Mecanisme și întârzieri reluarea meiozei în ovocit

locație ovocitului

meiozei în stare de întârziere se realizează grație unor mecanisme specifice. Pentru ei ovocitului plin de maturizare fundamental nepregătit pentru meioză, dar după achiziționarea ovocitului maturizat competență meiotici în menținerea acesteia în profaza I, diviziunea meiotică, cel puțin în parte, să participe celulele cumulus.

Este bine cunoscut faptul că matur ovocitelor, fiind separat de celulele cumulus înconjurătoare reia spontan meiozei, indiferent de LH stimul. Deși semnalul de reglare diviziune meiotică, nu a fost încă identificată, înțelegerea cascada de semnalizare din interiorul compartimentului ootsitarnogo, a devenit mult mai ușor de înțeles.

heterotrimerică stimulatorie G-legat de receptor-3 la guanozintrifosfatsvyazyvayuschemu proteină (GPR3) este exprimat pe membrana plasmatică a ovocitului, este considerată o reglementare întârziere mediator cumulus meiozei. Cu toate acestea GPR3 ​​posedă de asemenea activitate nu este dependentă de celulele LH și cumulus. GPR3 ilustrare a rolului este faptul că în preparatele GPR3 ​​ovare femele - / - șoareci etapa meioză urmând profaza I, văzut în intacte folicul antral devreme în absența stimulării LH cumulus sau creștere.

inactivarea Gs folosind microinjectarea specifici anti-Gs-anticorpi in folicul ovocitului intact permițând ovocitului să reia meioza, chiar dacă celulele cumulus sunt într-un complex cu ea. GPR3 susține activitatea Gs datorită stimulării adenilciclazei și crearea unor concentrații ridicate de cAMP, la rândul său, susține activitatea PKA. Pentru a crea este nevoie de un conținut ridicat de AMPc alenilattsiklazy ovocitelor izoforme-3 exprimat.

Acționând «GPR3 etapa finală a lanțului -> gs -> AMPc -> RSA „fosforilare PKA dependentă de proteine ​​substrat poate inhiba reluarea meioză prin mecanisme necunoscute, inclusiv inhibarea activității factorului, sprijinirea M-faze (fază M factor de promovare - MFP). Aceasta este o zonă pentru continuarea cercetărilor.

meiozei în ovocit

Reînceperea meiozei în ovocitIn timp ce LH declanșează ovulația prin supunerea pe celulele cumulus și de ieșire de ovocite de la I profazei, finalizarea reluarea meiozei și poate reglementată în mare măsură de ovocit matur. Pentru reluarea meiozei nevoie pentru a reduce cantitatea de cAMP intracelular și activarea MPF. Reducerea formării și prăbușirea intensificării cAMP în ovocitului, aparent promovează reluarea meiozei.

Scăderea sintezei de cAMP mediată inhibitor al proteinei-G, care, la rândul său, este exprimată în oocite activate GPCR, denumit povtorsoderzhaschim leytsinnasyschennym G-proteina-receptor cuplat 8 (leucină-bogat receptor cuplat cu proteina G 8 conținând repetare - LGR8). Rolul LH în reluarea meiozei explică această scădere mediată de LGR8 în cAMP LGR8 stimulate de IGF-3, care este exprimat și secretat de celulele tecale ovariene, ca raspuns la LH.

Degradarea și inactivarea cAMP în ovocit mediată exprimată aici ca reprezentant al familiei fosfodiesterazelor nucleotide ciclice, PDE3A. Germinal etapă ovocitelor vezicula obținute din RDE3A - / - șoareci sunt incapabile reînceperea meiozei in vivo și să rămână în acest stadiu, chiar si dupa ovulatie. CV-meiozei și nu după ovocite mature această etapă sunt separate de celulele cumulus și cultivate in vitro. Astfel, modele de mouse-ul cu inactivarea genelor PDE3A GPR3 ​​și arată rolul lor important în reglarea meiozei.
Mai important, aceste modele experimentale arată, de asemenea, că ovulația și reluarea meiozei, deși, de obicei apar simultan, sunt procese independente cu mecanisme de reglare diferite.

video de instruire: meiozei și fazele sale

meioză video și fazele sale

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
A doua diviziune meiotică. Înțeles meiozei in dezvoltarea celulelor germinaleA doua diviziune meiotică. Înțeles meiozei in dezvoltarea celulelor germinale
Ovulatorie a ciclului menstrual. regulamentOvulatorie a ciclului menstrual. regulament
Formarea spermei. Spermatotsitogenez și spermatogenezaFormarea spermei. Spermatotsitogenez și spermatogeneza
Regulamentul epigenetice ovocitului. imprimare genomicaRegulamentul epigenetice ovocitului. imprimare genomica
Reglementarea foliculogeneza. Factorul de creștere transformant beta (TGF-b)Reglementarea foliculogeneza. Factorul de creștere transformant beta (TGF-b)
Recrutarea de foliculi. Efectul asupra gonadotropine foliculogenezaRecrutarea de foliculi. Efectul asupra gonadotropine foliculogeneza
Gene efect materni. Codificarea proteine ​​din ovocitGene efect materni. Codificarea proteine ​​din ovocit
Mitoza și meioza. aneuploidiaMitoza și meioza. aneuploidia
Puncte cheie ale foliculogeneza de dezvoltare ovocituluiPuncte cheie ale foliculogeneza de dezvoltare ovocitului
Reglementarea transcriere și traducere în ovocitulReglementarea transcriere și traducere în ovocitul
» » » Mecanisme și întârzieri reluarea meiozei în ovocit
© 2021 GurusHealthInfo.com