Nutriție adecvată a copilului până la un an. Hrănirea unui copil de o lună de la naștere la 1 an

dieta copilului adecvata la o otlichaetsya de nutriție a copilului an după an. Alaptarea. Cea mai bună hrană pentru copil este laptele matern. Acest lapte este ideal pentru caracteristicile de digestie si metabolism al copilului primele luni de viață. Acesta conține aproape toate necesare pentru creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a substanței copilului. Pentru a asigura lactației suficiente sunt importante atașament corecte și coerente a copilului la sânul mamei, precum și golirea completă a sânului. De aceea, după fiecare hrănire copilul trebuie să-și exprime reziduuri de lapte, chiar și în cazul în care există puține în laptele matern. Este foarte important pentru o aderenta mama care alapteaza la un anumit regim și de nutriție bună.

Video: Dezvoltarea unui copil între 6 și 9 luni. Parametrii fizici. norme alimentare

nutriție adecvată a copilului până la un an. Hrănirea unui copil de o lună de la naștere la 1 an

nutriție adecvată a copilului până la un an otlichaetsya a stării de nutriție a copiilor după un an. Alaptarea. Cea mai bună hrană pentru copil este laptele matern. Acest lapte este ideal pentru caracteristicile de digestie si metabolism al copilului primele luni de viață. Acesta conține aproape toate necesare pentru creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a substanței copilului. Pentru a asigura lactației suficiente sunt importante atașament corecte și coerente a copilului la sânul mamei, precum și golirea completă a sânului. De aceea, după fiecare hrănire copilul trebuie să-și exprime reziduuri de lapte, chiar și în cazul în care există puține în laptele matern. Este foarte important pentru o aderenta mama care alapteaza la un anumit regim și de nutriție bună.

Dieta mamei care alăptează de zi cu zi ar trebui să conțină 180-200 g de carne, lapte, 500 ml, 50 g de unt, brânză 50 g unt 50 g, 1 ou, legume 500-600 g, 200 g de fructe, pâine 400-500, trebuie evitată utilizarea de condimente, extractibile, poate conferi un gust și un miros neplăcut de lapte uman. Consumul de alcool este complet eliminat. Femeile care alăptează trebuie să respecte somn si odihna corespunzatoare, pentru a efectua exercitii fizice moderate, asigurați-vă că pentru a vizita aer liber. Nutriție de copii de până la un an In primele 3-4 zile după naștere copil de sân mama primește colostru, lapte de tranziție și apoi, la 2-3 săptămâni de mii de lactație, laptele matern devine matur și devine compoziție relativ constantă. Colostrul este aproape în compoziție țesuturile nou-născutului, deci organizmom- ușor absorbit în comparație cu laptele matern matur, ea conține o cantitate mai mare de proteină, reprezentată în principal de albumină și globuline. Caseina în fracțiunea colostru este conținută într-o cantitate mai mică, dar în continuare aceste rapoarte sunt aliniate în laptele matur, ajungând la 60:40. În 100 ml de lapte uman matur conține în medie 1,2 g de proteine, care este de aproape trei ori mai mic decât în ​​vaca. Cu toate acestea, proteinele din laptele uman au o valoare biologică ridicată, ele sunt bogate în aminoacizi esențiali sunt reprezentate în principal de fracția fină, care facilitează digestia și absorbția lor și nu provoacă tensiuni în tractul gastro-intestinal al copilului.

În 100 ml de lapte uman conține, în medie 3,5 g de grăsime, care cuprinde acizi grași polinesaturați. grăsime din lapte uman au un grad ridicat de dispersie, ceea ce facilitează procesul de emulsificare și oferă o absorbție completă și asimilare a corpului copilului lor. În plus, nivelul ridicat de utilizare a grăsimii din lapte uman este dependentă de prezența propriei sale lipazei. Carbohidrații din laptele uman sunt reprezentate în principal de lactoză, care în 100 ml de lapte conține 6,5-7 g lapte uman lactoză este compus în principal din p-lactoză, care promovează creșterea bifidobacteriilor și previne colonizarea florei intestinale patogene. Conținutul de minerale din laptele uman este mai mică decât în ​​vaca, dar compoziția calitativă și raportul dintre lor mai favorabile. Conținutul de calciu în laptele uman, de 4 ori, și fosfor este de 2 ori mai mic decât în ​​vaca. Cu toate acestea, calciu și fosfor din laptele uman sunt bine formă asimilabilă și în raporturile cele mai favorabile (2: 1). În laptele uman, comparativ cu 2-3 ori vacă săruri mai în a fontei urme de elemente suficiente conținute :. cupru, zinc, mangan, etc., și sunt vitaminele C, E, A, etc., al cărui conținut depinde de perioada anului. , natura femeii de alimentare de putere, ei individ ritmul circadian, starea corpului, etc ... in enzimele din laptele uman sunt prezente, care facilitează foarte mult digestia și asimilarea nutrienților. Laptele uman are proprietăți imunitare puternice cuprinde anticorpi împotriva unui număr de boli, imuno-globuline, elemente celulare, substante bakteriosta cal, în special lizozimul și interferon. Un copil sub un an ar trebui să primească alimente într-o oră strict fix.

