Insuficiență renală cronică la copii. motive

Video: + insuficiență renală acută și cronică

insuficiență renală cronică - starea de declin ireversibil în RFG. Printre copii, insuficiență renală cronică apare cu o frecvență de 18: 1 000 000. În ultimii 40 de ani, datorită unei măsuri dietetice activă, utilizarea eritropoietinei recombinantă și hormon de creștere, metode imbunatatite de dializa si transplant de rinichi prognoza CRF a devenit mult mai favorabil.

insuficiență renală cronică (IRC) la copii pot rezulta din boli metabolice congenitale, dobândite sau ereditare care afecteaza pacientii cu varsta de pochki-, în cazul în care se dezvoltă depinde de natura bolii de bază. La copiii sub 5 ani de insuficiență renală cronică este adesea rezultatul unor anomalii congenitale, cum ar fi hipoplazie și / sau displazie a rinichilor si obstructia tractului urinar.

După 5 ani, printre motivele CRF dobândite (diferitele forme de glomerulonefrită) și bolile dominate ereditare (familie urolitiazei juvenilă, sindromul Alport). Insuficiența renală cronică cauzată de o tulburare metabolică (cystinosis, hiperoxaluria) și a unor boli ereditare (boli de rinichi polichistic), pot aparea la copii de orice vârstă.

insuficiență renală cronică (IRC) se poate dezvolta chiar și după înlăturarea prejudiciului inițial rinichi cauză. Creșterea gradului de deteriorare a funcției renale depinde de creșterea sarcinii pe nefroni, proteinurie persistente, creșterea tensiunii arteriale sistemice sau intrarenal, depozitele de calciu în rinichi și hiperlipidemie.

insuficiență renală la copii

Se crede că a crescut sarcină Este veriga finală comună în patogeneza prejudiciului glomerulare, indiferent de cauzele inițiale ale bolii renale. Ca parte a pierderii fluxului de sânge în nefroni crește glomeruli rămase, care crește sarcina de filtrare pe ele și conduce la hipertrofie structurală și funcțională. timp de filtrare Acceleration compensează reducerea funcției renale totale. Cu toate acestea, creșterea presiunii hidrostatice afectează în mod direct peretelui capilar glomerular. Influența toxică este probabil să crească și sarcina de proteine ​​pe mecanismele de filtrare.

Video: Rinichi Tratament - Pietrele la rinichi cauza?De-a lungul timpului, numărul de normal mai multe nefroni scade Hagpuzka pentru ei continuă să crească - un cerc vicios care duce la o scădere a funcției renale.

progresia CRF pot fi implicate, precum și de alți factori, cum ar fi proteinurie, studiile arată că o reducere a proteinuriei încetinește progresia insuficienței renale cronice. Proteinele care trece prin peretele capilarelor glomerulare, în afară de efectul său toxic direct, atrage monocite / macrofage nefroni, care uskoryut scleroza glomerulară și a țesutului fibroza tubulointerstițială. Accelerarea acestor procese are loc sub influența hipertensiunii arteriale, care promovează arteriolelor renale deteriorarea peretelui și creșterea filtrării glomerulare sarcinii conservate.

hiperfosfatemiei cu depunerea de săruri de calciu în țesutul renal interstițial și peretele vascular accelerează dezvoltarea de CKD. În cele din urmă, hiperlipidemie, bolyanyh caracteristic cu CRF are un efect dăunător asupra funcției glomerulare datorită proprietăților sale pro-oxidante.

Astfel, CRF Ea poate fi privită ca un proces de creștere continuă și modificări biochimice ale simptomelor clinice. Mulți clinicieni face distincția între disfuncție renală următoarele grade.
• disfuncții pulmonare cronice: GFR 50-75 ml / min / 1,73 m2.
• disfuncție cronică moderată: GFR 25-50 ml / min / 1,73 m2.
• Insuficiența renală cronică: GFR 10-25 ml / min / 1,73 m2.
• stadiu terminal insuficienta renala: GFR < 10 мл/мин 1,73 м2.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Transplant renal copil. Urgența problemeiTransplant renal copil. Urgența problemei
Acidoză în insuficiența renală. Osteomalacia și anemie în insuficiența renală cronicăAcidoză în insuficiența renală. Osteomalacia și anemie în insuficiența renală cronică
TerapieTerapie
Anomalii renale la copiiAnomalii renale la copii
Clinica de insuficiență renală acută la copii. diagnosticareClinica de insuficiență renală acută la copii. diagnosticare
Fibrilația atrială și funcția renalăFibrilația atrială și funcția renală
Terapia bolii renale,Terapia bolii renale,
Necroza cortexul renal la copii. Diagnostic si tratamentNecroza cortexul renal la copii. Diagnostic si tratament
Boala renală în stadiu terminal (insuficiență renală cronică), diabetBoala renală în stadiu terminal (insuficiență renală cronică), diabet
Neframin (nephramin) *. O soluție de aminoacizi pentru nutriție parenterală, de preferință,…Neframin (nephramin) *. O soluție de aminoacizi pentru nutriție parenterală, de preferință,…
» » » Insuficiență renală cronică la copii. motive
© 2021 GurusHealthInfo.com