Cum cel mai bine pentru a se proteja dupa ce a dat nastere? Metode de bază de contracepție după naștere.

Deci, noi părinții se întreabă când va fi posibil să se facă dragoste, și dacă proverbul acționează ca femeile care alăptează nu pot ramane insarcinata. În acest caz, putem ajuta. În practică, astfel încât consiliul. Cel mai probabil, cuplul va alege „același“ atunci când intimitatea va fi de dorit și confortabil, dar medicii sfătuiți să dea organismului de sex feminin 4-6 săptămâni de reabilitare.

Video: Cum să nu rămână însărcinate. Metode (procese) de contracepție. Dusurile. Sarcina nedorita.

Cum cel mai bine pentru a se proteja dupa ce a dat naștere? Principalele metode de contracepție după naștere.

Și așa. să vedem cum să se protejeze mai bine după naștere? A se vedea:
Dar, pe efectul miraculos al hrănire cu privire la posibilitatea de a ramane insarcinata - deci nu este doar înțelepciunea populară, ci un fenomen dovedit științific. Un lucru inteligent numit lactației amenoree - absența menstruației în timpul alăptării. De fapt, această proprietate a unui organism este o metodă minunată de contracepție. Nu au nevoie de nici un amestec din afară, fără efecte secundare, este totul natural și este utilă nu numai pentru mama, dar și pentru copil. Dar acest lucru cere ca mama hrănit copilul în mod regulat și fără a tot felul de alimente complementare si suplimente. Mai ales că copilul în această perioadă de viață a laptelui matern este mai mult decât suficient pentru hrană și protecție împotriva bolilor. Dezavantajul acestei metode este că acesta nu este valabil nu mai mult de șase luni pentru. Apoi, procesul de reprimare a ovulatiei se oprește și aveți nevoie de alte metode de contraceptie. De exemplu, bariera. Acestea includ capace, diafragme si prezervative.
capace de col uterin din cauciuc moale, și sunt plasate pe colul uterin. Acolo au avut loc un mod viclean de interacțiune a marginea capacului de pe colul uterin. Capacul nu patrunde sperma in trompa uterina, prevenind astfel sarcina nedorită. Caps atrage ușurința de utilizare, securitate și posibilitatea aplicării permanente în practică. Deși inițial este necesar să se consulte un medic, pentru a auzi de la el o instrucțiune scurtă cu privire la utilizarea și îngrijirea capacului. Nu trebuie utilizat mai mult de 40 de ore, în caz contrar există posibilitatea de achiziție de sindrom de șoc toxic și miros neplăcut. Uneori poate apărea disconfort și iritarea pielii.
diafragmă similare în funcție și de utilizare a PAC. Ei, la fel de bine, nu este îndepărtat în mod necesar prin acte sexuale repetate, este necesar să se extragă

Nouă luni, fără a „zilele critice“, ceea ce ar putea fi mai bine? Dar, din moment ce acest lucru nu poate dura pentru totdeauna - este timpul să se gândească la contracepție.

Contracepția după naștere

Sex după naștere

Video: Sexul dupa rodov.Metody contracepția. 18+

Deci, sa întâmplat! Ai venit acasă cu copilul, și să se adapteze treptat la o viață nouă. Viața în care nimeni nu ar trebui să fie lipsit chuvstovovat ei înșiși - nici copilul, nici iubit. Ei au fost atât atenția atât de necesară, și veți fi de acord, este frumos să se simtă nu numai o mamă care alăptează, dar încă - sau chiar mai mult - o femeie de dorit. Și este acum va fi despre cum să combine alăptarea și nutritive, inclusiv comunicarea intimă cu soțul ei iubit.

Atracție după naștere

Mulți soți, cum ar fi schimbările care au loc în legătură cu sarcina și nașterea soției sale. Ele sunt interesante pentru a viziona hrănirea unui fiu sau fiică, iar unii chiar ar dori să știe (sau amintiți-vă) gustul laptelui matern. În cazul în care partenerul tau devine din această plăcere estetică și erotică, încercați să împartă bucuria lui - aceasta va fi cu siguranță un nou pas pentru diversitatea relațiilor tale sexuale.

