Cum de a normaliza scaun după naștere? Normalizarea a intestinului. Hemoroizi la femeile gravide și care alăptează

După naștere, femeile sunt de multe ori se confruntă cu faptul că au probleme cu un scaun. Poate să apară constipație sau hemoroizi. Unele femei au o teama de a merge la toaletă „și de mare“, pentru că ei se tem de diferențele de articulații și apariția unor dureri severe. Această teamă este nefondată, deoarece cusături în timpul golire nu dor, și durere, și dacă există, atunci, nu toate femeile. Luați în considerare ceea ce ar putea avea probleme cu un scaun după naștere și cum poți scăpa de ele.
Cum de a normaliza scaun după naștere? Normalizarea a intestinului. Hemoroizi la femeile gravide și care alăptează
Probleme cu primul scaun
De regulă, primul scaun vine la 2 sau 3 zile după naștere. Dacă acest timp a trecut și nu a mers la baie, se recomandă să se includă în nutriția mere dieta de zi cu zi coapte, stafide, caise uscate, prune uscate și să bea apă minerală mai mult. Este recomandabil să se excludă temporar bulioane de carne puternice și produse fabricate din făină albă. Mai bine să cumpere pâine din grâu integral.

Cum de a normaliza scaun după naștere, dacă aveți constipație?
Constipatia este o pacoste foarte frecvente post-partum. Aglomerat intestinului „leneș“ provoacă disconfort, interferează cu procesul de contracții proprii și toxinele din absorbit în mod activ în fluxul sanguin, astfel încât acestea să apară în lapte, care nu este cu siguranță bun pentru copil. În primul rând, trebuie să urmeze un regim alimentar special, în conformitate cu care nevoia de a consuma alimente care contin o multime de fibre. Aceste produse includ nuci, pâine integrală, caise uscate, prune, paste de calitate, tarate, sfeclă. Toate aceste produse au un efect stimulator asupra intestinelor. Alimente consumate în timpul alăptării, pentru copii de lapte hrănite, și, prin urmare, acestea sunt scaune moi pot fi numit un copil. În acest sens, trebuie să încercăm să nu stimuleze scaun "prăvălire". Intestinele sunt, de asemenea, activate prin exercitii fizice si de baut copioasa. O opțiune este de a normaliza scaun după naștere, este clisma, dar această procedură o singură dată, aceasta nu ar trebui să devină un obicei. De a lua orice laxative, la fel ca toate celelalte medicamente în timpul alăptării, pentru a fi numit un medic. Nu lua medicamente fără a consulta un medic.

Dieta poate include consumul de terci de cereale gri: yachki, secară, fulgi de ovăz. Este, de asemenea, un efect benefic asupra intestinului prevede consumul de produse lactate: branza de vaci, iaurt, iaurt. De asemenea, puteți bea ceai de plante de ghimbir, pentru a normaliza scaun după naștere. Pentru a face acest lucru, 1 cană de apă fiartă se adaugă o jumătate de linguriță de ghimbir. Insistati pe o baie de apă timp de 10 minute. Această băutură de ceai refrigerate un pahar de 2 ori pe zi.

Remedierea problemelor legate de un scaun după naștere posibil cu ajutorul de exercițiu, contribuie la normalizarea intestinului. În cazul în care exercițiile nu produc rezultate, puteți încerca să utilizați lumânări. Numai pre-au nevoie să studieze cu atenție instrucțiunile, astfel încât acestea nu sunt contraindicate în timpul alăptării.
Durerea și scurgere de sânge în timpul scaun după naștere

Apariția acestor simptome indică prezența hemoroizi, care pot deveni inflamate după naștere și patriotică. În acest caz, va fi capabil de a ajuta scânteie prescrise de medic. Puteți aplica, de asemenea gheață la perineu, care este mai întâi necesar să înghețe sticla. Durerea nu va dispărea imediat, organismul are nevoie de timp pentru a recupera. Dar este mai ușor de ansamblu.

