Dureri de spate după nașterea copilului.

În timpul sarcinii și după naștere corpul unei femei suferă o serie de modificări. Natura, cu condiția ca acestea să treacă fără consecințe grave pentru sănătatea tinerelor mame. Dar, în realitate, multe femei se confruntă cu o serie de probleme întâlnite în timpul sarcinii sau după nașterea copilului. durere și postura spate Tulburări - cele mai frecvente dintre ele ..

Video: dureri de spate după nașterea copilului. viața intimă și înapoi

Dureri de spate după nașterea copilului.

În cazul în care dureri de spate a apărut dintr-o dată și să stea pe ea nici o putere, puteți înrola ajutorul drogurilor. Mamele care alăptează cu durere severă în partea din spate, puteți folosi paracetamol nimesil, diclofenacul - desigur, în limite rezonabile. Limiteaza activitatea fizică, te întinzi într-o poziție confortabilă, relaxați-vă. În viitorul apropiat, mama activă vă va spune ce inseamna de prevenire a durerii în spate acolo, și cum să mențină postura corectă după naștere.
Modificări Postura pe parcursul sarcinii - aceasta se datorează creșterii fătului și deplasarea centrului de greutate mama insarcinate. Spinări câteva curbe, celelalte părți ale coloanei vertebrale, dimpotrivă, sunt îndreptate. Acest lucru este necesar pentru a gravidă femeie fără probleme a mers direct, precum și pentru suspendarea amortizării organelor interne atașate acestuia ..

Modificări Postura pe toata durata sarcinii - acest lucru se datorează creșterii fătului și deplasarea centrului de greutate al corpului viitoarei mame. Spinări câteva curbe, celelalte părți ale coloanei vertebrale, dimpotrivă, sunt îndreptate. Acest lucru este de a se asigura că o femeie gravidă, fără probleme a mers direct, precum și pentru suspendarea de amortizare a organelor interne atașate acestuia ..
Ce se întâmplă cu postura în timpul și după sarcină?
Modificări Postura pe toata durata sarcinii - acest lucru se datorează creșterii fătului și deplasarea centrului de greutate al corpului viitoarei mame. Spinări câteva curbe, celelalte părți ale coloanei vertebrale, dimpotrivă, sunt îndreptate. Acest lucru este de a se asigura că o femeie gravidă, fără probleme a mers direct, precum și pentru suspendarea de amortizare a organelor interne atașate acesteia.
Dacă este utilizată în timpul sarcinii, aceste schimbări au loc treptat, după centrul de naștere de greutate al corpului unei tinere se mută mama într-o chestiune de ore. Acest lucru conduce la o redistribuire a sarcinii pe coloana vertebrala, o schimbare în interacțiunea articulațiilor sale. De acum înainte, femeia apare mamele care alăptează postură.
După cum reiese din dureri de spate după naștere?
Totul este bine, dar asta e doar sarcina si nastere poate deveni un fel de pârghie de declanșare pentru multe boli, inclusiv apariția unor probleme de spate. Disponibile pentru a sarcinii și la naștere încălcări minore ale coloanei vertebrale poate duce la încălcări grave ale mobilității articulare și să conducă la faptul că durerea de spate după nașterea copilului.
De-a lungul timpului, situația este agravată de: disponibil la scolioza pre-sarcina unei femei, plecându-și alte încălcări ale postura adaugă care transportă mult timp un copil în brațe, lipsa de somn adecvat, stres si oboseala. și dureri de spate după naștere provoca probleme cu multe dintre organele interne: Inima, plamani, stomac, vezică biliară, uter si ovare.
postură incorectă după naștere poate duce la acumularea de lichid în organism - este, la rândul său, este plină de apariția excesului de greutate. O problemă bine-cunoscut pentru mai multe mame care alăptează - lactostasis - apare ca de multe ori din cauza poziției incorecte. De asemenea, sa dovedit o legătură directă dureri de spate si depresia postpartum - pentru că atunci când au loc încălcări ale nervilor postura ciupite la nivelul coloanei vertebrale.
După livrare, dureri de spate - ce să fac?
Femeile care sunt preocupați dureri de spate după naștere, Ar trebui să consulte imediat un medic, un neurolog. Poate că nu e atât de înfricoșător, și o mamă tânără wearing limitată bandaj postpartum sau corset pentru a menține postura, efectuarea de exerciții complexe de gimnastică post-natale (aceasta, în general, pentru orice mama ar fi de prisos).
În cazul în care dureri de spate după nașterea copilului, dar ajuta la masaj și auto-masaj al spatelui și, în special, terapie, manuală. Minus doar ultima este că, în timpul cursului și timp de 3-4 săptămâni, la sfârșitul mamei sale nu ar trebui să poarte o sarcină cu o greutate mai mare de 3 kg - se pare destul de nerealist, mai ales în cazul în care femeia este angajată în creșterea unui copil de către ea însăși.
Daca durerile sunt mai dornici și regulate, în partea din spate, „muguri“, au nevoie de un tratament mai serios. Cel mai probabil, aceasta este o problemă cu discul intervertebral. În primul rând, aveți nevoie pentru a avea un RMN (imagistica prin rezonanta magnetica) - nu este contraindicat în timpul alăptării și de a ajuta la eliminarea (sau se dovedesc) existența unei hernii intervertebrale. Medicul va prescrie un tratament complex. Cursul terapiei manuale (nu au fost încă pentru a rezolva problema cu cineva care este în loc să trageți mama pe mâinile unui copil în câteva săptămâni - sunt probleme de spate este urgent!), Medicamente, terapie fizică va facilita starea mamei.
Durerile de spate după nașterea copilului poate fi un semnal de probleme cu organele interne. În cazul în care RMN-ul a fost „curat“, lista studiilor realimentarea cu ultrasunete a organelor interne și biochimice test de sânge - ei și va ajuta la determinarea sursei problemei.
În cazul în care dureri de spate a apărut dintr-o dată și să stea pe ea nici o putere, puteți înrola ajutorul drogurilor. Mamele care alăptează cu durere severă în partea din spate, puteți folosi paracetamol nimesil, diclofenacul - desigur, în limite rezonabile. Limiteaza activitatea fizică, te întinzi într-o poziție confortabilă, relaxați-vă.

