Psitacoza la oameni: simptome, tratament, simptome, diagnostic

Psitacoza la oameni: simptome, tratament, simptome, diagnostic

Psitacoza - o boală virală din grupul zoonozelor cu focare naturale.

La om, boala este de obicei sub forma unei infecții acute cu simptome de intoxicație și înfrângerea sistemului respirator.

EPIDEMIOLOGIE psitacoza

Rezervor de virus și sursa de infecție sunt păsări domestice și sălbatice, care au observat cazuri de boală simptomatică. Virusul psitacoza izolat din cele 125 de specii de păsări. Focare de boli profesionale (fermele de păsări, abatoare) sunt observate mai frecvent v.kontse vara și toamna, din cauza sacrificarea în masă și procesarea păsărilor de curte. Cea mai mare parte persoanele bolnave în vârstă și de vârstă medie. Infectarea se produce prin aeropurtare, alte rute mult mai puțin (oral, prin deteriorarea pielii cauzate de păsări bolnave). un pericol considerabil Pacienții Ornithosis pentru alții nu sunt, cu toate cazurile de infecție umană descrisă de la om.

Cazurile de infectare a personalului medical care deservesc pacienții psitacoza. susceptibilitatea unei persoane la ornitoza de mare, infectie este posibil chiar și prin contact scurt cu păsările bolnave. Incidența este predominant în natură profesională. lucrătorii bolnavi de fermele de păsări și companii de prelucrare a păsărilor de curte, precum și vânzători și iubitori de crescatori ornamentale si pasari cantatoare,.

motive psitacoza

Pathogen se referă la ornitoza grup virus (lymphogranuloma), care diferă de dimensiuni mari (diametru 350-400 nm) și sensibilitate la antibiotice (tetraciclina, cloramfenicol). Virusul Ornitoză patogen pentru animale experimentale (șoareci albi, cobai, maimuțe, etc.), propagata in cultura de tesut si embrionul pui in curs de dezvoltare, stabil în mediu.

Virusul patrunde in organism, în principal, prin tractul respirator. În plămâni există o acumulare a virusului. Ulterior viremia se observă, care coincide în timp cu începutul manifestărilor clinice ale bolii. Virusul Hematogenically se raspandeste pe tot corpul, mai ales care afectează ficatul, sistemul nervos, glandele suprarenale, mușchiul inimii. În timpul viremiei (primele 7-9 zile de boală) sunt cele mai puternic efecte toxice evidente ale agentului patogen. La persoanele tinere infecția poate fi asimptomatică, numai să-l pună în organele imune build-titrului. Boala Amânat părăsește sistemul imunitar, deși este descris psitacoză bolii recurente.

Chlamydia poate afecta plămânii, bronhiile, ficat, splină, mușchi cardiac, sistemul nervos central. În legătură cu capacitatea de a suprima mecanismele de aparare patogen, ele pot persista mult timp în macrofage.

Patologie si cauze de deces. Cele mai caracteristice modificări din plămâni, unde zonele detectate de infiltrare a țesutului pulmonar, modificări pulmonare interstițiale. Alveolele conțin exsudat seros sau fibrinoasa cu un adaos de monocite și macrofage, în etapele ulterioare - neutrofilelor polimorfonucleare. In citoplasma celulelor afectate, particulele elementare de acumulare exudatului alveolar sunt detectate patogen. cauza de deces poate fi insuficienta respiratorie, infarct pulmonar, endocardită.

Simptome, semne pentru psitacoza

Incubația 8-12 zile. Există, de asemenea, forme cronice de Ornithosis.

Boala începe, de obicei, cu simptome de intoxicație, apoi se alăture semnele bolii pulmonare. Creșterea temperaturii corpului, creșterea apetitului slăbiciune dispare la unii pacienți care au vărsături, sângerări nazale. Mai târziu, tusea incepe, initial uscat, apoi cu o cantitate mică de mucus, mucopurulenta, uneori sângeroase spută. Uneori, dureri de junghi în partea lui. Scurtarea respirației, de obicei, nu se întâmplă. paloare marcată, bradicardie, reducerea presiunii. Mai sus lumina, de multe ori în diviziile inferioare, a ascultat raluri fin umed. Atunci când modificările de raze X sunt observate pneumonie interstițială aparte. Ele persistă mult timp după normalizarea temperaturii. In leucopenia sângele periferic, aneozinofiliya, limfopenie, accelerat ESR. Febra Durata și simptomele intoxicației variază de la câteva zile până la 3-4 săptămâni sau mai mult (cu forme grele).

