Hiperkaliemia: simptome, tratament, cauze, simptome

Hiperkaliemia: simptome, tratament, cauze, simptome

Hiperkalemia asociate cu exces total rezerve K în organism sau ieșire anormală K din celule.

În mod obișnuit, în dezvoltarea hiperkaliemia juca rolul mai multor factori - creșterea consumului de K, administrarea de medicamente care încalcă excreția sa renală și boala renală acută sau cronică. Hiperkaliemia poate fi însoțită de acidoză metabolică și cetoacidoză diabetică. Manifestările clinice includ, de obicei, tulburari neuromusculare, ceea ce duce la slăbiciune musculară și miokarda- disfuncție în cazuri severe, poate fibrilație ventriculară sau asistola. Diagnosticul se bazează pe rezultatele determinării K nivelului în ser. Tratamentul poate include reducerea consumului K, anularea unui număr de medicamente, introducerea rășinilor schimbătoare de cationi, și - în caz de urgență - introducerea Ca gluconat și insulină, precum dializa.

Cauzele hiperkaliemia

Cele mai frecvente cauze de detectare a nivelurilor ridicate de K în ser este probabil psevdogiperkaliemiya cauzata de hemoliza celulelor roșii din sânge într-o probă de sânge. rinichii sănătoși se ocupe în cele din urmă K de sarcină, aducând surplusul, astfel încât adevărata hiperkalemia cronică este de obicei asociată cu reducerea excreției de K. Cu toate acestea, în dezvoltarea de hiperkaliemia, de obicei, joaca rolul altor factori, cum ar fi consumul crescut de K, întărit felul său de celulă sau o combinație a ambelor. Uneori, consumul normal de către sau parenteral hiperkaliemia severă dezvoltat chiar și la pacienții cu rinichi sănătoși, dar acest lucru este de obicei temporare.

Hiperkalemia cauzate de conținutul total excesiv de K în organism, în special adesea observate la pacienții cu oligurie, rabdomioliză, arsuri, sângerare în țesuturi moi sau tractul gastrointestinal și insuficiență suprarenală.

Consumul excesiv: Eroare în timpul terapiei de perfuzie.

îndepărtarea insuficientă:

 • insuficiență renală, renală tubulară tip acidoză IV (gipoaldosteronizm).
 • fluid de subvenție insuficientă (de ex., Un copil cu prematuritatea extremă în primele zile de viață).
 • Gipoaldosteronizm (PBX) pseudohypoaldosteronism.
 • uropathy obstructiva.
 • Cauze de medicație (Aldactone).
 • tulburări metabolice severe cu diabet.

Mutarea de potasiu în spațiul extracelular:

 • Acidoza.
 • Amestecarea metabolismul spre catabolism.
 • Ea poate aparea la copiii cu grad sever de prematuritate.

hemoliza

 • Distrugerea celulelor roșii din sânge, inclusiv probele de sânge.
 • Sepsis. NEC, concentrat eritrocitar.

cu grijă: Combinație hiperkaliemia, hipocalcemie + + hiponatremia (kateholaminemiya +): risc de aritmii severe.

insuficiență renală (probabil, aceasta este cea mai frecventă cauză). Tumorile sindrom de degradare dezvolta de obicei după inițierea terapiei semnificative tumorale dimensiune, având mare sensibilitate la medicamente chimioterapice sau iradiere.

Sepsis.

insuficiență suprarenală, de obicei după retragerea bruscă a primit lung glucocorticoizi sau, mai rar, din cauza distrugerii tumorii suprarenale.

Video: Cum de a trata unghiilor ciuperca pe picioare cauze, simptome, tratamentul unghiilor ciuperca

Tratamentul anumitor medicamente, cum ar fi diuretice, cum ar fi spironolactona.

Simptome și semne de hiperkaliemia

 • ECG: high T segment ST val «jgheab“ extensie forma QRS complexe, bloc AV.
 • Tulburari de ritm de până la fibrilație ventriculară.
 • slabiciune musculara, pareza intestinului.