Prevenirea de dureri de spate după naștere

Sarcina pune o sarcină grea asupra coloanei vertebrale. Ocupat de viață cu copii mici, strecurat în continuare vertebre, mai ales dacă nu sta întotdeauna o bună postură. Consecința acestei va fi o durere la nivelul coloanei vertebrale. Se propune în continuare câteva sfaturi pe care le puteți ergonomic pentru a organiza viața de zi cu zi, cu un copil și copil mic: înălțime de masa pentru schimbarea trebuie să fie de așa natură încât să nu ar trebui să se aplece. postura optimă este obținută atunci când periodic mai multe ascensoare și plasați un picior și se sprijine pe un cot. Atunci când hrănire, să acorde o atenție la o poziție relaxată. Picioarele trebuie să fie ușor depărtate pe podea sau pe un suport pentru picioare, coatele ar trebui să tragă din lateral, și trebuie să stai drept - gât și crupa ar trebui să formeze o singură linie. Pernă în sacrum va fi util. Recliners sunt mult mai confortabil în prezența penei pe suprafața scaunului, care se ingroasa spre partea din spate. La început, asigurați-vă că copilul dumneavoastră să se stabilească în pat cât posibil. Doar mai târziu, din motive de securitate de suprafață ar trebui să fie situată aproape de podea. Dacă aveți nevoie pentru a ridica un copil să-l miște, îngenunchea, țineți partea superioară a trunchiului său în poziție verticală și trece din poziția sa ghemuit într-o poziție în picioare. Acest lucru vă va permite să mențină postura corecta la toate sarcinile. Dacă trebuie să fie cu copilul tau, cel mai bine este să-l pună pe coapsa. Încercați să ridice un picior pe treptele, pe marginea trotuarului sau pe orice suport. Cu toate acestea, întărirea mușchilor abdominali și reliefurile, de asemenea, târtița! Ar fi o mare de prevenire a durerilor de spate după nașterea copilului. Cum să se ocupe cu spasme vasculare? După livrare, nu sunt libere de posibile vasospasm: materialul este încă moale, venele pot expune conformitatea și după descărcare. Prin urmare, în primele săptămâni după naștere, purta mereu pantaloni stramti elastice. Mai degrabă decât să stai jos, este mai bine să ridice piciorul în sus. Fă cât mai mult posibil mișcări în picioare. Acesta oferă două exerciții suplimentare împotriva spasmele: Minti pe o linie dură. Alternativ ridica un picior extins și rotiți piciorul. - Acesta este un exercițiu pe care se poate face numai atunci când mușchii abdominali sunt întărite din nou. Lie, așa cum este descris mai sus, și face o mișcare în plan vertical, ca atunci când bicicleta - primele 2 minute, apoi la 5 minute.

