Tratamentul chirurgical al sindromului de intestin scurt optiuni (CUC)

Video: Sindromul Tourette. Tratamentul sindromului Tourette (medic pe YouTube)

Termenul "sindromul de intestin scurt„Determinarea intestin având o lungime suficientă pentru a susține creșterea și dezvoltarea normală. Pentru nou-nascuti, aceasta stare este o problemă importantă sau situație chiar viața în pericol, pentru că ei au nevoie de nutrienți pentru maturizarea organelor vitale și creșterea somatică.

cauze sindromul de intestin scurt (CCM) poate fi invaginației, malrotație, gastroschizis, atrezia intestinala, fibroza chistica si YANEK. În cazul în care o porțiune a intestinului subțire este stocat, poate efectua proceduri chirurgicale pentru a încetini timp sau prelungirea duratei tranzitului intestinal conținutul. Rezultatele unor astfel de operații sunt ambigue. În prezent, numai transplant de intestin pot fi folosite pentru a umple intestinul lipsă, dar succesul transplantului este limitată de un deficit de donatori, nevoia de imunosupresie pe termen lung și potențial risc de boală, „grefă contra gazdă“.

Tissue Engineering Intestinal - o modalitate inovatoare de a înlocui intestine, în cazul în care donația nu este folosită și nu este nevoie de imunosupresie, ca intestin recuperează din propriul tesut. Ingineria tisulara este un relativ nouă disciplină de cercetare care combină principiile de inginerie și biologie pentru producerea de țesuturi și organe. Așa cum era de așteptat, o încercare de a crea un nou intestin a devenit extrem de provocator.

soldat doar pare o structură tubulară simplă, care constă din esofag, stomac, intestin subțire, colon și rect, dar este destul de un organ complex. Acest organism reunește similitudinea structurală, dar există diferențe speciale celulare și funcționale în diferite părți ale intestinului. Funcțiile care trebuie să fie dublate în simularea intestinale, includ coordonate peristaltismul, digestie și absorbție.

În plus, intestine Este una dintre cele mai mari organe de imunitate, cu toate acestea intestin recreat ar trebui să acționeze ca o barieră împotriva efectelor negative și au potențial pentru un răspuns imun la invazia microbiană.

Schema de funcționare Bianchi cu sindromul de intestin scurt (CCM)

următoarele articol de pe site-ul nostru Acesta oferă o imagine de ansamblu a cunoștințelor actuale și realizări ale ingineriei țesutului intestinal. O atenție deosebită este acordată în intestinul subțire construit din țesut ca cel mai important organ pentru digestie de nutrienți, deoarece cealaltă parte a intestinului poate fi înlocuit, iar intestinul subțire - nu.

functiei intestinale au o rezervă mare de mai mult de 50% din intestinul subțire poate fi rezecat fără un impact semnificativ asupra metabolismului și nutriție. In 1967, CCM Rickham determinat la o lungime a intestinului subțire 75 cm sau mai puțin. Dorney și colab. Este raportat că supraviețuirea este posibil, cu un minim absolut de intestin subțire cu o lungime de 15 cm, cu valva ileocecală stocată și 25 cm - fără ventil. Cu toate acestea, cei mai mulți cercetători cred că determină lungimea absolută a intestinului subțire, este necesar pentru supraviețuire, este dificil. Acest lucru depinde de lungimea intestinului subțire, prezența cancerului de colon, precum și prezența sau absența valvei ileocecală.fundamental ileon Se adaptează mai bine la jejun și sugari se poate adapta mai bine decât copiii mai mari și adulți, și, prin urmare, poate supraviețui într-un intestin subțire mai scurt.

Funcționarea circuitului la sindromul de intestin scurt STEP (CCM)

opțiuni chirurgie acești pacienți pot fi lungire intestinului, timp de tranzit lent prin intestine și transplant de intestin. Pentru a mări lungimea colonului Bianchi dezvoltat separare tehnica extinsa a intestinului site-ul anastomoza cu segmentele sale. Un studiu necontrolat se arată că rezultatele favorabile pot fi obținute dacă există cel puțin 40 cm intestinului subțire intact. Jaksic și colab. publicat ingenios mod de intestin elongație prin Procedeul STEP (capsarea secvențial extins segmente ale intestinului).

Avantajul acestui mod Este simplitatea de punere în aplicare. Comparativ cu procedura de STEP Procedura de Bianchi nu distruge mezenterul intestinului subțire, astfel încât aceasta poate fi efectuată în mod repetat. Ambele metode au un anumit nivel de succes în creșterea volumului de alimente care pot fi metabolizate, dar aceste proceduri au nevoie la dimensiunea inițială a ulcerelor a fost suficientă pentru a efectua o alungire. În plus, rezultatele se înrăutățesc în cazul în care există o disfuncție hepatică concomitentă.

cel mai bun prezent, mod pentru a crește lungimea intestinului este transplantul de intestin. Probleme Attendant - nevoia de imunosupresie pe termen lung, respingerea periodică, un număr limitat de donatori, precum și potențialul bolii, „boala omologă“. Din cauza așteptărilor unui organism dimensiune de până la 50% acceptabil sugarilor și copiilor mai mari sunt pe moarte, și nu de așteptare pentru transplant.

Recent, utilizarea combinație complexă de transplant de ficat și intestin subțire Aceasta a permis utilizarea unui număr mai mare de donatori. Cu toate acestea, transplant intestinal este o capacitate foarte limitată de a rezolva probleme în legătură cu numeroase complicații și mortalitate ridicată. Unii copii nu pot fi candidati pentru transplant din cauza tulburărilor sistemice severe. rata de supravietuire la 5 ani dupa transplant ramane la aproximativ 50%.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Intestinele embrionului. Formarea intestinului fetaleIntestinele embrionului. Formarea intestinului fetale
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
Diagnosticul de ileus meconiu. Intestinul subțire a fătului cu fibroza chisticaDiagnosticul de ileus meconiu. Intestinul subțire a fătului cu fibroza chistica
Sindromul de intestin scurt: tratament, simptomeSindromul de intestin scurt: tratament, simptome
Prevenirea si sindromul de intestin scurt prognozat (CCM)Prevenirea si sindromul de intestin scurt prognozat (CCM)
Hormoni și funcția lor intestinaleHormoni și funcția lor intestinale
Adaptarea organismului în sindromul intestinului scurt (CCM)Adaptarea organismului în sindromul intestinului scurt (CCM)
Sindromul de intestin scurt (CCM) cauze, epidemiologieSindromul de intestin scurt (CCM) cauze, epidemiologie
Studiu de intestin endoscopicaStudiu de intestin endoscopica
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
» » » Tratamentul chirurgical al sindromului de intestin scurt optiuni (CUC)
© 2021 GurusHealthInfo.com