Mixedem comă

mixedem comă

manifestări clinice

Mixedem coma - etapa finala a tratamentului netratate sau insuficient de hipotiroidism. În cazurile tipice pe care le dezvoltă la femeile obeze mai in varsta, a manifestat reticență, somnolență și confuzie. Aceste caracteristici sunt tipice, în general, pentru hipotiroidism grele, indiferent de dezvoltarea comei, și, prin urmare, termenul „coma mixedema“ nu reflectă cu acuratețe starea pacienților. Obțineți informații istoricul medical de la pacienții înșiși nu este întotdeauna posibil, dar puteți învăța de la rudele lor că pacientul a avut ultima intervenție chirurgicală asupra glandei tiroide, a fost supus tratamentului cu iod radioactiv sau care primesc medicamente tiroidiene. Cauza comă mixedem, cel mai adesea stoparea acestor preparatov- este rareori prima manifestare a hipotiroidism. Declanșa dezvoltarea de comă la pacienții cu hipotiroidism pot accident vascular cerebral, infarct miocardic, infecții ale tractului urinar sau pneumonie. Alți factori precipitanti includ hemoragii gastro-intestinale, traume acute, o terapie masiva de perfuzie, precum și primirea unui sedativ, narcotice sau diuretice puternice.

Diagnosticul de comă mixedem

Aceste examinări fizice non-specifice. Pacientul este într-o piele semi-coma sau comatos sostoyanii- este, de obicei, voce parul hriplyy- uscat și grubaya- pe cap și sprâncene rare și subțiri. Pe gat, uneori, cicatrice vizibile de la o intervenție chirurgicală. reflexe incetinita (mai ales faza de relaxare). hipotermie caracteristic: temperatura corpului poate scădea până la 24 ° C. Este important să se acorde o atenție la astfel de factori de risc, cum ar fi pneumonie, infecții ale tractului urinar, obstrucție intestinală, anemie, hipoglicemie sau convulsii. Hipotermia poate masca febra. De multe ori marcate pericardic, pleural sau efuziuni peritoneal. Parametrii cheie de laborator sunt nivelul scăzut al tiroxinei libere (St.4) Și a crescut concentrația de hormon de stimulare tiroidiana (TSH). Într-o situație de urgență trebuie să fie deja în prima oră pentru a primi rezultatele determinarea TSH în ser. Când sindromul eutiroidian patologie, precum și pe fondul terapiei cu glucocorticoizi sau concentrația TSH de dopamină poate fi mai mică decât era de așteptat. Nivelurile scăzute de CBT4 la o concentrație relativ normală a TSH poate indica hipotiroidism central sau pituitare. Pituitary insuficienta a confirmat cortizol seric scăzut, ca răspuns la afectarea tetrakozaktid și / sau a redus nivelurile de hormoni luteinizant și foliculostimulant. Importanța este determinarea gazelor sanguine, electroliți, creatinină, electrocardiogramă, precum și evaluarea pulmonare, renale, inima si CNS. Mixedem care au nevoie să fie distinsă de patologia sindromul eutiroidie, în care coma poate avea alte cauze. Pacientii cu acest sindrom nivel redus, de obicei, triyotironina (T3) La concentrații normale sau scăzute ale TSH, dar nivelul BAS4 (Determinat prin dializă) rămâne normală.
Când mixedem comă perturbat funcția multor organe și sisteme. reducerea T4 în ser duce la o scădere a concentrației intracelulare de T3. Acest lucru încalcă în mod direct funcția sistemului nervos central prin schimbarea stării mentale a pacientului. Concentrație redusă intracelulare de T3 însoțită de o slăbire a căldurii. Hipotermia reduce sensibilitatea SNC la hipercapnie și hipoxie. Dezvoltarea insuficienta respiratorie cauzele anoxie cortexul cerebral și cui. În același timp, o scădere a concentrației intracelulare a T3 reduce forța și ritmul cardiac, reduce sensibilitatea la stimuli adrenergici și a debitului cardiac, și, de asemenea, provoacă vasoconstricție generalizată. Reducerea debitului cardiac duce la o scădere a tensiunii arteriale și, în cele din urmă, la șoc și moarte. Este echilibrul rupt și apă. Datorită reducerii perfuziei renale în corpul se acumuleaza lichid, crește permeabilitatea vasculară. Toate acestea duc la edem și hiponatremie, care contribuie în mod semnificativ la patogeneza comă.

