calea pentru infecție. Atunci când leziunea vasculară renală se dezvoltă hipotensiune arterială, schimbări vasculare și inflamatorii duce la insuficienta cardiaca sau arterelor pochenochnyh ruptura de anevrism rar observate. Prognoza. Poliarterita nodoasă pot să apară ușor, însoțit de doar câteva complicații, dar de multe ori există o boală severă, cu leziuni multiple de organe și țesuturi, ceea ce duce la moartea pacienților. Terapia imunosupresivă activă oferă remisie clinică. Când boala de rinichi rata de supravietuire este de 73% într-un an, și peste 5 ani - 60%.

Video: poliarterita nodoasă

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hemoragică vasculita boala Henoch purpură la copii. motiveHemoragică vasculita boala Henoch purpură la copii. motive
Granulomatozei la copii. Diagnostic si tratamentGranulomatozei la copii. Diagnostic si tratament
În cazul în care o vasculita durere de cap și poliarteritaÎn cazul în care o vasculita durere de cap și poliarterita
TerapieTerapie
Dacă stomacul doare hemoragie gastro-intestinală ascunsă. vasculitaDacă stomacul doare hemoragie gastro-intestinală ascunsă. vasculita
Terapie-periarterita nodoasăTerapie-periarterita nodoasă
Rapid progresivă (fasceita extracapillary) glomerulonefrita. Diagnostic si tratamentRapid progresivă (fasceita extracapillary) glomerulonefrita. Diagnostic si tratament
Vasculita sistemică. Epidemiologie, clasificareaVasculita sistemică. Epidemiologie, clasificarea
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
Vasculita sistemică și vasculopatiaVasculita sistemică și vasculopatia
» » » Poliarterita nodoasă la copii. Diagnostic si tratament
© 2021 GurusHealthInfo.com