Normalizarea functiei intestinale

Oamenii care sunt foarte sensibile la stres, frica, nervozitate, excitare mai des se confruntă cu dificultăți legate de tranzitul intestinal. Puțini oameni știu că constipație asociată cu starea psiho-emoțională a unei persoane. În plus, intestine afectează alimentele pe care le mânca, omul modern a încetat să mai mănânce, am mânca o mulțime de alimente dulci, bogate in amidon, gras, picant, afumat.

În cele mai vechi timpuri oamenii au mâncat pâine coaptă din făină de grâu netratate, această pâine cu condiția funcționarea fără probleme a intestinului.

Cum de a normaliza funcția intestinului subțire în zilele noastre? Este destul de posibil și nu atât de greu cum ar putea părea. Pawn scaun normal normal - nutriție adecvată. Deoarece alimentația necorespunzătoare, obiceiul de a mânca alimente reci, provoacă constipație.

Un excelent remediu pentru constipație este un pahar cu apă rece pentru a bea dimineața pe stomacul gol. Omul trebuie să mănânce zilnic iaurt, salata de sfeclă roșie, morcov și ridichi. Micul dejun ideal ar trebui să constea dintr-un terci herculian pe apă. Nu pentru nimic britanic începe zilnic ziua cu fulgi de ovăz, deoarece toxinele nu persista in organism, femeile britanice sunt renumite pentru tenul frumos.

Pentru informații cu privire la modul de a normaliza funcția intestinului pot fi găsite în literatura de specialitate privind alimentația sănătoasă, și de a folosi medicamente tradiționale.

Hemoroizi la femeile gravide și care alăptează

Statisticile oficiale rezultate impresionante, dar nu numere uimitoare: 118-120 cazuri la 1000 de adulți. Dar dacă din movilite „pentru adulți“ evidențiați cetățeni care lucrează la birou, in varsta de aproximativ 35 de peste, și a adăugat la statisticile de oameni care de ani de zile au suferit, fără a recurge la arta (și, de altfel, hrănire iluzii deșarte găsite în web de munte la nivel mondial a deșeurilor informații „magic bullet“, comunicarea exclusiv cu proctolog), cifrele de mai sus vor crește de multe ori. Am consulta în clinica de 30-50 de pacienți pe săptămână, timp de 14 ani lungi, inclusiv comunicarea cu un număr mare de persoane fără plângeri Proctologic evidente, cu scopul de a căuta examenele profesionale, onkoosmotrov, diagnostic diferențial, etc. Deci, aici este experiența mea personală ne permite să spunem cu încredere - dacă locuiți într-un oraș pe care undeva peste treizeci și cinci de și niciodată nu au experimentat hemoroizi, atunci, sau dacă ești norocos, sau ești un călugăr-pustnic, evitând toate plăgile civilizației moderne - mașini, calculatoare, televizoare, fast-food, etc.

Pentru femei, problema este și mai acută, pentru că cea mai importantă și de așteptat, perioada în viața fiecărei fete - sarcina, hemoroizi poate transforma într-un coșmar. Conform statisticilor, unul din cinci gravidă înainte de 30 de ani și în fiecare secundă în vârstă de 30 de ani suferă de această boală. În acest caz, este în general acceptat faptul că frecvența de a merge la medic pentru femei este mult mai mică decât cea a bărbaților. Pe lângă teza tradițională că sexul mai slab este de fapt mult mai pacient și mai puțin predispuse la narcisism patologic și teama pentru sănătatea lor prețioase, cauza principală a unei referințe rar la proctolog, în opinia mea, este convingerea multora dintre sexului frumos în apariția inevitabilă a hemoroizi în în timpul sarcinii sau după nașterea copilului. Deși nu este așa.

Hemoroizi poate complica sarcina in sine (de obicei 2-3 trimestru), sau (mai des) perioada post-natală. Atunci când sarcina este cauza principala a exacerbări ale bolii - stagnarea sângelui în venele organelor pelviene datorate creșterea presiunii intra-abdominale și presiunea directă a uterului asupra organelor adiacente.