De altfel, ideea că atracția postpartum este redusă doar pe jumătate adevărată. Dorința femeilor este influențată de mai mulți factori, dar dacă ai fost în stare să se relaxeze un pic, în cazul în care soțul a luat parte a sarcinilor domestice, dacă creați o atmosferă romantică, și atitudinea doar a apărut - nu neagă nici soțul meu, nici eu în obținerea plăcerii. Doar nu uitați că în perioada alăptării, chiar la excitație completă poate fi alocate mult mai puțină grăsime decât înainte. Motivul - modificarile hormonale care apar în acest moment în organism. Prin urmare, pentru a evita durerea este posibil, la început, ar trebui să utilizați lubrifianți artificiali.

Video: Contracepția de la A la Z: metode, evaluări, pro și contra

Sânilor după naștere

Acum, sanii sunt destul de schimbat: a devenit mai mare, mai moale, mai sensibil. Dacă vă este teamă că, mangaie sfarcurile ei, soțul ei poate aduce înapoi din neatenție germeni, care apoi va fi trecut la copil, încercați să setați o nouă regulă: puteți viziona, nu poate fi atins. După cum se știe, fructul interzis - mai ales dulce. Cea mai bună poziție în acest caz - femeia deasupra. Deci, omul se va bucura de vedere, și te duci ca ai mulțumit. Dar dacă sunteți cel mai mult ca forma nouă, puteți fi sigur: preaiubitul le va aprecia de asemenea. Cel mai bine este să faci sex imediat după o hrănire sau de pompare, până la piept nu este mult lapte. Și nu-ți fie teamă să pară urâtă: ești frumoasă numai pentru că chiar acum, după ce ai devenit mama, trezit toată esența ta de sex feminin.

Contracepția după naștere

Dar, da și se confruntă cu plăcere, nu uitați că, în ciuda alăptării, riscul de a obține din nou gravidă este destul de mare. Pentru a evita sarcina nedorită în timpul alăptării, trebuie urmat un număr de reguli:

Video: Cum de a evita o sarcină nedorită? tipuri de contracepție

În primul rând - trebuie să alăpteze cel puțin 7 până la 8 ori pe zi, cu un interval de cel mult 4 ore pe zi și 6 ore pe noapte. În același timp, exclus complet suplimentarea
Al doilea - lipsa lunare necesare
În al treilea rând - aceste reguli trebuie urmate timp de 6 luni de la naștere, ca după șase luni de la această metodă de contracepție amenoree de lactație, ineficiente. Aceasta este, în cazul în care cel puțin una dintre cele trei reguli încălcate - necesitatea contracepției suplimentarePrin urmare, nu este necesar să se bazeze pe caz în termen de 5 până la 6 săptămâni după naștere. Și, deși statisticile din mamele care alăptează apare concepția mai puțin frecvent decât non-alăptării, asigurați-vă că să se consulte medicul dumneavoastră cu privire la prevenirea lactației.

Contracepție pentru alăptare

Sexul după naștere, contracepție după rodovNe ar trebui să fie ghidate prin metoda calendarului de contracepție. Chiar dacă prima perioadă vine la viață, nu putem fi siguri că ciclul a revenit complet. Poate că printre tipurile propuse de contracepție, în primul rând ar fi utilizarea de prezervative sau spermicide - modul cel mai simplu și sigur. În plus, medicul poate recomanda controlul nașterilor pastile pentru mamele care alăptează. Aceste pastile sunt diferite de cea tradițională în sensul că acestea nu conțin estrogen, deci nu afectează laptele matern, calitatea și compoziția sa, și cel mai important - asupra creșterii și dezvoltării copilului.