copil hrănire programul stabilit în funcție de vârstă și de sănătate statutul. sugari pe termen lung sănătoase pentru prima dată aplicat la sânul mamei în termen de 6-12 ore de la naștere sunt hrănite de 6-7 ori pe zi, la fiecare 3-3V2 ore (noapte pauză 6Vi-7 ore). În primele două zile ale nou-născutului, de obicei, suge sîn 10-20 ml de lapte într-o singură alimentare pe 3-5-a zi -30-50 ml, ziua 5-7-lea - 50-90 ml. Cantitatea aproximativă de alimente pentru copii este necesar în primele zile de viață, calculată pe baza a ceea ce greutatea copilului de până la un an, conform formulei: V = 2% din greutatea corporală la naștere x L, unde V - volumul de alimente necesare pentru un copil pe noapte, și viața de zi a copilului - n. De exemplu, Copii 5 zile cu o greutate la naștere de 3500 g trebuie sa primeasca 70 V = g x 5 m. e. V = 350 ml lapte pe zi. În consecință, fiecare hrănire (la 7onă timp de hrănire) un copil trebuie să primească 50 ml de lapte. Cantitatea zilnică de lapte ai nevoie de un copil mai mare de 7-8 zile ar trebui să fie de până la 2 luni Vs greutatea corporală a copilului, de la 2 la 4 luni - și, de la 4 la 6 luni -VI și de la 6 la 9 luni - V&. Cantitatea de lapte per hrănire se calculează prin împărțirea cantității zilnice de hrană pe numărul meselor. De exemplu, un copil de 3 luni greutatea corporală a 5400, numărul de cantitatea necesară de lapte pe zi de greutate K a corpului, adică. E. 900 ml. Când-7 o singură dată hrănirea copilului ar trebui sa KAAD hrănire 130 ml. Cu toate acestea, această metodă de calcul este doar aproximative și nu are mare precizie. In primele luni de viață este mai indicat să se folosească un fel de mare de calorii pentru a calcula puterea, potrivit căreia nou-născut, în prima zi de viață ar trebui să primească 30 kcal per 1 kg de greutate corporală, în a treia zi - 50 kcal / kg de calorii a crescut treptat până la un 10-a zi de viață a fost de 120 kcal / kg. La atingerea acestui nivel de calorii rămâne neschimbat până la expirarea lunii a 5-a vieții.

Când se folosește această metodă de calcul alimentar calorii 100 ml lapte matern luat 70 kcal. Pentru a testa adecvarea suge lapte verifica în mod regulat de cântărire. In perioada neonatală copilul are nevoie de 6-7 hrăniri pe zi, de la 1 până la 4 luni - 6 pe zi, de la 4 luni la 1 an - 5 pe zi. Cantitatea necesară de lapte în timpul alăptării unui copil trebuie să suge timp de 15-20 de minute. Cerințe de standarde date per 1 kg de greutate corporală. are nevoie de proteine ​​acordate sub laptele matern hrănit sau un înlocuitor cu componenta valoare biologică proteină (BC), mai mult de 80% - în cazul produselor lactate hrănite cu mai puțin de 80% BC aceste valori trebuie crescută cu 20-25%. Pentru corectarea formulărilor de vitamine și minerale rație de la 1 lună sucuri de fructe copil introdus treptat: mai întâi, 0,5-1 linguriță (5 ml) pe zi și apoi a crescut în fiecare zi, iar această sumă a fost ajustată la vârsta de 2 luni până la 20-25 ml. sucuri Giving ar trebui să fie după o masă, utilizarea lor înainte de mese poate reduce pofta de mancare, deoarece acestea conțin zahăr. din sucuri o mai bună utilizare a mere, coacaze negre, caise, morcov, tomate (ultimele trei - cu vârsta de 3 luni). Căpșuni și căpșuni sucuri pe primul an de viață nu ar trebui să fie administrat ca aceste fructe de padure sunt foarte dificil să se spele și, în plus, ele pot provoca manifestări exudative. Sucuri de citrice (portocale, mandarine, lamai) trebuie interpretate cu precauție, deoarece acestea au mulți copii, pot cauza reacții alergice. Sucurile de citrice sunt, de obicei prescrise pentru copiii mai mari de 3 până la 4 luni. Nu se recomandă în primul an de viață, suc de struguri, care provoacă adesea fermentarea crescută în intestin. Alimentația copiilor pot folosi și gata făcute sucuri de conserve, disponibile în comerț alimente pentru copii. Conserve Sucul contine minerale, vitamine, acizi organici și zaharuri. Sucuri sunt clarificate și nelimpezite (cu pulpa). Cu 1.5-2 luni pot fi introduse în sos de mere dieta (mar ras). la început cu 1 linguriță VI, crescând treptat cantitatea de must la un volum de suc de fructe în dieta. Până la 10-12 luni cantitatea de must de mere poate fi crescută la 100 g pot mash și alte fructe cu tesuturi moi (de exemplu, banane și kiwi). Copiii care suferă de constipație, se recomandă să dea prune piure (2-4 lingurite pe zi, în funcție de vârsta copilului). Alimentația copiilor pot folosi piureuri de fructe conservate, produse de industria noastră în special pentru produse alimentare pentru copii și produse pentru copii de fabricație străină. Cu 3,5 luni in dieta unui copil trebuie să intre în brânza de vaci (din alimente lactate).

