Cum de a trata constipația copiilor. Doctor sfătuiește. Tratamentul de constipație la copii. Cum de a alege un remediu pentru constipație pentru un copil

Constipatia - o problemă care poate apărea la orice vârstă: copil nou-născut, prescolar, elev sau tânăr. Se crede că constipație - cea mai frecventă patologie a tractului gastro-intestinal la copii. Constipatia - această dificultate defecației (tranzit intestinal - procesul de evacuare a intestinului) sau absența mișcărilor intestinale independente pentru unii - acea perioadă de timp. În funcție de perioadele de vârstă ale copilului în timpul căreia trebuie să fie un scaun independent, în schimbare. copil nou-născut fiind alaptat, „are dreptul“ la o serie de mișcări intestinale, de câte ori este alimentat. Aceasta - o opțiune ideală, dar pentru copiii de azi sub vârsta de 2 - 3 luni este acceptabil să aibă un scaun de cel puțin de 2 ori pe zi. Pentru copiii care sunt alimentati cu biberonul, constipatia este lipsa unui scaun independent, pentru a doua zi.
Cum de a trata constipația copiilor. Doctor sfătuiește. Tratamentul de constipație la copii. Cum de a alege un remediu pentru constipație pentru un copil

Ceea ce este considerat constipație. Constipatia - această dificultate defecației (tranzit intestinal - procesul de evacuare a intestinului) sau absența mișcărilor intestinale independente pentru unii - acea perioadă de timp. În funcție de perioadele de vârstă ale copilului în timpul căreia trebuie să fie un scaun independent, în schimbare. nou-născutului copil, fiind alaptati, „are dreptul“ la o serie de mișcări intestinale, de câte ori este alimentat. Aceasta - o opțiune ideală, dar pentru copiii de azi sub vârsta de 2 - 3 luni este acceptabil să aibă un scaun de cel puțin de 2 ori pe zi. Pentru copiii din hrănire artificială, până la un an, constipație este lipsa unui scaun independent, pentru a doua zi. Pentru copii sub 6 luni, constipație este considerat nu numai absența mișcării intestinului independente în timpul zilei, dar, de asemenea, apariția de fecale solide emise. consistență scaun normal în această vârstă este considerată o „pastă“, care este neformate (dar nu și lichid) cal. În cazul în care copilul care se află sub șase luni, fecale - sub formă de „cârnați“ sau „bile“ - o tendință la constipație. La vârsta de 6 luni la 1,5 ani ca fecale pot fi terciul și decorate. Pentru copiii de grădiniță și de vârstă școlară constipație - lipsa unui scaun independent, pentru a doua zi.

Astfel, consistenta scaunului nu poate fi solid. De multe ori copilul este defecare absent mai multe zile, poate chiar 2 - 3 zile, și apoi copil El merge la toaleta „fiertura“ sau lichid, dar este încă, - constipație. În cazul în care un copil pe cont propriu, și anume, fără ajutorul adulților, mișcări intestinale o dată sau de mai multe ori pe zi, dar mult mai tensionarea, plâns, și cal - foarte solid sub formă de „nuci“ (așa-numitele „fecale de oaie“), în porții mici, de multe ori brăzdat cu sânge - este, de asemenea, constipație. Prezența constipației la elevii mai mari, părinții pot imagina, în cazul în care copilul merge la toaleta cu o carte, și nu a ieșit. În acest caz, trebuie să vorbești cu el, pentru că adolescenții sunt adesea jenat să le spună părinților despre problemele lor cu un scaun. Pentru unii oameni (conform diverselor estimări de la 3 până la 10%) este un tranzit intestinal normal o data la 2 - 3 zile. În același timp, ei au - act nestingherit de defecare, fecale de consistență normală și de întârziere scaun nu provoacă nici senzații subiective neplăcute (cum ar fi letargie, o senzație de greutate sau de plenitudine în abdomen, dureri abdominale, pierderea poftei de mâncare). În mod normal, astfel de caracteristici sunt ereditare. În cazul în care copilul dumneavoastră aparține unui grup de oameni, atunci ritmul de tranzit intestinal este de obicei setat la 7 - 10 ani, iar el trebuie să meargă „pentru - mare“ până în acest moment, precum și alți copii: cel puțin o dată pe zi. Care sunt încuietorile. Constipatia poate fi cauzata de defecte anatomice congenitale ale colonului și rectului (aganglioz congenital - boala Hirschsprung, akalazia rect, etc.). Cele mai multe dintre aceste state se manifestă lipsa tranzitului intestinal de la naștere. Acesta poate fi achizitionat constipație anatomice: după o intervenție chirurgicală în rect sau în cavitatea abdominală din cauza bolii adeziv.

