Echipamente și eficacitate în bolile alergice desensebilizatsii

Activitatea extractelor apoase alergeni

Depinde de mai mulți factori. Ragweed polen alergen și iarbă ușor transferat la soluția apoasă, și, prin urmare, extractele lor sunt în general mai active decât alte extracte alergeni (mucegaiuri, polen de copaci și acarieni). Extractele alergeni fungici au compoziții complexe, activitatea lor este mai puțin constantă. Extrasele trebuie păstrate la rece, deoarece mulți alergeni, în special polen, ragweed și iarbă sunt distruse la temperaturi ridicate.

extracte diluați datorate subsidence alergeni pe pereții vaselor de sticlă își pierd activitatea lor mai repede decât concentrat. Pentru a evita acest lucru extract diluat este adăugat uneori albumină serică umană. Extracte de unii alergeni (gândaci, acarieni și ciuperci) care conțin proteaza degradant alți alergeni, astfel încât acestea nu sunt recomandate pentru a fi amestecate cu extracte de alergeni de polen de plante. Dacă este posibil, ar trebui să utilizați un extract standardizat, care asigură o dozare constantă și elimină fluctuațiile în conținutul de alergeni din extract.

desensibilizarea se realizează prin creșterea treptată a dozei administrate de extract de alergen, până la atingerea unei doze de întreținere optimă - 4-12 ug fiecare dintre principalele alergeni. Amestecul de extracte și regimuri cuprind în mod individual pentru fiecare pacient pe baza datelor de pre-cunoscute privind sensibilitatea la anumiți alergeni. Cel mai adesea extracte de injectare se efectuează cu un interval de 5-10 zile pe tot parcursul anului. Doza cea mai sensibilă pacient a crescut mai lent. Odată cu creșterea dozelor în considerare reacția pacientului la injecția anterioară.

Video: METODA DE TRATAMENT A. Gorecki de regenerare a organismului, vindecarea de cancer și boli incurabile

De obicei, pentru a realiza o doză de întreținere must săptămânal introdus creșterea treptată a dozelor de alergeni timp de 5-6 luni, dar sensibilitatea ridicată a pacientului este nevoie de un timp mai îndelungat. otrăvuri Alergenii de insecte introduse de circuite specifice. Asigurându-vă că doza de întreținere a alergen nu provoacă reacții adverse la pacient, crește intervalul dintre injecții (câteva săptămâni până la luni). Deoarece extracte de alergeni își pierd treptat activitatea lor, prima doză de întreținere din extractul proaspăt este redus cu 25-75%, iar apoi crește săptămânal până când ajunge la doza uzuală de întreținere.

Durata recomandată a cursului desensibilizarea este de 3-5 ani. Desensibilizarea la otrăvuri de insecte la pacienții cu antecedente de șoc anafilactic necesită mai mult timp. În cazul în care introducerea de doze de sprijin de extract timp de 1 an nu se îmbunătățește starea pacienților, pentru a continua injectarea nu are nici un sens. Majoritatea pacientilor desensibilizarea curs aduce alinare pe termen lung, dar unele simptome au reluat treptat. În astfel de cazuri, este posibil să se efectueze un al doilea curs de imunoterapie.

Video: Tratamentul cu peroxid de hidrogen simplu, ieftin, eficient. Revizuirea Dr. Skachko

alergii desensebilizatsiya

Pentru atingerea rapidă a dozei de întreținere este utilizat un așa-numitul circuit de rapidă desensibilizarea: Extracte de injecție se efectuează în mod repetat, timp de una sau mai multe zile. Anafilactică și reacțiile locale pronunțate în același timp, apar mai frecvent decât schema de desensibilizare convențională și, prin urmare, înainte de pacienți curs sunt adesea administrate antihistaminice și corticosteroizi. La copii, în special riscul de reacții anafilactice este mare, este necesar să se ia în considerare la alegerea unui sistem de desensibilizare rapidă.

deși metoda desensibilizarea este considerat sigur, posibilitatea de reacții anafilactice la pacienții sensibilizat atunci când este administrat pentru a le alergenii relevante nu poate fi exclusă. Prin urmare, injecția trebuie efectuată într-o instituție medicală sub supraveghere medicală în prezența echipamentelor și medicamente necesare pentru tratamentul reacțiilor anafilactice. Nu poți avea încredere în rudele acestui pacient sau de personal neinstruit. Pacientul trebuie să rămână în biroul medicului timp de cel puțin 20-30 de minute după injectare, deoarece majoritatea reacțiilor la alergeni are loc în acest moment. Trebuie amintit faptul că, în 1-2 cazuri la un milion poate dezvolta șoc anafilactic fatal. Dacă apare o eroare într-o doză de desensibilizare rapidă, iar riscul reacțiilor anafilactice este crescut. O atenție deosebită este necesară atunci când se administrează extrase dintr-un flacon nou.reacții negative mai multe sanse de a dezvolta la pacientii cu sensibilitate foarte mare la alergen, astm bronșic instabil sau în timpul unei exacerbare a rinitei alergice și a astmului. Desensibilizarea este contraindicat la pacienții care au primit beta-blocante. Riscul de apariție a reacțiilor adverse este redusă atunci când se utilizează extracte standardizate, efectuarea de injectare de personal calificat, o atenție foarte aproape de proces, o stare stabilă a pacientului înainte de injectare, prezența echipamentelor și medicamentele necesare, monitorizarea pacienților în cabinetul unui medic pentru 20-30 de minute după fiecare injectare. Unii pacienți cu astm înainte de injectare este de dorit pnevmotahi- sau spirometrie.