Durerile de spate: complicații obstetricale

După ce a dat naștere, de multe ori femeile se plâng de dureri de spate. Motivele pentru aceasta pot fi multe, dar ca regulă, dureri de spate apar ca urmare a modificărilor în organism în timpul sarcinii - modificări hormonale, creșterea extensibilitatea și elasticitatea țesuturilor, creșterea greutății corporale, și în același timp, reduce activitatea motorie. Pentru că sa născut copilul, schimbarea chiar scheletul unei femei - osul pubian deschis și coccisul este îndoit. Toate acestea pot provoca dureri de spate, cu grave.

Poziția greșită a coccis corectează osteopat. Una sau două sesiuni de terapie manuală - si dureri de spate va pleca. Cu excepția cazului, desigur, motivul pentru care a fost doar asta. Un motiv poate fi diferit.

De exemplu, modul în care sunt burtă saggy după naștere și dureri de spate? Ciudat, dar adevărat - există această relație. Faptul că începe burta atarnand sa se schimbe si intestine, ligamente întinse care susțin organele interne. Un ligamente intestinului atașat direct la nivelul coloanei vertebrale, prin urmare, sa mutat greutatea corpului formează o sarcină suplimentară. Pentru a păstra poziția verticală a mușchilor lombare trebuie să tulpina. Această tensiune constantă și cauze de dureri de spate. Mai mult decât atât, se poate accelera dezvoltarea artrozei și sciatică.

Video: Doctorul Energie: Durerile de spate după naștere

Un alt motiv pentru care există dureri în spate și se poate face este departe de a coloanei vertebrale. musculare lombara-iliace - unul dintre mușchii situate în cavitatea abdominală. Pe partea de sus a acesteia sunt rinichii. Dacă unul dintre rinichi situat în poziție greșită, coborâtă sau dislocat, există o tensiune prelungită mușchi-lombare iliace. Consecința este durere surdă în spate inferior, în special vizibile în seara, când oboseala musculară se acumulează. Durerea poate avea loc nu numai în partea din spate, dar în zona inghinală, și chiar și în genunchi. Această problemă se poate rezolva osteopat.

Insecta a introdus și sarcina constantă asupra coloanei vertebrale, din care, din păcate, nu sunt asigurate de nici o mamă tânără. Este necesar să se ridice și transporta un copil a cărui greutate este în creștere în fiecare lună, și totuși încă mai există cărucior grele și saci de alimente, și podele de spălat. Dacă aveți deja dureri de spate - să aibă grijă de ea. Utilizați o praștie este dispozitivul perfect reduce semnificativ sarcina pe coloana vertebrala pentru transportul copilului. Puteți să-l utilizați pentru copilul purtat zi de zi la domiciliu, chiar și în loc de cărucioare. Mai ales bine sling-fular, greutatea unui copil este distribuit cât mai uniform posibil, și copilul, și mama mea se simt foarte confortabil. Cu un mop cu un mâner lung vysmozhete produc curățare umedă, fără pante inutile. Și dacă achiziționați produse nu pot fi transferate către un alt membru al familiei, folosiți un rucsac în loc de saci. O altă opțiune din experiența mea personală: că nu a existat nici o durere în spate, atunci când mergeți la cumpărături, copilul sadite într-un lanț, și de a folosi scaunul rulant ca pentru Dolly pungi de cumpărături grele.

Si cel mai important, în cazul în care există o durere în spate - asigurați-vă că pentru a vizita medicul. Nu este exclus ca va trebui să facă o radiografie și tomografie - computerizată sau rezonanță magnetică. Aceste studii vor ajuta la eliminarea dezvoltarea de hernie intervertebral, sau pentru a confirma prezența. Intervertebral hernie - o afectiune grava, care necesita un tratament extensiv și terapie prin masaj, în acest caz nu ajută întotdeauna. Uneori poate fi necesar chiar și un impact operațional, și recent, mai multe și mai popular este terapia de tracțiune miorelaxării - tratamentul bolilor degenerative de disc in stabilirea de relaxare musculară. Dar nu au încredere orbește publicitate - consulte un medic trebuie să preceadă în mod necesar un tratament de dureri de spate.tehnici de auto-masaj sunt împărțite în mai multe tipuri: mangaindu, frecare, frământare, effleurage și de pat. La rândul său, fiecare dintre acestea conținând o varietate de tehnici.

Stroking - o auto-tehnici de masaj care contribuie la îmbunătățirea în primul rând circulația sângelui în capilare crește cantitatea de oxigen, care apoi intră în țesutul. Stroking trebuie efectuată lent, dar ritmic, mișcări de alunecare.

