Celulele mastocitare în reacțiile alergice

Video: Elena Malysheva. Simptomele și tratamentul urticarie

mastocitele format din celule precursoare hematopoietice CD34 sunt din măduva în sânge, și apoi la țesutul, în cazul în care un țesut specific se maturează. Pentru dezvoltarea și supraviețuirea celulelor mastocite interacțiunea necesară a tirozin kinazei ligand c-kit receptor, alocat fibroblast cu c-kit, CSF. Spre deosebire de mature bazofile, celulele grase mature din sange sunt de obicei absente. Ele sunt concentrate în țesutul conjunctiv, care sunt adesea situate lângă vasele sanguine sub suprafețele epiteliale în contact cu mediul extern (tractul respirator, tractul gastrointestinal și piele).

Astfel, foarte localizarea celulelor mastocite contribuie la participarea lor la reacții alergice. La om distinge cel puțin două sub-populație de celule mast: unele dintre ele contin doar triptază, alții - și triptază și chymase. Primul principal localizate in plamani si mucoasa intestinului subțire, în timp ce acesta din urmă se găsesc în piele, tractul gastrointestinal și submucoasa vasele sanguine.

Ca răspuns la stimularea celulelor mastocitare secreta numeroase mediatori care au efecte diferite asupra inflamației alergice și funcția de organe. Aceste substanțe sunt deja prezente în granulele de mediatori (de exemplu, histamină, proteoglicani și serin proteaze), precum și de novo lipidelor membranare sintetizate, citokine și chemokine. Cei mai importanți mediatori ai naturii lipidelor - sunt produse ale ciclooxigenazei și lipoxigenazei cai ale metabolismului acidului arachidonic, sunt activitatea foarte pro-inflamatorii.

Video: live sănătos! Febra fânului - o alergie la polen

mastocitele alergie


principalele produs al căii ciclooxigenazei Este prostaglandin D2, iar principalele produse de calea lipooxigenazei - leucotriene sulfidopeptidy (C4 leucotrienă și derivații săi D4 și E4). Celulele mastocitare produc și citokine, inclusiv cele care stimulează un răspuns Celulele Th2 (IL-4, IL-13, GM-CSF), promovează răspunsul inflamator (TNF-a, IL-6) reorganizarea tisulară și controlată (transformarea factor de creștere, factorul de creștere al endoteliului vascular). activarea sistemului imunitar al celulelor mastocite și bazofile începe de obicei cu complexul FceRI reticulare cu IgE și un alergen multivalent.

Video: Quercetin cu Bromelaina quercetină CU bromelaină

IL-4 și IgE, spori expresia FceRI pe suprafața celulei mast. Din punct de vedere terapeutic, este interesant faptul că atunci când este administrat anticorpi la IgE, reducând nivelul în ser, cantitatea de FceRI pe suprafața celulelor mast scade. Cauza degranularea celulelor mastocite stimuli non-imune: lectine polivalenți (ConA), molecule de bază, cum ar fi compus 48/80, morfină, eozinofil de proteine ​​majore de bază și substanța P, precum și diverși factori IgE IgE-dependente și independente de celule mononucleare, stimulând eliberarea de histamină .

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Imunoglobulina e (ige) și eozinofile în reacțiile alergiceImunoglobulina e (ige) și eozinofile în reacțiile alergice
Limfoide sau celule dendritice plasmacitoide. Funcția celulelor dendriticeLimfoide sau celule dendritice plasmacitoide. Funcția celulelor dendritice
Măduvă osoasă. funcția măduvei osoase. Mielomonotsitopoez.Măduvă osoasă. funcția măduvei osoase. Mielomonotsitopoez.
Mastocitele. Funcția și semnificația celulelor mastociteMastocitele. Funcția și semnificația celulelor mastocite
Mecanisme de reacții alergice. Patogeneza alergiilorMecanisme de reacții alergice. Patogeneza alergiilor
Formarea de puroi. Eozinofile și bazofileFormarea de puroi. Eozinofile și bazofile
Reacțiile alergice de tip întârziat. anafilaxieReacțiile alergice de tip întârziat. anafilaxie
Micromediul de nisa de celule stem a intestinului subtireMicromediul de nisa de celule stem a intestinului subtire
Formarea de celule roșii din sânge. Formarea de celule roșii din sângeFormarea de celule roșii din sânge. Formarea de celule roșii din sânge
Mecanisme de maturare a neutrofilelor. diferențierea de neutrofileMecanisme de maturare a neutrofilelor. diferențierea de neutrofile
» » » Celulele mastocitare în reacțiile alergice
© 2021 GurusHealthInfo.com