Suc pentru copil. Suc pentru primii copii Lure. Sucuri pentru copii klasmsifikatsiya GOST

Înainte de a da suc copilului, trebuie să știți câteva reguli. Care suc și cât de mult pentru a lua copilul. pediatrii recomanda moderne pentru a începe hrănirea complementară sub formă de sucuri-component și piureuri, după ce copilul a fost de 6 luni. Înainte de această vârstă pentru copil poate fi laptele matern util numai sau formula adaptată. În diverse sucuri conțin nu numai vitamine, ci și acizi, care sunt dificil de digerat chiar și stomacul unui adult. În plus, vitaminele sunt necesare doar pentru a digera, altele decât laptele matern alimente. Deci, tot ce ai nevoie pentru a obține, împreună cu grudnichok hrănit mama lui.
Suc pentru copil. Suc pentru primii copii Lure. Sucuri pentru copii - klasmsifikatsiya GOST

Medicii mamele noastre de copii recomandat cât mai curând posibil, pentru a hrăni copilul „adult“ produse alimentare, introducând-o în fiecare zi, pentru un pic. Este de mirare că bunica astăzi stabilit categoric împotriva „tendințele newfangled“, și susțin că copiii lor „în cele șase luni au supă pentru amândoi obrajii mânca.“ Dar, la fel de dificil ca nu a fost o mama neexperimentat nou infiintata rezista astfel de declarații de la introducerea timpurie a alimentelor complementare ar trebui să fie eliminate. Există noi detalii despre imaturității sistemului digestiv grudnichka deteriorat situația de mediu, precum și riscul de reacții alergice a crescut în mod semnificativ.

pediatrii recomanda moderne pentru a începe hrănirea complementară sub formă de sucuri-component și piureuri, după ce copilul a fost de 6 luni. Înainte de această vârstă pentru copil poate fi laptele matern util numai sau formula adaptată. În diferite sucuri conțin nu numai vitamine, dar, de asemenea, acizi care sunt dificil de digerat chiar și stomacul unui adult. În plus, vitaminele sunt necesare doar pentru a digera, altele decât laptele matern alimente. Deci, tot ce ai nevoie pentru a obține, împreună cu grudnichok hrănit mama lui.

1. Suc pentru copii de la 1 la 2 ani li se permite să ia aproximativ 100 de grame de suc, dar într-o zi. Începeți cu o linguriță de suc și se aduce treptat până la valoarea normei de vârstă.

2. Sucuri pentru sugari diluat cu apă. Faptul că sucul, o dată în stomac aproape imediat trimis la intestinele copilului, în cazul în care acesta este scindată de enzimele din pancreas. Și va fi o povară mare pentru sistemul digestiv imatur al copilului.

3. Este mai bine să se pregătească sucul singur. În acest caz, ar trebui să fie încrezători în calitatea de fructe și legume, din care fac suc, și bucătărie trebuie să fie curată.

FRESH - favorabile pentru dezvoltarea diferitelor bacterii. Prin urmare, este foarte important să se asigure că vasele erau foarte clare, iar merele - a venit într-adevăr din grădina bunicii mele.

Și suc proaspăt, lăsați imediat copilul! Deoarece o oră proaspătă pierde valoarea, și nu mai periculoase pentru sănătate.

5. Ar trebui să se uite mereu la termenul de valabilitate și condițiile de depozitare ale produsului finit. În cazul în care sucul necesită condiții speciale de depozitare, iar acestea nu sunt îndeplinite în mod corespunzător, este mai bine să nu-l risc și nu cumparati aceasta produs. Nu ar trebui să cumpere suc de la limita raft sau pachetele deteriorate.

6. Este necesar să citiți cu atenție compoziția de suc, mai ales în cazul în care copilul este predispus la alergii sau au probleme digestive. Înainte de a da suc copilului tau, ar trebui să arate ce este făcut, modul în care compoziția sa, orice aditivi, zahăr, etc.

Pentru a întări corpul copilului, digestie bună, forma de vedere, consolida sistemul nervos, cel mai bine este de a oferi dovleac pentru copii și sucuri de morcov.

Suc pentru primii copii Lure

Sucul - este că, după recuperare a revenit la „forma originală“, adică, concentrat sau piure de apă adus la starea din care se evaporă mai apă. Aceasta este ceea ce am scris într-un post anterior. Da, putem spune că apa era diferită, dar calitatea de suc, nu are nici un efect.

