Conjunctivita la sugari: cauze, simptome, tratament si prevenire. Conjunctivita la copii tratați

Manifestările conjunctivita pot fi mai mult sau mai puțin pronunțate. De multe ori, manifestările locale ale bolilor generale sunt însoțite de schimbări în organism: creșterea temperaturii, dureri de cap, inflamarea tractului respirator superior. Conjunctivita - o boala foarte frecvente, inclusiv în rândul copiilor în primul an de viață.
Conjunctivita la sugari: cauze, simptome, tratament si prevenire. Conjunctivita la copii - Tratamentul

Se întâmplă adesea ca ochii unui copil nou-născut a inflamat și în mod constant lacrimi care curg. Unele mame încep să trateze copiii pe cont propriu - „remedii populare“ sau picături, care va consilia farmacist în farmacie. Pentru a face acest lucru, în orice caz, este imposibil, deoarece este cel mai probabil vorba despre conjunctivită boli suficient de grave care afectează mucoasa ochiului.

Principala manifestare externă a conjunctivita sunt fotofobie, lăcrimare, senzație de corp străin în ochi, durere, descărcarea-mucoase purulente, înroșirea ochilor. Manifestările conjunctivita pot fi mai mult sau mai puțin pronunțate. De multe ori, manifestările locale ale bolilor generale sunt însoțite de schimbări în organism: creșterea temperaturii, dureri de cap, inflamarea tractului respirator superior. Conjunctivita - o boala foarte frecvente, inclusiv în rândul copiilor în primul an de viață.

Conjunctivită la sugariCauzele bolii

Motivele pentru prevalența conjunctivita purulente pot fi diferite. Aceasta este boala in primul rand-purulente septică a nou-născutului. Acestea sunt cauzate de o creștere a numărului de nou-născuți cu protecție scăzută imunologice, printre ei - copiii prematuri și copiii născuți din mame în grupurile cu risc ridicat, precum și nerespectarea regimului de igienă în spital de obstetrică și așa mai departe. Adesea recomandă utilizarea unei soluții de 20% de sodiu sulfacyl provoacă iritația conjunctivei, în special la sugarii cu țesuturi de reactivitate alterate. Acest lucru conduce la dezvoltarea de inflamare a conjunctivei. Adesea conjunctivită purulentă apar la sugarii cu tulburări ale căilor lacrimale.

tipuri de conjunctivită

Mai multe tipuri distincte de conjunctivita:
bacteriene;
virale;
Chlamydia;
alergii;
conjunctivită autoimună.

conjunctivită bacteriană

Principalul conjunctivita agent bacterian (purulentă) este Staphylococcus aureus, dar în ultimii ani a fost o creștere a răspândirii acestor patogeni conjunctivită purulentă ca Staphylococcus epidermidis, Streptococcus, Escherichia și Pseudomonas aeruginosa, gonococ. Problema acum este conjunctivita purulenta cauzate de Chlamydia trachomatis.

inflamația conjunctivei poate fi cauzată de agenți individuali și asociații ale acestora, cum ar fi bacterii și virusuri, care funcționează simultan.

Coci (bacterii forma sferică) în primul rând stafilococi - sunt cele mai frecvente cauze de infectie conjunctivale, dar continuă mai favorabil.

stafilococice conjunctivita la sugari

La nou-nascuti, boala este cel mai adesea cauzată de Staphylococcus singur aur sau în diverse asociații cu alte microorganisme. De multe ori, conjunctivită stafilococică apare pe fondul unor boli ale ficatului, rinichii, inima, etc. sau alte boli ale sugarilor septice (Omfalita - inflamație rana ombilicală, piodermite - leziuni inflamatorii ale pielii, otita -. inflamație a urechii, și altele).

Perioada de incubație (timpul scurs de la infecție la manifestare a bolii) conjunctivită stafilococică dureaza 1 - 3 zile. De multe ori procesul implicat ambii ochi dintr-o dată. Drenajul cavității conjunctivale - caracterul muco purulente din abundenta la rare, se acumulează în colțul interior al globului ocular. Cu pleoapele purulente abundente lipite împreună la marginile lor apar coaja multiple. Aceasta boala afecteaza in principal copiii de 2-7 ani la 2 ani este rară.

