Cromonelor în reacțiile alergice. Cromolyn și nedocromil

In tratamentul boli alergice folosește două cromonă - cromolyn (sare disodică a 1,3-bis (2-karboksihromon-5-iloxi) -2-hidroxipropan) și nedocromilul (acid piranohinolindikarbonovaya). Ingerarea absorbit nu mai mult de 1% din doza acestor substanțe. În organism, acestea nu sunt distruse și aproximativ afișat în mod egal de către ficat și rinichi. Cromonă fi aplicate local aplicarea lor la mucoasa organului afectat. Ambii compuși inhibă degranularea celulelor mastocite și izolarea mediatorilor inflamației.

Ei se opun activării eozinofile, neutrofile, macrofage și celule epiteliale, și inhibă activitatea noncolinergică nervului aferent de tip C-fibră nonadrenergică. La activarea celulelor mastocite ambelor substanțe previn acumularea în ea de calciu liber și fosforilarea proteinelor contribuie asemănător moezin care blochează eliberarea de mediatori inflamatori. Cu toate acestea, mecanismul de acțiune chromons insuficient studiate.

În aplicațiile profilactice, cromolin și bloc nedocromil ambele faze reacții alergice timpurii și tardive. Acestea previn hipersensibilitatea căilor respiratorii cauzate de alergeni și de sezon (nespecifice) crește sensibilitatea bronșic. Cu utilizarea prelungită a celor doi agenți reduc reactivitatea bronșică. Ele nu se extind îngustarea căilor aeriene, dar le preveni sub acțiunea alergenilor, atmosferici si poluanti industriali in timpul exercitiilor fizice, inhalarea de aer rece, și așa mai departe. D.

alergii Cromone

Cromolin și nedocromil, ca profilaxiei cel mai bine este să funcționeze în ușoară alergice, sau exogenă, astm bronșic, dar poate reduce simptomele și nonallergic sau endogene, astm bronșic. Din moment ce acestea nu se extind bronhice, cu atacuri acute de astm nu este aplicabil. Nedocromil este cromolin mai puternic. In cromolin astm bronșic folosit ca soluție 1% (20 mg / 2 ml) pentru inhalare printr-un nebulizator sau inhalator cu doză măsurată (800 ug per 1 respirație). Doza recomandată: 20 mg de 2-4 ori pe zi, printr-un spray sau 1,6 mg de 2-4 ori pe zi, prin inhalator cu doză măsurată.cromolin ajută rinita alergica și conjunctivită. Preparate Cromolyn pentru nas sau ochi fără prescripție medicală. În rinita alergică per pulverizare nară iriga de 3-4 ori pe zi (5,2 mg cromolynul la o injectare) și cu conjunctivită alergică insuflat în fiecare ochi picătură de 1% 4 4-6 ori o soluție de zi. Nedocromil lansat în inhalator cu doză măsurată. În astmul bronșic, se recomandă să luați 3,5 mg (1,75 mg per 1 respirație) de 2-4 ori pe zi. Prescriptie pot fi preparate și soluție 2% din nedocromil pentru conjunctivita alergică (1-2 picaturi in fiecare ochi de două ori pe zi). Aceste substanțe sunt sigure chiar și pentru o utilizare îndelungată. Uneori există o sensibilizare la cromolyn, la pacienții cu astm, aceasta poate provoca uscarea în gât și bronhospasm intermitent.

în ceea ce privește nedocromil, că unii pacienți nu le place vkus- în cazuri rare poate provoca tuse, secreții nazale abundente, dureri în gât, dureri de cap sau greață.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Activarea macrofagelor. mașiniActivarea macrofagelor. mașini
Tratamentul oftalmologica bolilor alergice, segmentului anteriorTratamentul oftalmologica bolilor alergice, segmentului anterior
Mastocitele. Funcția și semnificația celulelor mastociteMastocitele. Funcția și semnificația celulelor mastocite
Mecanisme de reacții alergice. Patogeneza alergiilorMecanisme de reacții alergice. Patogeneza alergiilor
Formarea de puroi. Eozinofile și bazofileFormarea de puroi. Eozinofile și bazofile
Interleukina-13 (IL-13). Factorul de creștere transformant (TGF)Interleukina-13 (IL-13). Factorul de creștere transformant (TGF)
Astm bronșic. patogeniaAstm bronșic. patogenia
Cartea „farmacologie clinică și farmacoterapie“ Capitolul 10 medicamente…Cartea „farmacologie clinică și farmacoterapie“ Capitolul 10 medicamente…
Având în vedere rolul important în patogeneza preeclampsiei este reductibilă scurtă descriere a…Având în vedere rolul important în patogeneza preeclampsiei este reductibilă scurtă descriere a…
Diferențierea celulelor T și B. Citokinele induce diferențierea celulelor Th1 tip i de tip…Diferențierea celulelor T și B. Citokinele induce diferențierea celulelor Th1 tip i de tip…
» » » Cromonelor în reacțiile alergice. Cromolyn și nedocromil
© 2021 GurusHealthInfo.com