Tratamentul coma mixedem} {Modul direkt4

Tratamentul comei mixedem necesită mult mai mult decât doar pentru a compensa deficitul de testosteron4. Pacientul este în stare gravă, și este de obicei necesar să se transfere la unitatea de terapie intensiva pentru intubare si ventilatie mecanica. absorbția ileus Datorită preparatelor orale narusheno-, prin urmare, toate medicamentele care trebuie administrate intravenos. Început pentru a satura situsurile de legare ale proteinei din plasmă este administrată o doză de încărcare de T4 (300-400 ug). Apoi, zilnic 50 ug T4. În plus, în timpul primelor 48 de ore se pot administra doze mici de T3 (De exemplu, 10 mg la fiecare 6-8 ore), cu toate că acest lucru nu este de obicei necesar. Corectarea hiponatremie necesita restrictie de lichide, dar glucoza intravenos maschează manifestările de hipoglicemie. În același timp să ia măsuri care vizează tratamentul bolilor provocate cuiva (de exemplu, pneumonie sau infecții ale tractului urinar). Este recomandabil să se utilizeze hidrocortizon, deoarece pacienții pot avea loc hipopituitarism sau insuficiență poliglandulară autoimună. Inainte de obtinerea de date privind nivelul de cortizol din ser sau rezultatele testelor rapide cu glucocorticoizi ACTH se administrează în doze mari. La nivelul de cortizol initiale peste 30 mcg% steroizi administrați opțional, dar când este sub 30%, ug intravenos hidrocortizon 50-100 mg la fiecare 6 ore pentru primele două zile. Apoi, timp de 5-7 zile, doza se reduce treptat, de așteptare pentru rezultatele unui studiu detaliat al stării sistemului hipofizo-suprarenale. Dacă bănuiți că cineva mixedem la pacienții cu încălzire redusă a temperaturii corpului de comportament extern nu poate, deoarece creste fluxul sanguin la nivelul tesuturilor subcutanate si poate provoca colaps cardiovascular.
Înainte de a începe să utilizați intravenoasă T4 și ventilație mecanică, mortalitatea myxedema coma a atins aproape 80%. In acest moment, aceasta a scăzut cu aproximativ 20% și este asociată în primul rând cu condițiile de pornire. Rata de mortalitate depinde de vârsta pacienților și a complicațiilor cardiovasculare ale hipotiroidism. În plus, este mai mare în rândul pacienților care au primit terapie de substituție tiroidiană în doze mari (> 500 micrograme pe zi L-T4 sau > 75 g pe zi L-T3). Aceasta din urmă reflectă, aparent, rezerve fiziologice mai limitate ale organelor și sistemelor. Salvarea hipotermie și bradicardie, în ciuda tratamentului - un semn de prognostic prost.


Tratamentul de comă mixedem:

  1. Punerea pacientului în unitatea de terapie intensiva pentru ventilatie mecanica si terapie intravenoasa.
  2. Administrarea intravenoasă de tiroxină: inițial de încărcare a dozei de 300-400 mg, urmată de 50 mg pe zi. (Dacă este necesar, poate fi administrat liothyronine 10 mcg la fiecare 8 ore în timpul primelor 48 de ore.)
  3. Electroliți: Limitarea apa de teama de hiponatremie. Excludeți soluții de supradozaj.
  4. Limitarea sedative. Micșorați medicamente de dozare.
  5. Glucocorticoizii: esențială dacă hipopituitarism sau un eșec poliglandulare. Dozele: hidrocortizon succinat de sodiu sau fosfat de sodiu început de 40-100 mg la fiecare 6 ore, urmată de scăderea dozelor timp de 1 săptămână (la cortizol seric initial > 30 ug% corticosteroizi administrati opțional).
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hipotiroidismul (mixedem) -zabolevanie datorită întreținerii insuficiente a organelor și…Hipotiroidismul (mixedem) -zabolevanie datorită întreținerii insuficiente a organelor și…
Uremic comăUremic comă
Ajutoarele de urgență pentru convulsii. Tratamentul comeiAjutoarele de urgență pentru convulsii. Tratamentul comei
Boala vezicii hipotiroidia. cretinism sporadică și mixedem nanismBoala vezicii hipotiroidia. cretinism sporadică și mixedem nanism
Îngrijire de urgență în comă mixedem: cauze hipotiroidismÎngrijire de urgență în comă mixedem: cauze hipotiroidism
Metabolismul miocardului în hipotiroidism. ECG în hipotiroidismMetabolismul miocardului în hipotiroidism. ECG în hipotiroidism
Coma-inconștiență, cauzată de o încălcare a funcției trunchiului cerebral. Etiologia: leziuni…Coma-inconștiență, cauzată de o încălcare a funcției trunchiului cerebral. Etiologia: leziuni…
Coma cu hipopituitarism: Cauze, TratamentComa cu hipopituitarism: Cauze, Tratament
Etiologia și patogenia comei hipotiroidieEtiologia și patogenia comei hipotiroidie
Hlorgidropenicheskaya (hipocloremică) comaHlorgidropenicheskaya (hipocloremică) coma
© 2021 GurusHealthInfo.com