De multe ori asimptomatice.

bătăi neregulate ale inimii și stop cardiac.

Simptomele bolii care a cauzat hiperkaliemia.

Cu toate că, uneori, există o paralizie flască, hiperkaliemia este, de obicei, asimptomatice pana cand se manifesta efectele sale toxice asupra inimii.

Diagnosticul de hiperkaliemia

 • Prin măsurarea nivelului seric.
 • ECG.
 • Clarificarea naturii medicamentelor luate de către pacient.
 • Evaluarea funcției renale.

Hiperkaliemia poate fi diagnosticată în convenționale pentru determinarea nivelului de electroliți în ser. Ar trebui să fie suspectată la pacienții cu modificări ECG tipice, sau la risc.

ECG. La pacienții cu hiperpotasemie este necesară pentru a înregistra ECG. La nivelul K în ser > 5,5 mEq / l în modificările ECG apar frecvent. conducție Pornind de încetinirea caracterizat printr-un interval de alungire de PR, RT scurtarea intervalului. La nivelul K >6.5 mEq / L conductivitate incetineste suplimentar: ORS interval se extinde unda P dispare pierderea observată de impulsuri și aritmii ventriculare. Eventual Ors complex netezite și există fibrilația ventriculară sau asistola.

elucidarea cauzelor. La un nivel înalt, la serul în absența unor factori de risc sau tulburări pe ECG trebuie suspectat psevdogiperkaliemiyu. Laboratorul raportează hemoliza în eșantion. În astfel de cazuri, este necesar să se re-determina concentrația de K, în orice mod posibil pentru a evita hemoliza.

Elucidarea necesită hiperkaliemia cauze detaliate, cu o istorie datând (luand in considerare medicamente folosite de pacient), examenul fizic.Diagnostic: determinarea nivelului de electrolit (Na+, K+, Ca2+) - cu aritmie - EKG (fără a întârzia începerea tratamentului)!.

Tratamentul hiperpotasemiei

 • cauze Remediu.
 • In hiperkalemia ușoară - polisterolsulfonat Na.
 • La ilityazheloy hiperkalemia moderata -sa / de la insulina cu glyukozoy- / v soluție Ca- poate inhalare 2-agoniști, precum și hemodializă

hiperkaliemia ușor. La nivelul K în ser <6 мэкв/л достаточно уменьшить потребление К. Дополнительно можно назначить усиливающие экскрецию К петлевые диуретики, но лишь до появления признаков гиповолемии.

Puteți aplica, de asemenea N. polisterolsulfonat acționează ca un schimbător de cationi și ieșiri prin intermediul sistemului digestiv. Sorbitol crește peristaltism. În cazul în care pacientul din cauza vărsăturilor sau din alte motive, nu poate lua acest instrument în interior, acesta poate fi administrat în aceleași doze ca și în clisme. Când ileus clismă mai puțin eficace. Ele nu pot fi aplicate în caz de suspiciune „abdomen acut“. Fiecare gram de rășină a fost introdusă aproximativ 1 mEq K. Efectul se dezvoltă lent, iar la hipercatabolismul pot fi absente. La aplicarea polisterolsulfonata Na este schimbat, prin urmare, K Na- posibil pacient supraîncărcare Na, mai ales în condiții de oligurie pe fondul suprasarcina de volum.

Moderată până la severă hiperkaliemia. La nivelul K în ser între 6 și 6,5 mEq / L sunt necesare măsuri mai rapide, dar natura terapiei depinde de situația clinică. În absența modificărilor ECG și disfuncții renale sunt în general eficiente proceduri descrise mai sus. Pentru a asigura eficacitatea acestora, ar trebui să fie controlat la nivelul din ser. La nivelul K >6.5 mEq / L necesită un tratament mai agresiv. In / injectat 5-10 unitate. insulina- simplu concomitent sau imediat după postesc / se administrează 50 ml de 50% glucoză, și apoi pentru a preveni hipoglicemia soluție de dextroză -10% la o viteză de 50 ml / oră. Reducerea K atinge serice maxime timp de 1 oră și durează câteva ore.

