Ce vitamine sunt potrivite pentru copiii de la 1 an? Vitamine pentru copii de la 1 an la produsele alimentare. Abordări moderne pentru deficiențe de vitamine în corecție pentru copii

cuvânt "vitamine" Ea provine din latinescul - "Vita"Asta înseamnă viață. Precum și vitamine pentru corpul copilului necesită minerale sunt materialul de construcție a corpului, fără de care nu este posibil pentru dezvoltarea mentală și fizică normală. Lipsa de minerale duce la încălcări ale capacitatea organismului de a absorbi anumite vitamine.
Ce vitamine sunt potrivite pentru copiii de la 1 an? Vitamine pentru copii de la 1 an la produsele alimentare. Abordări moderne pentru deficiențe de vitamine în corecție pentru copii

cuvânt "vitamine" Ea provine din latinescul - "Vita"Asta înseamnă viață. Precum și vitamine pentru corpul copilului necesită minerale sunt materialul de construcție a corpului, fără de care nu este posibil pentru dezvoltarea mentală și fizică normală. Lipsa de minerale duce la încălcări ale capacitatea organismului de a absorbi anumite vitamine. În condițiile actuale, ținând cont de mediul înconjurător, nevoia de vitamine crește. Copiii de azi de multe ori experienta de stres emoțional.

Mulți factori afectează dezvoltarea de deficiențe de vitamine la copii, care se exprimă prin letargie, iritabilitate, slăbiciune, oboseală, rezistență slabă la infecții. există o întrebare părinților că copilul trebuie să li se acorde o protecție suplimentară sub formă de complexe de vitamine si minerale. Este important să se găsească echilibrul corect de vitamine și minerale. ce se apropie vitamine pentru copii 1 ani? Va oferim o listă a unor vitamine pentru copii de la un an. Multi-file.

comprimate masticabile. Vitamina A, D, C, E, B1, B2, B6, B12, niacinamidă, acid pantotenic, acid folic, zinc, cupru, mangan, crom, seleniu, iod, fier, seleniu. (De la an la 4 ani). VitaMishki. jeleu Chewy. pastilelor Vitamina A, C, D, E, B2, B6, B12, și, sucuri biotin, calciu, magneziu, iod, zinc, colină, inozitol, fructe-pantote nou de acid folic, nu conțin coloranți artificiali sau conservanți. (De la an la 4 ani). Vitrum Circus. comprimate masticabile. Vitamina A, C, D, E, B1, B2, B6, B12, acid folic, nicotinamida. (De la 2 ani.) Jungle. comprimate masticabile. Vitamina A, beta-caroten, D3, C, B1, B2, B5, B6, B12, Sun, fier, fosfor, cupru, iod, magneziu, zinc (de la 2 ani.) American Cyanamid. comprimate masticabile. Vitamina A, D, E, C, B6, B12, K1, folie și acid pantotenic, biotina, tiamina, riboflavina, niacinamida, fier, magneziu, iod, fosfor, calciu, zinc, mangan, molibden, crom. (De la 2 ani.) Dr. Val.

Tablete. Vitamina C, rutin, manitol, alginat de sodiu, Spirulina (3 ani) vârfuri. Romburi, sirop. Vitamina A, OT, C, B1, B2, B6, B12, PP, B5, acid folic, calciu, fosfor, coloranți artificiali, arome naturale (cu 4 s.) Nutra bursele. multivitamine masticabile pentru copii Natural. comprimate masticabile. Vitamina A, D, E, B1, B2, V6,3, C, B12, colină, niacina, inozitol, folic si acid pantotenic. (4 ani). Formula KID`S. Tablete. Vitamina A, beta-caroten, C, D3, E, B1, B2, B3, B5, B6, B12, K1, acid folic, biotină, calciu, magneziu, iod, zinc, cupru, fier, mangan, seleniu, molibden , crom, bor, vanadiu, nichel, staniu, colină, inozitol, rutin, tărâțe de orez, suc de morcovi, suc de muguri de orz, chlorella, spirulina, radacina de lemn dulce. (4 ani).