Astăzi, există trei tipuri de pilule contraceptive in Rusia pentru mamele care alăptează: ea Ekslyuton, Mikrolyut și Charozetta. Mamele care alăptează pot folosi de asemenea, această metodă de contracepție ca DIU (a plasat la nu mai devreme de 8 săptămâni de la naștere, și, desigur, numai după consultarea cu un specialist), implanturi (injectate sub piele în umăr, acțiunea de 3 ani), patch-uri, supozitoare, vaginale capace. După cum puteți vedea instrumente care pot preveni o nouă sarcină în timpul alăptării, destul de mult. Alege ce ți se potrivește și nu lăsa nimic Marte armonia relatiei voastre intime.

O mamă care alăptează nu poate ramane insarcinata?

Printre tinerele mame larg crede că o femeie nu poate ramane insarcinata la acel moment, în timp ce hrănește pieptul copilului. Cât de adevărată este această afirmație, spune obstetrician-ginecolog Natalia Aganezova:
„La momentul de hrănire în creierul femeilor în număr semnificativ produce prolactina hormon, care este responsabil pentru producția de lapte. Cu cât se hrănește mama, cu atât mai mare de prolactină ei. Nivelurile ridicate de prolactina inhiba de obicei, creșterea și folicul ovulației în ovar și astfel ciclul menstrual nu este restabilită. În mod firesc, fără ovulație sarcină imposibilă. Astfel, alăptarea previne în mod fiabil o femeie de la conceperea, dar numai în anumite condiții:

1 Alăptarea exclusivă

Pat alăpteze cât de des și atât de mult timp (pentru o singură alimentare) așa cum vrea el, iar a doua zi și, mai important, pe timp de noapte.
Ruptura dintre hrănire un copil nu trebuie să depășească 3-4 ore în timpul pauzei de zi și noapte nu va dura mai mult de 6 ore.
Mama nu oferă copilului orice altă băutură (de exemplu, apă).
Până la 6 luni, copilul primește doar lapte matern.

2 Absenta menstruatiei

3 Numai în primele 6 luni de la nastere

În cazul în care nu este îndeplinită cel puțin una dintre condițiile (reluate menstruație, și / sau a alăptării schimbat condițiile, și / sau a trecut mai mult de șase luni de la nastere), este necesar să se utilizeze alte mijloace, mai fiabile de protecție împotriva sarcinii nedorite. "

Când pot începe sex dupa nastere?

Se recomandă să se înceapă sex nu este mai devreme de 4-6 săptămâni de la naștere. Dar, în același timp, conform statisticilor, aproximativ 98% din cupluri sunt activi sexual în prima lună după naștere.

Important! Sarcina poate avea loc chiar înainte de prima menstruație, motiv pentru care este necesar să se utilizeze una sau o combinație de mai multe metode de protecție din dezvoltarea unei sarcini nedorite chiar de la începutul activității sexuale după naștere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
PrenatalăPrenatală
În 2015, mai mult de 230 de milioane de femei nu au acces la contracepțieÎn 2015, mai mult de 230 de milioane de femei nu au acces la contracepție
Cum de a determina vârsta și data nașterii gestaționale a copiluluiCum de a determina vârsta și data nașterii gestaționale a copilului
Metoda de barierăMetoda de barieră
Obstetrica si ginekologiya-Obstetrica si ginekologiya-
Contracepția pentru femei cu patologie a sistemului cardio-vascularContracepția pentru femei cu patologie a sistemului cardio-vascular
Sarcinii simptome timpurii, semneSarcinii simptome timpurii, semne
Efectul alăptării asupra sănătății mamelorEfectul alăptării asupra sănătății mamelor
Eficacitatea contraceptivă lactatieiEficacitatea contraceptivă lactatiei
Metoda fiziologică de contracepțieMetoda fiziologică de contracepție
» » » Cum cel mai bine pentru a se proteja dupa ce a dat nastere? Metode de bază de contracepție după naștere.
© 2021 GurusHealthInfo.com