Tromboza venelor renale la copii. Diagnostic si tratament

La nou-nascuti si sugari tromboza venelor renale este de obicei însoțită de asfixie, deshidratare, șoc și septicemie sau în cazul diabetului zaharat in materi- sunt mai mari - sindromul nefrotic, defecte cardiace cianotice, hipercoagulabilitate congenital sau apare după agentul de contrast angiografic.

Patogeneza trombozei venelor renale la copii. Tromboza începe în linie venoasă intrarenala, și se pot răspândi la principala vena renală și cavă inferioară chiar. Ea se bazează pe deteriorat hipoxie-celule endoteliale de către agenți de endotoxină sau de contrast. Rolul patogenetic poate juca, de asemenea:

1) hipercoagulabilitatea sindrom nefrotic sau asociat cu o mutatie ereditar (factor V Leiden);
2) hipovolemie și reducerea fluxului sanguin în șocul septic, deshidratare sau sindrom nefrotic;
3) agregarea intravasculară a eritrocitelor la policitemie.

Manifestările clinice ale trombozei venelor renale la copii. Pe tromboză venoasă, hematurie renală, de obicei, semnalează apariția bruscă și formarea simplă sau dublă pentru a înconjura părțile laterale ale abdomenului. S-ar putea fi, de asemenea hematurie microscopice, dureri de spate, creșterea tensiunii arteriale sau oligurie. Tromboza este, de obicei, o singură față. În tromboză bilaterală apare insuficiență renală acută.

tromboza venelor renale la copii

Diagnosticul de tromboza venelor renale la copii. tromboză venoasă renală indică hematurie apariție și leziunile în masă în abdomen lateral, în prezența predispozanti factori clinici. Majoritatea pacienților au, de asemenea, anemie hemolitică microangiopatică și trombocitopenie. Cu ultrasunete a crescut semnificativ renale (rinichi) și studiul radionuclid relevă o scădere sau absența funcțiilor sale. Diagnosticul este confirmat de datele studiului Doppler a fluxului de sange in vena cava inferioara si venele renale. Pentru a evita alți agenți de contrast leziuni vasculare nu pot intra.

Diagnosticul diferențial al trombozei venelor renale la copii. Tromboza venelor renale să se facă distincția între alte cauze de hematurie, însoțite de anemie hemolitică microangiopathic sau creșterea în rinichi - SHU, hidronefroză, boli de rinichi polichistic, tumora Wilms, abces sau hematom.Tratamentul trombozei venelor renale la copii. Măsurile de susținere sunt reduse la normalizarea metabolismului apei-electrolitic și tratamentul insuficienței renale acute. Eficacitatea tratamentului anticoagulant sau agenți trombolitici (streptokinaza, urokinaza și activatorul plasminogenului tisular recombinant) rămâne controversată. o intervenție chirurgicală poate fi indicată în inferioara tromboza venei cave. Copiii cu hipertensiune arterială ridicată, refractare la terapia antihipertensivă, uneori trebuie să recurgă la nefrectomie radicale.

tromboza venelor renale Previziunea la copii. De-a lungul ultimilor 20 de ani mortalitatea perinatală de tromboza venelor renale a scăzut semnificativ. Cu toate acestea, de multe ori duce la atrofie parțială sau completă a rinichiului cu insuficiență renală, disfuncție tubulară și hipertensiune. Aceste complicații sunt frecvente la copiii mai mari, cu toate că, în cazurile de sindrom nefrotic sau functiei cardiace defecte renale cianotice, de obicei, nu se poate recupera.

În cazuri rare, cauza hematurie există hemangioame, angiomyoma malformație arterio și renale și ale tractului urinar inferior. Ele se manifestă, de obicei, hematurie brut și prezența în urină de cheaguri de sânge și poate fi însoțită de colică renală. Diagnosticul necesită angiografie.

hemoragie unilaterala varice ale ureterului stâng (Cu compresia venei renale stanga intre aorta si artera mezenterică superioară) sindrom numit mezenter aorto-cial-compresie a venei renale stâng. Acest sindrom este caracterizat printr-o constantă hematurie microscopică, care poate fi însoțită de proteinurie, dureri în regiunea abdomenului și lombară, și hipotensiune arterială ortostatică. Diagnosticul a fost confirmat prin ecografie Doppler, CT sau RMN.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tromboză venoasă splenică, splenomegalie tromboflebiticheskayaTromboză venoasă splenică, splenomegalie tromboflebiticheskaya
Boala renovasculara la nou-nascutiBoala renovasculara la nou-nascuti
Hirurgiyaostry tromboflebită venoasă superficialăHirurgiyaostry tromboflebită venoasă superficială
Tromboza venelor renale: simptome, consecințe, complicațiiTromboza venelor renale: simptome, consecințe, complicații
Sindrom nefrotic: tratament, simptome, cauze, simptomeSindrom nefrotic: tratament, simptome, cauze, simptome
Vena centrala obstrucția setchatkizakrytie lumenul venei retiniene centrale sau ramuri datorate…Vena centrala obstrucția setchatkizakrytie lumenul venei retiniene centrale sau ramuri datorate…
Tromboza de jos și vena cavă superioarăTromboza de jos și vena cavă superioară
Sarcina tromboză venoasă profundăSarcina tromboză venoasă profundă
Sindrom nefrotic la copii. Cauze și diagnosticareaSindrom nefrotic la copii. Cauze și diagnosticarea
Tromboză venoasă mezentericTromboză venoasă mezenteric
» » » Tromboza venelor renale la copii. Diagnostic si tratament
© 2021 GurusHealthInfo.com