Constipatia natura anatomice sunt numite organice. Aceste încuietori sunt angajate în chirurgi pediatrice, trebuie să facem o intervenție chirurgicală de urgență, în unele cazuri. În cele mai multe cazuri, copiii nu îndeplinesc constipație organică și funcțională. constipație funcțională nu este cauzată de leziuni structurale in intestine (toate formate corect, fara defecte anatomice fara intestine), precum și încălcări ale mecanismelor de reglementare a activității motorii a gastro - intestinal (disfuncție GIT). Ca urmare a unei varietăți de motive, care vor fi discutate mai jos, schimbând tonul peretelui intestinal. Constipația poate fi spastică, atunci când tonul - zona ulcer a crescut, iar scaun nu se poate trece peste acest loc. Ea se manifestă sub forma unei foarte dense, fecale „oi“. Un alt tip de constipație funcțională - constipație hipoton sau aton. În acest caz, întârziere defecare poate fi de 5 - 7 zile, fecale poate fi de mare volum exfolierii. Cauzele constipației funcționale. La sugari, un factor important pentru buna funcționare a intestinului este hrana. De obicei, copiii din hrănire artificială, scaun de două ori mai mică decât la sugarii care primesc lapte matern. Trebuie amintit faptul că un copil nu a format încă mecanismele digestive de posibilități de reglare și adaptare. Prin urmare, orice schimbare in dieta poate duce la disfunctii intestinale, dintre care o manifestare este constipația. Este de dorit ca copilul cel putin 6 luni sa alapteze, introducerea nedorită de alimente complementare (sucuri, piure de cartofi, cereale, produse lactate, brânzeturi) la 5 - 6 luni, este schimbări nedorite frecvente în produsele alimentare, în special de bază (în cazul în care copilul devine ceea ce - amestecul artificial , nu încercați să-l înlocuiască cu un altul, cu excepția cazului în care este necesar în mod explicit). dysbiosis intestinale adesea însoțite de constipație. Încălcările ca parte a florei intestinale normale apar din diferite motive. Orice probleme în timpul sarcină, cum ar fi riscul de avort spontan, toxemiei, infecții, antibiotice sau medicamente hormonale, ascunse, boala indolenta la femeile gravide poate determina dezvoltarea dysbiosis la copii.

Alte motive sunt: ​​cezariana, prematuritate, infecție și hrănirea copilului necorespunzătoare (mai devreme de transfer amestec artificial de administrare prematură hrănire, nici o stabilitate de putere). Puterea, ca un regulator al funcției motorii a intestinului, își păstrează rolul său și pentru copiii mai mari. Apariția constipatiei poate duce la utilizarea pe termen lung mecanic și termic alimentar blând (piure de alimente, piureuri, jeleuri, cereale - terciul, etc.), în absența produselor alimentare care conțin fibre de grosier, sau fibre dietetice. Utilizarea bogate in calorii, alimente de capacitate mică (ouă, ciocolată, produse din făină) pot contribui, de asemenea, la apariția constipației. Există produse care au un efect de fixare. Ea - puternic de cafea, ceai, cacao, brânză, orez, rodii, pere, gutui, produse de tricotat și ciocolată, făină menționată mai sus. Un alt factor important pentru dezvoltarea constipației sunt hipotonie musculară (slăbiciune musculară) și lipsa activității fizice (stil de viață sedentar). La sugari, slăbiciune musculară se pot dezvolta pe fondul malnutriției (copii subponderali) sau rahitism. Hipotonie la o vârstă mai este o consecință de inactivitate.

rol major în modelarea constipație funcțională a copilului joacă un stres psiho-emoțional. Orice traumatism poate duce la dezvoltarea unei rezistente la constipație copil. Acesta poate fi moartea celor dragi sau animale preferate, prea severă o pedeapsă pentru fărădelegea, frică, conflicte cu colegii, eșecul școlar etc. Elevii încep adesea constipație din cauza necesității de vointa de a suprima nevoia de a defeca de teama de a lua timp cu o lecție sau ezită să meargă la toaletă „la - mare“ în școală. Constipatia poate provoca utilizarea necontrolată a anumitor medicamente (smectite, Imodium, bifidumbacterin, preparate enzimatice). Folosirea frecventă a clisme și laxative oprimă propriul reflex fecalelor. În cele din urmă, constipație însoțește adesea alte boli: endocrinopathy (diabet, hipotiroidism, etc.), tulburări psihice și neurologice (depresie, scleroza multipla, meningita, etc.), fibroza chistica, miastenia gravis, ulcer gastric etc. Constipatia la acestea. boală severă este unul dintre simptomele în prim-plan tot drumul tabloul clinic al bolii de bază. In bolile de rect (fisuri, hemoroizi) formează adesea constipație funcțională. De multe ori, constipație însoțită de infestare cu melc (helminți), și constipația poate fi practic singurul simptom.

Cum de a trata constipația copiilor.

Având în vedere importanța unei diete potrivite și stilul de viață, în multe privințe depinde de functionarea normala a tractului gastro-intestinal al copilului părinților și, în consecință, prezența sau absența constipației sale. Pentru a preveni dezvoltarea constipatiei la sugari părinții copilului ar trebui să încerce să adere la următoarele principii de bună nutriție a copilului: atâta timp cât posibil pentru a menține piept de hrănire laptele matern. Infectată laptele matern bacteriile nu este o contraindicație pentru alăptarea, așa cum este aproape întotdeauna posibil să se trateze pe mama fără să se oprească hrănire posibil grudyu- pentru a stabiliza puterea copilului până la 6 luni. Pentru alimente pentru copii, orice schimbare implică riscul de eșec al adaptării, deci este de multe ori un copil problemă cu un scaun sunt agravate atunci când părinții încep să se schimbe pentru a febril de la un amestec la altul. Acest lucru se aplică și în amestecuri medicinale, care nu sunt întotdeauna adecvate pentru a introduce polugoda- nu este nevoie să se introducă alimente solide la 5 - 6 luni. Copilul este suficient pentru dezvoltarea normală a nutritive conținute în laptele matern sau amestecuri adaptate - înlocuitori de lapte matern. Introducerea prematură a alimentelor complementare pot provoca constipatia copii, precum și alte probleme cu tractul gastro-intestinal. Singura excepție de la tendința copilului de a constipația poate fi introducerea de banane și (sau) prune (bulion, suc, piure) sau fructe (legume) piure, dar nu mai devreme de 4 - 4.5 luni- orice produs nou trebuie introduse treptat începând cu cantități minime (mai puțin de o introducere treptată a noului produs este, reduce riscul de disfunctii intestinale). Nu este nevoie să se introducă mai multe produse noi. E timpul pentru adaptarea la noul produs este mai mare cât este mai mic copilul, și este, în medie, 7 - 10 zile, timp în care pot fi administrate de un singur produs nou. Pentru sugari și pentru prevenirea și corectarea constipatiei este foarte important să bea. Liquid este un „umplere“ a intestinului la momentul în care un copil nu obține alimente solide care conțin fibre și fibre dietetice.

