Cauzele galactoree și tratamentul galactoree

Video: galactoree. Simtomy, simptome si tratamente

galactoree este orice selecție de lapte de la mamelon care nu este asociat cu alăptarea.

Galactoree nu este o boală independentă, ci un simptom al unuia dintre multele posibile boli. Cel mai adesea observate la femei galactoree, dar se întâmplă la bărbați, chiar și la sugari.

Supra-stimularea sânului, droguri, boala pituitara poate provoca galaktoreyu. Galactoree, de obicei, cauzate de nivelurile crescute de prolactina - un hormon care stimulează producția de lapte (același hormon cauzează lactatiei atunci când o femeie alăptează). În unele cazuri, nu se poate determina cauza exactă a galactoree.

Cauze posibile ale galactoree

De asemenea, producția naturală de lapte în timpul alăptării, motive posibile pentru selecția sa:

1. Medicamente cum ar fi tranchilizante, antidepresive și anumite medicamente cu inalta presiune, pilule contraceptive hormonale.

2. Plantele medicinale, cum ar fi fenicul, mărar, schinduf sau anason.

3. tumori hipofizare benigna, numit prolactinoamelor.

4. Alte boli care afectează glanda pituitară.

5. Hipotiroidismul - funcția tiroidiană scăzută.

6. Boala renală cronică.

7. Stimularea excesivă de sân care se întâmplă în timpul activității sexuale, examene de san frecvente, mâncărimi ale pielii sau purtarea unor haine strans.

8. Deteriorarea nervilor în timpul intervenției chirurgicale pe piept, traumatisme, arsuri.

9. chirurgicale operațiuni, leziuni sau tumori ale maduvei spinarii.

galactoree idiopatica

Uneori, medicul nu poate identifica cauza galactoreei. Apoi este clasificat ca fiind idiopatică. Acest lucru poate însemna că glanda mamara este prea sensibil la efectele nivelurilor prolactinei, chiar și la niveluri normale ale acestui hormon în sânge.

Galactoree la bărbați

La bărbați adulți Galactoreea poate fi cauzata de deficit de testosteron (hipogonadism masculin), și este de obicei însoțită de o creștere, și angorjarea sânilor (ginecomastie). Pentru hipogonadismul este, de asemenea, caracterizata prin probleme de erecție dorința și sexuală scăzută.


Galactoree la nou-nascuti

Laptele de la nou-nascuti poate avea loc datorită creșterii nivelului de estrogen din sângele mamei. hormoni materni trec prin bariera placentară, provocând o creștere a sân și galactoree la nou-născuți.

simptome galaktorei

Simptome posibile observate în galaktoree includ:

1. Debit continuu sau episodică de lapte (fără urme de sânge!).
2. Descărcarea de gestiune din tetine, care apar spontan sau sub presiune.
3. posibila absenta sau menstruații neregulate.
4. Implicarea unuia sau a ambilor sâni.
5. tulburări vizuale.
6. Dureri de cap.

Dacă vă confruntați cu descărcarea lăptos din mamelon, în timp ce nu sunteți gravidă și nu alăptează, asigurați-vă că să se consulte un medic. Dacă stimularea sân cauzează o secretie mamelonul, este puțin probabil ca acest lucru este periculos. descărcare lăptos rareori indica cancerul de san, multe femei se temeau. Dar sfatul mamolog nu va fi de prisos.Dar punctul culminant al ugerul de natură diferită - spotting, galben - necesită o examinare medicală de urgență. Ele pot fi un semn de cancer sau inflamatie.

Procedurile de diagnostic pentru galaktoree

Sondaj despre galaktorei pot include următoarele:

1. Examenul fizic, în care medicul poate încerca să stoarcă lichidul din mamelonul să-l ia în considerare cu atenție. Medicul poate verifica sânii pentru prezența focilor în glandele mamare.

2. Analiza precipitatelor. Medicul poate efectua o analiză simplă a deversării din sfarcurile, pentru a identifica urme de sânge în ea.

