Icter în copilul nou-născut în clinica toxoplasmoza, diagnosticare

infecții neonatale cauzate de agenți patogeni complexe TORCH (Toxoplasmoza, rubeola, citomegalovirus, herpes și sifilis), sunt bine cunoscute. lor de multe ori dificil de diferențiat, deoarece Manifestările clinice la copii și mamele lor pot fi minime.

Din păcate, consecințe grave pentru copii sunt posibile chiar și în cazul asimptomatice boli. Este cunoscut faptul că astfel de probleme la nou-nascuti cauza si a altor agenti infectiosi, dar în acest capitol vom considera doar infecția congenitală cauzată de Toxoplasma gondii, Treponema pallidum, virusul rubeolei, herpes simplex si cytomegalovirus. Incidența acestor infecții este mare - 0,5-2,5%.

În cazul în care acută toxoplasmoza apare în timpul sarcinii, patogen infecție Toxoplasma gondii poate traversa placenta și pot cauza daune ploda- are loc mai devreme decât tranziția prin placenta, semnele mai pronunțată a anomaliilor congenitale la fat.

Infecția la mama în timpul Trimestrele I-II de sarcină pot fi usoare sau asimptomatice, deși infecția dă naștere la toxoplasmoza congenitală urmată prenatală boala severa a nou-născutului. În contrast cu această situație, infecție mai târziu gravidă, de obicei, duce la infectarea subclinice a fătului sau lipsa acestora.

Nou-născut cu toxoplasmoza congenitală
Nou-născut cu toxoplasmoza congenitală

Simptomele cauzate de T. gondii infecția poate include microcefalie, corioretinită, calcificări intracraniene, meningoencefalita si retard psihomotor. Parazitul se raspandeste prin intermediul gazdei organismului, lovind inclusiv ficatul, dar izolarea Toxoplasma țesutului hepatic sunt rare. Cei mai multi nou-nascuti nota hepatosplenomegalie, dar icter este mai puțin frecventă.la examenul histologic relevă în principal inflamația în zona periportale și-a exprimat semne de hematopoieza extramedulară. Hepatita poate fi singura manifestare a bolii. Descrisă microcalcification în ficat pe simplu abdominale X-ray. Diagnosticul serologic implică un test pentru nivelul de imunoglobulina M (IgM-ELISA), care este extrem de sensibilă și specifică pentru diagnosticul toxoplasmozei congenitale. Daca infectia persista timp de 2 luni de viață a copilului, diagnosticul se bazeaza pe teste care detecteaza anticorpi IgG la T. gondii.

Copiii cu infectie confirmate primirea pirimetamina tratament și sulfadiazina (tindurinom) combinat cu acid folic pentru prevenirea efectelor toxice ale medicamentelor asupra hematopoezei.

algoritmi prenatale diagnosticarea și prevenirea toxoplasmozei congenitale în cele din urmă determinat. La femeile gravide, care dezvolta toxoplasmoza primar poate prenatala amniocenteză prin reacția în lanț a polimerazei (PCR). In diagnosticul toxoplasmozei congenitale PCR lichid amniotic are o valoare predictivă ridicată, dar o sensibilitate scăzută.

Acest lucru înseamnă că studii negative, Aceasta nu exclude boala fetale. Vaccin împotriva toxoplasmoza congenitala au fost testate pe animale, dar pentru dezvoltarea de vaccinuri umane sunt necesare cercetari suplimentare.

Corioretinita (boala de ochi) în toxoplasmoza congenitală
Corioretinita (boala de ochi) în toxoplasmoza congenitală

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Toxoplasmoza prenatală. Efectul acidului valproic asupra fătuluiToxoplasmoza prenatală. Efectul acidului valproic asupra fătului
Icter nou-născut cu rubeola congenitalăIcter nou-născut cu rubeola congenitală
SIDA congenitală. infecția cu HIV fetaleSIDA congenitală. infecția cu HIV fetale
Toxoplasma cauzele schizofreniei?Toxoplasma cauzele schizofreniei?
Icter la un copil cu infecție cu virusul herpes simplexIcter la un copil cu infecție cu virusul herpes simplex
Toxoplasmoza congenitala la nou-nascuti: tratament, diagnostic, simptome, cauze, simptomeToxoplasmoza congenitala la nou-nascuti: tratament, diagnostic, simptome, cauze, simptome
Infectie cu citomegalovirus in timpul sarcinii: efecte, tratament, simptomeInfectie cu citomegalovirus in timpul sarcinii: efecte, tratament, simptome
Subiect: infecții intrauterine.Subiect: infecții intrauterine.
Toxoplasmoza este o boală parazitară caracterizată printr-un curs cronic, leziuni ale sistemului…Toxoplasmoza este o boală parazitară caracterizată printr-un curs cronic, leziuni ale sistemului…
ToxoplasmozaToxoplasmoza
» » » Icter în copilul nou-născut în clinica toxoplasmoza, diagnosticare
© 2021 GurusHealthInfo.com