Vitamine pentru copii de la 1 an la produsele alimentare

Multe mame se intreaba ce vitamine pentru copii de la 1 an cerute de către organism. Cu ani în vârstă de schimbarea dietei unui copil, și chiar mai mult este aproape de dieta adulților. Fiecare părinte înțelege că produsele care conțin vitamine necesare pentru buna dezvoltare a firimiturile.
Astăzi 13 cunoscut nutrienți, care sunt numite vitamine

Vitamina A (450 mg)

Acesta se găsește în unt, produse lactate, rinichi și ficat, morcovi, varză, pepeni verzi, caise, gălbenușuri de ou, roșii.

Vitamina B1 (0,7 mg)

Este membru al grâu și porumb, orez, fasole, cartofi.

Vitamina B2 (0,8 mg)

Incluse în carnea de vită, cod, macrou, carne de pui, brânză, brânză de vaci, lapte, ouă crude, broccoli.

Vitamina B5 (3 mg)

Inclus în produsele de pește, carne, arahide, ficat, rinichi, gălbenușul de ou, lapte.

Vitamina B6 (1mg)

Carne de pasăre și carne de vită, făină de hrișcă, cartofi, mei.

Vitamina B9 (0,05 g)

Incluse în pâine de secară, fasole, sfecla, morcovi, pepene galben, caise, dovleac.

Vitamina B12 (0,7mkg)

Cuprins în cod, ficat de vită, macrou, oua, broccoli, lapte, brânză.

Vitamina C (40 mg)

Inclus în căpșuni, coacăze negre, fructe citrice, cătină, varză, ardei, pătrunjel și cartofi.

Vitamina A (10 micrograme)

Conținuți în ficat de pește, lapte, unt, ouă, ouă.

Vitamina E (6 mg)

Este un membru al florii soarelui și uleiul de porumb, nuci.

Vitamina K (15 mg)

Inclus în măcriș, ceapa, salata verde

Vitamina PP (9 mg)

S-au găsit în ficat de vită, carne de vită, în rinichi, vițel, miel, iepure, limba, hrișcă.

Vitamina H (20 micrograme)

Incluse în tomate, arahide, morcovi, branza, sunca, sardine, făină de soia.

Dacă știți ce alimente contin unele vitamine, va fi capabil să formeze în mod corect dieta de alimente copilului dumneavoastră și, astfel, a controla ceea ce ar fi în corpul său a primit suficiente vitamine.

Abordări moderne pentru deficiențe de vitamine în corecție pentru copii

În prezent, este dificil de a găsi pe cineva care nu ar fi mai mult sau mai puțin conștienți de rolul vitaminelor în organism. Deosebit de activă această problemă este discutată în toamna și iarna, din cauza opinia larg raspandita că sfârșitul de legume și abundența de fructe de sezon organismul devine mai puțin vitamine, astfel încât medicii de la toate disciplinele aproape în fiecare zi, ei aud de la pacientii lor de a solicita să recomande preparate multivitamine pentru prevenirea deficitului de vitamina sezoniere în organism. Deseori, medicii din practica lor se confruntă cu faptul că pacienții înșiși, „numi“ ei înșiși complexe de vitamine, deoarece nu cred că măcar există o percepție în rândul publicului cu privire la lipsa de nocivitate vitaminov- cu pacientii despre ceea ce vitamine sunt medicamente, astfel încât acestea, la fel ca toate alte medicamente, ar trebui să fie numit în mod exclusiv de către medic. Această întrebare este deosebit de important în pediatrie, deoarece vitaminele copiii ar trebui să fie administrat într-o doză de vârstă. În plus, unul sau un alt preparat de vitamine poate fi aplicat cu o anumită vârstă, și ar trebui să ia în considerare, de asemenea, în scopul complecșilor scop vitamine (prevenirea sau tratamentul deficit de vitamina A). Abordări moderne pentru numirea complexe de vitamine și de corecție deficit de vitamina la copii au fost discutate la un seminar pentru medici pediatri, care a avut loc 01 octombrie în Donețk.

