Studii imagistice în infecții ale tractului urinar la copii. anularea cystourethrography

Scopul imagistica Studii infecții ale tractului urinar (IMP) - pentru a identifica predispozanti defectele sale anatomice. Ultrasunete permite excluderea hidronefroză, abces renal și paranephritis. În 30-60% din cazurile de ultrasunete pielonefrita acută determină creșterea în rinichi. Doppler ceva mai sensibil, dar datele sale sunt fiabile nu este întotdeauna. Pielonefriticheskoe cicatrici renale ultrasunete dezvaluie doar 30% din cazuri. In mod normal, diferența de lungime a ambilor rinichi nu trebuie să depășească 1 cm. O diferență semnificativă indică o încetinire a creșterii un rinichi.

totuși renomegaly poate neutraliza această diferență din cauza pielonefrita acuta. Diagnosticul pionefroza - condiție care necesită sistem de drenaj imediat pyelocaliceal nefrostomia percutanata - ultrasunete suficient de sensibil. Voiding cystourethrography prezentat la copii UTI sub 5 ani, băieții indiferent de vârstă, dacă aveți febră, și cu 2 sau mai multe recidive la fete de vârstă școlară. Cea mai frecventă constatare în ea (aproximativ 40% apariție) - reflux vezico-ureteral. În ceea ce privește momentul punerii sale în aplicare nici un consens. În unele clinici pune-l la 2-6 saptamani. Inainte de subsiding cistita.

Cu toate acestea, detectarea frecvenței reflux nu depinde de faptul dacă anularea cystourethrography efectuate în timpul tratamentului infecției tractului urinar (ITU) sau după închiderea acesteia, cu toate acestea, se recomandă descărcarea pacientului din spital. Dacă este posibil, înlocuiți fetele de golire cystourethrography golire scanare radionuclid. Ea produce mai puțin doza de radiatii la ovare, dar are unele dezavantaje - nu este un indicator al anatomiei vezicii urinare pentru a stabili gradul de reflux nu determină dublarea și ureterul ectopic. La baieti, evaluarea corectă a caracteristicilor anatomice ale uretrei este deosebit de important, prin urmare, anularea cystourethrography deja prezentat în primul episod al UTI.

cystourethrography

având în vedere anularea cystourethrography traumatic pentru copil, unii părinți și-au exprimat îndoieli cu privire la necesitatea acesteia în timpul normal de imagine cu ultrasunete Noe. Cu toate acestea, în reflux diagnostic cu ultrasunete nu are o sensibilitate suficientă. Orice defecte anatomice atunci când detectează că este doar în 40% din cazuri. Anestezia generală în timpul evacuării cystourethrography inacceptabile, deoarece studiul a trebuie să includă în mod necesar faza de golire. În plus, riscurile asociate cu anestezie generală și costurile în această situație nu este justificată. În unele cazuri, da oral (0,5 mg / kg) sau administrat intranazal (0,2 mg / kg) midazolam, alinarea fricii și oferind anterograde amnezie. Suntem convinși de siguranța și eficacitatea acestuia, și a câștigat o experiență suficientă în timpul aplicării sale, anulând cystourethrography, petrec fără un anestezist, sub controlul parametrilor respiratorii și hemodinamice, inclusiv pulsoximetrie.

În cazul în care alte metode diagnostica pielonefrita acută nu se poate recurge la un radionuclid glucoheptonat renography suktsimerom sau marcate cu technețiu. Prezența unui luminiscență slab confirma diagnosticul de pielonefrită. Un specialist cu experiență în diagnosticul radinuklidnoy capabil să distingă acută de pielonefrita cronică scanarea de film. La UTI cu febra la copii de orice vârstă cu suktsimerom renography radionuclid relevă implicarea în parenchimul renal inflamatorie la aproximativ 50% din cazuri, iar atunci când sunt combinate cu un IV de reflux sau nivelul V - 80-90%. La 50% dintre pacienții cu confirmat renography radionuclid pielonefrita acută în următoarele 5 luni. la locul inflamației format cicatrice.În același timp, modelul normal de scanare radionuclid în acută cicatrici pielonefrita posleduschego nu se întâmplă. CT în diagnosticul de pielonefrită acută este informativ, dar experiența aplicării renography radionuclid mai mult.

Când reflux vezico pentru a detecta cicatrici renale renography radionuclid adesea folosit cu suktsimerom. Deci, metoda cea mai sensibilă și precisă, urografia excretor în diagnosticul sensibilității sale insuficiente (cicatrice devine vizibilă numai după 1-2 ani). În plus, este mai rău vizibilizează sistem pyelocaliceal la copii în primii ani de viață și este asociată cu un anumit risc de reacții alergice la substanțe de contrast. Unele clinici pentru imagistica parenchimul renala si sisteme CT pyelocaliceal folosesc suficient de eficientă în diagnosticarea nefroscleroza.

cistoscopie și determinarea diametrul uretrei în informațiile fete care afectează tactici terapeutice, nu dau. Ele nu ar trebui să fie aplicate în UTI. În primul rând se credea că îngustarea uretrei la fete predispune la UTI. Cu toate acestea, sa dovedit că fetele cu UTI recurente, diametrul uretral este mai mic decât sănătos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pielite, inflamarea pelvisului renal. inflamație acută a mucoasei și cupe puteylohanki urinar…Pielite, inflamarea pelvisului renal. inflamație acută a mucoasei și cupe puteylohanki urinar…
TerapieTerapie
Infecții ale tractului urinar (ITU) la copii. motiveInfecții ale tractului urinar (ITU) la copii. motive
Urosulfan (urosulfanum). Para-aminobenzolsulfonilmochevina. Sinonime: euvernil, sulfacarbamidum,…Urosulfan (urosulfanum). Para-aminobenzolsulfonilmochevina. Sinonime: euvernil, sulfacarbamidum,…
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
Infecții ale tractului urinar. Examinarea, tratamentInfecții ale tractului urinar. Examinarea, tratament
Infecții ale tractului urinar in diabetInfecții ale tractului urinar in diabet
Ureterocelului la copii. Diagnostic si tratamentUreterocelului la copii. Diagnostic si tratament
Hidronefroză la făt. Diagnosticul de hidronefroza la fătHidronefroză la făt. Diagnosticul de hidronefroza la făt
» » » Studii imagistice în infecții ale tractului urinar la copii. anularea cystourethrography
© 2021 GurusHealthInfo.com