Sub formă de nectar - o concentrație de 25-99% - produs sucurile pe care chiar și un adult este dificil de a bea 100% de stat -kontsentrirovannom. Acest lucru, de exemplu, sucuri, mango, cireșe, kiwi, pepene verde, pepene galben, banane. Ele sunt crescute în funcție de tipul de concentrare pentru un anumit tip de fructe va fi băut.

Doar nectaruri sunt mai potrivite pentru a începe alimente complementare - acestea vor ajuta să se pregătească organismul pentru suc consum copil, un produs mai „concentrat“.

O altă credință larg răspândită - primele alimente solide ar trebui să fie suc de mere. Desigur, sucul de mere o mulțime de merit, dar și mai multe dezavantaje. Acesta are o sarcină mare asupra pancreasului, deoarece conține fructoză. Prin urmare, pentru a începe să se introducă alimente solide mai bine cu sucuri de legume și piureuri (dovlecei, praz, cartofi, conopida sau broccoli). Astfel de bogate în fibre alimente solide mai ușor de digerat și excretat din intestin, normalizând scaun. Pe lângă piureuri de legume mai putin alergeni decat sucurile de fructe. Prin urmare, după întâlnirea cu piureuri de legume oferă malyutke încercați morcov sau suc de dovleac, și apoi trece la mere. Apropo, piure de fructe cum ar fi copilul tau mult mai mult suc acru. Un alt argument în favoarea legumei începe înțărcare acte și că, obișnuiți cu fructe dulci, copiii nu trec pe legume.

Rețineți că trebuie să introduceți mai întâi un sucuri sau piureuri-component în doze de micro. Nu încercați să hrăniți copilul un aliment nou, dar numai familiarizat cu ea. Uita-te la reacția sa la starea de gust și de sănătate în timpul zilei, după introducerea noii produse alimentare. Asigurându-vă că copilul poate tolera produsul, vă poate da un pic mai mult, sau de a adăuga un alt fruct la mix. Rețineți că citrice provoacă un nivel ridicat de reacții alergice, astfel încât sucurile din fie nu trebuie administrată înainte de 8 - 9 luni. Aceeași regulă se aplică pe deplin și fructe exotice nu cresc pe teritoriul regiunii dumneavoastră.

Destul de des puteți auzi că cel mai bine este sucul cu pulpa. Gândiți-vă la această declarație înainte de a oferi suc malyutke cu pulpa. Suc - un produs al unei foarte concentrate, care, astfel irita stomacul. Un hit pe membrana mucoasa delicata a intestinelor copilului, chiar și o mică cantitate de fibre poate provoca scaun liber de la el. Deci, prepararea sucul le, cel mai bine este să-l filtrează prin tifon și se diluează cu apă fiartă caldă într-un raport de 1: 1.

Mulți părinți, astfel încât sucul delicios, se îndulci cu zahăr. Dar medicii pediatri nu recomanda sa adaugati putina sare si indulciti alimente kiddies de până la 1,5 ani. Faptul că mugurii de copii nu au fost încă suficient de dezvoltate și rele derivă sarea de sodiu din organism. cantitate excesivă de zahăr este formează nu numai obiceiul de a prefera alte alimente dulci utile, dar, de asemenea, stimulează dezvoltarea timpurie a cariilor dentare și exercitând presiuni asupra pancreasului. Înainte de copilul încearcă să sărat și dulce, el ar fi fericit să mănânce alimente proaspete.

Un alt mit comun - util doar sucuri de casă. Poate că - un fan al tuturor naturale și sunt gata în fiecare zi, stoarce sucul pentru un copil. Dar știi despre acele mere care sunt achiziționate de pe piață sau în magazin? Acestea pot fi pesticide, plumb și cadmiu. În acest sens, sucurile de conserve sunt mult mai sigure, deoarece producția de alimente pentru copii este controlat de către autoritățile respective. Pe de altă parte, acidul ascorbic în sucul este distrus foarte repede, iar în producerea este administrată suplimentar.