Limita de băutură pentru copii nu trebuie să (să ne „cât de mult băutură“), în același timp, nu încercați să vă injectați forțat lichidul în copil. Ca o băutură poate fi utilizat: apă fiartă (îndulcit cu zahăr sau fructoză) - ceaiuri copii fenicul, mărar apa romashkoy- 3 - 4 luni - bulioane slab concentrate de prune, caise, fructe uscate (1: 5 cu privire la compotul normal) băuturi din fructe cu boabe (10 bace per cana de apa). La copii sub 6 luni sunt încă slab dezvoltate mișcările intestinului reflexe, care au o tendință de constipație. În acest caz, copilul are nevoie de ajutor, de a stimula reflexul de a defeca. Acest lucru se face după cum urmează: cu puțin timp înainte de fiecare hrănire pentru a efectua un masaj blând (5 - 7 minute), care include mangaindu stomac sensul acelor de ceasornic, învelind picioarele în stomac, scuipand pe stomacul lui. Dupa ce copilul a mancat, poate gadila în anus, care este zona de iritație reflexogen. În cazul în care un scaun independent, copilul are aproximativ o zi, apoi de preferință, în același timp, să ia în mod constant măsuri pentru a stimula reflexul de a defeca, trecerea la următorul tip de acțiune, în cazul în care anterior nu a dus la mișcarea intestinului: masaj, descris mai sus, dar mai intense și de lungă durată (20 -30 minute) - iritație mecanică a anusului ca un non-traumatice mișcările obiectelor translatie necesare cu vaselină sau cremă (myltse, stick cu vată, end suflanta etc.) - vaporii Pune tub-lea (de exemplu, cu dintata sac de cauciuc de sus) timp de 10 - 20 de minute, picioarele cotul în stomac. Împreună cu gazele pot fi un scaun. Numai în cazul defectării tuturor acestor evenimente și nu mai des decât o dată în 36 de ore, puteți face copilul o clisma de curățare cu apă la temperatura camerei. Copiii cu tendință la constipație prezintă un masaj contravântuiri. Deosebit de important este masajul pentru copii cu deficiente (prematuritate, intrauterine infectate, tratamentul cu antibiotice, copiii cu tulburări neurologice sau disfuncție, copii cu rahitism). Acești copii de multe ori hipotonie musculară și a întârziat formarea de reflexe, care poate duce la constipație. Masaj intareste muschii peretelui abdominal și a accelera formarea de reflexe.

După introducerea dieta a alimentelor solide pentru copii pentru prevenirea constipației este necesar ca copilul primește produsele care conțin celuloză (produse pe bază de plante) și fibre dietetice (pâine, carne neprotertye, nuci). Hrana nu ar trebui să fie mecanic și termic blând, dimpotrivă, este de dorit ca copilul a mâncat legume crude și fructe, salate, vinaigrettes, cereale crocante, supe de legume, preparate din carne de pasăre și o mai bună bucată. De o mare importanță pentru prevenirea constipației sunt modul corect și o atmosferă psihologică favorabilă. Trebuie alternanță rațională a muncii și de petrecere a timpului liber, evitarea stresului nejustificate. Este important ca copilul are activitate motorie suficient, nu evita situațiile în care un fiu sau fiica să-și petreacă ore uitam la televizor sau un calculator. Nu fi prea dur pentru a pedepsi copiii pentru greșelile, asigurați-vă că pedeapsa a fost trauma adecvată delict a evita într-un copil. De asemenea, este important ca parintii au avut contact încredere cu copilul în timp pentru a afla mai multe despre problemele sale și să încerce să le rezolve împreună. În cazul în care, cu toate acestea, copilul are constipație, este de dorit de a folosi laxative. În plus față de oprimarea propriului lor reflex scaun, este plină de malabsorbție, dezvoltarea dysbiosis si inflamatie in intestin.