În timpul travaliului, fătul atunci când capul trece in pelvis, sfincterului anal este dezvăluită scurgerea venoasă deranjat, hemoroizi rezultate se umfla a crescut dramatic in dimensiuni, devin tensionate, stoarse și, uneori, ruptura peretii lor. După naștere, cu o reducere treptată a sfincterului anusului, componentele interne și pentru a reduce o scădere pe cont propriu, dar în cazul în care contracția sfincterului este rapid, aceste noduri sunt încălcate, și există un hemoroizi acută, disconfort la care noua mama se poate simti ceva timp după naștere.

Prin urmare, problema de prevenire a exacerbări ale hemoroizilor și trebuie să fie abordate în fiecare etapă:
în timpul sarcinii
în curs de pregătire pentru naștere
în perioada postpartum timpurie
lactație

In timpul sarcinii, sarcinile principale ale măsurilor terapeutice și preventive - normalizarea frecventei scaun si consistenta, reducand disconfortul asociate cu hemoroizi. Manipulările sunt oferite doar în cazuri extreme, cu sângerare foarte abundente și regulate, de nesuportat pentru durerea pe termen lung a pacientului și .t.d.

sfaturi standard privind stilul de viata si dieta, adecvat pentru toți pacienții care suferă de hemoroizi, de asemenea, potrivit pentru femeile gravide, cu doar avertismentul - asigurați-vă că să se consulte cu un obstetrician-ginecolog, ceea ce duce sarcina poate avea unele dintre aceste recomandări pentru anumite motive legate de sănătatea ta sau caracteristici de sarcină, nu vă convine.

Dacă nu sunteți în concediu de maternitate, iar pentru serviciul său de mult de zi, apoi la fiecare oră face o pauză de 5-10 minute pentru a merge sau altă activitate fizică. Scaun Easy este mai bine pentru a înlocui greu.

Este de dorit, dacă este posibil să nu folosească hârtie igienică și se spală cu apă rece, după fiecare scaun.

Bună stimulează defecare utilizare înaltă și ape minerale srednemineralizovannaya și ape care conțin ioni de magneziu și sulfați ai cum „Essentuki» № 4 și 17, mai ales dimineața pe stomacul gol.

Un punct foarte important - o dieta adecvata, și, deși cele mai multe dintre recomandările dietetice este prezentată în legătură cu sarcina, încă o dată. Cu siguranță ar trebui să fie excluse de la utilizarea de ascuțite, sărat, amar și iritant asezonare și alcool (în special bere). efect foarte bun asupra prevenirea constipației dă sfecla Suplimentarea fiert (într-o cantitate de 200 până la 300 g, trecut printr-o mașină de tocat carne cu un ulei vegetal), sau fin tocat și asezonat cu ulei vegetal sau ulei de floarea soarelui salată. În plus, este recomandat prune alimentare, caise uscate, caise uscate și smochine, care după spălare se toarnă apă clocotită și după umflarea este administrat in dieta de mai multe ori pe zi, timp de 5-10 bucati.

Complexele de gimnastica medicala, standard recomandat pentru toate femeile gravide pot include exerciții, mușchii fesieri stagiari, sfincterului anal si muschii abdominali, care îmbunătățește circulația sângelui locale și a fluxului de sânge din organele pelvisului, și stimulează intestinele. Înainte de a efectua exerciții, se consulte cu dvs. obstetrician-ginecolog. Este clar că nu toate aceste exerciții pot și trebuie să fie efectuate pe etapele ulterioare ale sarcinii, așa că se apropie de această problemă rațional. Aici este o listă de exerciții împrumutate de la site-ul colegii noștri de la Moscova proctolog.ru (sper că nu vor fi jignit la mine).
în picioare, cu picioarele încrucișate mușchii ritmic tensionate ale fese si anus
așezat pe un scaun cu un scaun rigid din spate este drept, corpul ușor aplecat în față, mușchii ritmic tensionate ale anusului
Culcat pe spate, cu genunchii îndoiți și picioarele, concentrându-se pe picioare, care sunt situate pe latimea umerilor, sprijinindu-se pe picior și umăr brâu, rupe de pe podea și ridicați pelvisului
Culcat pe spate, ridica picioarele drepte alternativ
clinostatism cu picioarele ridicate drepte, picioare, răspândit în lateral, apoi prindeți și încrucișate ca și foarfece
culcat pe spate, cu picioarele ridicate, urmați mișcările picioarelor, atât în ​​timpul pedalării
culcat pe spate, picioarele îndoite de la genunchi, strâns presat la stomac
dintr-o poziție predispuse, cu fața în jos, cu accent pe genunchi, cu palmele și lokti- alternativ pe ambele părți se rotesc pelvis, astfel încât fesele ating podeaua.