Credeți că sucul de conserve - o chimie solidă, sau modul în care acestea pot fi păstrate atât de mult timp? De fapt, sucul este supus la încălzire și răcire rapidă, în aceeași clipă. După îmbuteliere a produsului într-un ambalaj steril, nu se temea nici o neliniște. Adăugați coloranți și conservanți în suc pentru copii este strict interzisă. Alegerea suc, citiți eticheta și nu ezitați să verificați data de fabricație.

Rețineți că, prin alegerea unui anumit produs în timpul introducerii primei alimentare, vă este determinată în mare măsură prin faptul că nu numai starea de sănătate a copilului, în viitorul apropiat, dar viitorul preferințelor gustul său copil.

Sucuri pentru copii - klasmsifikatsiya GOST

(Standarde Derzhavnі din Ucraina) DSTU, sau oaspeții nu pot fi întotdeauna un reper de calitate pentru mama. Cu sucuri au două capcane: vârsta de intrare recomandate și conținutul de zahăr.

Anterior, am vorbit despre faptul că Ucraina a introdus noi norme de alimente complementare (ordinul MS №149), care a declarat în alb-negru: începe emiterea de suc in dieta copil are nevoie de 6 luni. Pentru sticla de circuit poate fi diferit, dar aceasta este o excepție. Iar tu, draga mama, ma uit la multe suc pushdown upakovochku? Exact: recomandarea „Pe 3 (sau 4) luni.“

Problema este că standardele de alimentare au fost revizuite, iar standardul de stat (sau persoane) pentru produsele pur și simplu adaptate din perioada sovietică, atunci când, și pentru alăptare tratate în mod diferit, da, de fapt, și toate celelalte sarcini. Ei nu iau în considerare modificările survenite în orice domenii conexe sau în standardele conexe. De aceea, scrie „De la 3 luni.“

Părerea mea profesională: nu este necesar să se grăbească dacă nu rezolvă o problemă specifică pentru fortificarea suplimentară a copilului. În orice caz, acest lucru se realizează cel mai bine la recomandarea și în consultare cu un medic pediatru, iar dacă există vreo îndoială cu privire la recomandările sale - unele cu mai mulți specialiști.

Înapoi în timpurile sovietice cineva a înregistrat un model: în cazul în care sucul este fabricat dintr-un piure, atunci este necesar să se adauge sirop de zahăr. Pe de altă parte, în cazul în care sucul este fabricat din concentrat, este foarte posibil să se facă fără zahăr.

Experiența mea: Eu personal nu pot aduce copilul să cumpere suc cu zahăr, chiar de la rude și prieteni producători. In prezent, mai mult decât suficient a fost scris despre zaharul din dieta copiilor, de la acest lucru și „dansam“ atunci când aleg: uita-te la compoziția sucului în intervalul de la brandurile tale preferate.

Așa cum am explicat mai devreme, diferența mare dintre piure și concentrat de suc nu exista, cel mai bun suc din concentrat, dar fara zahar decat sucul de piure, dar cu sirop de zahăr.

Sper că totul este suficient bugetele pentru revizuirea standardelor de stat, între timp, noi, mamele, noi trebuie să pornească de la faptul că avem în viitorul apropiat.

În cele din urmă, un pic despre producătorii :)

Ucraina din zilele Uniunii Sovietice a fost „baza de fabricație“ pentru sucurile copiilor. Regiunile noastre sudice este încă faimos pentru propriile grădini, și trei plante - Simferopol, Herson și Odesa - Oferă suc de copii în întreaga Uniune.

Mamele este important de știut: Oamenii de știință au dovedit că este mai mic copilul, cu atât mai important pentru el să ceară, produse „native“ „familiare genetic“. Acest lucru înseamnă că, dacă introduceți în nada de suc, încercați, că au fost făcute din fructe cultivate cât mai aproape de locul de reședință.

Și dacă noi grădini, în Ucraina, norocoși, producătorii de sucuri pentru copii au nu atât de mult. Doar știu că fructele în producția este utilizat pentru:
- sucuri Chudo-Chado, Odesa fabrica de conserve alimente pentru copii;
- sucuri ToT, Herson Alimente pentru copii Cannery.

