Hemoragică vasculita boala Henoch purpură la copii. motive

Video: Boala-Henoch Purpura la copii (studiu) © boala Purpura Schenleyn-Henoch

vasculita (Inflamarea vaselor sanguine) la copii pot fi atât idiopatică și a rezultat cunoscut de antigen (de exemplu, agenți infecțioși sau medicamente care provoacă reacții alergice). Insotit de vasculita, si multe boli autoimune. Gradul de leziune vasculară poate fi moderată, la fel ca în cele mai multe cazuri de vasculita hemoragică, la severă ca și la copii cu poliarterita nodulară.

Video: Video populare - Vasculita & Henoch-Sch nlein purpură

cele mai multe vasculita sistemică klassifitsatsii Se ia în considerare dimensiunea de localizarea navelor afectate, precum și de natura infiltrat inflamator. Pot fi afectate nave mari (aortoarteriit) și capilare și arteriolelor, ceea ce este caracteristic dermatomiozita juvenilă. infiltrate inflamatorii pot conține numere diferite de neutrofile, limfocite și eozinofile. Un rol-cheie în patogeneza multor vasculite sistemice de joc complexe imune.

ele activează complement, eliberand componentele chemotactice (C3a, C5a), care atrag celulele inflamatorii. Se presupune că proprietățile imune complecși prin legarea la celulele endoteliale, a crescut sinteza si expresie pe moleculele de adeziune de suprafață. Ultima comunica cu alte molecule de adeziune pe suprafața neutrofilelor, implicați factori chemotactici. Acest lucru duce la separarea enzimelor lizozomale leucocitelor care distrug vasele matricei celulare și țesuturile înconjurătoare. În procesul de degranulare neutrofile, ele pot dezintegra cu formarea de „praf nucleare“ - caracteristica leykoklasticheskogo vasculita.

Boala lui Henoch

Semnele și simptomele de vasculita sistemica nespecifice. Cu toate acestea, unele simptome pot determina tipul leziunii primare a navelor. purpură palpabilă indică inflamații ale vaselor de sânge mici situate în profunzimea dermului papilar, în timp ce nodulii dureroase rotunjite sunt mai tipice pentru dimensiunea medie a vasculare.

Video: Video populare - Vasculita & boală

rheumatocelis (Cunoscut anterior ca purpura anafilactoida) - inflamații ale vaselor mici de sânge. Că aceasta boala este cea mai frecventa cauza de sangerare care nu este asociat cu trombocitopenie.Motivul pentru vasculita hemoragică Nu se cunoaște, dar se dezvoltă de obicei după o infecție a tractului respirator superior. Estimările prevalenței acestei condiții (9 100 000), pare a fi subestimat, deoarece multe cazuri nu sunt înregistrate bolii. Cu toate acestea, de la 31,333 de pacienti tratati la centre reumatologice 54 de copii în Statele Unite, în 1120 a existat o anumită formă de vasculita, în 558 a fost o vasculita hemoragică. Anterior, hemoragica vasculita proporție a reprezentat 1% din admitere spital, dar metode îmbunătățite de terapie a dus la o reducere semnificativă a acestui parametru.

Video: Boala Churg Strauss

Conform uneia dintre cele mai importante centrele de pediatrie din SUA, în 1997, proporția de pacienți cu vasculita hemoragică a fost de 0,06% (62 din 9083) a tuturor copiilor spitalizați. Aceasta boala apare mai frecvent la copii decât la adulți. Incidența de vârf are loc cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani (de obicei, în timpul iernii) între. Băieți bolnavi de 2 ori mai des fete.

pacienți vasculita hemoragică a crescut în mod semnificativ apariția antigenului HLA-DRB1 * 07. creșterea concentrației de TNF-alfa și IL-6 în faza activa a bolii. Conform unui studiu, aproape 50% dintre pacienți au crescut titrului ASLO, ceea ce indică rolul Streptococcus grup A. In histologic vasculita punct de vedere hemoragic reprezintă inflamația IgG-mediată a vaselor mici de sânge. Testul de imunofluorescentă pentru a detecta depozitele IgA și C3 în pereții vaselor mici din glomerulul piele și rinichi, dar rolul activării complementului nu este universal acceptată de către cercetători.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Vasculitele sistemice (legare) un grup de boli caracterizate prin leziuni inflamatorii sistemice…Vasculitele sistemice (legare) un grup de boli caracterizate prin leziuni inflamatorii sistemice…
Hematologie-hemoragic diatezaHematologie-hemoragic diateza
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
TerapieTerapie
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
Leziuni pancreatice în bolile sistemice ale țesutului conjunctiv și vasculita: febra reumatică,…Leziuni pancreatice în bolile sistemice ale țesutului conjunctiv și vasculita: febra reumatică,…
Vasculita sistemică. Epidemiologie, clasificareaVasculita sistemică. Epidemiologie, clasificarea
Vasculita Hipersensibilitate și vasculita cauzată de o reacție alergică la medicamenteVasculita Hipersensibilitate și vasculita cauzată de o reacție alergică la medicamente
Vasculita sistemică și vasculopatiaVasculita sistemică și vasculopatia
Terapia făcătoare de clasificare si nomenclatura bolilor reumatice (1988)Terapia făcătoare de clasificare si nomenclatura bolilor reumatice (1988)
» » » Hemoragică vasculita boala Henoch purpură la copii. motive
© 2021 GurusHealthInfo.com