Nici o clasificare uniformă a psitacoza. Cel mai recomandabil să se aloce o acută, prelungită (recurent) și forme cronice ale bolii. infecție asimptomatică și subclinice) posibilă este detectată numai prin reacții serologice. psitacoza acută de severitate poate fi ușoară, moderată și severă. Particularitățile desigur destul de distins în mod clar pneumonic, gripa si variante de boala tifoide.

psitacoza acută. Perioada de incubație de 5 până la 30 de zile, de obicei 8-12 zile. Atunci când varianta pneumonic a bolii incepe acut, dar unii pacienți pot fi un prodrom scurt. Pacienții în cauză cu privire la slăbiciune, dureri de cap. La unii pacienți observat răgușeală, durere în gât la înghițire. Cu 2-3 zile de boală există o tuse uscată, uneori paroxistice, 3-4-a zi de tuse boala devine productiva. Febra Netratate durează 2-4 săptămâni, a redus litic. De multe ori remitent febră, în cazuri severe - permanente. În mijlocul bolii de multe ori cianoză a buzelor. Descoperirile fizice sunt insuficiente. Atunci când sunetul detectat percuție scurtarea ușoară, ascultație - respirație grea în plămâni bazală - cantități mici de respirație șuierătoare fin. detectat radiografice model de mici sau mari-focale, de multe ori pneumonie sau pneumonie interstitiala unilateral.

Cardio-vasculare sistem fără modificări semnificative, cu excepția tendința de bradicardie, presupuneri rezonabile, Asia și tonurile mute ale inimii.

Scăderea poftei de mâncare, scaun de multe ori reținut. Limbă acoperită.neurotoxicosis Caracterizat. În plus, dureri de cap marcate letargie, slăbiciune, și, uneori, meningism fenomen. În cadrul acestei opțiuni, psitacoza observat de multe ori moderat, uneori, desigur severă a bolii.

Asemănătoare gripei opțiune - cele mai comune, dar slab diferențiate de infecții respiratorii acute și a gripei, astfel diagnosticat numai în timpul epidemiilor. Pentru ușoară până la moderată.

Pentru Ornithosis acută se caracterizează printr-o tendință de leucopenie, limfocitoză, o creștere bruscă a ESR.

Adrift distinge forma acută a bolii durata de 1,5 luni, prelungită din cauza recidive - până la 6 luni, sau cronică, care durează o perioadă de până la 2-8 ani. Cronicitatea procesului apare la 5-10% dintre pacienți. Aceasta se datorează dezvoltării de pneumonie interstițială, endocardită uneori.

Desigur atipic psitacoza poate avea loc în cazul sindromului meningeale pe fondul pneumoniei (meningopnevmoniya). Descris seroasă ornitoznoy meningita etiologie apare fara boli pulmonare.

Punct de vedere clinic, este dificil să se diferențieze de alte meningita virala. Psitacoza fără leziuni pulmonare pot, de asemenea, să apară ca o boală acută febrilă.

recunoaștere. psitacoza clinic trebuie să fie diferențiate de alte etiologii pneumonie (pneumonia virală, febra Q), febra tifoidă, boli germen de meningita seroasa (forma meningeale ornitoza). Metoda principală de diagnostic de laborator este de fixarea complementului cu antigen ornitoznoy (pozitiv devine, de obicei, 10-12 zile), care se recomandă să fie puse cu seruri pereche luate cu un interval de 2 săptămâni. Diagnostic considerat titru de 1: 32, la un singur studiu sau crește titrul reacției în timpul bolii.

Diagnosticul de psitacoza

Suspect în aceste cazuri, prezența contactului cu păsările de la locul de muncă sau la domiciliu, precum și grupul de pneumonie. Pentru a confirma diagnosticul folosind RAC, HI, dar din cauza activității imunosupresoare a agentului patogen, care dau un rezultat pozitiv (pentru RSK 01:16 pentru HAI 1: 128) pe săptămână 2-3rd de boală, și, uneori, mai târziu. În stadiile incipiente ale bolii devine proba ornitina alergic intradermic pozitiv poate detectarea antigenelor Chlamydia folosind IEF și RNIF. Izolarea agentului patogen folosind cultura de tesut embrionar de pui sau de laboratoare poate doar în special amenajate.