În Rusia, cu livezi de fructe utilizate pentru astfel de sucuri:
- Spelenok și grădini Pridonya Compania "Gardens Pridonya";
- compania Frutonyanya "Progress";
- sucuri Agusha, "Wimm-Bill-Dann".Apropo, pentru mame si mame am o veste „suculent“ :) în curând pe piața noastră va fi un alt suc de brand rusesc. Nu pot dezvălui încă secretul care va fi, dar eu pot spune doar, marca a suferit producția de sucuri din Ucraina este doar în scopul utilizării în producția de fructe locale. Cine este? Asta e tot ce știi!

Desigur, nu toate fructele sunt în creștere în Ucraina. Există o mulțime de discuții dacă, de exemplu, banane sau mango copii. În special, banana - cele mai comune fructe pentru „primul suc“ în lumea occidentală, din cauza efectului său „blând“ asupra sistemului digestiv al copilului. Opinia mea - în cazul în care copilul este destul de mare, iar tu „uitat peste“ toate gusturile locale disponibile, de ce nu trata un copil cu ceva nou?

Experiența mea: am început cu băieții și încă fideli sucuri Chudo-Chado. Ceva ce nu se găsește în acest brand, cumpara sub marca Spelenok. Beneficiul copii au fost atât destul de adulți, și arome din dieta noastră este mult ca una sau alta. Și în ciuda faptului că Andrei are 4, eu sunt în nici o grabă să-l transfere la produsele alimentare pentru adulți. Sucuri Am cumpere copilul, deoarece nu arome sau conservanți, care sunt, uneori, în populara adult se amestecă în fabricarea de copii nu folosesc. Și calitatea materiilor prime, care se deda, uneori, în sucurile adulți ieftine, în sucurile de copii dincolo de orice îndoială.

Dragă mamă și mama, am încercat să vă dau cât mai multe informații care sunt necesare pentru a selecta sucul pentru copilul tau. După articolul de astăzi vei ști când este mai bine să ia nectarurilor și sucuri când, de ce verifica DSTU, și urmăriți o parte din suc. Înarmați-vă și să fie siguri că sunt cele mai bune și mai grijuliu mama la copilul ei!

Ca sucuri administrate achiziționate

I datele foarte individuale, în cadrul unui nou sistem de a introduce alimente solide, dezvoltate pe baza recomandărilor OMS, sucurile nu încercați șapte luni mai devreme. Începând cu monocomponent (care conține un singur tip de fructe) limpezite Sucuri de fructe cules regiune aproape de: mere verzi, pere. Suc, bogate în fibre (cu pastă - prune, caise, piersici), poate încălca intestinele, se obișnuiască să-i încet, ca un nectar de legume. Ultima intrare a sucurilor de fructe exotice, amestec de fructe.

Posibile „minusuri“ ale unor sucuri: suc de struguri este bogat in zaharuri, provoaca flatulență. Suc de dovleac Slab, piersici, pere, prune, atașați - morcov, măr.

Sucul de copii poate fi beat nu numai până la trei ani, dar întreaga viață, acestea nu conțin aditivi chimici - se spune în faptul că mulți părinți dau copii mici „pentru adulți“ suc, crezând că, prin urmare, ei adulții care sunt prelucrate mai puțin și, prin urmare, „utilitatea“. Este concepție greșită foarte frecvente. Doar sucuri la adulți pot fi sub formă de aditivi îndulcitori, agenți de aromatizare.

Suc pentru copii, pentru prima alimentare "suculent" fără zahăr "pere" (fag Nut), "Sucul de mere verzi" (Semper), "Apple" și "mere, pere" (Top-Top), "Iabloko" (Frutek) „măr verde“ și „mere, pere“ (Spelenok).

introducerea alimentelor complementare

De-a lungul timpului, nevoia copilului de ingrediente alimentare și energie sunt crescute, și, prin urmare, este necesar să se extindă gama de produse oferite de către copil.

Kid mănâncă reguli generale kapustuSuschestvuyut pentru introducerea alimentelor complementare:

Introduce noi mese de alimente complementare ar trebui să fie doar un copil sanatos. Nu începe alimente solide la momentul vaccinării, recreere, reparații, relocare, etc, Ie în situații extreme pentru copil.

Fiecare nou fel de mâncare de alimentare este introdus, începând cu o linguriță dimineața. În timpul zilei, ar trebui să acorde o atenție la scaunul copilului, puritatea pielii sale (în cazul în care a existat o erupție). Dacă aveți ceva alertat, este mai bine să se amâne introducerea de alimente complementare pentru câteva săptămâni.