Tratamentul constă în spălarea sacul conjunctival soluții antiseptice, asignarea antibiotice cu spectru larg, sub formă de picături pentru ochi. medicament specific este atribuit un medic, în funcție de caracteristicile individuale și de vârsta copilului, în același timp, este, de asemenea, luată în considerare tolerabilitatea. Frecvența instilație se ridică la 6-8 ori pe zi și scade până la 3-4 ori mai ameliorare. Tratamentul necesită cel puțin 2 săptămâni.

conjunctivită purulentă cauzate de microflora gram negative. Purulent conjunctivită cel mai adesea cauzează microorganisme negative ale familiei Enterobacteriaceae (Escherichia coli, Proteus, Klebsiella) și Pseudomonas aeruginosa. Acești agenți patogeni sunt cele mai periculoase, deoarece cauzează conjunctivită acută severă, în care adesea afectate de cornee.

De asemenea, manifestări comune purulent conjunctivita simptome caracteristice ale conjunctivitei sunt exprimate edem inferior pleoapei, secreție purulentă abundentă, prezența cenusiu, ușor detașabil de film pe suprafața conjunctivei.

gonococica conjunctivita neonatală (Blennophthalmia). În cazul infecției în timpul bolii la nastere este cauzata de gonococ si de obicei se dezvoltă în 2 până la 3 zile de la naștere. Progresia bolii la un moment ulterior sugerează de infecție din exterior.

Se pare edem pronuntat albastru-violet a pleoapelor. pleoape umflate devin dens, acestea sunt aproape imposibil să se deschidă pentru ochii de inspecție. Astfel, din cavitatea conjunctivală scurgere de sânge turnat zoaie carne de culoare. Conjunctiva este de culoare roșie, și sângera ușor de desfăcut. După 3-4 zile, umflarea scade sec. eliminări purulente din ochi, copioase, consistență cremoasă, de culoare galbenă.

Excepțional pericol gonoblennorei constă în leziuni ale corneei ochiului pana la moarte. În cazul recuperării conjunctivei devine treptat aspect normal, dar în cazuri severe, pot rămâne cicatrici mici. Pentru a confirma diagnosticul necesită testarea în laborator a descărcării din cavitatea conjunctivală pentru GC.

Tratamentul general cuprinde administrarea sulfamide și antibiotice cu spectru larg, în doze corespunzătoare vârstei. La nivel local administrat frecvent antibacteriene colir și soluții dezinfectante. In noaptea de pleoape pune unguente care conțin sulfonamide sau antibiotice.

Tratamentul trebuie continuat până la recuperarea completă și rezultatele negative ale conținutului de cercetare al cavității conjunctivale pentru GC. Prognoza cu tratament în timp util și viguros favorabile. Tratamentul previne apariția complicațiilor în cornee, eliminând astfel orbirea sau deficiențe de vedere. În țara noastră, până în 1917 a fost blennophthalmia cauza de orbire la aproximativ 10% din cazuri. Astăzi, datorită unor măsuri preventive actuale pe scară largă la nou-nascuti sistem strict al acestei boli a devenit o raritate.

Conform legislației în vigoare (Ordinul RF MOH № 345 din 26.11.97) gonoblennorei profilaxie la nou-născut este obligatorie. Imediat după nașterea copilului ochi este șters cu un tampon de bumbac umezit cu o soluție de dezinfectare (furatsillin 1: 5000, rivanol 1: 5000), și insuflat în fiecare ochi o picătură de soluție sulfatsil de sodiu 20%. Îngropare a substanței medicamentoase a fost repetată după 2 - 3 minute.

În principal în prevenirea gonoblennorei neonatală este testarea multiplă aprofundată a femeilor gravide, tratamentul lor în timp util și activă.