Profesor al Departamentului de Pediatrie al National Medical Donetsk Universitatea, ETC. Borisov a oprit pe caracteristica de deficit de vitamina A la copii și a împărtășit experiența aplicării piscuri complexe cu mai multe vitamine. Ea a menționat că starea de vitamina este un indicator al sănătății fizice a copilului, deoarece deficit de vitamina afectează funcționarea tuturor sistemelor organismului. În acest caz, contrar credinței populare prevalența hipovitaminoză nu depinde de perioada anului. Potrivit VM Studenikina (RAMS Institutul de Cercetări Științifice Pediatrie pentru copii Centrul de Sănătate), până la sfârșitul secolului XX în 70-100% dintre copii a observat o deficienta de vitamina C, 60-80% din populația copilului - lipsa de vitamine B, deficit de vitamina D a fost observat la 60% dintre copii. În Europa de Vest, în cazul în care cea mai mare parte a populației primește un regim alimentar echilibrat, deficit de vitamina apare la 20-30% dintre copii. Acest lucru sugerează că, în lumea modernă, chiar și la persoanele a căror dietă este echilibrat, există un deficit de vitamine, sugerând necesitatea aport suplimentar de suplimente cu multivitamine. Dintre cele 30 de substanțe, numite vitamine, 13 sunt indispensabile pentru organism, deoarece îndeplini funcțiile vitale: vitamina D si vitamina A sunt prohormonii, vitamina B si vitamina K si vitamina A - coenzime, vitamina C și vitamina E, carotenoizi și bioflavonoide sunt antioxidanti.

Nu trebuie să uităm rolul de oligoelemente - conținutul în organism nu este mai mare de 0,005% în greutate, aportul regulat de fier, iod, cupru, mangan, zinc, cobalt, molibden, seleniu, crom, fluorură cu alimente sau apă în organism este absolut necesar pentru viața sa normală. Oligoelementele sunt implicate în procesele de plastic și țesuturi de construcție în menținerea echilibrului acido-bazic, compoziția electrolitului de sânge și apă-sare metabolismul.În funcție de gradul de deficit de vitamina A este deficit de vitamina izolat se manifesta simptomele clasice de deficienta de vitamine si deficiente de vitamine, care se caracterizeaza prin simptome generale (oboseală, letargie, dureri de cap, etc.), fără nici un simptom specific. Separat izolat de stat de frontieră în cazul în care nu există manifestări clinice de deficit de vitamina A, dar nivelul de vitamine din sânge este redusă, iar în situații de stres pentru organism (exerciții fizice, a crescut de sarcină mentală sau psiho-emoționale) în curs de dezvoltare deficiente de vitamine. Cauzele vitamina deficiențe primare la copii sunt subnutriți (foame), dieta dezechilibrată cu o preponderență a carbohidraților (deficit in curs de dezvoltare de vitamine B1, B6, C), deficienta sau exces a unei proteine ​​(in curs de dezvoltare deficit de vitamine A, B2, B6, B12 si vitamina C, a, B2, respectiv, acid nicotinic), restricții religioase, vegetariană de gătit, necorespunzătoare a produselor, produse improprii de depozitare, deficit de vitamina sezoniere. Cauzele deficitului de vitamina secundar - malabsorbtie de vitamine pentru ficat, pancreas, intestin subțire, endocrinopathy, luând medicamente care se deteriorează malabsorbtie de absorbție (laxativele ulei) de vitamine cu tulburări genetice ale vitaminelor de transport tulburări sisteme enzimatice datorate tulburărilor de deficit de proteine ​​vitamine excreție (cu boli de rinichi, etc.)., consumul de vitamine (pubertate, febra, exercitii fizice, medicamente) a crescut.