Constipatia ar trebui să încerce să restabilească funcția intestinului normală datorită puterii. Produsele care au o acțiune slabyaschim: legume crude, fructe, pepeni (pepene verde, pepene galben), alge marine, fructe sâmburoase (prune, cireșe, caise), banane, produse lactate (iaurt, iaurt, brânză), cereale crocante (ovăz, hrișcă, porumb, orz), pâine din făină de grâu (pâine de secară cu tarate), ulei vegetal. Este posibil să se acorde prioritate acestui produs, reducând în același timp consumul de alimente care au o acțiune de strângere (brânză de vaci, ceai, cafea, cacao, orez, ciocolata, faina). Puteți utiliza contrastul de temperaturi: pentru o masa un copil primeste mese la temperaturi diferite, de exemplu, o masă caldă și apoi bea un pahar de lichid rece (suc, apa minerala, suc). De asemenea, este necesar să se normalizeze modul de motor al copilului, în special, pentru a efectua exerciții pentru a consolida muschii abdominali. Util pentru drumeții, alergare, ciclism, schi, patinaj, înot. În cazul în care părinții nu pot face față cu constipație într-un copil de mai sus metodele enumerate, atunci ai nevoie pentru a trece dysbiosis intestinale fecale și să consulte un medic - un gastroenterolog. tratamentul funcțional constipație la copii - de locuri de muncă dificil, de multe ori necesită un timp destul de lung. Cu cât mai puțin există o disfuncție, cu atât mai ușor este să-l trateze, așa că dacă copilul are constipație sau o tendință de constipație, nu ar trebui să amâne vizite la medic mai mult de o lună.

constipație

Vom începe cu o definiție luată din "Dicționar enciclopedic de termeni medicali". Astfel, "CONSTIPATIA - lent, a lucrat sau lipsa sistematică a mișcărilor intestinale". Determina încercați să înțeleagă problema în esență, că, pentru mii de oameni de toate vârstele este foarte important.

constipație potabilă - acestea sunt un pericol pentru sanatate si intensitatea de terapii - aceasta este determinată în mare măsură de vârsta persoanei. Fundamental important este faptul că motivele serioase - tulburări congenitale intestinale structura sau metabolismul, sunt detectate, de obicei, în copilărie. Dacă o persoană are o vechime de mai mult de trei ani și, cel puțin la suprafață, pare sănătos - nu distrofic, nici obezitatea, varsta de potrivire de dezvoltare mentală severă - probabilitatea ca cauza de constipatie este asociat cu orice anomalii congenitale este extrem de scăzut.

Principala concluzie din paragraful anterior este că constipația în fază incipientă ar trebui să fie tratate cu mult mai rău decât pentru tot restul vieții umane, pentru că este în acest moment de timp, asigurați-vă că nu există motive serioase de îngrijorare.

În general, primul an de viață este doar o singură boală este o cauză gravă și periculoasă de constipație - este boala Hirschsprung. Esența bolii - nu sunt dezvoltate celulele nervoase într-una din secțiuni ale intestinului. Motivul - încălcarea de tesut embrionare, si de ce acest lucru se întâmplă nimeni nu știe cu adevărat. Este clar că, dacă o anumită porțiune din intestin nu funcționează corect celulele nervoase, iar acest lucru foarte site-ul nu funcționează corect. boala Hirschsprung "neregularitate" manifestată în faptul că porțiunea afectată a intestinului este într-o stare constantă de contracție - peste el acumulează scaun și, în mod firesc, există constipație. Tratamentul bolii Hirschsprung numai operativ. Sensul operațiunii - eliminarea secțiunii nelucratoare a intestinului, și complexitatea intervenției este evidentă, în special având în vedere faptul că mânerul are la sugari. Dar omul este sortit, fără o intervenție chirurgicală.

Din fericire, boala Hirschsprung nu apare foarte des (un caz la 2 - 5000 nașteri). Prin urmare, 99% din constipație copilărie și constipație este de aproape 100% la adulți nu reprezintă un risc pentru viață, deși ele pot pune în umbră într-adevăr acest lucru foarte viață.

Întotdeauna amintiți-vă că, prin auto-ocuparea forței de muncă, și anume fără ajutorul unui medic pentru a determina cauza de constipatie este dificil. În cele din urmă, constipație de foarte multe ori nu este o boală independentă, ci un simptom al unei alte boli - boala ulcer peptic, hemoroizi, pancreatită, colecistită, disfuncții tiroidiene, etc. În același timp, și se întâmplă destul de des, cel mai examinare în profunzime nu dezvăluie cauza constipație. Apropo, acesta este motivul mult mai des nu apare, ceea ce este detectat. Dar, luând încercări terapeutice pentru a elimina constipație - fie că este vorba un regim alimentar special, clisme sau laxative - este întotdeauna pentru a fi sigur că nu este nimic mai grav. Prin urmare, o concluzie logică: un apel la un specialist (gastroenterolog) va fi întotdeauna de prisos.

Este evident că, în cazul în care examinarea a relevat o anumită boală, tratamentul și eforturile principale ar trebui să fie îndreptate nu pentru a salva de la constipație, precum și pentru tratamentul unei anumite boli. Dar dacă nimic nu este găsit, atunci poate fi bine util pentru tine, acest capitol - deci, dacă vă decideți să auto-medicate, încercați cel puțin nu fac lucruri stupide și știu cât de mare poet proletar obișnuia să spună, "ceea ce este bun și ce este rău".

1. Constipatia - este rău. Nu contează, nu o tragedie. Probleme. Te sau copilul dumneavoastră este posibil să se ajute. Dar cum?