Inceput la brânză cu 1 linguriță, crescând treptat cantitatea de până la 20 g timp de o lună, în viitor, numărul de caș este crescut cu 5 g în fiecare lună succesive. Copilul poate fi administrat 4 luni gălbenușul de ou, care este o sursă de calciu, fosfor, fier, vitaminele A, D, Ba, PP, și care cuprinde în plus proteină digestibilă este valoroasă. gălbenuș de ou fiert tare este mai bine pentru a da cu cereale și piure de legume. În primul rând da Vs- V * a galbenusurile (pisate cu lapte matern), și 5 luni - Vi parte a zilei. C. 4.5-5 luni sunt administrate sub formă de piure de primul nadă de legume (varză, morcovi, cartofi și altele asemenea. D.). Copiii cu malnutriție, anemie, Rahit`>rahitismul, exudativă diateza piure de legume este introdus ca înțărcare la 2-4 săptămâni înainte de a t. e. la 3,5-4 luni. Începe să facă supă de legume cu 1 linguriță și, treptat, pe o perioadă de 10-12 zile, cantitatea este ajustată la 100-150 g Odată cu introducerea alimentelor complementare copilului este transferat la o alimentare, de 5 ori. alimente complementare ar trebui să fie bine omogenizat și nu ar trebui să provoace dificultăți la înghițire. Treptat, copilul trebuie să fie tradus în alimente mai gros și dens. Dă piure de legume intr-unul din alăptare, cel mai bun dintre zile. Nu se recomandă să înceapă nada în zilele fierbinți și atunci când boala copilului, la fel ca în aceste cazuri, noul aliment poate fi prost digerate și pot provoca tulburări intestinale.

Prin piure de legume pot fi adăugate ulei vegetal, smântână într-o cantitate de 5,4 g și, ulterior, din carne. Puteți utiliza, de asemenea, piure de legume, sunt disponibile în comerț, dar mai întâi asigurați-vă că copilul este bine tolerat de toate componentele majore incluse în compoziția sa. Foarte util și au un bun gust piureuri de legume realizate din mai multe tipuri de cartofi :. legume, varză, morcovi, dovlecei, etc Conserve piureul da precum și fierte la domiciliu: începe cu 1-2 lingurițe și se aduce treptat volumul Deoarece 100-150 5,5-6 luni, a doua ca nadă cereale, 5-8% consistență la început, apoi 10% (5,8 și 10 g făină de cereale sau la 100 ml de apă, respectiv). Se utilizează de preferință terci amestecat care este preparat din făină de diferite grupe (ovăz, hrișcă, orez). Kashi pregătit pentru lapte integral sau bulion de legume suplimentat cu 5% sirop de zahăr și unt 3%. La vârsta de 7 luni copil bulion administrat bogat în substanțe extractive, într-o cantitate de 30-50 ml de pâine prăjită cu pâine albă (2 3 g), sau o coajă de pâine. Cu 7,5-8 luni copilul este dat un bun manivelă (dublă) carne de vită sau de porc la sol (10-20 g). La a treia alimentare de aceeași vârstă înlocui lapte integral (de vacă) sau iaurt (a treia Nada), care poate da un toast sau biscuiți. Modul de hrănire la această vârstă este recomandabil să se construiască după cum urmează: 6 am - laptele matern, la ora 10 (mic dejun) - 8-10% terci de lapte (180 grame) cu gălbenuș de ou Vi, 50 g de sos de mere, în 14 ore (prânz ) - 50 g de bulion cu pâine prăjită (3 g), 150 g de piure de legume, 20 g de carne de vită, 50 g de suc de fructe, în 18 ore - iaurt sau lapte integral (160 g), 40 g de brânză, 10 g de biscuiți în 22 ore - laptele matern. Copil la varsta de 10 luni poate fi înlocuită cu găluște de carne tocată, și apoi cotlete cu abur. Puteți utiliza conserve de carne produsă de industrie. La aceeași vârstă, puteți intra în dieta de soiuri de pește pentru copii scăzut de grăsimi (biban, cod, etc.) și de pui. Peste in loc de carne randament sub formă de carne tocată pentru prânz cu piure de legume. pește și pui dătătoare tocată nu este recomandat pentru reacții alergice. Prin alăptarea la sfârșitul anului. Prin acest timp, copilul primește un regim alimentar variat, cu o multime de nutrienti. Nu se recomandă să ia copilul de la san in vara, in timpul bolii si in timpul vaccinări preventive. Ia copilul de la sân ar trebui să fie treptat: înlocuiți primul iaurt care alăptează dimineața sau lapte integral, după 5-7 zile hrănirea seara este înlocuit cu iaurt sau lapte integral. Pe parcursul primului an de viață pe lună (și, dacă este necesar, mai des), ar trebui să se facă estimări brute de zi cu zi a copilului compoziția rației pentru corecția necesară a nutrienților.

