Copii alimentația corectă până la un an. copil nutriție adecvată. Cum de a găti terci pentru copil?

Pe alimentația copiilor de până la un an și beneficiile alăptării se vorbește peste tot. Două opinii nu poate fi - Alaptarea este benefică din toate punctele de vedere. Pentru dezvoltarea mentală și fizică a copiilor de până la un an. Nu-mi amintesc unde am descărcat, dar nu un păcat pentru a da un sfat. Tip într-un motor de căutare „Reguli de bază pentru succes Alaptarea (recomandările OMS / UNICEF). Există reguli de bază pentru nutriția adecvată a nou-născuților și a copiilor sub un an.

Video: Cum de a hrăni copilul 9-18 luni? Ceea ce gătesc copil?

copii alimentația corectă până la un an. copil nutriție adecvată. Cum de a găti terci pentru copil?
copii alimentația corectă până la un an. O nada clasic, unele cereale și legume pentru a intra, ei știu totul. Dar este un clasic pentru noi. În alte țări nutriție a copiilor de până la un an Acesta poate fi total diferit. M-am întrebat mereu. De ce, pentru mulți oameni este un aliment tradițional din care străinii vor suferi de indigestie timp de mai multe ore dureroase? Răspunsul se află tocmai în Hrănirea copilului 1 ani viață. Pe vedere la ochii naive omulețului deschise. Dar acei ochi pentru a observa toate detaliile comportamentului adulților. Copii nutriție adulților devine interesant de aproximativ 6 luni. copil persistent ajunge la placa mamei sale, la faptul că pe masă. Cu toate că o astfel de putere ei înșiși l, și nu este necesar. Înainte, el a fost destul de energic cu condiția lapte. copil pentru sugari corespunde în mare parte predilecții ale părinților săi. Este dificil de a preda copiilor de până la un an la produsele alimentare, care nu este acceptat în familia lor. În cazul în care familia nu favorizează supa, atunci cel mai probabil, copiii vor trebui să lupte supe. Așa cum avem. Și bunica mea, mici supa agitat lucrurile noastre în jos cu plăcere.

Cum de a găti terci pentru copil?

ingrediente orz terci de cereale și lapte - produs foarte valoros în proprietățile sale. Krupa este o sursă de carbohidrați (amidon), care furnizează energie, proteine ​​vegetale, vitamine, unele minerale: magneziu, fier si fibre vegetale necesare pentru funcționarea normală a tractului gastro-intestinal. Laptele completează perfect structura proteinelor lor mai valoroase decât crupa, și vitamine și minerale.

Ca o regulă, terci devine produsul de-al doilea copil hrănire. Dă copilul ei aproximativ 2-3 săptămâni după prima introducere a alimentelor complementare (piure de legume), adică aproximativ 5-6 luni. Dar, în cazul în care copilul are un scaun instabil, el nu este bine câștigă în greutate sau este predispus la scuipe, medicul poate recomanda să înceapă alimente solide cu cereale.

Porridge este pentru copil un fel de punte între produsul alimentar solid și lichid, astfel încât să înceapă să-l dea (precum și orice alte ademenire) este necesar, cu mici porțiuni. Prima zi - o linguriță, iar al doilea - nu mai mult de 30 grame (3-4 lingurite), iar în timpul săptămânii realizate până la 100-120 g Această doză trebuie să înlocuiască una care alăptează sau formula. Acordarea de terci de ovăz trebuie să lingură o dată pe zi, de preferință dimineața pentru micul dejun. Apoi, puteți da copilul la san, bea suc de terci, iaurt.

Dacă gatiti terci pentru tine, atunci fă-lichid (5%) în prima etapă de administrare. Aceasta înseamnă - 5 g făină de cereale sau per 100 ml de apă. După 1-2 săptămâni, puteți găti terci de 8-10 la sută. Pentru a elibera părinții din "groază" grame cantitate vyschityvaniya de făină într-o anumită cantitate de apă se va preciza că în prepararea 5 per cereale consumate de o linguriță făină de cereale 100 ml fulgi de ovăz 7-8- dobânzii lichid - un teaspoonfuls jumătate, și 10 la sută - două. Zahăr și sare nu sunt interzise pentru a adăuga. pe "adulți" senzații de gust ar trebui să fie sărată insuficient și malosladkoy. Ei bine, ce fel de terci fără unt, dar nu mai mult de 5 grame per portie.

Mai multe moduri de preparare. Dacă în timpul gătirii utilizați cereale prin făină, apoi se dizolvă în apă rece și să toarne lapte de fierbere. Apoi, se fierbe timp de 5 minute. Atunci când gătit cereale din cereale este recomandat să crupă bine fierbi pe apă, apoi se adaugă la ea laptele fierbinte și se fierbe pana cand se inmoaie. Pregatite de cereale printr-o sită.

Ce fel de cereale pentru a alege? Hrișcă și ovăz luata in considerare crupele cele mai utile. Ele sunt mai mult decât celelalte proteine, în plus, ele contin fibre vegetale, utile pentru tractul gastro-intestinal. Rice și porumb sunt cele mai bogate în amidon, care este folosit pentru nevoile energetice ale organismului. În al doilea rând cu privire la conținutul - grișul. Cu toate acestea, în aceste cereale puține vitamine și săruri minerale. Excepție - porumb. Acesta conține fier. După 6 luni poate fi dat terci de cereale și alte cereale: grâu, secară, orz și altele care contin gluten, desigur, în cazul în care copilul nu are intoleranțe înnăscute.