2. Există două condiții importante pentru funcționarea normală a intestinului. Furnizarea corpului, în primul rând, o cantitate suficientă de lichid și, pe de altă parte, nivelul de potasiu suficient. În cazul în care o persoană își pierde o mulțime de lichid, perturbat sucurile intestinale. Poate că acest exemplu, atunci când căldura corpului datorită oricărei boli infecțioase sau în legătură cu uscăciune și temperaturi ridicate. În plus față de cea generată de teama de a fi infectate, și otrava, obiceiul de a bea apă fiartă. Nimeni nu argumentează - apă mai bine decât apa de la robinet fiarta, dar nu trebuie să uităm că, în apă fiartă nu este săruri minerale. Potasiu pentru intestin - atat pentru benzina auto. Cu un deficit de contracție intestinale de potasiu (numite peristaltism) a slăbit dramatic și poate fi bine cauza constipatie. Cele mai multe potasiu - stafide, caise uscate, prune, smochine. Dacă vom bea apă fiartă - mânca aceste produse, și mai bine, gatiti compotul și băutură pentru sănătate. Părinții trebuie să-și amintească și să înțeleagă: supraîncălzire și apă clocotită - principalele cauze ale constipatiei la sugari.

3. Principiile dietoterapie sunt după cum urmează. alimente bogate in proteine ​​bogate indezirabili - ciocolata, branza, nuci. Dezirabil - iaurt, chefir și acru zi. pâine neagră este mai bună decât alb. Sucul de mere este mai bun decât un întreg măr. În general, constipație vegetarianismul - foarte bine. Apropo, utilizarea de noapte o cana de iaurt + 20 bucăți de prune aburit permite sa scapi de constipatie, in 25% din cazuri, fără nici un alt medicament. În orice caz, amintiți-vă: nu există nici o constipație poate în mod categoric și absolut nu se poate. Este întotdeauna recomandabil să se rezolve problema, dar nu-l strica cu tine sau copilul tau traieste cu diete eterne. Deci, dacă într-adevăr o vrei, poți.

4. De la laxative permisiunea de a folosi fara sfatul medicului, observăm două grupe de medicamente. În primul rând, uleiuri lichide (ulei de ricin, de migdale, de măsline, petrolatum) și, în al doilea rând, laxativ ușor conținând senna (frunze de siminichie, senadeksin, Senade, Glaxo, regulaks). Esență și normele de aplicare a acestor medicamente sunt după cum urmează:

· Este necesar să se asigure că scaunul a fost cel puțin o dată pe zi și la un anumit moment. Cel mai bun dintre toate - în dimineața, înainte de micul dejun și, în general, pentru tot restul. Pe scurt, este mai bine pentru a începe a doua zi - pentru a iesi din pat și să stea pe olita (opțiune - du-te la toaletă);

· Ora de culcare da copilului dumneavoastră (luați propriul) 1/2 tablete, de exemplu, senadeksina. Este posibil ca această doză ar fi de ajuns pentru tine. Dacă în dimineața cu problemele obișnuite - creșterea dozei. Sarcina - pentru a stabili doza minimă la care dimineața merge la toaletă nu este pentru tine pentru a testa. face imediat o rezervare: dacă respectă principiile de mai sus ale terapiei dieta, nu se supraîncălzi, și consumă cantități adecvate de produse care conțin potasiu, și bun venit la noapte două comprimate senadeksina timp de trei zile nu duce la eliminarea constipație - toate încercările de auto-medicație trebuie să fie oprit imediat și, vreau să comandați sau nu vreau, dar pentru a merge la medic. În orice caz, nu depășesc doza de două comprimate pe timp de noapte;

· Pentru a ajusta doza, păstrați aproximativ 10-14 zile. Este important nu numai pentru a realiza un scaun regulat, dar, de asemenea, pentru a forma reflexul organismului la scaun de la anumite momente. Apoi, încet, începe să se reducă treptat doza (în sferturi tablete la fiecare 3-4 zile), în orice caz, nu oprire imediat de bun venit. Dacă reducerea dozei au probleme - înapoi la valoarea anterioară de medicament.

5. Nu uita de faptul că tratamentul constipației, precum și tratamentul oricărei boli, ar trebui să fie cuprinzătoare. Nu este învățat în cărți populare, a învățat asta în școală medicală. Arsenal de instrumente care pot numi un medic pentru constipație, merge mult dincolo de a primi doar laxative - ca medicamente care reduc tonul intestinului, și mijloace enzimatice, și eubioticsurilor și mai mult.

6. De multe ori, cauza constipatie este hemoroizi si fisuri in anus atunci când este gata pentru a merge la toaleta de cel puțin trei ori pe zi, dar este atât de teribil, care a pus la ultimul. În această situație, în plus față de tratament specific, au un foarte bun efect de lumânări cu glicerină și lumânări cu ulei de cătină. De altfel lumânări cu glicerină - unul dintre modul cel mai accesibil și cel mai sigur pentru a combate constipatia la sugari. Cel puțin, înainte de a pune copilul o clisma, ar trebui să utilizați aceste lumânări.

7. Pe lângă problemele cu procesul menționat în Sec. 6, există adesea probleme cu locul în care are loc procesul. Toaletă în sine - locația, temperatura, prezența cozilor, salubritate, mirosuri și mai mult - ar putea fi cauza constipatie, dar nu la nivelul intestinului, ci la nivelul capului. Desigur, nu avem întotdeauna la îndemână, chiar sub fese, scaunul de toaletă cald într-un apartament izolat, dar cel puțin trebuie doar să ia în considerare acest lucru înainte de graba la farmacie pentru uleiul de ricin.

Esența acestui capitol este după cum urmează.