Acesta a fost axat pe incluziune necesitate terapie complexă Preparatele cu multivitamine atunci când este administrat la pacienți antiacide (suplimentarea necesară de vitamine A, F, acid folic, calciu, fier), contracepție (necesită suplimentarea de vitamine B, C, acid folic, zinc), antibiotice. Deoarece antibiotice cu spectru larg slăbi efectul vitaminelor B1 și B2, tetraciclină antibiotice violează absorbția vitaminelor A, B12 si ergocalciferol, penicilina reduce efectul vitaminei B6, sulfonamide crescută excreția acidului ascorbic prin rinichi, este important să se utilizeze un complex de vitamine in timpul tratamentului cu antibiotice.

Pe scurt, riscul de a dezvolta deficiente de vitamine si micronutrienti ar trebui să includă copii și adolescenți în perioada mai creștere rapidă, copiii implicați în sport, copii care suferă de boli infecțioase acute de origine virală sau bacteriană, tulburări ale sistemului cardiovascular, tractului gastro-intestinal, pe termen lung luând anumite medicamente, vegetarieni, copii care trăiesc în familii cu nivel socio-economic scăzut, precum și care trăiesc în dăunător mediului regiuni x.

Există trei variante de o corecție de vitamine si minerale: curative, preventive și de eliminare (excreția excesului cu hipervitaminoza și giperelementozah).

În primul an de viață pentru condiții prevenire vitaminodefitsitnyh suficiente pentru a adera la recomandările privind alăptarea cu introducerea la timp a produselor alimentare de înțărcare, în special copiii cu constituție limfatica tip, la naștere o greutate mare și creștere în greutate în exces, precum și aderența zi cu o multime de expunere la aer curat, prevenirea si tratamentul la timp a rahitismului și a bolilor respiratorii acute.

Sugarii care sunt amestecuri hrăniți cu biberonul, trebuie adaptate conținând întreaga gamă de vitamine, macro- și microelemente. Complementar acestor copii se recomanda sucuri, piureuri de fructe și legume și cereale fortificate cu fier și alte microelemente esențiale.

Copiii mai mari de 1 an pentru prevenirea deficiențelor nutriționale nu este suficient pentru dietă completă, echilibrată. În special, în conformitate cu VF Lapshina, substanțe de zi cu zi de vitamine și minerale în dieta copiilor de 4-6 ani de mai multe ori mai mici decât cele estimate (tabelul. 1). Până în prezent, sa dovedit că nici unul din produsele alimentare (inclusiv natural și artificial îmbogățit) nu conține toate vitaminele necesare pentru a acoperi nevoile organismului uman în aceste substanțe. conținutul de vitamine în produsele alimentare depinde de timpul de depozitare (după 3 zile de depozitare în frigider se pierde aproximativ 30% din vitamina C) de coacere (congelare, uscare, prelucrare, pasteurizarea, depozitarea într-un vas de metal reduce drastic conținutul de vitamine din materiile prime), locuri cultivarea de fructe și legume (legume cultivate în sere sau depozitate permanent, conțin în mod semnificativ mai puține vitamine comparativ cu solul deschis de legume). Astfel, dieta joacă un rol important, dar nu rolul decisiv în prevenirea și tratamentul deficitului de vitamina. În acest scop, selectarea individuală a preparatelor cu multivitamine specifice.

În Ucraina, o serie de siguranță de multivitamine și preparate din vitamine și minerale, concepute pentru copii de vârste diferite, în conformitate cu nevoile lor de zi cu zi nutriționale, este prezentat sub numele de vârfuri. Ei au două doze: preventive și curative. Trebuie remarcat faptul că tehnologia de producție Pikovita (linia Collette) este pe NE dintre cele mai moderne. Maximizează izola ingredientele incompatibile în condițiile obișnuite de interacțiune unele cu altele, pentru a le proteja de lumină, oxidare și distrugere prin acțiunea umezelii și a aerului, precum și pentru a asigura o eliberare treptată a substanțelor active. sirop Pikovit contine 9 vitamine si este recomandat pentru copii mai mari de 1 an. Compoziția sa se bazează pe ingrediente naturale de fructe. Un sirop poate fi administrat singur sau adăugate la ceai, suc, piure de fructe.