Dacă ECG unda P este absentă sau ORS complexe extinse, arătate I / administrarea insulinei nu numai cu glucoză, ci și Ca. De la 10 la 20 ml de 10% Ca gluconat este administrată timp de 5-10 minute. Ca hiperkaliemia contracareaza influenta asupra miocardului. La pacienții care primesc digoxină, Ca ar trebui sa fie utilizat foarte atent, deoarece există un risc de aritmii hipocalemică. Dacă ECG înregistrat undă sinusoidală sau asistola, Ca gluconat sunt introduse mai repede. De asemenea, puteți utiliza CaCI, dar irita venele periferice și le provoacă la moarte în cazul în care intră în țesutul. Prin urmare, CaCl administrat numai prin cateter precis localizate în venă centrală. Ca efect este deja evidentă în primele câteva minute, dar durează doar 20-30 de minute. Ca infuzie - o măsură temporară, la care recurg la așteptarea efectul altor medicamente sau prin hemodializă. Dacă este necesar, infuzia de Ca poate fi repetată.

Opțional, utilizarea de doze mari de agoniști adrenoceptor, cum ar fi nivelul de albuterol- K în ser astfel redus de 0,5-1,5 meq / litru. Efectul maxim este observat în primele 90 de minute.

K / în introducerea sunt tratate în mod diferit NaHC03. NaHCC2 timp de câteva ore, se poate reduce concentrația de K în ser. Efectul său se datorează alcalinității sau creșterea tonicității serului deoarece concentrația ridicată de Na în soluția de alimentare. Acest lucru poate fi periculos în timpul dializei, creează posibilitatea de supraîncărcare de volum. Dacă și utilizat NaHC03, de obicei este administrat la 45 mEq Na timp de 5 minute, se repetă perfuzia la 30 minute. terapia TVA2, efectuate de către pacienți cu insuficiență renală severă în absența acidemia, ineficiente.

In primele stadii ale tratamentului sau hiperpotasemie severă manifestată clinic în plus față de abordările care reduc nivelul de K prin stimularea deplasarea acestuia din ser la celule, folosind proceduri pentru a facilita îndepărtarea K din organism. Primirea Na polistiren-sulfonatul sau hemodializa furnizează excreție K prin tractul gastrointestinal. Despre dializă de urgență trebuie să se gândească în cazurile de hiperkaliemia pe fondul insuficienței renale în stadiu terminal, deoarece acești pacienți prezintă un risc crescut de creștere în continuare a hiperkaliemia și aritmii cardiace severe. Dializa peritoneală reduce nivelul relativ slab.

12-plumb monitorizare ECG electrocardiografie și date: creșterea conținutului de potasiu (K+) In ser încalcă conductivitate, care se manifestă prin dinți ridicată T, extinderea complexului QRS și dinții netezi R.

Stabilirea de acces intravenos se introduce în 10 ml dintr-o soluție 10% de gluconat de calciu de redare efect cardioprotector. Introducerea soluției poate fi repetată la fiecare 10 minute, până când datele ECG nu este normalizat.

Clisma cu rășini schimbătoare de ioni (polistiren) favorizează îndepărtarea eficientă a potasiului.

Dacă hiperkalemia însoțită de insuficiență renală, lichide intravenoase adecvate (preferabil cateterizare venoasă centrală), inclusiv hidrogenocarbonat de sodiu (bicarbonat de sodiu *) de sodiu pentru corectarea acidozei. Terapia de perfuzare trebuie să fie sub supravegherea unui medic cu experiență sau specialist pentru corectarea tulburărilor metabolice.

Tratamentul (numai sub supravegherea ECG), întotdeauna la o concentrație de K+ > 8,0 mmol / l, precum și un număr mai mic și simptomele asociate.

