Imunitatea innascuta a intestinului: o parte a epiteliului

Video: Cum de a deveni sănătoși, fără medicamente și intervenții chirurgicale

intestin matur are funcții fiziologice specifice, principala din care - care participă la digestie și absorbție, care determină permeabilitatea peretelui intestinal la fluide și nutrienți. Cu toate acestea, intestinul este afectat de o serie de factori patologice, cum ar fi bacteriile, antigenii alimentari, stresul fizic si chimic asociat cu digestia bacteriană și procesele metabolice, astfel încât organismul trebuie să fie prevăzute cu sistem de protecție împotriva efectelor adverse.

global intestine nu trebuie să se asigure numai existența microflorei comensale, dar, de asemenea, pentru a contracara amenințarea din microorganismele enteropatogene. Mucoasa intestinală trebuie să fie rezistente la concentrații mari de substanțe chimice exogene și exprimate prin variații ale pH-ului, și au capacitatea de a răspunde la leziuni tisulare, cauzată de acțiunea factorilor agresivi.

Intestinele unui copil nou-născut Se simte o presiune mai mare: ea a depășit cu succes tranziția de la un organism steril lipsit de digestie și acțiunea produselor metabolice, la stadiul de „bioreactor“ este deja în organismul adult. Acest capitol descrie procesele prin care acest sistem dinamic suferă aceste schimbări.

Acesta se concentrează asupra factori de protectie, care posedă gut organismului gazda. O atenție deosebită este acordată epiteliu, și anume celulele sunt în contact direct cu conținutul intestinului. Fiecare secțiune a capitolului va fi dedicată unuia dintre cele trei componente ale sistemului imunitar înnăscut: barierele structurale care au o valoare protectoare de protecție biochimice și răspunsul inflamator indus.

Histologie a intestinului subtire
Histologie a intestinului subtire

Participarea epiteliului intestinal în imunitatea

Datorită mucoasei intestinul subțire și mari eventual transfer bidirecțional de lichid, precum și absorbția nutrienților și a ionilor. În același timp, suprafața luminala a mucoasei intestinale sunt în mod constant în contact cu „ecosistemul“ digestiv a reprezentat un număr foarte mare de organisme procariote (1011/ Ml), inclusiv microflora normală.

Interacțiunea dintre eucariotele și procariote în soldat Este simbiotică. Bacteriile populează un mediu care este bogat în alimente și temperaturi constanță diferite, permițându-le să îndeplinească cele mai bune funcții biochimice care participă la metabolismul anumitor vitamine și scindarea acizilor biliari.suprafață mucoasa, confruntă în mod direct la organismul gazdă este un sistem biologic, este foarte sensibil la microorganisme și produsele lor metabolice. Porțiunile exterioare și interioare sunt separate printr-un singur strat epiteliului columnar mucoasei.

acest strat epitelial Are o suprafață de aproximativ 200 m2 datorită cantității mare de invaginațiile (cripte) și evagination (cilii). Celulele stem localizate la baza criptelor proliferează și se diferențiază în enterocite, care apoi migrează către vârfurile vilozitățile intestinale unde enterocitelor suferă apoptoza (anoikis) și au loc în stratul luminai. Procesul de actualizare a tuturor epiteliului are loc la fiecare 5 zile. Astfel, capacitatea de proliferare și de auto-regenerare a stratului epitelial de suprafață este una dintre formele de protecție împotriva deteriorării.

În embriologică și topologice ceea ce a epiteliului intestinal, ca o piele, aceasta formează granița cu mediul înconjurător. Cum ar fi pielea, monostrat epiteliale datorită proprietăților sale fizice deosebite, are capacitatea de a se proteja împotriva influențelor exogene.

subapical sisteme comune situate contribuie la formarea joncțiunilor strânse ale celulelor epiteliale cu altele, ca urmare creează o barieră de reținere molecule mici și chiar ioni. controlul Selectiv transferul ionilor prin micile enterocite monostrat folosind Cl- și secreția de apă (diaree secretorie) pentru eliminarea agenților patogeni nedorite sau toxine ale unui organism cu suprafața luminala a mucoasei intestinale.

Mai mult decât atât, enterocite specializate (Celule calciforme) secreta o cantitate mică de mucină (glicoproteină amestec complex), formând un strat protector gros pe suprafața mucoasei intestinale. Acest strat de mucină previne contactul direct între epiteliu și microorganismele, bacteriile agregate aderente și accelerează îndepărtarea lor prin acționarea asupra vitezei de deplasare prin conținutul intestinal. Astfel, matur epiteliu mecanism oarecum aparte de adaptare la factorii care amenință strat condiție luminai.

Histologie a intestinului subtire
Histologie a intestinului subtire

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Efectul bacteriilor intestinale asupra răspunsului inflamatorEfectul bacteriilor intestinale asupra răspunsului inflamator
Deficitul de simptom-sindrom digestiv, caracterizat prin digestie afectarea în tractul…Deficitul de simptom-sindrom digestiv, caracterizat prin digestie afectarea în tractul…
Efectul asupra răspunsului inflamator intestinal la sugariEfectul asupra răspunsului inflamator intestinal la sugari
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
Bacterii de control in intestin epiteliale: Mamvri și RPRBacterii de control in intestin epiteliale: Mamvri și RPR
Digestia și metabolismul FiziologieDigestia și metabolismul Fiziologie
Valoarea microflorei intestinale pentru copiiValoarea microflorei intestinale pentru copii
Proprietăți utile de microflorei intestinaleProprietăți utile de microflorei intestinale
Disbacterioza pancreatităDisbacterioza pancreatită
Functiei intestinaleFunctiei intestinale
» » » Imunitatea innascuta a intestinului: o parte a epiteliului
© 2021 GurusHealthInfo.com