Pastilelor Pikovit și vârf D constituie un set de 10 de vitamine si minerale 2 (calciu si fosfor). Acestea sunt concepute pentru copii de peste 2 ani. Pikovit D nu conține zahăr și poate fi utilizat la copii cu diabet zaharat și pentru diferite diete restricție.

comprimate masticabile Pikovit Plus contin 12 vitamine si 4 minerale (calciu, zinc, iod, fier), acestea sunt administrate în timpul mesei pentru copii de la 4 la 6 ani: 1 comprimat pe zi, copiii de la 7 ani și peste - 2 tablete pe zi.

Compoziția de pastile Pikovit Forte include 11 vitamine. Acestea sunt concepute pentru copii de vârstă școlară. Pentru a compensa necesarul zilnic de vitamine un copil este suficient pentru a lua o pastilă pe zi. Astfel, seria Pikovit este convenabil pentru a fi utilizat de către formele de dozare copii, fiecare dintre acestea fiind destinate copiilor de o anumită vârstă. Eficacitatea Pikovita a confirmat în mai multe studii clinice. Inclusiv a examinat eficacitatea medicamentului Pikovit Forte în schema de reabilitare a copiilor cu boli cronice ale aparatului digestiv și respirator. S-a constatat că admiterea preparatului multivitamine îmbunătățește eficiența complexului de tratament de reducere.

În iulie-septembrie 2007, în Ucraina a efectuat un studiu multicentric, medicamente Pikovit. Acesta a fost urmat de 597 de medici pediatri si medici de familie care lucreaza in 200 de spitale în 110 orașe. 14 442 copii cu vârsta între 4 și 14 ani cu principalele simptome vitaminodefitsita sau în tratamentul bolilor cronice somatice au fost numiți Pikovit, vârf sau vârf D Forte. După un tratament de droguri Pikovit a fost o reducere semnificativă a severității simptomelor vitaminodefitsita (Fig. 1). Pikovit a demonstrat, de asemenea, tolerabilitate bună și hipoalergenic: au fost observate evenimente adverse doar în 0,6% dintre pacienți.

Date colectate privind eficacitatea si profilul de siguranta, de mare de vitamine si minerale preparate Pikovit permis Ucrainei Asociația pediatrilor recomandă utilizarea lor pe scară largă în prevenirea hipovitaminoză, precum și în tratamentul bolilor acute și cronice. Pikovit - numai vitamine și minerale recomandate de Asociația Pediatrilor din Ucraina.

Cum să luați vitamine

Vitamine pentru copii sub un an sunt disponibile sub formă de picături, geluri și pulberi. La selectarea unui complex de vitamine, selectați forma în care va fi cel mai ușor de a da copilului. Gipovitaminoznyh în condiții specifice pot fi administrate prin injecții intramusculare, dar cum să atribuiți, și să efectueze aceste proceduri ar trebui să fie un specialist.

La alegerea vitamine pentru sugari, este necesar să se acorde o atenție nu numai la substanțele active care fac parte dintr-o multivitamine, dar, de asemenea, pe suport, mai ales atunci când vine vorba de arome si culori. Este cunoscut faptul că chiar și la copii sănătoși, ei pot declanșa reacții alergice, astfel încât urmăriți cu atenție pentru copil, iar aspectul este orice indicație, dacă mâncărime, descuamarea pielii, piele uscată, pierderea poftei de mâncare pentru câteva mese, îndepărtați de droguri și consultați un medic. Uneori, primirea de celelalte brand-uri aceeasi vitamina elimina reactii alergice.
Oferirea de copii vitaminele recomandate în dimineața în timpul mesei sau imediat după aceasta. În ceea ce privește dozajul, urmați cu strictețe, sau dozele care sunt date în mod abstract, sau prescripția medicului, pe care a dat în timpul unei consultări.