Constipatia este o afectiune foarte frecvente patologice cauzate, cel mai adesea, tulburări nu grave în organism, precum și lipsa de bază de înțelegere a ceea ce nu merge la toaleta timp de trei zile, este greșit și că frecvența scaunului ar trebui să urmeze. Constipație - o boală a civilizației, componentele sale - stresul, lipsa de regim alimentar furaj grosier, apa fiarta, toalete neatractive. Dar, spre deosebire de multe alte boli, constipație, în cele mai multe cazuri, o idee bună pentru a trata, și mijloacele folosite în acest scop sunt sigure.

Tratamentul de constipație la copiiÎnainte de a începe tratamentul constipației, trebuie să vă asigurați că copilul suferă de constipație și să încerce să stabilească cauza. Tratamentul de constipație la copii depinde de cauza de constipație și vârsta copilului. Auto-tratamentul constipației la un copil poate fi efectuată numai în cazurile în care constipația este rară și nu are tendința de a cronicizare.

Tratamentul constipatiei la sugari și copii în primul an de viață

Tratamentul de constipație la copii cu alergii alimentare
Având în vedere că una din principalele cauze de constipatie la sugari este o alergie la alimente, tratamentul principal al constipatiei la acești pacienți este eliminarea cauzei de alergii și corectarea dieta copilului (și mama în cazul în care copilul este alaptat).
Principala cauza de constipatie si alergiile alimentare la sugari este laptele de vacă și produse pe bază de lapte de vacă. În cazuri mai rare, sunt alergic la lapte de capră. În acest sens, principalul tratament pentru alergii alimentare și constipație la sugari este de a elimina din dieta de lapte unui copil de vacă integral (lapte de capră) și produse derivate. În cazul în care copilul este alaptat, atunci dieta mamei ar trebui să elimine ouă, nuci, gluten, pește, fructe de mare și alte alimente pot provoca alergii la copil.

Constipatia la copii cu deficit de lactază
deficit de lactază caracterizată prin scăderea producției, sau absența completă a enzima lactază, decuplând zaharul din lapte (lactoză). Fără enzima lactază corpul copilului nu este capabil de a digera lactoza, care este descompus de către microorganisme din intestin.
Metoda de bază pentru tratarea constipației la copii cu deficit de lactază este fără lactoză copil traducere pe amestecuri artificiale, amestecuri cu lactoză redusă sau amestecuri pe bază de soia (Nutrilon-soia, Enfamil soia, Humana SL).

În stadiul actual în tratamentul constipației la copii este utilizat pe scară largă lactuloză prebiotic (un Duphalac, Laktusan, Prelaks). Lactuloza nu este digerat de intestine enzime copilului, dar servește ca o sursă de hrană pentru lactobacili și bifidobacterii - principalii reprezentanți ai florei intestinale sănătoase în detrimentul lactuloza ajută la restabilirea compoziției normale a microflorei intestinale în disbacterioza. Mai mult, Lactuloza promovează retenția apei în scaun, prin fecale înmuiate, iar retragerea din intestin este facilitată. proprietăți prebiotice Duphalac deosebit de utili în tratamentul constipației la copii ca o cauza comuna de constipatie la sugari, în plus față de alergii alimentare și deficit de lactază intestinal este gușă. Detalii despre tratamentul dysbiosis intestinale la copii, a se vedea secțiunea dysbacteriosis, resursa noastră.

Tratamentul de constipație la copii de vârstă preșcolară și școlară
Tratamentul de constipație la copii de grădiniță sau de vârstă școlară pentru a începe cu dieta de corecție și de a crea un regim de îngrijire a copilului. Este important să învețe un copil să folosească toaleta acasă, la școală sau la grădiniță că nu a trebuit să îndure. În cazul în care copilul a apărut constipat, încearcă să afle exact ce a fost cauza. Atunci când vorbim cu copilul dumneavoastră ar trebui să fie conștienți de faptul că el poate fi jenat să vorbească despre asta. Pentru tratamentul constipației ocazionale la copii folosit laxative.

Medicamente pentru a trata constipație la copii (laxative)
În tratamentul constipației la copii, diferite grupuri de laxative. dorit vreodată să sublinieze că laxative (cel puțin cele mai multe dintre ele) nu elimina cauza constipație, dar numai facilita eliberarea de fecale, în plus, utilizarea frecventă a laxative poate afecta copilul. Prin urmare, în tratamentul constipației la copii la laxative poate fi recurs la numai după îndepărtarea tuturor cauzelor posibile de constipație (a se vedea. Mai sus) și numai ca o soluție pe termen scurt (o zi). În cazul în care copilul are constipație apar frecvent și trebuie să recurgă tot mai mult laxative - consultați medicul.

Tratamentul de constipație în clisme copii
Mai devreme în tratamentul constipației în clisme de copii au fost utilizate pe scară foarte largă, și de multe ori administrat clismă soluție salină sau săpun, care irita intestinele puternic și pot provoca dureri.
În prezent, odată cu apariția de noi, sigure și eficiente laxative, clisme nevoie pentru copii a scăzut în mod semnificativ.
Cel mai adesea o clisma este folosit ca un prim ajutor pentru un copil care nu poate scăpa de acumulat în intestin de scaun solid. În astfel de cazuri, pentru a se înmuia scaun, se recomandă să facă copii microclysters.
Pentru microclysters folosesc 10-15 ml apă călduță sau mușețel. Clisma pus prin suflanta după acoperirea vârfului cu vaselina sau crema. Clisma trebuie amplasate foarte atent, astfel încât să nu rănească rectul copilului. Nu poți pune o clisma forțată copil - se poate agrava doar constipație.