Recuperarea după nașterea copilului

timp trecătoare și de muncă, la care ați fost pregătirea pentru atât de mult timp, restul&timid-am fost deja în urmă. Copilul tau dormitînd liniștit în pătuțul lui, și tu otdy&timid-Hayot de muncă grea și experiența obținută. Corpul tau a suferit o mulțime de schimbări, iar acum el trebuie să treptat RETURN&timid-schatsya la starea sa inițială. Imediat nu se va întâmpla. Nu fi surprins de faptul că ceva timp nu vei simti mai bine Obra&timid-Zoom. În curând, starea dumneavoastră este normalizată. Și că nu sunt deranjați de îndoială, vom spune despre procesul fiziologic de recuperare după naștere.

Deci, trebuie să fi lucrat bine, dând naștere la un om robust remarcabil. Acest lucru înseamnă că antrenamentul nu a dus la deșeuri. Dacă vă simțiți că vă aflați deja la&timid-du-te în tine, atunci acest sentiment este greșit. Salvați puterea, atâta timp cât acestea nu au fost încă pe deplin recuperat, nu sari din pat în dimineața, astfel încât să nu amețit. Acest lucru este valabil mai ales a femeilor care au tensiune arterială scăzută, precum și cele din perioada de livrare a pierdut o mulțime de evreului&timid-os și se simte foarte slab.

Somn și odihnă după nașterea copilului mai bine pe stomacul. Dar nu purta lenjerie de corp îngust pentru sine nu este trageți în mod special. Dacă vă simțiți bine, încercați să se miște mai mult, și chiar a face exerciții pentru articulații.Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, produsul în sine normală de recuperare&timid-se simte nu există nici un prompt. Primul sentiment de ușurare incredibilă a trecut, iar acum observați că stomacul este încă mare, și chiar un pic durere un pic. Nu-ți face griji, tot timpul. Pentru a accepta fostul dimensiunea, uterul ar trebui să fie lung și cu atenție redusă. Greutatea sa timp de 6-8 săptămâni a redus de la 1 kg la '50

Deoarece contracțiile uterine apar ca urmare a activității mușchilor este însoțită de dureri de intensitate diferite, pe&timid-comemorat lupta ușor. Este posibil să observați durere crescută în timpul alăptării copilului. Lucru este că stimularea mamelonului determină o creștere a nivelului de oxitocină, in sange, contribuind la ma&tăieturi timid-precise.

S-a observat că după nașterea copilului repetate a uterului contracte mai bo&timid-leznenno decât după prima. Dar aceste sentimente nu sunt, de obicei atât de greu de suportat pentru a utiliza analgezice. Medicamentele sunt prezentate în cazul în care reducerea, dimpotrivă, nu este foarte puternic. Medicamentul este prescris numai medicul care examinează soțiile&timid-schinu după nașterea copilului.

Un alt fapt îngrijorător - durere în perineu, pentru a&timid-torye apar chiar dacă diferența nu a fost un medic și nu face tăiat. Acest lucru se datorează faptului că țesuturile au fost supuse puternice&întindere timid-Nome in timpul nasterii. De obicei, durerea nu este foarte intens și testat în 2-3 zile. Dar dacă au existat lacune sau tăiate Intermedia&timid-Nost, durerea poate dura mai mult - 7-10 zile. În plus, este necesară pentru a susține soluții antiseptice cauterizare de zi cu zi și îndepărtarea de cusături în câteva zile.