În prezent, cele mai populare vitamine pentru copii sub un an - l monovitamin Akvadetrim (care conține numai vitamina D) și complex de vitamina Multi-tabs pentru copii (conține trei vitamine - A, D, E). Vitamina A (acetat de retinol) - reglează creșterea normală a copilului celulele organismului în curs de dezvoltare și este responsabil pentru formarea funcției vizuale normale. Vitamina D (Kolekaltsiferol) este necesar pentru buna dezvoltare a scheletului și a dinților pentru copii, recepția acestuia este un factor important în prevenirea rahitismului. Vitamina C (acidul ascorbic) are proprietăți antioxidante, promovează formarea de țesut și formarea de sânge, îmbunătățește imunitatea este implicată în procesele metabolice, se poate preveni recepția anemiei.

decofrante Multi-file Pat - picătură. Sticla este prevăzută cu un dozator pipetă, care este convenabil pentru a determina cantitatea exactă a medicamentului. Multi-file Baby, luate împreună cu mese sau imediat după recepție. Acest complex nu conține conservanți, parfumuri, coloranți, care reduce foarte mult riscul de reacții alergice la sugari.

vitamina D

Vitamina D - un grup de substanțe biologic active (inclusiv colecalciferol și ergocalciferol). Colecalciferol este sintetizat prin acțiunea razelor ultraviolete în piele și intră în corp cu alimente. Ergocalciferol poate veni doar cu alimente.

Grupa D Vitaminele sunt o parte esențială a dietei umane. Necesarul zilnic (RDA), cu vârsta de 1 la 70 de ani (inclusiv femeile gravide și mamele care alăptează) este de 15 sau 600 micrograme de colecalciferol ME (U.l.).

Vitamina D Sam (colecalciferol și ergocalciferol) este într-adevăr un provitamina. Pentru a activa colecalciferol trebuie transforma mai întâi în ficat la 25-hidroxi-colecalciferol (abreviat 25 (HO) D), apoi în rinichi - 1,25-dihidroxi-colecalciferol (calcitriol). Atunci când se evaluează caracterul adecvat al vitaminei D special umane, parametrii cei mai utili și versatil laborator este concentrația serică de 25-hidroxi-colecalciferol. Valoarea sa minima asigurarea sanatatii osoase optime in majoritatea indivizilor dintr-o populație de 20 ng / ml (50 nmol / l). Un beneficiu suplimentar fara echivoc a eșuat în studiile clinice de la valori care ating peste 30 ng / ml (75 nmol / l). Cu toate acestea, în conformitate cu anumite orientări "optimă" este considerat intervalul de 30-60 ng / ml (75-150 nmol / L).

Solubile în grăsimi. Grasimile sunt, de asemenea, necesare pentru o absorbție adecvată a acestei vitamine in intestin. Principala sursă a producției industriale de vitamina D (ergosterol) sunt drojdie.

Deficitul de vitamina D - un fenomen destul de comună. In Statele Unite, potrivit unui studiu mare populatie pe baza de realizat în 2001-2006, prevalența „risc de deficit“ de vitamina D la adulți și copii cu vârsta de 1 an a reprezentat 8%. Pentru a-l puteți adăuga 24% din persoanele cu statut de „riscul de aport inadecvat.“ În total, aproape o treime din populația Statelor Unite. În alte țări, cu un nivel suficient de radiații solare, cum ar fi India, Pakistan, Iran, China, o mare parte din populație (potrivit unor surse, până la 60-80%) au un deficit de vitamina D. Simptome