Dieta in tratamentul constipatiei la copii
De multe ori cauza de constipație la copii poate fi o încălcare a dietei, consumul de anumite alimente sau medicamente (boabe cu semințe, de exemplu, coacăze, suplimente de fier), care contribuie la dezvoltarea de constipație.
În astfel de cazuri, constipație este de obicei a avut loc după regimul de normalizare și compoziția alimentelor pentru copii sau încetarea utilizării medicamentelor care cauzează constipație.
În toate cazurile, constipație la copii cu vârsta preșcolară și școlară (mai ales în cazurile în care constipația tinde la cronicizare), se recomandă să urmeze recomandările dietetice, descrise în articol: Totul despre constipatie si tratamentul acesteia.

Atunci când constipație este o urgență?
constipație acută pentru copii de toate vârstele (mai frecvente la sugari) a dezvoltat poate fi un simptom de obstructie intestinala si alte state care amenință în mod direct viața copilului. O caracteristică majoră a ocluziei intestinale la copii este lipsa unui scaun și a emisiilor de gaze, vărsături, starea de deteriorare progresivă a copilului.
Prin urmare, dacă nu sunt în măsură să facă față cu propriile lor de blocare sau în cazul în care fundalul unei întârzierii prelungite a unui scaun de starea copilului se deteriora, suna imediat o ambulanță!

Principalele cauze ale constipatiei la sugari și copii mici

Dieta nesanatoasa sau schimba modul obișnuit de alimente pentru copii: înlocuirea laptelui matern sau a unui amestec de lapte adaptat amestec neadaptate de vacă sau lapte de capră, alergie la laptele de vacă, alergic la lapte de capră
deficit de lactază conduce la scăderea pH-ului intestinal, spasme musculare, iritație intestinală și zona anal. Toate aceste tulburări duce la întârzierea de fecale in intestin.
Iritarea pielii in zona anala ca urmare a dermatitei de scutec, utilizarea unor cantități mari de produse de calitate scăzută pentru îngrijirea pielii copilului.
Fisurile rect cauza reflex spasm al anusului și copilul să impună frica de defecare. Unul dintre simptomele de fisuri anale la copii este apariția de urme de sânge proaspăt în scaun, pete de sânge de pe foi, anxietate și un copil plângând în timpul defecare.
Obligatoriu copil Școlarizarea la oala poate provoca constipație psihogenă.
anomalii congenitale ale intestinului

Principalele cauze ale constipatiei la copii de vârstă preșcolară și școlară

Absența sau condițiile sanitare precare în grădiniță sau școală, confuzia copilului din cauza prezenței altor copii în toaletă. Pentru a depăși această problemă, trebuie să învețe un copil să „umble în linii mari“, la anumite ore, atunci când aceasta este, de obicei, la domiciliu.
Trecerea la un nou loc de reședință, de călătorie, expunerea prelungită la o petrecere într-un mediu străin pentru copil
deschidere Inflamația anal (anus) și țesuturile adiacente (abces), fisură anală, hemoroizi, fistule - face actul de defecare extrem de dureroase și poate duce la constipatie psihogenă. Anus abces adesea însoțită de febră.
dieta necorespunzătoare - lipsa de apa si alte lichide, alimentare alimente usor digerabile (dulciuri, paste, fast-food), lipsa aportului copilului de fructe și legume.
Anumite medicamente (de exemplu, preparate de fier utilizate pentru tratamentul anemiei).

Diagnosticarea constipație la copii
(. Călătorii, trecerea la un nou loc de reședință, etc.), cu excepția cazurilor în care constipatia la copil este în mod clar psihogene și tinde să cronicitate (episoade de constipație apar frecvent și nu merge fără laxative) trebuie să dețină examinarea copilului, care include:

chestionarea detaliată și examinarea copilului
Ecografie a abdomenului
endoscopie superioară,
Analiza de fecale
urinalysis
examinările cu raze X ale intestinului

recomandat

Predilecția pentru constipație spastică ar trebui să excludă feluri de mâncare ascuțite, incitante, alimente care cauzeaza flatulență: fasolea, varza, spanac, mere și struguri soki- refuză legume bogate în uleiuri esențiale din napi, ridichi, ceapa, usturoi, ridiche.
Cu constipație obișnuită digestiv și, în multe cazuri, este posibil să se facă față pe cont propriu,
schimbarea dietei și stilul de viață.
remediu de urgență pentru constipație - inghitituri mici, fără pâine, bea o jumătate de litru de iaurt proaspăt. Prunele înmuiate în apă fierbinte fiert și mâncat în seara pe stomacul gol, si o salata de sfecla fierte rasi, asezonate cu ulei vegetal, de ajutor este aproape la fel de bun.

Laxativele (inclusiv naturale, pe bază de plante), se recomandă să se folosească doar ocazional, în acele cazuri în care nu se poate face fără ele. Addictive conduce la faptul că un scaun independent, nu se pune.

Toate încuietori, indiferent de originea lor, sunt împărțite în două grupuri mari - atonă și spastică. În constipație atonă scăderea contractilității mușchilor intestinali. O astfel de constipație suferă adesea de cei care conduc un stil de viață sedentar, se deplasează un pic mai în vârstă.

constipație spastică, invers, tonusul muscular intestinal este crescută până la apariția spasmelor, care împiedică avansarea conținutului intestinal. Cal este dată de oaie sau fâșii subțiri. Pot exista dureri în timpul intestinului, in special in scaun, distensie abdominală. constipație spastică pot fi asociate cu boli digestive (colecistita, colita, boala ulcer peptic), organele pelvine (cistită, prostatită, anexita). La om, nervilor, constipația spastică senzoriale pot să apară în tulpina neuro mental.

