Interacțiunea cu microflorei intestinale și influența lor reciprocă

Există dovezi că organisme

pot avea efecte diferite asupra functiei intestinale. Probabil sinergism microorganismele pluralitate constituind microbiotei intestinale, este important pentru funcționarea normală și controlul corespunzător al microorganismelor patogene.

Microfloră nu depinde numai de microorganisme, coloniza intestinul, dar și din propriile mecanisme de apărare ale intestinului gazdă. Intestinul are mai multe bariere fiziologice împotriva bacteriilor: motilitatea, sucuri gastrice, enzime proteolitice, mucus intestinal, glicoconjugate suprafata celulelor si celulele epiteliale intestinale de sprijin strans unul de altul.

Toate aceste bariere limitează numărul de bacterii în lumenul intestinal și pentru a preveni pătrunderea și fixarea lor prin epiteliul intestinal. Intestinul are, de asemenea, un sistem imunitar complex de apărare al gazdei. Mai mult, există factori biochimici, al căror rol este de a limita creșterea microorganismelor penetrat pentru barieră fiziologică.
Se referă T și B-limfocite, imunoglobulina secretorie, defensine, sunt secretate de celulele Paneth si factor trilistny secretata direct epiteliului intestinal.

In intestin exista interacțiunea sa cu microflora sistemului. Cu acest sistem poate recunoaște bacteriile comensale care sunt factori imunitar tolerant, și agenți patogeni care declanșează răspunsuri imune și inflamatorii. În semn de recunoaștere a mediului microbiene ia trei tipuri de celule implicate: M-celule, enterocite de suprafata si celulele dendritice.

M-celule Ele se găsesc de-a lungul tractului digestiv, ca parte a unui epiteliu specială în foliculii limfoide ale membranei mucoase sau plasturi Peyer. M-celula poate transporta bacterii si antigeni prin epiteliul la subepitelial celulele dendritice prin transportul vezicular activ de dependentă de clathrin endocitoză, pinocitoză sau fagocitoză.

Se crede că acest proces evoluează reglementarea microflorei comensale și asigură o reacție care implică anticorpi imunoglobuline clasa (Ig) A. Acest mecanism va activa un raspuns imun, dar cu posibilitatea pătrunderii microorganismelor patogene la nivelul mucoaselor.

Sistemul de semnalizare TLR și NOD intestinului
În ciuda faptului că diferitele receptorii NOD TLR- și au liganzi specifici postreceptor cai care duc la activarea NFkB, la fel de semnalizare. Semnalizare cale începe cu atracția moleculelor de proteine ​​adaptor MyD88, IRAK și de TRAF6, ceea ce duce la activarea IKK, care, la rândul său, fosforileaza Ikva, urmărindu-l la ubiquitinarea și degradare sub acțiunea proteazomului 26S. NFkB, astfel eliberat este transferată în miez și se alătură ADN-ului, ceea ce duce la transcrierea genei.
IKV - inhibitor kappa B;
IKK - IKV kinazei;
IL - interleukina IRAK - kinazei asociată cu receptorul IL-1;
NFkB - factorul nuclear kappa B;
NOD - Domeniul oligomerice nukleotidsvyazyvayuschy;
P - fosforilare;
TLR - receptorilor Toll-like;
factor de necroză tumorală - TNF;
TRAF6 - factor 6 asociat, TNF;
ARNdc - ARN dublu catenar;
LPS - lipopolizaharidă.

enterocite de suprafață recunosc bacterii printr-un număr de receptori care recunosc structurile moleculare ale microorganismelor (modele moleculare asociate patogen). Acești receptori sunt numite receptorilor Toll-like, fiecare dintre care recunoaște o structură specifică a bacteriilor.

De exemplu, TLR2 recunoaște structurile astfel de organisme gram-pozitive ca acidul peptidoglican și lipoteicoic, TLR4 - lipopolizaharide de microorganisme Gram-negative, TLR5 recunoaste flagellin - Element flagellum proinflamatoare () bacterii flagel, un TLR9 - ADN-ul bacterian nemetilat. Legarea cu oricare dintre acești receptori conduce la activarea NFkB. In plus, receptorii intracelulari NOD1 și NOD2 recunosc de asemenea fragmente bacteriene, cum ar fi LPS, și activarea NFkB.NFkB Acesta reprezintă un grup de proteine ​​înrudite structural care activează transcrierea unui număr de gene implicate în răspunsurile inflamatorii și imune. Dimerii NFkB starea inactivă în citoplasmă alăturat la IKV (IKV-proteine). Stimularea celulelor poate declanșa mecanisme de transducție a semnalului care conduc la activarea IKKa care fosforilează apoi IKV care duce la distrugere în proteazom.