La calcularea puterii necesare utilizării „Masa compoziției chimice a produselor alimentare“ (ed. A. Pokrovski. M., 1976). Evaluarea alimente nutritive este realizată în mai multe moduri, dintre care o importanță deosebită sunt date în primul rând clinice și fiziologice: greutatea copilului de până la un an, creșterea copilului, starea pielii, turgescenta țesut, caracterul scaun, dezvoltarea psihomotorie, procesul de hematopoieza. amestecate și biberonului. Cu laptele matern insuficient este adesea copilul trebuie să fie transformat într-un amestec sau biberonului, care este utilizat pentru donator sau lapte de vacă, care modifice în mod adecvat (adaptat). lapte donator poate fi consumat numai după pasteurizare. Laptele de vaca este utilizat în prezent pentru a prepara diverse amestecuri. Până în prezent, așa-numita simplu formula de lapte, care includ diferite diluții de lapte de vacă (B și C-mix), practic nu ispolzuyut- acestea sunt mai mult de interes istoric. Anterior, utilizate pentru bulioane lor de preparare a diferitelor cereale (ovăz, hrișcă, orez) - B amestecuri în raport cu bulioane de lapte a fost de 1: 1, și amestecurile B - 1: 3. Cu toate acestea, până în prezent a produs lapte praf „Cetatea“ și „Sănătate“ de compoziție similară. În compoziția sa, acestea diferă în mod semnificativ de laptele uman. In aceste produse componentul proteic conține în principal, fracția de cazeină. În plus, există un deficit de aminoacizi individuali sunt foarte importante pentru organismul în creștere, conținutul redus de grăsimi, și spectrul de afectare acid gras, există o lipsă de acizi grași polinesaturați, există un exces de glucide, ceea ce poate duce la tulburări metabolice. Amestecuri nu echilibrat de vitamine și compoziția minerală. Toate aceste neajunsuri demonstrează caracterul inadecvat al acestor produse pentru a se asigura un aliment plin pentru copii.

Hrănirea unui copil de o lună de la naștere la 1 an

Pat pentru alimentatie pentru copii Nutriție lunar lunar Fiecare mamă dorește ca copilul ei ar crește sănătoși și inteligente. Iar una dintre principalele surse de sănătate bună este alimentația corectă. Desigur, știm cu toții că cel mai bun aliment pentru un nou-născut este de san firimiturile de lapte, dar cum și când să introducă alimente solide pe care le puteți mânca copilul într-o jumătate de an, și ce va place puțin gourmet nici o ani mai devreme, nu toată lumea știe. Deci, cum să organizeze alimente pentru copii?

Alimentatie pentru copii, în prima lună de viață
ar trebui să fie doar laptele matern. Nu puțină apă, ceai pentru copii, și alte suplimentări nu ar trebui să fie. Primele câteva zile după ce a dat naștere mama este doar o cantitate mică de colostru, care este necesar pentru copilul dumneavoastră pentru normalizarea tractului gastro-intestinal și pentru a proteja infecții nou-născuți. În această perioadă, mama ar trebui să se concentreze pe organizarea de copil bun atașament, hrănire copilul la cerere. Cu cât atașamentul - mai mult lapte vine de la mama ei. Foarte important în alimente pentru copii în luna prima este alăptarea în timpul nopții. Citește mai mult »

Hrănirea unui copil în a 2-a lună de viață
rămâne același ca și în prima lună - doar laptele matern. Dacă vă simțiți că bebelușul mănâncă nu este ca laptele, sau prea gras sau prea subțire - să efectueze testul pe scutec umed, ar risipi orice temeri. Mama nu poate experimenta cu dieta ta - stomacul copilului nu este încă pregătită pentru inovații în nutriție la a 2-a luna de viata. Citește mai mult »

