Insuficiență renală în stadiu terminal la copii. peritoneoclysis

Video: insuficiență renală cronică. Sfaturi pentru parinti - Uniunea pediatri din Rusia

În stadiul final CRF - o afectiune in care disfunctii renale a ajuns la punctul în care nu mai este posibil să se mențină viața pacientului, chiar si cu tratament medical maximă, și există o necesitate pentru terapia de substituție (dializa sau transplant de rinichi). În cele din urmă, un transplant de rinichi este iminentă, deoarece aceasta este singura care poate asigura accesul copiilor bolnavi și părinții lor mai mult sau mai puțin normale de viață.

Cu toate acestea, judecând după America de Nord Statistic, 75% dintre copiii cu insuficiență renală în stadiu terminal, înainte de transplant renal necesita o dializa pe termen lung, mai mult sau mai puțin. Timpul optim pentru inițierea dializei este determinată luând în considerare parametrii biochimici și starea clinică a pacientului. Este general acceptat faptul că terapia de substituție renală trebuie inițiat cu o scădere a GFR (clearance-ul creatininei de 10-15 ml / min / 1,73 m2, inclusiv volumul supraîncărcat, dezechilibru electrolitic, acidoză, piticirea și simptome uremie (oboseală, greață și reduse performanța școlară), care nu pot fi eliminate prin alte mijloace. rata de mortalitate a copiilor și tinerilor cu etapa IRST aproximativ 25% este asociată cu tulburări cardiovasculare.
cele mai multe Nefrologie încercați să înceapă dializa suficient de devreme pentru a preveni dezvoltarea unor tulburări severe de apă-electrolit metabolismul, epuizarea și uremie.

dializă peritoneală la copii

La alegerea unei metode dializă Acesta ar trebui să ia în considerare nevoile copilului pacientului individual. În America de Nord, în 2/3 cazuri efectuate dializă peritoneală, 1/3 - hemodializa. Determină alegerea metodei de dializă vârstă: 88% dintre copiii sub 5 ani de utilizare dializă peritoneală, 54% dintre copiii de peste 12 ani - hemodializă.

Video: Sawa Vas'kin, în vârstă de 8 ani, boli renale cronice în faza terminală. 441 014 ruble

In dializa peritoneală, membrană servește ca peritoneu. Apa în exces este eliminat din corpul gradientul osmotic generat de concentrația mare de glucoză în dializat dizolvarea zgură căderea prin capilarele peritoneu în dializat. Soluția a fost administrată în cavitatea abdominală printr-un cateter special.Utilizați fie constantă dializă peritoneală ambulatorie, fie un mod permanent prin dializă peritoneală ciclic (folosind o pompă automată). În America de Nord, cel mai adesea efectuat dializă ciclică constantă în timpul somnului, care eliberează copilul și părinții săi de procedură în timpul zilei și reduce riscul de peritonită și alte complicații. Deoarece dializa peritoneală este mai puțin eficient decât prin hemodializă, aceasta nu trebuie să fie de 3 ori pe săptămână (ca hemodializă) și de zi cu zi.

Video: Marina Zelenyuk: "Eu cred în vis!"

În contrast, prin dializă peritoneală Acesta este de obicei realizată la clinică. De obicei, este nevoie de 3 sesiuni pe săptămână, fiecare dintre care durează 3-4 ore. Pentru a avea acces la fluxul sanguin al pacientului folosind un șunt arterio chirurgical creat, grefa sau catetere vasculare introduse în subclavie sau vena jugulară internă.

Video: insuficiență renală

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Dializa pentru insuficienta renala. perspectivăDializa pentru insuficienta renala. perspectivă
Transplant renal copil. Urgența problemeiTransplant renal copil. Urgența problemei
Perioada postoperatorie tardivă după transplant renalPerioada postoperatorie tardivă după transplant renal
Boli de rinichi multichisticăBoli de rinichi multichistică
Acidoză în insuficiența renală. Osteomalacia și anemie în insuficiența renală cronicăAcidoză în insuficiența renală. Osteomalacia și anemie în insuficiența renală cronică
TerapieTerapie
Diagnosticul și tratamentul sindromului hemolitic-uremic. perspectivăDiagnosticul și tratamentul sindromului hemolitic-uremic. perspectivă
Indicații și contraindicații pentru transplant de rinichiIndicații și contraindicații pentru transplant de rinichi
Necroza cortexul renal la copii. Diagnostic si tratamentNecroza cortexul renal la copii. Diagnostic si tratament
Boala renală în stadiu terminal (insuficiență renală cronică), diabetBoala renală în stadiu terminal (insuficiență renală cronică), diabet
» » » Insuficiență renală în stadiu terminal la copii. peritoneoclysis
© 2021 GurusHealthInfo.com