Video: „NashPotrebNadzor“ a găsit cel mai eficient mod de a controla tantari

Alte forme propuse desensibilizarea, în care extractul alergen, la intervale regulate pulverizate în nas sau gură, precum și aplicată sub limbă. Cu toate acestea, eficacitatea acestor metode de verificare necesită mii de confirmare. Dorința de a reduce probabilitatea reacțiilor alergice cauzate de extractele apoase au dus la extracția de piridină alergenilor cu sorbție ulterioară pe particulele de hidroxid de aluminiu sau precipitarea directă a proteinelor din hidroxid de aluminiu extract. Cu toate acestea, astfel, este posibil să se obțină extracte doar un număr mic de alergeni și sunt nemiscibile cu extractele apoase. Prin urmare, utilizarea lor este limitată. O altă metodă de reducere a alergenicitatea păstrând extractele de imunogenitate constă în polimerizarea lor cu glutaraldehidă.

O doză de întreținere de extracte Acesta poate fi realizat deja pentru mes- 2 în care frecvența reacțiilor sistemice reduse semnificativ. În țara noastră acest proces de desensibilizare nu este încă aplicat.

Eficacitatea desensibilizarea în cazurile de rinită sezonieră sau perenă și rinoconjunctivita dovedit de numeroase studii clinice bine concepute. In cele mai fiabile desensibilizare rinita alergica la utilizarea alergeni de mesteacăn, pini, ierburi, ragweed și Cladosporium. Studiile altor alergeni, cel mai frecvent utilizate pentru imunoterapia rinitei alergice sau nu efectuate sau rezultatele sunt neconcludente. Cele mai multe studii privind rezultatele pozitive obținute în desensibilizarea astm bronșic controlat. Meta-analiza a 20 de astfel de studii arată o frecvență mare de efecte pozitive: simptome atenuate, îmbunătățirea funcției pulmonare, pacienții sunt mai puțin în nevoie de medicamente, reactivitatea bronhiilor redusă.

Cele mai bune rezultate convingătoare în astm bronșic obținut folosind extracte alergeni mesteacan, pin, ierburi, ragweed și acarienii. dovezi oarecum mai puțin fiabile a eficienței desensibilizarea cu Cladosporium, Alternaria și alergeni pisica. După cum v-ați aștepta, toate aceste studii au arătat o scădere după sensibilizare, concentrațiile IgE alergen-specifice și creșterea concentrației IgG specifice. scăderea sensibilității la alergeni prezentate atunci când este administrat în nas și bronhiile. În plus, observate adesea absența sau atenuarea semnificativă a răspunsului de fază târzie la alergeni. O serie de studii importante au demonstrat eficacitatea și siguranța desensibilizare la pacienții cu hipersensibilitate la otrăvuri de insecte. Efectul pozitiv al desensibilizarea in alergii alimentare, dermatita atopică, urticaria și alergic la latex rămâne nedovedită.

Video: Consultatii de psichoterapeut. Valery Chmielewski - psihoterapeut

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Alergiile la copiiAlergiile la copii
Polenoza (febra fânului), tratament, simptome, cauzePolenoza (febra fânului), tratament, simptome, cauze
9 Sfaturi care sufera de alergii alergii9 Sfaturi care sufera de alergii alergii
Angioedemul la copii, cauze, simptome, tratamentAngioedemul la copii, cauze, simptome, tratament
Alergie - taxa noastră pentru combaterea parazițilorAlergie - taxa noastră pentru combaterea paraziților
Gama de alergeni. alergeni polenGama de alergeni. alergeni polen
Desensibilizare pentru alergii. Indicații și contraindicațiiDesensibilizare pentru alergii. Indicații și contraindicații
Sensibilizarea la alergeni de uz casnicSensibilizarea la alergeni de uz casnic
Sensibilizarea la alergeni de polenSensibilizarea la alergeni de polen
Tratamentul bolilor alergice. imunoterapie specificăTratamentul bolilor alergice. imunoterapie specifică
» » » Echipamente și eficacitate în bolile alergice desensebilizatsii
© 2021 GurusHealthInfo.com