Diagnosticul diferential se face cu dobândite în comunitate pneumoniilor alta etiologie si febra Ku, legionellyom, micoplasmoze respiratorie, tuberculoza, bolile tifoparatifoznymi, gripa si SARS.

Tratamentul și prevenirea psitacoza

Când forma pneumonic a bolii sunt atribuite doksitsyaklin tetraciclina sau doze terapeutice convenționale de 5-7-a zi de temperatura normală a corpului, dar nu mai puțin de 10 zile. Și eritromicina sunt de asemenea eficiente în special azptromitsin (sumamed) 0,5 g de o dată în cadrul aceluiași sistem. Terapia de detoxifiere Held, mucolitice numit. Perioada de convalescenta prezentat fizioterapyya. Cu amenințarea de cursuri cronice nevoie repetate de antibiotice, utilizarea de imunomodulatori, este exacerbări - tratament balnear.

Cel mai eficient antibiotice tetraciclina (clortetraciclina, oxitetraciclina, tetraciclina). Poate fi administrat cloramfenicol (1,5 g pe zi) sau penicilina (600 000-800 000 UI pe zi) și în termen de 5-8 zile. În faza acută a bolii se recomanda terapia cu oxigen (folosind sonde nazale timp de 30-45 minute, de 3-4 ori pe zi), vitamina complexe, convalescenta - AHT, transfuzii de sânge sau plasmă (100-150 ml 4- 5 ori).

perspectivă. In trecut, mortalitatea ajunge la 20-40%. Cand decesele de tratament cu antibiotice sunt rare. În același timp, amenințarea procesului cronic cu rezultatul de dezvoltare a bolilor pulmonare cronice nespecifice Si- insuficienței cardio-pulmonare persistă.

profilaxie constă în efectuarea supravegherii sanitar-veterinare în fermele de păsări de curte, utilizarea aparatelor de respirat atunci când se lucrează cu păsări și. produse de pasăre, identificarea psitacoza la păsări de curte și păsări de companie, controlul veterinar la importul de păsări exotice (papagali). Așezările trebuie să fie reglementarea numărului de porumbei. Focare de psitacoza se efectuează dezinfecția finală și curent.

Combaterea psitacoza la păsările de curte (pentru a adăuga la furaje 200 g per 1 tonă de tetraciclină timp de 3-4 săptămâni), limitarea numărului de porumbei în orașe. Pacienții sunt izolate timp de 4 săptămâni. Pentru monitorizarea de contact se efectuează în decurs de 2 săptămâni. Nr de prevenire specifice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Noua tulpina a virusului gripei aviare au decis să clasificeNoua tulpina a virusului gripei aviare au decis să clasifice
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
Febra, virusul West Nile la un copil, simptomele, tratamentul, prevenireaFebra, virusul West Nile la un copil, simptomele, tratamentul, prevenirea
Cum te-ai infectat cu nematozi?Cum te-ai infectat cu nematozi?
Tifoidă și paratifoidă, a și b la copii, cauze, simptome, tratamentTifoidă și paratifoidă, a și b la copii, cauze, simptome, tratament
Ornitozostroe boli infecțioase cauzate hpamidiyami- caracterizată prin febră, intoxicație generală,…Ornitozostroe boli infecțioase cauzate hpamidiyami- caracterizată prin febră, intoxicație generală,…
Noi detalii despre tulpina de gripa aviara h7n9Noi detalii despre tulpina de gripa aviara h7n9
Păsări blastogeneză. ouă poliletsitalnyh blastogenezăPăsări blastogeneză. ouă poliletsitalnyh blastogeneză
S-au găsit explica schimbarea culorii de ouă de păsăriS-au găsit explica schimbarea culorii de ouă de păsări
Prevenirea infecțiilor în special periculoase: gripa aviară, ciumaPrevenirea infecțiilor în special periculoase: gripa aviară, ciuma
» » » Psitacoza la oameni: simptome, tratament, simptome, diagnostic
© 2021 GurusHealthInfo.com