Hrănirea unui copil în a treia lună de viață
nu este diferită de la sursa de alimentare în lunile precedente. De asemenea, este singurul aliment pentru un copil este laptele matern. În această perioadă, mama care alăptează se poate întâmpla criza lactației. În nici un caz nu pune copilul pe o hrănire artificială sau mixtă. De multe ori se aplică copilul la sân, și împreună veți face față cu această mică problemă. Hrănirea un copil de 3 luni, este deja posibil să înceapă să se adapteze în timp - pentru a alimenta, la intervale regulate. Citește mai mult »

Puiul de hrană a patra lună de viață
puteți începe să se introducă alimente solide, începând cu câteva picături de suc, în cazul în care copilul este pe hrănirea artificială sau mixtă. Nu începe să se introducă alimente solide atunci când copilul simte că are reacții alergice, cu o săptămână înainte sau după vaccinare. Dar dacă puterea a copilului 4 luni constă doar din alăptării - cu introducerea de alimente complementare ar trebui să fie amânată. Citește mai mult »

Copilului nutriție 5 luni
principal ar trebui să fie laptele matern. Dar dacă pentru un motiv sau altul a început să introducă alimente solide un copil - face acest lucru numai după consultarea unui medic pediatru. După introducerea treptată de sucuri, alimente pentru copii in 5 luni pot fi adăugate sucuri cu pulpă și piure de fructe. Stai cu ochii pe reactia organismului copilului la produse noi și la cea mai mică consecințele negative anulează introducerea alimentelor complementare. Citește mai mult »

Bebelusul alimentar 6 luni
mai este nevoie să se introducă alimente solide, în cazul în care nu există contraindicații medicale. Sistemul digestiv bebelusului este suficient de puternic, ar trebui să absoarbă nu numai laptele matern, dar mai multe alimente solide și solide. In ciuda acestui fapt, mai ales în regimul alimentar al copilului 6 luni ar trebui să fie alăptați la sân. Fiecare produs nou trebuie să fie introduse treptat, în 10 zile de la administrarea anterioară. Citește mai mult »

Copilului nutriție 7 luni
continuă să apară noi produse. În special, terciul de lapte de cereale. În primul rând aveți nevoie pentru a oferi un copil terci-o componentă. Puteți oferi, de asemenea, copilul fiert și tocată de vită, iaurt, brânză de vaci. Alăptarea trebuie să rămână la putere este un copil de 7 luni, în cel puțin două mese. Citește mai mult »

Hrănirea unui copil de 8 luni
mai mult și mai diversă. La această vârstă, copilul poate fi oferit mai multe terci, supa de pe un bulion de carne. Cantitatea de carne poate fi crescută treptat. Copilul tau ar trebui sa aiba deja un scaun înalt și propriile feluri de mâncare. nutriție a copilului de 8 luni, este posibil să plece numai dimineața și seara alăptării. Citește mai mult »

Copilului nutriție 9 luni
există pește. Acest file macră al oceanului sau pește râu. Înainte de pregătirea cu atenție a verifica fileurile pentru prezența chiar și cea mai mică sămânță. Ei copil absolut nicăieri. Să firimiturile de propria lui lingura și să le învețe să se mănânce, în ciuda faptului că la această vârstă nu este suficient ceea ce se întâmplă. laptele mamei este încă un copil în 9 luni ale regimului alimentar, deși nu este principalul alimente pentru copii. Citește mai mult »

Hrănirea unui copil de 10 luni
Devine mai diversă cu noi feluri de mâncare de produse familiare. Carne și pește fileuri pot fi gătite chiftele, brânză de vaci - caserole cu fructe. Puteți oferi în schimb terci sau vermicelli copii fidea lactate, fierte în lapte. Puteți oferi dumneavoastră conserve copil copil. Dar, în orice caz, nutriție copil de 10 luni nu ar trebui să fie o carne convențională sau de conserve de pește. Citește mai mult »

Dieta copilului 11 luni
au deja un fel de mâncare de legume, fructe, brânză, iaurt, cereale, carne, file de pește, lapte, pâine. Cu toate acestea, nu se poate hrăni copilul tau tot ceea ce adultii mananca - tractul gastro-intestinal al copilului nu este încă suficient de dezvoltat pentru a digera aceste alimente. Deja ar trebui să fie format o rutina de zi cu zi clară a firimituri tale. Dieta copilului 11 luni ar trebui să fie încă prezent laptele matern. Citește mai mult »

