Ehrlichiosis la oameni, tratament, simptome

Ehrlichiosis la oameni, tratament, simptome

ehrlichiosis uman - grup focal naturale, predominant infecții transmisibile caracterizate prin endoteliul vascular, prezența primară afectează și sindromul intoxicație febril.

Istoria și distribuția Erlichioza la om

Înapoi la sfârșitul secolului al XIX-lea. Japonia a fost cunoscut boala „epidemie mononucleoza infecțioasă“, numit mai târziu ehrlichiosis Sennetsu, agentul care a alocat în 1954 și sa referit inițial la Rickettsia. În 1987, a descris pentru prima ehrlichiosis monocitare în Statele Unite și în 1990, în aceeași țară diagnosticată Erlichioza granulocitară, anaplasmoza acum. În anii următori, cazurile de ehrlichiosis sunt descrise în Europa (Portugalia, Spania, Slovenia, Belgia și altele.), America de Sud și Africa. Posibila existență a Erlichioza în Rusia, pentru prima dată a sugerat Tarasevich IV în 1998, iar un an mai târziu EI Korenberg a demonstrat existența Erlichioza monocitare în regiunea Perm. La începutul secolului XXI. Pacienții Anaplasmoza identificat pentru prima dată în Orientul Îndepărtat al Rusiei. În Statele Unite ale Americii, Japonia, ehrlichiosis sunt suficiente studii legate pe scară largă inițiate recent în Rusia.

Epidemiologia Erlichioza la om

Rezervorul principal al E. canis sunt caini, E. chaffeensis - cerbi, câini și cai, E. phagocytophila - rozătoarelor sălbatice. Aceste tipuri de Ehrlichia sunt transmise la om prin intepatura de căpușe și apare infecția Sennetsu Erlichioza, se pare că, atunci când mănâncă, pește crud. sensibilitatea umană nu a fost studiată.

Cauzele Erlichioza la om

Numele generic Echrlichia propus Sh.D. Moszkowski în onoarea lui Paul Ehrlich înapoi în 1945 pentru un grup de microorganisme intracelulare, celulele Tropicul sângele periferic. Ehrlich - gramotripatelnye, rikketsiopodobnye, bacteriile fixe, obligã paraziți intracelulari. patogeni ehrlichiosis la om sunt chaffeensis, E. canis (induc ehrlichiosis monocitară) - E. phagocytophila (agent etiologic al anaplasmoza granulocitară) și E. sennetsju (cauzele ehrlichiosis Sennetsu). În mediul sunt instabile.

Patogenie si anatomie morbidă la om, nu sunt bine înțelese. Se crede că, atunci când Erlichioza monocitice și a agentului patogen anaplasmoza este introdus prin piele, dar în loc de muscaturile capusa primare afecteaza rar formate. Mai departe răspândirea hematogenă Parazitul pe tot corpul, care afectează în principal macrofage ale splinei, ficatului, în cazul în care o și megakariotsitoz hemophagocytosis însoțit hipoplazie mieloidă. Rezultatul este o leucopenie și trombocitopenie. Când ehrlichiosis Sennetsu Gateway serveste orofaringe, unde agentul patogen se răspândește prin corp prin limfogematogennym, cauzând limfadenopatie generalizată și deteriorarea măduvei osoase, manifestată leucopenie. Procesul infecțios implicat când ehrlichiosis și endoteliul capilar, cu care este asociat posibila apariție marmorat exantem petesiala.

Simptome si semne de Erlichioza la om

Toate Erlichioza apar cu manifestări clinice similare: debut brusc, frisoane, febră, intoxicație severă (dureri de cap, slăbiciune, greață, vărsături, mialgii și artralgii, anorexie, etc.). În locul muscati de capuse afectează ocazional primar apare ca un infiltrat dens cu un diametru de 10 mm. erupții cutanate apare rar la Sennetsu Erlichioza. Pentru ehrlichiosis Sennetsu caracterizate prin limfadenopatie generalizată.

Când notele periferice leucopenie de sânge de studiu, cu ehrlichiosis Sennetsu - monocitoză, trombocitopenie, cu boli renale - creșterea valorilor creatininei.Complicațiile. Există meningita aseptica, dezvoltarea DIC cu pulmonară masivă, a sângerării gastrice.

Diagnosticarea Erlichioza la om

Diagnosticul este clinic dificil din cauza lipsei simptomelor patognomonice. Este istoria epidemiologică esențială (o indicație a șederii într-o zonă endemică pentru Erlichioza, supt klescha- contact cu câini, consumul de pește crud), sunt rezultate cruciale ale testelor serologice. Utilizați RNIF sau ELISA cu un antigen specific. În ultimii ani, pentru verificarea în laborator a Erlichioza utilizat PCR.

Diagnosticul diferential trebuie efectuat cu febra pătată tic-suportate, Ixodes căpușă boala Lyme, encefalită de căpușă, leptospiroza.

Tratamentul și prevenirea Erlichioza la om

Terapia Etiotropic este medicamente tetraciclina (doxiciclina, tetraciclina), cloramfenicol, fluorochinolone.

perspectivă Depinde de tipul de Erlichioza (mai grave cu Erlichioza monocitică și anaplasmoza) și inițierea la timp a tratamentului cu antibiotice.

profilaxie Acesta constă în efectuarea activităților acaricide de protecție individuală împotriva mușcături de căpușe și contactul cu câinii în regiunile endemice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Chineză economică „miracol“Chineză economică „miracol“
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
Febra cauzată de tifos, boală infecțioasă acută caracterizată prin febră, intoxicație generală,…Febra cauzată de tifos, boală infecțioasă acută caracterizată prin febră, intoxicație generală,…
Criza economică din JaponiaCriza economică din Japonia
Ehrlichiosis nouă infecție transmisibilăEhrlichiosis nouă infecție transmisibilă
Febra tifos (tifos epidemic, proasta) - boala rickettsial acută caracterizată prin febră,…Febra tifos (tifos epidemic, proasta) - boala rickettsial acută caracterizată prin febră,…
Noua scală de evaluare a riscului de infarct miocardic si accident vascular cerebralNoua scală de evaluare a riscului de infarct miocardic si accident vascular cerebral
Febra Crimeea-Congo a ajuns la SpaniaFebra Crimeea-Congo a ajuns la Spania
Gazul din Stokman va veni în JaponiaGazul din Stokman va veni în Japonia
Rămîi în țara a devenit mai sigură?Rămîi în țara a devenit mai sigură?
» » » Ehrlichiosis la oameni, tratament, simptome
© 2021 GurusHealthInfo.com