Există diferite puncte de vedere cu privire la momentul și ce fel de alimente ar trebui să fie administrat copilului. Litigiile sunt, în principal cu privire la calendarul și metodele de începutul înțărcare. Cum să se hrănească copilul în viitor - este o chestiune de toleranță individuală a diferitelor produse și gust.

Primul punct de vedere: 3,5 - 4 luni. de viață începe să intre în sucul de mere. La început introduce suc de mere verzi (se crede că este mai puțin alergene). Sucul este introdus, precum și toate mesele sunt hrănire în dimineața cu câteva picături și de a crește treptat cantitatea. După un timp, va poate oferi mai multe fructe și sucuri de legume.

Volumul de suc necesar zi pentru copii se calculează după cum urmează: numărul de luni de viață, înmulțită cu 10, dar nu mai mult de 100 ml până la un an.

Exemplu: La 7 luni, copilul poate fi oferit 70 ml de suc.

Pentru mai multe informații despre sucurile de aici.

Introducere prikormaVtorym hrănire masă poate fi un piure de fructe. oferta sa, cu o linguriță în dimineața care au dus treptat la 20 - 30 de grame. Până la sfârșitul anului, cantitatea zilnică de piure de fructe este egal cu 100 de grame. Precum și introducerea de suc, este mai bine să înceapă cu piure de fructe de mere monokomponentny.

Zahăr în sucul este mai bine să nu adăugați. Potrivit experților, cu zahăr și sare până la cel puțin 1 an de copil este mai bine să nu introducă. Este în copilărie a format preferințele gustul și obiceiurile alimentare ale omului. Hipertensiune arterială, obezitate, diabet si boli similare - flagel al timpului nostru, în mare parte datorită creșterii lor luxuriant de nutriție urât al omului modern. Nici masa persoana medie nu face fără zahăr și sare. Așa că nu vă recomandăm dosalivat gata (producție industrială), legume, sos de carne și poke copiii bomboane fără sfârșit la fiecare jumătate de oră.

Astăzi, multe poziții în hrănirea copiilor sunt revizuite, și apar mai mulți susținători (printre nutriționiști și în rândul părinților) al doilea punct de vedere.

Al doilea punct de vedere (suntem în favoarea acestei metode special): perioada de înțărcare depinde de faptul dacă copil sân (și dacă el avea suficient lapte) sau sticla-hrănite. În cazul în care copilul este destul de norocos, și el este alaptat, apoi o cantitate suficientă de lapte în mamă și o rată adecvată de creștere și creștere în greutate, este înțelept să amâne nada de până la cinci - șase luni.

Acest tip este în creștere !!! În cazul în care un copil este alimentat cu un amestec de complet adaptat, mirajul poate începe 4-4,5 luni. Mai mult decât atât, copiii care sunt la hrănire artificială, introducerea de alimente complementare ar trebui să înceapă chiar cu mai multă atenție decât copiii, hrănirea cu lapte matern, deoarece Incidența medie a reacțiilor alergice la prima mai sus.

Introducerea de suc ca primul aliment înțărcare, din punctul nostru de vedere, unele nu rațional, pentru că după ce laptele este hrana suficient de agresiv pentru copil, în plus, nu toți copiii sunt o beau deloc. Introducere după suc de piure de fructe nu este, de asemenea, cea mai bună opțiune, ca piureul de fructe și dulce după ce ar putea avea probleme cu școlarizarea la un legume sărate.

Este mai bine să se înceapă cu alimente solide sau piure de legume sau cu cereale. Introducerea de piure de legume este de preferat, deoarece este bogat în săruri minerale, fibre vegetale, care sunt foarte importante pentru copil. În cazul în care copilul nu ia in greutate, de multe ori vomită, are un scaun instabil, este mai bine pentru a intra în terci de lapte.