Atunci când boabe alegerea păstra bine în minte faptul că orezul a asigurat fulgi de ovăz și suprapusă svoystvami- și hrișcă conține o mulțime de fibre, poate provoca un laxativ de porumb effect- neutru. Având în vedere aceste proprietăți, încercați să cereale alternative și se amestecă pentru a face terci. Foarte util așa-numitele "roz" terci care este preparat cu adaos de morcovi, dovleci, morcovi sau suc de mere.

Video: Lure. Kashi. Pregătiți-vă | retete simple 1 | ToBeBestMomPoate părea surprinzător pentru mulți părinți în apel pentru sănătate și nutriție maximă, primul an de viata a unui copil, pediatri recomanda folosirea cerealelor pentru hrănirea copiilor în producția industrială. "fabrică" terci este mai bine procesate și sterilizate. Ele sunt îmbogățite cu nevoi adecvate vârstei copiilor o gamă largă de vitamine și minerale, inclusiv fier și calciu. Acestea nu conțin conservanți, coloranți artificiali, stabilizatori și aditivi chimici. Un alt plus - in dieta copilului poate introduce trudnorazvarivaemye la boabe de origine, cum ar fi orz, porumb, secară.

Cele mai utilizate în țara noastră, cereale pentru copii - produse ale unor companii străine. Producția internă, din păcate, nu este atât de bine reprezentată, cu toate că valoarea lor nutritivă și biologică nu cedeze la analogii străine, dar, din păcate, necesită fierbere. Cele mai multe cereale moderne companii străine - străine de pregătire, care este, nu necesită preparare. Acestea pot fi împărțite în 2 grupe - lactate și produse lactate gratuit. Pentru primele nevoi numai apă. Ei nu au nevoie să adăugați sare, zahăr, ulei, și în special lapte. Numai din motive speciale și pe sfatul unui medic pentru copii cu apetit redus, nu câștigă în greutate, puteți adăuga până la 3 g cu 2 de unt pentru a porțiunii de cereale pentru a îmbunătăți gustul și de a crește valoarea energetică a produsului.

Lactate gratuit terci de a restabili lapte specializat pentru produse alimentare pentru copii. Poate fi diluat cu apă și, în cazul în care, de exemplu, un Prichindelul nu poate tolera lapte, dar rețineți că valoarea nutritivă a produsului va scadea.

Toate complexitatea constă în faptul că cerealele sunt nu numai cu lapte sau fără, dar, de asemenea, cu aditivi. Multe companii produc terci cu aditivi naturali. Acest fructe, legume, miere, alune și fructe de pădure, banane, caramel si chiar ciocolata. Există astfel de combinații interesante ca hrișcă și gutui, hrișcă, caise, ciocolată, nuci, banane cu miere și orez. Unele companii fabricarea și cereale mixte. De exemplu, cereale și legume terci de orez, grâu, suc de fructe, praz, spanac sau terci 5 cereale. Aceste cereale sunt adesea sănătoase și mai gustoase decât de obicei, cu toate acestea, utilizarea lor ar trebui să fie conștienți de posibilitatea apariției reacțiilor alergice.

Video: Primul copil alimente solide: orez terci :). Vegetariashka. rețete vegetariene

Atunci când alegeți cereale, ghidat de capacitățile lor financiare, precum și preferințele copilului, desigur, sfatul unui medic pediatru. Cu toate acestea, atunci când cumpărați, luați în considerare următoarele nuanțe: cerealele conținut ar trebui să fie scrise pe ambalaj în limba rusă, astfel încât clienții pot ajunge să cunoască cantitatea de elemente nutritive ingrediente, și, prin urmare, pentru a evalua producătorii privește produsul de calitate indică, de asemenea, compoziția detaliată a componentelor 100 g sau 1 porție. Aceste informații vă va ajuta să determinați cât de completă și echilibrată acest produs- atunci când achiziționează, să acorde o atenție la termenul de valabilitate și condițiile de depozitare. Și, desigur, trebuie să respecte cu strictețe toate regulile de gătit indicat pe etichetă. Nu diluati terci "cu ochiul liber". Și apoi mânca ta copilul va "despre". Vand pediatri recomanda ca terci de produse alimentare pentru copii, in magazine specializate, magazine de droguri și clinici. Nu este necesar să se facă anunțurile, pe piață și în alte locuri neamenajate. Frica nu trebuie doar contrafăcute, ci și condiții improprii de depozitare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Avantajele și beneficiile alăptăriiAvantajele și beneficiile alăptării
Alăptarea copiilor. 3,5-5,5 luniAlăptarea copiilor. 3,5-5,5 luni
Început și normele de consum alimentar pentru copiii de la unu la trei aniÎnceput și normele de consum alimentar pentru copiii de la unu la trei ani
Alaptarea reduce riscul de leucemie la copiiAlaptarea reduce riscul de leucemie la copii
Amestecat hrănire un copil nou-născut (alăptare și sticlă)Amestecat hrănire un copil nou-născut (alăptare și sticlă)
Alaptarea protejeaza impotriva diabetuluiAlaptarea protejeaza impotriva diabetului
Alimentația copiilor în post și în familiile vegetarieneAlimentația copiilor în post și în familiile vegetariene
Lure copil (3, 4, 5, 6, 7 luni), pentru a atrage copilul sticla-hrăniteLure copil (3, 4, 5, 6, 7 luni), pentru a atrage copilul sticla-hrănite
Nutriție adecvată a copiilor de la trei la șapte aniNutriție adecvată a copiilor de la trei la șapte ani
Alăptarea copiilor. 6-12 luniAlăptarea copiilor. 6-12 luni
» » » Copii alimentația corectă până la un an. copil nutriție adecvată. Cum de a găti terci pentru copil?
© 2021 GurusHealthInfo.com