Chlamydia conjunctivita la sugari. Ca regulă, conjunctivita chlamydia apare la copiii mamelor care au organe genitale Chlamydia. Infectarea copilului apare cel mai des în timpul nașterii. Probabilitatea de transmitere a infecției cu Chlamydia de la un copil bolnav la mama, în funcție de diferiți autori, 4-70%. frecventa conjunctivită chlamydia ajunge la 40% din conjunctivitei neonatale.

conjunctivita neonatală chlamydia poate fi un singur sau față-verso. Aceasta apare cel mai frecvent în acută - a 14-a zi după nașterea unui copil, în cazuri rare - o lună după naștere. Conjunctivita este acută, cu descărcare abundente muco purulent. La pleoapele inferioare conjunctivei pot fi formate de film ușor detașabile. Copiii prematuri conjunctivita chlamydia poate începe încă din primele 4 zile după naștere.

Inflamarea conjunctivei poate lua un curs cronic cu o schimbare a perioadelor de exacerbare și degradare, un număr de copii pot dezvolta insuficienta chlamydia a altor organe (otita medie, pneumonie, etc.), este posibil de intoxicare - dureri de cap, febră, etc.

Rolul principal în tratamentul dat la antibiotice specifice (prescrise tablete sau injecții și picături sau unguente).conjunctivită virală. Aceasta boala este adesea asociată cu virusul herpes simplex. Cel mai afectat un ochi este prelungit, lent, însoțită de o erupție de vezicule pe piele pleoapelor. Uneori infecția adenovirală apare în primele zile de viață, medicul atribuie un tratament adecvat.

diagnostic de laborator

Diagnosticul de conjunctivita este de obicei simplă. Pe baza tabloului clinic pentru a determina cauza procesului este dificil, prin urmare, pentru orice inflamație este de dorit să ia un tampon din conjunctiva sau pentru a face răzuire. Materialul rezultat poate fi pata imediat și examinate la microscop sau de a face cultură pe un mediu nutritiv, trimis la un laborator pentru studiul microflorei și sensibilitatea la antibiotice determinate. Rezultatele obținute permit să atribuie în mod corect tratamentul.

De asemenea, pentru utilizare diferite metode de diagnostic de detectare de anticorpi la sânge (Acestea sunt produse de sistemul imunitar, atunci când sunt ingerate patogen organism).

tratament

Terapia combinată a conjunctivitelor bacteriene neonatale include următoarele etape:
îndepărtarea descărcare conjunctivală din cavitatea prin spălare cu soluții dezinfectante;
îngropare anestezice (dacă sindromul de compresie a corneei într-un secol, fotofobie);
utilizarea medicamentelor antibacteriene sub formă de picături, unguente.

Instilarea de medicamente ar trebui să fie efectuate la 7 - 8 ori pe zi, timp de 6 zile, apoi 5 - 6 ori pe zi (3-4 zile) și încă 2 - 3 ori pe zi, până la vindecarea completă. unguente pentru ochi sunt aplicate pe suprafața interioară a pleoapelor 2 - 3 ori pe zi, la culcare.

În cazul în care să-și petreacă tratament - la domiciliu sau în spital - în fiecare caz determinată de medic în funcție de forma de conjunctivita, severitatea bolii, vârsta copilului și a complicațiilor. Pentru a elimina purulentă necesare colir frecvente. În acest scop, utilizați soluție furatsillina sau permanganatul de potasiu. Atunci când spălarea pleoapele trebuie să fie bine diluat și iriga cu un balon de cauciuc ( „pere“). Între spălări pe parcursul picăturilor de zi instilate la intervale de 2 - 3 ore, timp de 7-10 zile. Noaptea impune unguent medicamente sulfanilamidnymi sau antibiotice.

profilaxie

s infecție la nou-nascuti Ele sunt mama și personalul medical. Transmiterea se efectuează în aer și la căile de contact. Factorii de transmisie duc mâinile în aer de personal medical, articole de îngrijire pentru sugari (pipete, bile de bumbac, tifon), și soluțiile utilizate pentru tratamentul ochilor copilului de zi cu zi a lui.

Prevenirea conjunctivită purulentă include un set de măsuri care urmează să fie efectuate în clinicile prenatale, maternități și zonele de pediatrie. Printre aceste măsuri - identificarea și tratamentul infecțiilor urogenitale în tratamentul beremennyh- al tractului genital sredstvami- antiseptic sistematic în timp util și să efectueze tratamentul preventiv al ochilor nou-născuți.