Cu toate acestea, având în vedere cifrele de prevalenta „deficit“ de vitamina D poate diferi în mod semnificativ în funcție de ceea ce este luat de sânge la nivelul de 25-hidroxi-colecalciferol pentru frontiera (16, 20 sau 30 ng / ml sau oricare alta). Institutul american de Medicina din 2010 a introdus o nouă clasificare a caracterului adecvat al statusului vitaminei D a, în funcție de nivelul de ser 25-hidroxi-colecalciferol.

deficit de vitamina lung pe termen D poate duce la o creștere a incidenței cancerului creste probabilitatea de a dezvolta osteoporoza. deficit de vitamina D joaca un rol major în dezvoltarea rahitismului la copii.

hipervitaminoza de vitamina D poate provoca tulburări ale metabolismului calciului, rezultând hipercalcemie și hipercalciurie. ergocalciferol Tratamentul prelungit sau hipercalcemie colecalciferol, de obicei cauzată de acumularea de provitaminei D3, dar pot fi cauzate de consumul simultan excesiv de alimente care conțin o mulțime de calciu, cum ar fi produsele lactate.

Pikovit sirop 1+ 150ml pentru copii de la 1 an (buc.) - 660 tenge

Pikovit sirop pentru copii, conține un complex de vitamine, care sunt factori importanți pentru procesele metabolice în activitatea organizme.Normalizuet a inimii și promovează funcționarea normală a sistemy.Sposobstvuet nervos menținerea structurii și funcției de oase, dinți, gingii.

structură
5 ml sirop conține
substanță activă: retinolpamitatul (vitamina A) 900 UI
Colecalciferol (vitamina D3) 100 UI
Riboflavina (vitamina B2) 1 mg
clorhidrat de piridoxina (vitamina B6) 0,6 mg
clorhidrat de tiamina (vitamina B1) 1 mg
ciancobalamina (vitamina B12) 1 mg
Acid ascorbic (vitamina C) 50 mg
nicotinamida (vitamina PP) 5 mg
d-Panthenol 2 mg
Excipienți: agar, tragacanth, zaharoză, glucoză lichidă, o aromă ulei de portocale, concentrat de aromă de portocale, aromă, concentrat de grapefruit, polisorbat 80, acid citric anhidru, colorant roșu 4R (E124), benzoat de sodiu, apă purificată.

proprietăți farmacologice
farmacodinamie
sirop Pikovit pentru copii, conține un complex de vitamine, care sunt factori importanți pentru procesele metabolice din organism.
Vitamina A este implicată în sinteza diferitelor substanțe (proteine, lipide, mucopolizaharide) și asigură funcționarea normală a pielii, mucoaselor, precum și organul de vizibilitate.
Vitamina D3 joaca un rol important în menținerea echilibrului de calciu și fosfor în organism. Cu lipsa de calciu este scăzut (osteoporoză), în țesutul osos.
Vitamina B1 normalizează funcția cardiacă și promovează funcționarea normală a sistemului nervos.
Vitamina B2 contribuie la regenerarea țesuturilor, inclusiv celulele pielii.
Vitamina B6 ajută la menținerea structurii și funcției oaselor, dintilor, desen- afecteaza eritropoieză, contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos.
Vitamina B12 este implicat în eritropoiezei, promovează funcționarea normală a sistemului nervos. Vitaminele B sunt implicate în formarea diferitelor enzime care regleaza metabolismul.
Vitamina C este implicată în oxidarea unui număr de substanțe biologic active, reglarea metabolismului în țesutul conjunctiv, metabolismul carbohidraților, coagularea sângelui și regenerarea țesuturilor, stimulează producerea de hormoni steroizi, normalizeaza permeabilitatea capilară. Vitamina C crește rezistența la infecții, reduce răspunsul inflamator.
Vitamina PP și D-Panthenol - coenzime implicate in metabolismul proteinelor, în sinteza acizilor grași și a colesterolului, precum și în producția de energie necesară pentru funcționarea normală a sistemului nervos central.

indicaţii
- profilaxia stărilor care implică o nevoie crescută de vitamine
- surmenare la copii de vârstă școlară
- a crescut de sarcină fizică și neuropsihiatrice
- lipsa poftei de mâncare, neregulate, defecte sau dieta monotona
- în timpul perioadei de recuperare după boli
- pentru a crește rezistența organismului la infectioase si raceala
- în terapia combinată cu utilizarea medicamentelor chimioterapice.