Un copil la 12 luni de viață
în mai multe moduri diferite de firimiturile, pe care le-ați luat mai întâi de arme în spital. El știe deja cât de mult știe. Doar puterea copilului la 12 luni de viață este semnificativ diferit de la o nutriție nou-născut. Dar părinții nu ar trebui să se relaxeze și să se hrănească copilul ca adulți. Unele produse încă mai pot dăuna sănătății copilului. Hrănirea unui copil la 12 luni, ar trebui să fie un plin, echilibrat și sănătos. În această perioadă, puteți intarca copilul de la piept, în cazul în care pentru acest pas important și sunteți gata și godovasik dumneavoastră. Citește mai mult »

Nutriție de copii de până la un an

Pentru o jumătate de an, copilul este gata pentru a începe manca, nu numai de sân înlocuitor de lapte sau un amestec al acestora. La această vârstă, un copil familiarizat cu primul aliment „pentru adulți“.

Pe ce produse sunt utilizate pentru copii până la un an, spune Tatiana Borovik, șef de nutriție a copilului sănătos și bolnav Centrul de Cercetare a Sanatatii pentru copii.
În ciuda faptului că prima naluca copilul devine o lingură în adevăratul sens al cuvântului, chiar și această cantitate de gătit poate fi dificil pentru parinti.
La urma urmei, trebuie să cumpărați o înaltă calitate și ingrediente absolut proaspete, gătiți-le în conformitate cu toate normele de igienă, se taie la consistența dorită, și chiar că, odată cu produsele alimentare au fost toate vitaminele importante.

În cele mai multe cazuri, gata de a face alimente complementare în mod semnificativ viața mai ușoară pentru părinți și de a oferi copilului cu toate substanțele nutritive.

culturi

Cereale nadă - terci - o sursă majoră de carbohidrați, proteine ​​vegetale și grăsimi, fibre alimentare, fier, seleniu, vitaminele B1, B2 și PP.

Alimentele solide pe bază de cereale ar trebui să înceapă cu o fără gluten (fără conținut de gluten) cereale: orez, hrișcă, porumb mai târziu. Porridge pot fi produse lactate sau fara lactate - în funcție de ceea ce se potriveste copilului tau. crescute Lactate cereale cu lapte matern sau formula pentru sugari, copii au primit.

În viitor, în cazul în care copilul nu are probleme cu învățarea, puteți începe să utilizați glyutensoderzhaschie cereale: ovaz, orz, grâu, grișul și terci dintr-un amestec de cereale.

legume

piureuri de legume - o sursă de potasiu, fier, fibre dietetice, inclusiv pectina, și alți nutrienți. Anumite tipuri de legume - morcovi, dovleac, spanac - sunt bogate în caroten, organismul se transformă în vitamina A, care este esențială pentru creșterea și dezvoltarea normală a copilului.

În introducerea timpurie a alimentelor complementare piure de legume ar trebui să constea dintr-un tip de legume are o fibră delicată, cum ar fi dovlecei. În plus, este recomandabil să se utilizeze o combinație de 3-4 fructe.

produse proteice

Statutul nutrițional al copiilor sub un an ar trebui să fie introduse treptat brânză de vaci și gălbenuș de ou - sursă valoroasă de proteine ​​animale și grăsimi, calciu si vitamina B2.

Carnea conține o proteină animală complet, care în carne de vită, carne de porc macră, carne de iepure, pui, pui, curcan, carne de cal conține până la 20-21 la sută.

Carnea conține foarte digerabil așa-numitul fier hem, magneziu, zinc și vitaminele B1, B2, B6 și B12. dieta Piure de carne în dieta este recomandat sa fie administrat la copiii mai mari de 6 luni.

Peste - o sursa completa de proteine ​​si grasimi, contine omega-3 si vitaminele B2, B12 și minerale. Pește introdus în dieta copiilor cu 8-9 luni, cu prudență, urmărind cu atenție pentru a vedea dacă copilul are semne de intoleranță. Este folosit o dată sau de două ori pe săptămână în loc de preparate din carne.

Sucuri și piureuri de fructe

Sucurile contin zaharuri naturale - glucoză, fructoză, zaharoză și acid organic - malic, citric, care afectează în mod pozitiv procesele digestive. In plus, acestea sunt bogate in potasiu, care în cele mai multe sucuri de până la 150 mg per 100 ml, și conține până la 2 mg de fier per 100 ml.

În producția industrială de suc poate fi suplimentar adăugat la vitamina C, acid citric, anumite minerale, arome naturale de fructe.Primul copil ar trebui să dea de mere sau suc de pere, care sunt tradiționale pentru Rusia, și mai puțin probabil să provoace reacții alergice.