ATENȚIE! nou-nascuti conjunctivite bacteriene trebuie diferențiate - distins de alte boli. Acestea sunt:
Manifestările de iritare reactivă a ochilor, care pot să apară ca răspuns la orice traumatism, inclusiv îngroparea medicamente utilizate în scopul prevenirii conjunctivita.
Această reacție poate ține de la câteva ore până la 2 ~ 3 zile și se execută fără tratament.
Conjunctivita, dacriocistita a apărut pe fundalul - inflamație a nou-născuților nazolacrimală conductă, care apare mai ales de cauza obstrucției conductei nazolacrimală. Cele mai frecvente obstrucție cauzată de prezența în fișa gelatinoasă Canal Lacrimonazal sau film, care este de obicei absorbit înainte de naștere sau în primele săptămâni de life.2.
pleoapelor entropion congenitale. Caracteristicile sale caracteristice: un proces în două sensuri, atunci când este privit fără ectropionul nu este marginea ciliar vizibilă a pleoapelor și a genelor care nu sunt vizibile, genele sunt întoarse spre globul ocular, și de multe ori se frece corneei. lea volvulus este periculoasă, deoarece marja de ciliar cu gene răni corneei în timpul mișcării ochilor în timpul somnului, exista o inflamatie ei, subtierea si opacifierea. Atunci când aceste anomalii dau rezultate bune chirurgie plastica.

În conjunctivită acută nu se poate fixa și sigilați ochiul ca un bandaj creează condiții favorabile pentru bacterii, creste riscul de inflamatie a corneei.

Cum de a îngropa picături și unguent în ochii lui să definească

Copil sau de a lua pe mâini sau pus, fix capul, degetele extinderea fantă pentru ochi, răspândirea pleoapelor, iar cavitatea este formată la capacul inferior, muiată una sau două picături de soluție. Apoi, masaj ușor ochi prin pleoape.

Unguent pentru ochi în tuburi echipate cu un gât îngust special care îl face ușor de pus în colțul ochiului din tub o bandă subțire de unguent. Unguentul în sine este distribuit peste ochi.

tipuri de conjunctivită

Referindu-se la agentul patogen care cauzeaza conjunctivita, se pot identifica grupuri trăsături caracteristice unite comune:

conjunctivită virală
Virusurile motiv sunt atât de infectate copil poate picături din aer. Conjunctivita se raspandeste foarte rapid, mai ales în grupuri de copii. Și la domiciliu, infecția virală poate să fi fost bolnav întreaga familie. Start acută, de multe ori bolnav, în primul rând un ochi, apoi se alătură al doilea. Apare în vrac, secreții apoase (ochi „flux“, spune pacienti). Ochiul devine roșu, se umflă, doare. Copilul are febra, este pe fundalul evenimentelor catar (răceala obișnuită).
Conjunctivita în fundal infecțiilor copiilor.
- Rujeolă, conjunctivită. Implicarea Eye este uneori primul semn al rujeolei copilului. Pornirea procesului este caracterizat prin fotofobie, incapacitatea de a deschide larg ochii, înroșirea conjunctivei. Uneori 2-3 zile de boală la vârsta de erupții cutanate conjunctivei, care nu este încă pe corp.
- Variola conjunctivită. În cazul în care boala varicela la un copil poate fi afectat și conjunctivei globului ocular. Se pare că pustule variola după autopsie care rămân cicatrici. Pentru a preveni zgârierea ochiului și infiltrării infecție a copilului este necesar să se urmeze strict ca o infecție secundară conduce la consecințe grave.