Cum de a alege un remediu pentru constipație pentru un copil

Cum de a trata constipatia la un copil, și un remediu modern și eficient pentru constipație poate da un pic, fără nici un pericol pentru sănătatea lui? Despre ce să facă și cum de a alege remediul potrivit pentru constipație pentru copilul dumneavoastră și vor fi discutate în acest material.
Fiecare copil al zecelea suferă de constipație. dar cei copii, care se hrănesc numai cu lapte matern, aproape se confruntă cu o astfel de problemă, dacă nu malformații congenitale la nivelul tractului gastro-intestinal. Copiii mici intestine circulație ar trebui să aibă loc la fiecare 12 ore. Dacă nu se poate alăpta și aplicat hrănire artificială, apoi a golit are loc în 2 ori mai puțin. Înainte de a alege un remediu pentru constipație, sau pentru copilul dumneavoastră, ar trebui să se consulte cu un medic pediatru. Este posibil ca pentru a rezolva problema ar fi suficient pentru a normaliza functia intestinala cu un regim alimentar adecvat și regim de nutriție.

Mama ar trebui să se uite nu numai la frecvența, dar, de asemenea, calitatea de scaun la copil. Fecalele trebuie sa fie apos, înainte să apară prima nada. La copii, după 28 de săptămâni, el poate deveni mai dens, sub formă de cârnați, dar nu-și pierde catifelarea.

Inițiatoare de apariție a constipației la un copil poate deveni: produsul alimentar conține o mulțime de proteine, o cantitate insuficientă de lichid în ea, prefera alimente cu elemente chimice, precum și un deficit de produse naturale. Constipație de multe ori suferă de neuropatie, copiii cu lipsa de activitate fizică, ceea ce a redus reflex la defecare se produce atunci când schimbarea mediului sau a condițiilor climatice.

În mod corespunzător dieta aleasă va ajuta copilul sa uite despre constipatie - sunt necesare doar în cazuri extreme, medicamente pentru tratarea bolii. Incetineste peristaltismul și acțiune astringentă de orez și terci de gris, jeleu, băuturi din fructe, supe, ciocolată, cafea și ceai tare. Normalizarea peristaltismul ajutor legume, pâine neagră și tărâțe, fructe, produse lactate, fulgi de ovăz, miere, suc, legume și fructe, o varietate de gemuri și cereale grosier de consistență.

Nu începe să trateze copilul de constipație înainte de a va fi asigurat de existența problemei nu este legată de dietă. Află ce a cauzat problema în organism în curs de dezvoltare (în mod necesar limitat la examinarea copilului la pediatru), apoi alegeți tactica de tratament cu accent pe vârsta copilului.

Cel mai adesea apare la sugari constipație din cauza intoleranței unui anumit produs. Odată ce ați înțeles ce fel de alimente cauzează constipație, doar opri din a da copilul ei. dacă copil folosește laptele mamei, acesta va trebui să-și reconsidere dieta lor.

In deficit de lactază în corpul copilului este absent (sau prezent la foarte mică volum) enzima lactaza, care trebuie să se decupleze lactoza. Lapte copil de zahăr pur și simplu nu poate absorbi. În conformitate cu sfatul unui medic desemnat de hrănirea artificială, fără lactoză, care este pe bază de soia.

Atunci când constipație este adesea administrat la copii Laktuvit care conține dizaharid sintetic - lactuloza. Acesta conține fructoză și galactoză particule care ajuta materialul de bază pentru a trece toate secțiunile intestinului și să înceapă să acționeze în colon.

Ce se poate face în cazul în care copilul dumneavoastră are constipație nu este neobișnuit ca un remediu pentru constipație cel mai eficient și inofensiv pentru corpul copilului? Mai jos, vom descrie în detaliu modul de a trata bolile care provoacă frecvent constipație, un remediu pentru constipație este inofensiv pentru majoritatea copiilor mici și modul de a asigura buna hrana pentru un copil care suferă de constipație frecvente. Înainte de a da medicamentul copilului pentru constipație, ar trebui să se consulte cu un medic pediatru, care va ajuta să vă organizați un tratament complex și de a face dieta necesară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Constipatia la nou-născuțiConstipatia la nou-născuți
Clisma cu constipație spastică, atunci când a numit?Clisma cu constipație spastică, atunci când a numit?
Constipație după aplicarea Reduxine ce să fac?Constipație după aplicarea Reduxine ce să fac?
Ar putea fi de la bobotika constipație la sugari?Ar putea fi de la bobotika constipație la sugari?
Ar putea fi de la constipație sab simplex?Ar putea fi de la constipație sab simplex?
Ar putea fi de la Maltofer constipație la sugari?Ar putea fi de la Maltofer constipație la sugari?
Carne constipaţieCarne constipaţie
Tratamentul de constipație la vârstniciTratamentul de constipație la vârstnici
Dolichosigma intestinale la copiiDolichosigma intestinale la copii
Are Primadofilus pentru constipație la copii?Are Primadofilus pentru constipație la copii?
» » » Cum de a trata constipația copiilor. Doctor sfătuiește. Tratamentul de constipație la copii. Cum de a alege un remediu pentru constipație pentru un copil
© 2021 GurusHealthInfo.com