1. Căutați motive: atribuie o soluție diferită infueionny fără potasiu, reduce la minimum aportul de catecolamine.

2. Infuzia de glucoză cu insulină:

 • 0,2-0,5 g / kg de glucoză plus 0,1-0,3 UI insulină / kg greutate corporală de 15-30 m / v.
 • Uneori, este necesară administrarea repetată pentru a atribui o infuzie prelungită de 2-4 ml / kg / oră.
 • Soluția perfuzabilă trebuie să fie conținută într-o seringă de 50 ml (materialul din care conductorii sunt realizate din perfuzie, adsoarbe insulina).
 • Efectul așteptat prin 1 oră.

cu grijă: Conductoare Infuzia de lungime mare.

3. Tratamentul de urgență al aritmiilor, precum și de prevenire a acestora:

 • gluconat de calciu 10%: 0,5-1 ml / kg timp de 2-4 min / in. Atunci când nivelurile de calciu < 2 ммоль/л дополнительная коррекция дефицита. Желаемая концентрация кальция примерно 3 ммоль/л. Эффект наступает практически сразу, однако длится всего несколько минут.
 • Salbutamol 5 mg / kg sub formă de perfuzie scurtă poate Inga-translație (1-2 sultanola picături în 2 ml NaCl 0,9). 5 ug / kg reduce concentrația de Salle butamola > Potasiul aproximativ 1 mmol / l. Efectul așteptat după 30 de minute. Durata 2 oră.
 • NaCl 0,9%: 10 ml / kg timp de 10-15 min, în / sau 2 ml / kg NaCl 5,85% (= 2 meq / kg). Terapia rapidă, dar temporară de aritmii care apar în primul rând pe fondul hiponatremie. În insuficiența renală, opțiunea este ineficientă
 • 8,4% bicarbonat de sodiu: 1,2 mmol / kg de 1: 1c apă distilată timp de 10-15 min / in. 1 mmol / kg bicarbonat de sodiu reduce concentrația de potasiu per 1 mmol / L. În insuficiența renală, este ineficientă. Efectul așteptat după 30 de minute.

cu grijăIn cazuri speciale, salbutamol infuzie de fond marcat creșterea nivelului de potasiu în dezvoltarea aritmiilor / introducerea salbutamol cu ​​hiperpotasemie rassmatrivaete- încă ambele tehnici experimentale.

4. Încercarea de eliminare de potasiu:

 • dializă peritoneală, într-o situație de urgență, transfuzie de schimb.
 • Diuretice: furosemid 1 mg / kg / in.
 • Evitați clisme în mod rezonabil, pentru că este ineficient și are efecte secundare (pareze intestinale).

se feri hiponatremie! În insuficiența renală sunt ineficiente.

remarcă: Înainte de dializă și furosemid toate măsurile au doar un efect tranzitoriu. Acestea servesc doar ca măsuri de urgență. Conținutul total de potasiu nu este redus, potasiu numai redistribuit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
TerapieTerapie
Asistență medicală de urgență în hipofosfatemieAsistență medicală de urgență în hipofosfatemie
Comprimate Digoxin: indicații, instrucțiuni de utilizare, efectul tratamentuluiComprimate Digoxin: indicații, instrucțiuni de utilizare, efectul tratamentului
Modificări ale concentrației de potasiuModificări ale concentrației de potasiu
Hidroelectrolitice tulburări de corecție și tulburări de durere la șocHidroelectrolitice tulburări de corecție și tulburări de durere la șoc
Hipopotasemia: simptome, cauze, tratament, simptomeHipopotasemia: simptome, cauze, tratament, simptome
Primul ajutor pentru hiperkaliemiaPrimul ajutor pentru hiperkaliemia
Asistarea la etapele de evacuare medicală în caz de insuficiență renală acutăAsistarea la etapele de evacuare medicală în caz de insuficiență renală acută
Acidoză metabolică: simptome, tratament, cauze, simptomeAcidoză metabolică: simptome, tratament, cauze, simptome
Zahăr rafineries diabet zaharat. Eliminarea infecțiilor de tract urinarZahăr rafineries diabet zaharat. Eliminarea infecțiilor de tract urinar
» » » Hiperkaliemia: simptome, tratament, cauze, simptome
© 2021 GurusHealthInfo.com