conjunctivită bacteriană
Cand injectat in ochi de microorganisme având conjunctivită bacteriană. Un copil poate deveni infectat prin mâinile murdare, jucării, articole de uz casnic. Chiar și pete mici, praf, nisip pătruns în cavitatea conjunctivală, poate provoca leziuni conjunctivală microscopice. În ele ceva și de a lua bacteriile care cauzeaza boala.
Inceputul este ca un obiect ascuțit, în cazul leziunilor oculare, precum și o creștere treptată, congestionarea ochilor poate fi una sau ambele, uneori, al doilea ochi devine implicat în procesul infectios la nerespectarea normelor de igienă. Un sentiment de „nisip“ în ochi, umflarea, o secretie galben-verde vâscos, pleoapele lipite împreună în dimineața și se ofilesc pe cilii cruste gălbui.
Adesea, bolile inflamatorii ale urechii (otita medie), nas (rinită) și sinusurilor paranazale (sinuzită maxilară, etmoidit) poate duce la răspândirea infecției în ochi. Copiii care au dificultăți cu eliberarea căilor nazale prin acumularea de descărcare, există un mulaj conținutul nas în ochi prin conducta nazolacrimală. De aceea, pediatrii recomanda pasaje nazale pentru a elibera copilul fără „acțiuni smorkatelnyh“ și asigurați-vă că pentru a efectua ochi de zi cu zi toaletă copil bolnav pentru a preveni răspândirea infecției.

conjunctivita fungica
conjunctivita fungica rareori dezvolta alte forme, de multe ori ca o complicație a infecției fungice a pleoapelor si pielea din jurul ochilor, cu imunodeficienta. Acesta este caracterizat prin severă, care implică medii profunde ochi si dificil de tratat.

conjunctivita alergică
Motivul este efectul tuturor tipurilor de alergeni, tot mai mult în jurul nostru și copiii noștri. Prin alergeni includ praful din casa si parul de animale, fumul de țigară, produse chimice de uz casnic și medicamente, alimente, polen în perioada de primăvară-vară. Un tip separat de reacție alergică se dezvoltă cu boli infecțioase, alergii atunci cand organismul raspunde la penetrarea agentului infecțios.
Boala este bilaterală, se dezvoltă acut sau treptat, de multe ori găsit cronică, în curs de desfășurare pentru o lungă perioadă de timp și sunt dificil de tratat. Principala manifestare este umflarea, mâncărime severă, senzație de arsură. Edemul se extinde adesea la nivelul pielii pleoapelor.

conjunctivită acută de droguri se dezvoltă, în medie, în decurs de 6 ore de la administrarea medicamentului, edemul se manifestă printr-o creștere bruscă a mucoasei, mâncărime severă, senzație de arsură. Cu utilizarea pe termen lung de medicamente pot dezvolta, de asemenea, proces alergic, dar are un subacută, de multe ori cu dezvoltarea de uscăciune la nivelul mucoaselor, un sentiment de „contaminare“ a ochilor, mâncărimi nestatornic.
Când primăvara conjunctivita alergică, așa-numitul guturai de primăvară, lăsând soarele luminos, copiii se plâng de fotofobie și lăcrimare. Acesta este asociat cu o sensibilitate crescută la razele UV.
Febra fânului - conjunctivita este asociata cu o sensibilitate crescută la polenuri, apare pe un fundal de alte manifestări ale alergii sezoniere, cum ar fi nas înfundat, strănut, tuse, care este în continuare același polen. Pollinozy au un „sezonier“ clară și repetabilitate.

conjunctivita neonatală
Separat, noi trebuie să acorde o atenție la conjunctivita gonococica și chlamydia, în curs de dezvoltare la nou-nascuti. Infecția apare în timpul trecerii prin canalul de nastere al mamelor care suferă de gonoree sau Chlamydia.

Blennophthalmia - boala bilaterala, simptomele incep 2-3 zile de viață sub formă de umflare severă, sângerare, de multe ori implicate ochi mai profundă a mediului care duce la complicații severe invalidante.

conjunctivita chlamydia (paratrahoma) se dezvoltă în 5-12 zile de viață, manifestate prin debut acut, de descărcare de gestiune mucoase sau purulente, de multe ori apare pe fondul unei pneumonii congenitale.
În prezent, toate femeile ar trebui să fie supuse unui test obligatoriu în clinicile prenatale și în identificarea unei infecții active pentru a trata boala. copii nou-nascuti petrec ochi toaleta profilactică folosind o soluție de acid boric și soluție de azotat de argint insuflat de 1%.
O astfel de conjunctivita neonatală ca gonnoblennoreya și paratrahoma tratați pentru prima dată în spitale, și, în cazuri severe, copilul poate fi transferat într-o unitate specializată pentru continuarea tratamentului.