Postpartum femei organism al statului

corpul femeii, care a devenit o mamă, aveți nevoie pentru a recupera de la un astfel de evenimente importante și dificile din viața ei ca naștere. In perioada postpartum, pot exista unele probleme asociate cu consecințele nașterea unui copil și este, începutul alăptării, care, cu toate acestea, este ușor de manevrat:

probleme:
1. Durere la nivelul abdomenului inferior. După naștere, uterul trebuie să se întoarcă la fosta dimensiunea lor (mai mici decât o femeie pumn), așa că începe să scadă. contracții uterine sunt însoțite de crampe sau dureri de desen in timpul alaptarii, aceste sentimente pot fi amplificate, ca reflex si stimularea sfarcurilor poate ajuta sa rabotke hormonul oxitocină, care întărește contracții uter. Ca o regulă, o săptămână după durerile nașterii reduse treptat și terminate. Dacă durerea este destul de intensa, puteți folosi analgezice în consultare cu un medic. Exercitarea dupa ce a dat nastere, de asemenea, ajută la reducerea disconfortului.

2. Durere în perineu. De obicei, după lacrimi perineale sau tăieturi. Ca o regulă, cu privire la vindecarea articulațiilor nevoie de 7-10 zile. Cu toate acestea, o femeie poate confrunta cu unele dureri în perineu, chiar dacă ea nu a avut nici un pauze. Acest lucru se datorează unei puternice se întinde de țesuturi în timpul nașterii. O astfel de disconfort dispar în perioada post-partum 2-3 zile. Cu o durere foarte intensă puteți lua analgezice pe care medicul sfatuieste.

3. sângerare din vagin. Descărcarea de gestiune de sange din uter - este destul de normal după naștere, și se întâmplă pentru ca uterul incepe sa se contracta, iar vasele mari de sânge în fosta locul de atașare a placentei închis treptat.

In primele 2-3 zile de descărcare sângeroase, copioase și se aseamănă menstrual. Cu 3-4-a zi după naștere, ei devin roșu-brun de culoare, numărul lor scade treptat. După 10-14 zile lea lochia o culoare gălbuie. După 5-6 săptămâni de evacuare postpartum din uter se opreste, scurgeri vaginale dobândesc același caracter ca și înainte sarcină. De regulă, în timpul alăptării pătărilor devin mai abundente. În absența lochia sau roșu aprins și de descărcare prea profuze cu cheaguri (trebuie să schimbați câteva tampoane pe oră), este necesar să se consulte imediat un medic! Este recomandabil să pară obstetrician-ginecolog, în același spital, unde a avut loc nașterea.

4. hemoroizilor. La naștere în timpul tentativelor femeie experiențele excesive pansament, ce pot apărea uneori hemoroizi. După naștere, pot dispărea cu totul, dar în cazul în care nu se umfla și rănit. Reduce durerea prin utilizarea gheții înghețate într-o sticlă de plastic, care este aplicat la picioare 15 la 20 de minute de 1-2 ori pe zi. sticla de pre ar trebui să fie înfășurat într-o cârpă curată, uscată pentru a evita degeraturi. Pentru dureri foarte severe pe bază de rețetă este posibilă utilizarea scânteie speciale.

5. Constipație. De regulă, există un scaun timp de 2-3 zile după naștere. Multe femei se tem că acest lucru poate fi diferit pe cusături între picioare. De fapt, acest lucru nu se va întâmpla. Pentru normalizarea funcției intestinale după naștere, este încurajat să mănânce stafide, caise uscate, bea mai multă apă minerală. Aceasta contribuie la acest lucru și care efectuează gimnastica post-natale. Dacă în a 4-a zi după nașterea unui scaun independent nu este, este mai bine să se consulte un medic.

