Steroidiană. Mecanismele de sinteza steroizilor

ovare

, cum ar fi glandele suprarenale, colesterolul este sintetizat din toate cele trei clase hormoni steroizi - estrogen, progesteron și androgeni. Cu toate acestea, spre deosebire de ovare suprarenale sunt capabile să producă glucocorticoizi și mineralocorticoizi în absența enzimelor 21-hidroxilazei și 11b-hidroxilaza.

Video: Armata balansoar! bemithyl Antihot

producție hormoni steroizi steroidprodutsiruyuschih in glande endocrine apare pe același mod de bază, folosind colesterolul exogen (colesterolul plasmatic sanguin), cu excepția ficatului și mucoasa intestinală, capabile să sintetizeze colesterol din endogen atsetilkoenzima A. Principala sursă de colesterol pentru steroidogenezei in ovare sunt LDL din plasmă. Steroidogeneză rata de determinare pas este transportul colesterolului din citosol la membrana interioara mitocondriale.

Acest proces este catalizat induse de LH mitocondrial enzima, numita StAR activă steroidogenic reglementare proteină (steroidogenic proteină reglatoare acută). gena StAR este localizat pe cromozomul 8 (8r11.2 locus) și codifică o proteină 285-amino precursor de acid, care este scindată după transportul în mitocondriile de 25 aminoacizi.

steroidogeneza

mutații genetice Prostii StAR, ceea ce duce la oprirea prematura a sintezei de proteine ​​din cauza formării de codoni stop defecte sunt considerate a provoca lipoidă hiperplazie suprarenală congenitală, care apare atunci cand acumularea intracelulară a lipidelor încalcă steroidogenezei.

hormoni steroizi ovarieni sintetizat în interstițiale și în celulele foliculare. Colesterol cadru structural este format din trei inele de carbon hexagonale și un inel de carbon pentagonal la care este atașat la catena laterală. Două grupe metil, care joacă un rol important, de asemenea, a aderat la pozițiile 18 și 19. Progestinele și corticosteroizi (steroizi C21-pregnan grup) sunt sintetizate prin scindarea parțială a catenei laterale (adică reacția desmolaznoy).

androgeni (C19-steroidiene, grupa androstan) sunt sintetizați prin scindarea completă a catenei laterale. Estrogenii (C18-steroizi grupă estran) - aromatizarea de unul din cele trei inele hexagonale de carbon pentru a forma un grup fenolică și pierderea grupării metil din poziția 19.

Într-o primă etapă steroidogeneza Transformarea se produce colesterol la pregnenolon printr-o hidroxilare carbon în pozițiile 20 și 22, urmată de scindarea catenei laterale. Deoarece steroizi pregnenolonă format pe una din cele două moduri principale. pregnenolonovomu Potrivit (D5) sunt sintetizați androgeni și estrogeni way (pregnenolone -> 170N-pregnenolonă -> Dehidroepiandrosteron (DHEA) -> testosteron -> estrogen). Conform progesteronul (D4) au format cale androgeni și estrogeni (pregnenolone -> progesteron -> 170N-progesteron -> androgeni -> estrogen). Glandele suprarenale ale d4-way sintetizat mineralocorticoid și glucocorticoizi.

steroidogeneza
P.S. ER - reticul endoplasmatic


K enzime, implicate în sinteza intracelulară a hormonilor steroizi sunt cinci hidroxilaza doi dehidrogenaza, reductaza și aromatazei. Hidroxil-PS și aromataza fac parte din grupul de gene ale familiei citocromului P450 (CYP). Aceste enzime sunt disponibile atât mitocondrii și reticulul endoplasmic.

Din cele nouă specificat mai sus enzime cheie enzima reglementată patru etape principale steroidogeneză: CYP11A (P450scc) - enzimă care catalizează conversia colesterolului 3b-HSD pregnenolon- sau 3ba hidroxisteroid dehidrogenază (HSD) convertește pregnenolone la progesteron CYP17 (P450c17) - hidroxilazei care convertește pregnenolone la androgeny- CYP19 ( P450arom) - aromataza, care transformă androgenii in estrogeni. Majoritatea reacțiilor sunt ireversibile. Unele reacții reversibile (notate în figură prin săgeata bidirecțională) care depind de prezența cofactor (de exemplu, raportul NADP / NADPH).

Spectrul produs de hormonii celulelor Aceasta depinde de originea sa, precum și prezența sau absența enzimelor steroidogenice tisulare inerente. Deci, la fel ca în adrenal enzima cortexului off 17b-HSD, sinteza androgen este limitata la DHEA si androstendion. Testiculele LH controlează activitatea 17b-HSD și producția de testosteron.

Video: Mecanismul de acțiune Mildronat (Mildon)

celule ovariene de Steroidprodutsiruyuschie (Granuloase tekalnye, corpus luteum) cuprind un întreg spectru de enzime în sinteza hormonilor steroizi. In tekalnyh celulele LH controlează, de asemenea, activitatea 17b-HSD și sinteza androsteron, în timp ce activitatea CYP19 (P450arom) în celulele granuloase, FSH controlează, și, prin urmare, producția de estradiol. Aceste legături sunt baza funcționării unui sistem de două celule și două gonadotropine. proces aromatizarea are loc în reticulul endoplasmatic.

In fiecare dintre cele două tipuri de celule de valoare deosebită enzime Aceasta depinde de stadiul de dezvoltare a foliculului. Enzime CYP11A și 3b-HSD exprimată în tekalnyh și în celulele granuloase ale antral si foliculii preovulatorie, precum si LH-baie și granuloase tekalnyh celule luteale. Dimpotrivă, CYP17 (P450c17) este exprimat numai în celulele tekalnyh antrală și foliculi preovulatorie și corpus luteum.

Video: metabolismul lipidic - Partea 7

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Citokinele și neuropeptide care afectează ovarele. funcțiiCitokinele și neuropeptide care afectează ovarele. funcții
Ovarul ca un organ endocrin. Teoria cu două celuleOvarul ca un organ endocrin. Teoria cu două celule
Sistemul endocrin: cuvinte cheieSistemul endocrin: cuvinte cheie
Biointez și schimbul de estrogen. produse estradiolBiointez și schimbul de estrogen. produse estradiol
Cindromy cauzată de secreția excesivă de andocareCindromy cauzată de secreția excesivă de andocare
Hiperplazie suprarenală congenitală. Tratamentul hiperplazie suprarenală.Hiperplazie suprarenală congenitală. Tratamentul hiperplazie suprarenală.
Sistemul endocrin al fătuluiSistemul endocrin al fătului
Funcția de estradiol și progesteron. Sinteza estrogenii și progestineleFuncția de estradiol și progesteron. Sinteza estrogenii și progestinele
Secreția de estrogen și progestogen în timpul sarciniiSecreția de estrogen și progestogen în timpul sarcinii
Sinteza hormonilor suprarenali. Steroizii sunt derivați de colesterolSinteza hormonilor suprarenali. Steroizii sunt derivați de colesterol
» » » Steroidiană. Mecanismele de sinteza steroizilor
© 2021 GurusHealthInfo.com