În funcție de ce direcția mișcărilor stroking distinge tipuri de accidente vasculare cerebrale: pryamolineynoe- zigzagoobraznoe- spiralevidnoe- kombinirovannoe- krugoobraznoe- concentrice și longitudinale. De asemenea, metodele helper utilizate atunci când mângâindu: schiptseobraznye grableobraznye- grebneobraznye- și călcat.

Următoarea metodă de auto-masaj frecare. Această metodă se realizează în diferite moduri. Aceasta frecare degetele, coaste de palmier și partea de sprijin a mâinii. Există tipuri de măcinare: drepte, circulare, în spirală, pentru incubație, rindeluirea, taiere, peresekanie. Precum și în metoda stroking, acolo schiptseobraznoe și o frecare grablevidnoe în formă de pieptene.

Stoarcerea - tehnici de auto-masaj, aceste metode sunt un pic mai amintesc de stroking, dar această mișcare mai energic și efectuate cu o viteza mai mare. Tehnicile de bază de stoarcere: cruce vyzhimanie- stoarcere coaste condus ladoni- stoarcere bază realizată de palmier și stoarcere, care are loc cu două mâini.

Razminanie-, probabil, una dintre tehnicile de bază în masaj. Aceasta se realizează cu ajutorul degetelor mari, vârfurile degetelor și partea de sus a palmei. În această metodă, mișcările sunt scurte, dar rapid și de alunecare. Metode de zdrobire: longitudinale și transversale.

Și unele auto-masaj tehnici de vibrații. Ei au ajuns la concluzia că zona masată raportat fluctuații și amplitudine de viteză diferite prin mâini. Distinge între vibrații continue și intermitente. Prin includ continuă: potryahivanie- vstryahivanie- împingere și agitare. Și pentru intermitent: punktirovanie- pokolachivanie- rublenie- pat și quilting.

Video: dureri de spate scăzut după nașterea copilului. Tratamentul. masaj Emendichesky

femeile post-partum nu au de a face munca grea. Faptul că în altă parte 5 luni de la livrare a spatelui și mușchii abdominali vor rămâne extrem de vulnerabile.

Acesta ar trebui să respecte reguli foarte simple, care te pot ajuta sa scapi de diferite dureri la nivelul coloanei vertebrale și a articulațiilor:
- înainte de a lua copilul în brațele ei un loc la început, îndoire genunchi și menținerea spatele drept;
- ar trebui să ajusteze înălțimea, astfel încât pat de copil ea a fost în creșterea ta. Tava trebuie să fie pus pe un stand special, atunci spatele nu va fi supraîncărcat;
- Încercați să poarte copilul într-un cangur. Obțineți acele modele care nu pot suprasolicita muschii spatelui, ci dimpotrivă, suport;
- Pick up o poziție confortabilă pentru a hrăni copilul. Hrănirea nu ar trebui să provoace disconfort. Multe tinere mame, un copil culcat pe o parte. Puteți alimenta confortabil în scaun. Principalul lucru pe care tu și copilul se simt confortabil;
- ar trebui să efectueze în mod regulat exerciții pentru a consolida spate și mușchii abdominali;
- ar trebui să se normalizeze greutatea. Greutatea în plus poate exacerba doar dureri de spate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Exerciții pentru a restabili figura după naștereExerciții pentru a restabili figura după naștere
Alegerea ta de posturaAlegerea ta de postura
Livrare alternativăLivrare alternativă
Cum postpartum sângerează?Cum postpartum sângerează?
Cum de a realiza o postură corectă. Aflați cum să mențină o poziție bunăCum de a realiza o postură corectă. Aflați cum să mențină o poziție bună
Poziția fătului (positio). Vezi poziția (visus). Prima poziție a fătului. A doua poziție a fătului.…Poziția fătului (positio). Vezi poziția (visus). Prima poziție a fătului. A doua poziție a fătului.…
Postura și poziția în timp ce alăptează un copil nou-născutPostura și poziția în timp ce alăptează un copil nou-născut
Dureri fiziologice în partea din spateDureri fiziologice în partea din spate
Dureri de spate in timpul sarcinii, dureri de spate, de ce? Semne, ce să fac?Dureri de spate in timpul sarcinii, dureri de spate, de ce? Semne, ce să fac?
Poses pentru naștere, în timpul nașteriiPoses pentru naștere, în timpul nașterii
» » » Dureri de spate după nașterea copilului.
© 2021 GurusHealthInfo.com