Conjunctivita la copii - Tratamentul

Conjunctivita Tratamentul este, în principal locale: picături sau preparate speciale. Pentru tratament general rar a recurs, de obicei, în cazurile care implică cornee în proces, la copii debili, dar, de asemenea, nu întotdeauna. Antibioticele de multe ori să se abțină din cauza obișnuinței de a le patogen, leziuni ale pielii, aparitia alergiilor. Tratamentul totală are ca scop combaterea concomitent cu un total de aceeași boală.

Când conjunctivită virală tratament general dacă este atribuit, sub formă de agenți antivirali.

Mulți oameni cred eronat că conjunctivita - o boala care va trece de la sine. Da, se întâmplă, mai ales într-o conjunctivită bacteriană sau virală. Cand un copil trece gripa sau ODS, el recuperează și, împreună cu alte infecții și conjunctivita dispare. Dar nu este în valoare de risc si conjunctivita trata copilul dumneavoastră în tine. Asigurați-vă că să consulte un specialist clinica, în cazul în care medicii pot prescrie cursul dreptul de tratament în funcție de originea bolii și factorii asociați ai copilului dumneavoastră.

Acesta este considerat cel mai eficient tratament de droguri și cuprinzătoare locale, bine numit medicamente immunoukreplyayuschie, multivitamine, pentru spălarea ochilor. În plus, o condiție esențială pentru recuperare este bună igienă personală.

Tratamentul de conjunctivită alergică lungă, necesită prescrierea de ambele acțiuni locale și generale. Izolați terapia specifică de conjunctivită alergică, care cuprinde întreruperea contactului cu alergenul suspectat și o rezistență crescută la ea. Dezavantajul acestei terapii în durata (luni). Terapia nespecifica se efectuează atunci când se găsește alergen. Acesta a urmărit un curs, efectul este vizibil după 2 săptămâni de la începerea tratamentului. De multe ori, metode de diagnostic suplimentare și consultați un alergolog.

prevalenta mai mare de conjunctivită, o foarte contagioasă necesită recunoașterea lor în timp util, tratamentul prescris în mod corect și să ia măsuri pentru a preveni răspândirea lor.

Imediat după detectarea simptomelor de conjunctivită la un ochi la un copil, părinții ar trebui să ia măsuri pentru a se asigura că procesul nu a trecut la celălalt ochi, și nu la alți membri ai familiei sunt bolnavi. Părinții nu trebuie să trimită copiii bolnavi la colectiv copiilor și să se consulte în timp util un oftalmolog.

Conjunctivita la nou-născuți

Pentru prevenirea infecției la naștere, toate nou-nascuti îngropat în ochii unei soluții antiseptice sau picături conținând un antibiotic, dar câteva zile după naștere, unii copii pot începe descărcarea purulentă din ochi, care interferează cu deschiderea normală a secolului.

Acest fenomen se numește conjunctivita neonatală, și poate afecta doar un singur ochi, dar cel mai adesea supurează, ambele. Conjunctivita la sugari nu ar trebui să fie părinți prea îngrijorat, nu este nimic mai mult decât un blocaj al mucoasei nazale sau fluxul de canal de lacrimi, urmată de inflamație și producerea de secreție.

Cu toate acestea, conjunctivita la sugari poate fi repetată în primele luni de viață, dar ar trebui să dispară cu timpul. Cu ajutorul unui oftalmolog pentru tratamentul conjunctivita statiune neonatală este foarte rar.

Această infecție a plămânilor, care la nou-născuți poate apărea în orice moment al zilei apare la copiii mai mari, în principal în dimineața, atunci când copilul se trezește. Este suficient pentru a curăța delicat secrețiile oculari folosind soluție salină și a face un masaj ușor al pleoapei inferioare la rădăcina nasului. În acest caz, veți vedea că puroi dispar în decurs de câteva ore.