Dozare și Administrarea
Medicamentul se administrează pe cale orală.
Copiii cu vârsta între 1 și 3 ani: recomandat pentru a da 2 linguri (10 ml) de sirop pe zi.
Copii cu vârsta între 4 și 6 ani: 1 sirop de linguriță de 3 ori pe zi (15 ml) de sirop pe zi.
Copii cu vârsta între 7 și 14 ani: 1 lingura de 3-4 ori pe zi (15-20 ml) de sirop pe zi.
Sirop poate fi administrat cu o lingură sau amestecat cu ceai, suc sau piure de fructe. În lipsa poftei de mâncare sirop ar trebui să fie administrat zilnic timp de 1 lună. Primirea unui al doilea curs în 1-3 luni. Nu depășiți doza zilnică recomandată.

efecte secundare
- reacții alergice.

Contraindicații
- hipersensibilitate la medicament
- diabet (sirop Pikovit pentru copii, conține 3 g de zahăr în 5 ml de sirop).

interacţiuni medicamentoase
Vitamina C creste efectele si efectele secundare ale agenților antimicrobieni din grupul format din sulfonamide (inclusiv apariția cristalelor în urină).

Măsuri de precauție
Poate urina îngălbenirea - este complet inofensiv și se datorează prezenței în prepararea riboflavinei.
Nu luați Pikovit în combinație cu alte produse care conțin vitamine.

supradoză
Simptome: a crescut de efecte secundare.
Tratament: carbon activat, stomach- lavaj terapie simptomatică, dacă este necesar.

Informațiile sunt numai cu titlu informativ și nu pot fi folosite pentru a decide cu privire la aplicabilitatea unui anumit medicament Orice informații furnizate pe site-ul, nu un substitut pentru consultarea unui medic și nu poate garanta efectul pozitiv al medicamentului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Nu viermi sunt transmise prin laptele matern?Nu viermi sunt transmise prin laptele matern?
Tabletele "amitetravit" acoperit (tabulettae "amitetravitum" obductae).…Tabletele "amitetravit" acoperit (tabulettae "amitetravitum" obductae).…
Tabletele "Kvadevit" acoperit (tabulettae "quadevitum" obductae). Tabletele,…Tabletele "Kvadevit" acoperit (tabulettae "quadevitum" obductae). Tabletele,…
Milgamma pancreatităMilgamma pancreatită
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
Necesarul zilnic de vitamine. Fiziologie și metabolismul vitamineiNecesarul zilnic de vitamine. Fiziologie și metabolismul vitaminei
Recent, se caută în mod activ pentru mijloace de a crește rezistența la efectele patologice…Recent, se caută în mod activ pentru mijloace de a crește rezistența la efectele patologice…
Complivit (complivitum). Un produs complex care conține vitamine și minerale. Este produs sub formă…Complivit (complivitum). Un produs complex care conține vitamine și minerale. Este produs sub formă…
ÎnfrumusețareÎnfrumusețare
Boli deficit de vitamina (avitaminoza, hipovitaminoza, etc) - un grup de boli cauzate de deficienta…Boli deficit de vitamina (avitaminoza, hipovitaminoza, etc) - un grup de boli cauzate de deficienta…
» » » Ce vitamine sunt potrivite pentru copiii de la 1 an? Vitamine pentru copii de la 1 an la produsele alimentare. Abordări moderne pentru deficiențe de vitamine în corecție pentru copii
© 2021 GurusHealthInfo.com