Întrebarea este cum să intre în următoarele mese de alimente complementare (brânză, carne, etc.) nu provoacă o astfel de dezbatere furtunoasă. Singura diferență este că, în cazul în care copilul este alaptat, ne-ar recomanda, pentru conservarea alăptării, alăptarea frecventă înainte sau după hrănire mese de alimente complementare. Desigur, dacă începeți mai târziu, pentru a introduce alimente solide, momentul introducerii alimentelor complementare de alte feluri de mâncare vor fi mutate. În medie, o dependență unul calitativ nou tip de alimente complementare (legume, terci, carne) durează 3-4 săptămâni.

piureul de legume este administrat cu o specie de legume (preferabil: dovlecei, broccoli, conopida). Apoi, legumele pot fi combinate. Opțiunea cea mai ideală dacă va pregăti propriile mash proprii legume cultivate. În acest caz, veți ști sigur că legumele nu sunt tratate cu substanțe chimice. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci este, probabil, mai bine să se folosească un piure de producție industriale, ca legume de calitate vândute în piață este foarte îndoielnic (cel puțin în Moscova). Când gătit în casă în piure de legume pot fi adăugate lapte (2 - 3 linguri la 100 de grame de legume) și linguriță ulei vegetal.

La o lună după ce a folosit pentru un piure de legume poate începe să tastați terci de lapte. Mai întâi cu 5% și apoi 10%. Pentru a prepara terci este mai bine să se folosească pentru pornire orez, hrișcă, apoi ovăz și grișul. În prezent, la vânzare este extrem de ușor de utilizat cereale uscate gata preparate care nu necesită preparare. Dacă permiteți capacitățile financiare, mai bine să cumpere un terci fara lactate si gatiti-le usuce formula complet adaptat.

Video: Applesauce "surioară" - Rețetă video

La 6 - 7 luni pot fi introduse treptat caș (introducerea de reguli cu toate feluri de mâncare de mai sus.). Curd diluat cantitate mică de lapte matern sau amestecuri ale acestora. Până la 10 luni cantitatea de caș poate fi crescută până la 50 g pe zi. La doar 7 luni pot fi propuse, iar apoi gălbenușul, ouă fierte tari, amestecandu-l cu lapte matern sau formula. Gălbenușul este dat nu mai mult de două sau de trei ori pe săptămână.

Cu șapte sau opt luni, în dieta de carne este introdusă sub forma unui sos de carne. Mai bine să acorde prioritate de carne de vită scăzut de grăsime. Prin 10-12 luni volumul mash de carne este de 3 - 3,5 linguri (60 -70 g).

sos de pește este introdus cu tolerabilitate bună 8-9 luni. Recomandat soiuri de scăzut de grăsime de pește (cod, merluciu, biban).

Până de curând a recomandat utilizarea de iaurt și lapte de vacă integral de la 8-10 luni. Acum sunt revizuite aceste poziții. Aceste produse lactate nu sunt adaptate. Ele sunt, mai presus de toate, da o sarcină excesivă asupra rinichilor imaturi copilului. În plus, proteine ​​din lapte de vacă poate fi morfopatologic afecta intestinele mici ale copilului. În schimb aceste produse sunt recomandate adaptate amestecuri de lapte (variante proaspete și fermentate). produse lactate neadaptate, sunt în prezent recomandate pentru alapteaza de peste un an de copii vechi.

În caz de urgență (de exemplu, iarna în pădure, și nu laptele matern) pentru alăptare, puteți utiliza laptele integral de vaca, diluat cu apă fiartă până la jumătate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Program de hrănire un copil nou-născut până la un anProgram de hrănire un copil nou-născut până la un an
Avantajele și beneficiile alăptăriiAvantajele și beneficiile alăptării
Hrănirea unui copil cu infecții acute și anemieHrănirea unui copil cu infecții acute și anemie
Nu viermi sunt transmise prin laptele matern?Nu viermi sunt transmise prin laptele matern?
Laptele matern - ambalaje naturaleLaptele matern - ambalaje naturale
De unde știi că copilul a mâncatDe unde știi că copilul a mâncat
Până la ce vârstă este să alăpteze copilul?Până la ce vârstă este să alăpteze copilul?
Suplimente pentru sugari și hrănire pentru sugari artificialăSuplimente pentru sugari și hrănire pentru sugari artificială
Laptele matern si formula pentru sugariLaptele matern si formula pentru sugari
Pat program de masaPat program de masa
» » » Suc pentru copil. Suc pentru primii copii Lure. Sucuri pentru copii klasmsifikatsiya GOST
© 2021 GurusHealthInfo.com