Video: Oamenii de știință au descris efectul gazelor intestinale asupra sistemului nervos și a creierului

Eliberată este astfel NFkB se mută la nucleu unde activeaza transcripția genelor, creșterea sintezei de citokine (IL-6, TNF-a), chemokine (IL-8), molecule de adeziune și regulatori de apoptoză.

celulele dendritice Acestea sunt celule ale intestinului prezentatoare de antigen. Acestea pot fi localizate între enterocite de suprafață fără a rupe joncțiunilor strânse, și transmite bacterii vii sau antigenele lor în ganglionii limfatici mezenterici pentru răspunsul imun. Celulele dendritice care exprimă molecule MHC clasa II, antigenele sunt produse alimentare sau de bacterii care vin în contact cu epiteliul intestinal și plasturele naiv limfocitelor-T Peyer.

Răspunsul imun al intestinului aceste semnale bacteriene, în general, pot fi reprezentate prin două clase de celule T CD4 +, gama de citokine produse diferite. T helper (Th) de tip 1 interferon produc (IFN) y și TNF-b. Aceste citokine sunt necesare pentru dezvoltarea imunității mediate celular. răspuns inadecvat cu predominanță Th1 asociată cu apariția bolilor autoimune. Th2 produc IL-4, IL-5, IL-10 și IL-13. Aceste citokine sunt asociate cu dezvoltarea IgE-răspuns.

răspuns inadecvat cu dominanța Th2 Aceasta duce la alergii si atopie. Activarea și diferențierea limfocitelor T CD4 + depinde de tipul și cantitatea de antigen și balanța de citokine. Prezența IL-12 conduce la activarea Th1-răspuns, în timp ce prezența IL-4 - la Th2-răspuns.

adultul persoană sănătoasă ia act de reglementarea exactă a răspunsurilor imune (inflamatorii și alergice). În condiții normale, mucusul intestinal este în mod constant „suprime“ de stat din cauza nivelurilor ridicate de TGF-b și IL-10 produse de celulele T de reglementare și Th3.

Odată cu penetrarea bacterii prin bariera mucozală începe procesul receptorilor Toll-like inițiatice recunosc structurile microbiene si ruleaza Th1-răspuns și Th2-răspuns este suprimat, ceea ce duce la activarea reacției inflamatorii corespunzătoare, care previne invazia bacteriană. În cazul în care necesitatea unui răspuns imun absent, celulele Th2 produc IL-4 și IL-10 care duce la suprimarea Th1 celulelor care produc IFN-y și IL-12, iar soldul este returnat la starea inițială. Dereglarea poate duce la răspuns inadecvat imun la o bacterie (boala inflamatorie a intestinului) sau antigen alimentar (alergii alimentare sau boala celiacă).

Video: Bioin revizuire a programului BIOIN

Efectul asupra microflorei intestinale ale organismului
Epiteliul intestinului este capabil să recunoască microorganisme datorită prezenței a trei tipuri de celule: celule dendritice, M-celule de plasturi Peyer și celulele epiteliale intestinale. Interacțiunea cu bacteria poate provoca apariția Th1 imune și Th2-răspunsuri care sunt deținute în echilibru datorită citokinelor și celulele T de reglementare (Treg). In plus, expunerea la bacterii poate duce la producerea ca chemochine și factorii citoprotectori.
IFN - interferon;
IL - interleukina;
TCF - transformarea factorului de creștere;
Th - T helper;
factor de necroză tumorală - TNF;
MHC - complexul major de histocompatibilitate

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
Fiziologia absorbției intestinale. Suprafața de aspirare a intestinului subțireFiziologia absorbției intestinale. Suprafața de aspirare a intestinului subțire
Intestinale dysbiosis, tratament, simptome, cauze, simptomeIntestinale dysbiosis, tratament, simptome, cauze, simptome
Tratamentul dysbiosis intestinal după antibioticeTratamentul dysbiosis intestinal după antibiotice
Medicamente pentru dysbiosis intestinalMedicamente pentru dysbiosis intestinal
Bacterii de control in intestin epiteliale: Mamvri și RPRBacterii de control in intestin epiteliale: Mamvri și RPR
Compoziția microflorei intestinale ale unei persoane sănătoaseCompoziția microflorei intestinale ale unei persoane sănătoase
Simptomele dysbiosis intestinale la femeiSimptomele dysbiosis intestinale la femei
Ceai, cafea și vin roșu este bun pentru microfloreiCeai, cafea și vin roșu este bun pentru microflorei
Proprietăți utile de microflorei intestinaleProprietăți utile de microflorei intestinale
» » » Interacțiunea cu microflorei intestinale și influența lor reciprocă
© 2021 GurusHealthInfo.com