6. Lipsa de lapte. atașarea regulată a copilului la sân - prevenirea lipsei naturale de lapte. Cu cât este mai des copilul suge, mai mult lapte este produs de reflexă în mamă. lapte Stagnarea reduce producția. Prin urmare, regula de bază după nașterea copilului - hrăni copilul la prima solicitare, iar resturile de lapte exprimă în mod necesar (mai mult pe acest lucru, a se vedea secțiunea privind alăptarea). În cazul în care, în ciuda hrănirii regulate, copilul nu ia in greutate, atunci laptele nu este încă suficient, și este necesar să se consulte un medic. Medicina tradițională recomandă lipsa de lapte pentru a bea ceai negru mai mult cu lapte sau ceai verde, mânca nuci bucăți AR4 pe zi, precum și 100 de grame de ridiche neagra de 2-3 ori pe zi. Ele au un efect bun extracte de urzică, oregano, fenicul, mărar și chimen.

7. angorjarea sânilor. De obicei, în primele 2-3 zile după naștere, în laptele matern nu este produs și colostrului. Este un lichid, mai multa grasime decat laptele matur, bogat în proteine, grăsimi, minerale și vitamine, enzime și hormoni, mai ales pentru un copil nou-născut în primele zile de viață. Colostrul este produs în cantități mult mai mici decât laptele matern. Prin urmare, în cazul în care 4-6-a zi după naștere vine volum mare de lapte, glandele mamare pentru mai multe ore se intareste, în creștere în volum, devin dureroase. Poate chiar un pic de febră. În cazul în care femeia continuă să se hrănească copilul, în ciuda durerii, aceste evenimente neplăcute se află în 1-2 zile. O atenție deosebită trebuie acordată în cazul în care temperatura atinge valori ridicate (peste 38 °), sunt dureri foarte ascuțite, pielea de san devine roșu și cald la atingere. În acest caz, trebuie să vă adresați imediat medicului dumneavoastră! Acest lucru poate fi un indiciu al mastitei început la care tratamentul ar putea fi necesare. Continua alăptarea copilului în același timp, este chiar necesară, deoarece stagnarea laptelui este tocmai cauza inflamatiei care cauzeaza mastita. Nu poți pune copilul la sân numai în cazul mastitei purulente, atunci când picăturile de puroi la nivelul mamelonului iasă în evidență, iar mama, de regulă, medicul atributele la antibiotice. Continua alăptarea este posibilă numai după finalizarea tratamentului.

8. sfarcurile crapate. Deoarece pielea mamelonului este foarte delicată, în timpul sarcinii trebuie să fie pregătiți să se hrănească, folosind prosoape flaușate, care au de zi cu zi pentru a freca sfârcurilor timp de 1-2 minute. Dacă o femeie

7. Acest lucru nu face, în primele zile ale alaptarii pe ele pot fi formate fisuri. Pentru a evita acest lucru, trebuie să pui mai întâi copilul la un san timp de 5-7 minute, iar apoi - la celălalt ca 5-7 minute. Poti cumpara o crema speciala intr-o farmacie pentru a preveni sfarcurile crapate

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Simptomele (semnele) hemoroizi femei postpartumSimptomele (semnele) hemoroizi femei postpartum
Ce alimente să mănânce pentru hemoroizi?Ce alimente să mănânce pentru hemoroizi?
Puteți bea pentru femeile gravide impotriva constipatiei?Puteți bea pentru femeile gravide impotriva constipatiei?
Dieta si nutritie pentru meniu dur constipație la vârstniciDieta si nutritie pentru meniu dur constipație la vârstnici
Hemoroizi foarte puternic dupa nastereHemoroizi foarte puternic dupa nastere
Pot face un efort pentru constipatie in timpul sarcinii?Pot face un efort pentru constipatie in timpul sarcinii?
Frica de naștere, ce să facă, cum să facă fațăFrica de naștere, ce să facă, cum să facă față
Frica de naștere și depresie postpartumFrica de naștere și depresie postpartum
Prevenirea hemoroizilor și fisurilorPrevenirea hemoroizilor și fisurilor
Psihologic (neurogenă) constipație la adulțiPsihologic (neurogenă) constipație la adulți
» » » Cum de a normaliza scaun după naștere? Normalizarea a intestinului. Hemoroizi la femeile gravide și care alăptează
© 2021 GurusHealthInfo.com