Video: 1 luna copil || Întreținerea și dezvoltarea de până la un an

alăptarea
Alaptezi? Vom descrie modul în care să se pregătească pentru hrănire, cum să evite posibilele probleme, și modul în care ar trebui să mănânce mai mama care alăptează.

piureuri de fructe sunt similare în compoziția și valoarea nutritivă a sucurilor de fructe, în special cele care contin pulpa. În același timp, ele conțin zaharuri, acizi organici și fibre dietetice într-o cantitate mai mare de sucuri.

Video: Nutriție copiilor sub un an

produse lactate

În ciuda faptului că laptele de vacă - un produs excelent pentru o dieta adult, bogata in proteine ​​valoroase si calciu, nu este potrivit pentru copii de până la un an. La urma urmei, laptele de vacă uman și - acestea sunt două produse complet diferite. De exemplu, în laptele de vacă este de 2,5 ori mai multe proteine ​​decat la femei, iar copilul o astfel de cantitate mare de proteine, nu este necesar.

Din același motiv, și produse lactate pentru alimentația copiilor (Chefir pentru copii, iaurt) in dieta copilului poate fi cel mai devreme în valoare de 8 luni a introdus. Și într-o cantitate de cel mult 200 ml pe zi.

apă pro

Cea mai mare cantitate de apă - aproximativ 85 la suta - se gaseste in laptele matern si formula pentru sugari. Structura „solide“ mâncare - pâine, terci, mash - cuprinde 30 de procente de apă. Așa că lichidul din etapa copilul înțărcării este de ajuns.

Pentru băut și amestecuri de gătit și feluri de mâncare de alimentare este mai bine să folosiți apă îmbuteliată special pentru produse alimentare pentru copii. Este sigur în ceea ce privește bacteriologică nu conține substanțe chimice nocive și substanțe radioactive nu necesită fierbere.

Regulamentul de introducere a fiecărui produs nou

Introducerea fiecărui produs nou începe cu o cantitate mică și crește treptat.

Noul produs are semnificația dată în prima jumătate a zilei - pentru a menționa o posibilă reacție la acesta.

Începeți să scrieți în sucurile de meniu copil de cereale, fructe și legume și piureuri mai bune cu alimente cu un singur component, să știe exact cum și ce reacționează corpul.

hrănire complementară cu o lingura pentru a da alăptează sau formula. Noile produse nu sunt introduse, în cazul în care copilul nu se simte bine.

introducă alimente complementare

Cum orice încredere mare în producătorul de alimente pentru copii, nu se grăbesc să-l cumpere: fie cel mai frumos borcan de publicitate „exagerat“ de tratează copii conțin conservanți, aditivi, deși minime, dar toate la fel - „chimia“. Prin urmare, este mai bine să se hrănească copiii lor, care au pregătit pentru tine: vei fi liniștit, și copii - sănătoși.

De la 4-6 luni de viață, copiii încep să dea așa-numitele „alimente complementare“, adică a introdus treptat într-o dietă mică umană alimentele pe care el mănâncă, când va crește. O fac pentru că, în acest timp copilul pentru creștere și dezvoltare ulterioară nu a devenit suficient lapte matern.

Pediatrii cred că începe să se introducă alimente solide este cel mai bine cu 5-6 luni de viata a unui copil

hrănire produse primul „adult“, împreună cu continuarea alăptării este inițiat cu doze mai mici (1-2 linguriță o zi înainte de a alăptării), crescând treptat porțiuni.

Cum este mai bine să crească porțiunile de hrănire pentru copilul dumneavoastră (inclusiv toate caracteristicile sale) mama trebuie să consulte medicul pediatru curant.

Root nadă mai bine cu piureuri cereale, fructe și legume, care sunt realizate dintr-o singură legumă (fructe) sau sudate de la o singură specie de cereale. De exemplu, numai de fulgi de ovăz (Hercules), mere, morcov sau numai. De îndată ce naluca ajunge la 2-3ch de volum. lingură pe zi - piure de cartofi pot fi alternate, adică, în dimineața am dat 1h. o lingură de măr, în după-amiaza (seara) - morcovi, cartofi sau cereale.

În mod tradițional (adică, având în vedere faptul că copilul este sănătos) creșterea porțiunii de alimentare este după cum urmează:

1-2 zile - 1 oră. lingura inainte de alăptare;
3-5 zile - 1,5 ore. lingura inainte de alăptare;
6-7 zile - 2-3ch. lingura inainte de alăptare;

Deci, până la sfârșitul primei luni de introducere a alimentelor complementare, ajutând să crească până la 150g (34 cupe). Treptat nada începe să înlocuiască complet alăptarea.

Rețete pentru alimente pentru sugari

Veți avea nevoie de: enamelware, sticlărie, blender.

La început, se pregătească mâncarea pentru copilul tau pentru o singură zi! Mai târziu, atunci când copilul se obisnuieste cu noul aliment, va fi posibil să se stocheze deja timp de 2 zile, și a le stoca în frigider.