3. Analiza nivelurilor sanguine ale hormonului prolactină. Dacă nivelul prolactinei este ridicat, atunci medicul poate verifica starea glandelor tiroide si hipofiza.

4. Testul de sarcină, pentru a exclude sau confirma sarcina ca o descarcare normala cauza de mameloanelor.

5. mamografie, ecografie, sau ambele. Acest lucru va ajuta la vizualizarea țesutului mamar, observați diferite tumori și alte probleme care au fost trecute cu vederea în timpul examinării fizice.

6. Imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) a capului pentru a verifica prezența tumorilor și a altor anomalii in glanda pituitara, care poate creste nivelul de prolactină.

De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să întrerupeți administrarea de medicamente și aditivi alimentari, care ar putea provoca galaktoreyu. Chiar dacă acest lucru nu funcționează, atunci cel puțin exclude o altă cauză posibilă.

Metode de tratare a galactoree

Tratamentul, dacă este necesar, ar trebui să vizeze abordarea cauzelor galactoree.

Uneori, medicul nu poate identifica cauza galactoree, dar aceasta trebuie să fie tratate. În astfel de cazuri, aveți posibilitatea să atribuiți medicamente care blochează efectele prolactină, sau de a reduce nivelul de prolactină în sânge.

Deci, tratamente posibile galaktorei includ:

1. galaktoree cauzate de medicamente: opriți administrarea de medicamente sau doze mai mici. Acest lucru se poate face numai cu permisiunea medicului curant.

2. Când hipotiroidism: primi levotiroxina (hormon tiroidian), pentru a compensa producția proprie insuficientă a hormonului.

3. pituitare (prolaktinome) tumora: chimioterapie folosite pentru a reduce prolactină, sau o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea completă a tumorii.

4. galaktoree idiopatică: puteți încerca să bromcriptina sau cabergolină (Dostinex) pentru a reduce nivelul de prolactină și pentru a minimiza simptomele.

Dacă galactoree continuă, iar pacientul nu poate lua aceste medicamente, sau ele nu acționează, adică alternativă - operație. Este de a elimina canalele glandelor mamare.

Sfaturi Când galaktoree

Galactoree de multe ori trece la fel de brusc cum apăruse. Dacă nu, pacientul poate încerca pentru a atenua în mod independent, starea lor.

Acest lucru vă va ajuta câteva sfaturi pentru a ajuta la:

1. Evitați atingerea mameloanelor în timpul actului sexual.
2. Nu efectuați piept de auto-examinare mai mult de 1 dată pe lună.
3. Purtați haine lejere, care nu se va freca și stoarce piept.
4. Utilizați tampoane piept care alăptează.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Aspect neuroendocrină cefalee vasomotorieAspect neuroendocrină cefalee vasomotorie
Sani sore cu refulare biberon. istorieSani sore cu refulare biberon. istorie
Descărcarea de gestiune de san biberon la femei: cauze, simptome, tratamentDescărcarea de gestiune de san biberon la femei: cauze, simptome, tratament
Hiperprolactinemia: simptome, tratament, cauze, diagnostic, simptomeHiperprolactinemia: simptome, tratament, cauze, diagnostic, simptome
Alăptarea. Alaptarea.Alăptarea. Alaptarea.
Galactoree: tratament, simptomele, cauzeleGalactoree: tratament, simptomele, cauzele
Hiperprolactinemia. istorieHiperprolactinemia. istorie
Prolactinoamelor. Caracteristici clinice, diagnosticul și diferențierea dintre motivele…Prolactinoamelor. Caracteristici clinice, diagnosticul și diferențierea dintre motivele…
Gigantism și acromegalie: diferențeleGigantism și acromegalie: diferențele
Sani sore cu refulare biberon. Evaluare și abordare de diagnosticSani sore cu refulare biberon. Evaluare și abordare de diagnostic
» » » Cauzele galactoree și tratamentul galactoree
© 2021 GurusHealthInfo.com