În cazul în care, cu toate acestea, ochii continuă să se infecteze după curățare și nu merg după 12-24 ore, sau sunt însoțite de roșeață abundentă a pleoapelor și febră, consultați un medic pediatru sau oftalmolog.

conjunctivită purulentă acută

Nu are nici un sens să sape o picătură în cavitatea conjunctivală dacă există puroi sau eliberare de mucus. Se multi microbi care nu exista picaturi nu sunt suficiente pentru a trata. De aceea, la trezire și pe parcursul zilei ca cavitatea conjunctivală este necesar să fie curățat. Mai mult, soluția de mangan pentru spălare poate fi utilizat pentru prepararea cafelei ceai, mușețelul sau doar apă fiartă.
Nu are nici un sens să îngroape două sau mai multe picături, deoarece capacitatea sacul conjunctival - o picătură. Restul se duce la obraz.
Atunci când lacrimare excesiva, si chiar mai mult medicament supurație spălate detașabil din cavitatea conjunctivală și literalmente 20 de minute mai târziu, nu mai este acolo. În cazul în care picăturile insuflat de 6-8 ori pe zi (ca medicii recomanda de obicei), atunci există selecția bacteriilor rezistente la cloramfenicol, conjunctivită și devine cronică. Prin urmare, este necesar să se scurgă în fiecare oră, iar dacă aveți răbdare - și apoi la fiecare jumătate de oră. Nu vă fie teamă de supradozaj, cloramfenicol este, practic, nu este absorbit din cavitatea conjunctivală și are doar efect local.
Când dormim, în spatele pleoapelor închise sunt condiții termostat și "nu este terminată" zi de bacteriile incep sa se multiplice. Acesta este motivul pentru care în conjunctivita cronica poate fi singurul semn de lipire gene în dimineața. Desigur, am putea continua să instilarea frecventă a picăturilor - este o măsură foarte eficientă, dar apoi pacientul și asistentul maternal trebuie să doarmă. De aceea, înainte de a merge la culcare pentru totdeauna și aveți nevoie pentru a pune unguent tetraciclină, acțiunea antibacteriană va dura până dimineața. În cazul în care copilul este pus în pat în după-amiaza, și cu o zi înainte de a merge la culcare, pune unguent. Prescrierea un unguent pentru starea de veghe, nu-mi place: estompează viziune, face pleoapele lipicioase, creând un sentiment de disconfort. După-amiaza este mai bine să îngroape picături.

După 1-2 zile, atunci când fenomenul dispar conjunctivita, puteți merge la 6 mese pe zi și să fie sigur de a insufla picături unguent la culcare. Treat necesare până când simptomele dispar, iar alte trei zile, în caz contrar - bacteriile singur supraviețuitoare incep sa se multiplice, și vom obține o conjunctivita cronica cu bacterii rezistente la antibiotice speciale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Conjunctivită acută. Patogeni: Wand Koch-Weeks, pneumatice, gono-. Streptococi și stafilococi, etc.Conjunctivită acută. Patogeni: Wand Koch-Weeks, pneumatice, gono-. Streptococi și stafilococi, etc.
Conjunctivita chlamydiaConjunctivita chlamydia
Indicații și contraindicații pentru a lua material din ochii copiilor pentru a studiaIndicații și contraindicații pentru a lua material din ochii copiilor pentru a studia
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
Îngrijire de urgență pentru copii cu conjunctivitaÎngrijire de urgență pentru copii cu conjunctivita
Conjunctivita la nou-nascuti: tratament, cauze, simptome, semneConjunctivita la nou-nascuti: tratament, cauze, simptome, semne
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
Conjunctivita alergica: tratament, simptome, cauze, simptomeConjunctivita alergica: tratament, simptome, cauze, simptome
Conjunctivita la copii, cauze, simptome, tratamentConjunctivita la copii, cauze, simptome, tratament
Conjunctivită bacterianăConjunctivită bacteriană
» » » Conjunctivita la sugari: cauze, simptome, tratament si prevenire. Conjunctivita la copii tratați
© 2021 GurusHealthInfo.com