Kashi

cereale recomandate: ovaz, crema de grâu, hrișcă, orez

Orice terci de gătit mai bine în natură (nu pasteurizat lapte UHT) + apă. Astfel: se fierbe laptele cu apă într-un raport de 1: 1, adăugând noada, iar la sfârșitul - sarea și zahărul. Puteți folosi supa de legume (dar care este atunci când pentru a începe înțărcare a avut loc aproximativ o lună sau nu vă permiteți medicului) în loc de apă.

Deci, pe 1. o lingura de cereale va avea nevoie de art. lichid (lapte + apa), zahar - 1 / 4h. lingură de sare - un vârf de cuțit. Puteți adăuga, de asemenea, un pic de ulei vegetal.

Pentru a activa piure de terci fierte în greutate, este necesar să se „scroll“ blender, de îndată ce s-a răcit într-o stare caldă.

piureuri de legume

legume recomandate (administrare secvențială în dietă): suc de fructe, dovleac, cartofi, napi, morcovi, varză (conopidă, varză, broccoli), mazăre (proaspete sau utilizate numai sub formă de îngheț, deoarece nu există conservanți).

legume fierte (dar nu se încadrează în afară!), pune într-un vas emailat sau de sticlă, se adaugă un pic de ulei vegetal, un vârf de cuțit de sare și de „scroll“ blender.
Pornind de la a doua și a treia luni de hrănire, puteți face piureuri de legume au mai multe legume.

piure de fructe

fructe recomandate (administrare secvențială în dietă) mere, pere, prune, cireșe, afine, căpșuni, caise.

Mere inițial mai bine coace și mash pulpa de mere coapte, iar restul de fructe si boabe, care sunt scutite de piele și oase - pur și simplu „scroll“ blender într-o masă omogenă. Puteți adăuga un pic de zahăr.
Mere și pere crude pot freca, de asemenea, pe răzătoare nemetalic (sticlă, plastic).
Puțin mai târziu, vă puteți mash de mai multe fructe.

Carne, sos de pește și piure de pasăre (cu 2-3 luni de alimente complementare)

Tipuri recomandate de carne (secvența de introducere a dietei), pui (carne alba - piept), pui (carne rosie - picior), carne de vită (vițel), carne de porc, curcan, ficat de vită, pește, miel. Utilizați carne proaspătă numai scăzut de grăsime!

Carne (orice), mai bine să nu cumpere în rețeaua de hipermarketuri, deoarece există introducerea pe scară largă în carne de diferite substanțe care măresc durata de greutate și raft. Ideal - o pereche, cu piața, sau de la producător puteți avea încredere.

Orice carne (pasăre), în porțiunea de alimentare pentru un copil mic este mai bine pentru a adăuga la legume în proporție de 1: 3 (carne: legume). Ie face must omogen, în cazul în care există carne și legume.

Gatiti carnea la un copil trebuie să fie atât: se spală, se fierbe până la fierbere activă, se scurge toată apa, se spală carnea (poate fi direct în tigaie), se toarnă noua apă și se fierbe până la făcut (în special în ceea ce privește carnea de vită, carne de porc și de miel).

Vită, miel, pui, curcan si porc sunt bine combinate pentru a gusta cu orice legume și pește - cu cartofi și morcovi

Supa de legume cu carne:

Se fierb legumele (ca Ricer), separat se fierbe carnea (pasăre, pește) cu puțină sare, un pic rece.
Carnea se taie în fâșii (bucăți mici) peste cereale, se amestecă bine cu legumele, daca este necesar - un pic de sare și se adaugă supa de legume (la piureul nu a fost prea abrupt), se adaugă ulei vegetal și „scroll“ blender pentru piure uniforma de stat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Program de hrănire un copil nou-născut până la un anProgram de hrănire un copil nou-născut până la un an
Avantajele și beneficiile alăptăriiAvantajele și beneficiile alăptării
Formula pentru sugari sau laptele maternFormula pentru sugari sau laptele matern
Până la ce vârstă este să alăpteze copilul?Până la ce vârstă este să alăpteze copilul?
Alaptezi sau flaconAlaptezi sau flacon
Laptele matern si formula pentru sugariLaptele matern si formula pentru sugari
Bacteriile detectate în laptele matern, ar putea fi identificateBacteriile detectate în laptele matern, ar putea fi identificate
Amestecat hrănire un copil nou-născut (alăptare și sticlă)Amestecat hrănire un copil nou-născut (alăptare și sticlă)
Alimentare de la distanță cu laptele matern a devenit posibilAlimentare de la distanță cu laptele matern a devenit posibil
Mesele in copilarieMesele in copilarie
» » » Nutriție adecvată a copilului până la un an. Hrănirea unui copil de o lună de la naștere la 1 an
© 2021 GurusHealthInfo.com