Influența puterii unui copil nou-născut pe funcția tractului gastro-intestinal (GIT)

enteroalimentation

, probabil cel mai puternic stimul trofică creștere gastro-intestinale. Dieta actioneaza direct furnizarea de nutrienți gastrointestinale pentru creșterea și metabolismul oxidativ al celulelor epiteliale ale mucoasei și acționează de asemenea în mod indirect prin rularea procesului de eliberare a factorilor de creștere, hormoni locali și activarea intestinală a căilor neuronale. Enterala nou-născut foame reduce greutatea țesutului intestinal și suprafețele mucoaselor, ducând la creșterea proceselor catabolice și reduce sinteza proteinelor.

date de la numeroase cercetare pe animale și a unor cercetări care implică subiecți umani arată că alimentația enterală este esențială pentru a menține creșterea și dezvoltarea normală a intestinului. nutrienți enterală intrare stimula creșterea intestinală începând cu gestație târziu, atunci când fătul înghite lichidul amniotic. Studiile efectuate pe fructe de oi și porci au arătat că încetarea ingestiei de lichid amniotic in ligaturarea esofagian a inhibat creșterea intestinală.

Cei mai mulți copii alimentare enterală laptele matern sau un amestec la scurt timp după naștere continuă să conducă creșterea și dezvoltarea unor mecanisme de adaptare ale tractului gastro-intestinal. Cu toate acestea, copiii prematuri dupa nastere primi, de obicei cele mai multe dintre substanțele nutritive parenteral datorită toleranței scăzute la alimentare enterală. Studiile efectuate pe purcei nou-născuți, au arătat că nutriția parenterală totală (PPP) conduce la o reducere semnificativă a creșterii și atrofierea mucoasei intestinale, care se manifestă reducerea proliferării celulare, reducerea înălțimii villusului, scăderea sintezei proteinelor și apoptoza crescută.

suplimentar cercetare la animalele nou-născuți, precum și cu participarea sugarilor umani sugerează că deficiența de alimentare enterală este asociata cu o reducere a secreției multor hormoni și factori de creștere peptidici intestinale, care pot duce la reducerea dezvoltării intestinale funcționale în RFP.

Astfel, întrebarea, când să înceapă și cât de mult să-și petreacă alimentare enterală la sugari prematuri. Unele studii clinice au demonstrat că practica de nutriție enterală minimă sau nutriție trofică poate îmbunătăți motilitatea tractului gastro-intestinal și celelalte funcții ale acesteia.

Video: Tratamentul colicilor la sugari, distensie abdominală la sugari. Revizuirea inteligent de viață instrument de bioresonant

Influența nutriției enterale în tractul gastro-intestinal


introducere enterală minimă de obicei, începe după nașterea aportul alimentar de zi cu zi într-un volum de 25 ml / kg, care nu corespunde nevoilor nutriționale totale ale unui copil. Deși o meta-analiză arată că nutriția minimă enterală reduce timpul necesar pentru a atinge posibilitatea de alimentare enterală completă, și reduce durata șederii, nu a fost încă stabilit impactul asupra sănătății globale și a riscului de boli la sugari prematuri.

Există dovezi că prea rapidă Capacitatea de nutriție enterală (Mai mult de 20 ml / kg / zi) poate crește riscul de YANEK. Problema de bază în cele mai multe dintre aceste studii clinice a fost problema de influență a creșterii volumului nutriției enterale, dezvoltarea și funcția intestinului. Studii clinice recente la sugarii prematuri au aratat ca enterală afectează creșterea mucoasei intestinale, și lactoză digestia este strâns corelată cu activitatea lactazei și vârsta gestațională.

Studiile pe porci au arătat că enteroalimentation Este de o importanță capitală pentru a menține digestia normală de lactoză și glucoză absorbție. Alte studii privind purcei nou-născuți au arătat că aportul enteral de cel puțin 40% din totalul nutritive necesare pentru menținerea creșterii gastro-intestinale normale. Acest lucru înseamnă că enterală minimă nu poate fi trofică pentru mucoasa intestinală. Este necesar să se ia în considerare în continuare problema metodei de nutriție enterală: oral, intragastric, intraduodenal, bolus sau continuu. Aceste studii clinice sunt amestecate.

Studiile pe porci au arătat că, în comparație Regimul de alimentare continuă hrănire bolus a condus la o creștere crescută a intestinului, dar acest lucru nu a fost asociat cu secreția de peptide ulcere trofice.

Video: De ce ragaie copilul după hrănirea cu lapte matern?

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Efectul acizilor grași Omega-3 asupra creșterii și dezvoltării tractului gastrointestinal (GIT)Efectul acizilor grași Omega-3 asupra creșterii și dezvoltării tractului gastrointestinal (GIT)
Fiziologia metabolismului lipidic la făt și nou-născutFiziologia metabolismului lipidic la făt și nou-născut
Reglementarea alimentarii cu sange intestinale. Fluxul sanguin în vilozitățile intestinaleReglementarea alimentarii cu sange intestinale. Fluxul sanguin în vilozitățile intestinale
Hormoni și funcția lor intestinaleHormoni și funcția lor intestinale
Adaptarea organismului în sindromul intestinului scurt (CCM)Adaptarea organismului în sindromul intestinului scurt (CCM)
Pro și contra de nutriție enterală în foarte prematuri nou-născuțiPro și contra de nutriție enterală în foarte prematuri nou-născuți
Efectul laptelui matern asupra creșterii intestinale a funcției troficeEfectul laptelui matern asupra creșterii intestinale a funcției trofice
Nutriție enterală: vizualizări de sistemNutriție enterală: vizualizări de sistem
Valoarea microflorei intestinale pentru copiiValoarea microflorei intestinale pentru copii
Cererea de proteine ​​și aminoacizi într-un copil prematurCererea de proteine ​​și aminoacizi într-un copil prematur
» » » Influența puterii unui copil nou-născut pe funcția tractului gastro-intestinal (GIT)
© 2021 GurusHealthInfo.com