Conversație (anamneza) pentru alergii la copil. Identificarea alergenului

istoricul medical complet al pacientului ar trebui să includă clarificarea tuturor simptome, timpul lor de apariție și durata contactului cu alergenii si raspunsul normal la tratament anterior. Deoarece pacienții suferă adesea de boli alergice de mai multe, verifica prezența rinitei alergice, mshyunktivita alergică, astm bronșic, urticarie și neurodermită difuză. Bolile alergice sunt adesea prezente în istorie de familie, din care puteți specifica natura factorilor care predispun un copil la alergii. Se arată că, în caz de alergie la unul dintre părinții copilului riscul de boli alergice este de 50%, iar pentru alergii la ambii părinți - 66%. Pentru un copil bolnav de multe ori caracterizată prin comportamente. Din cauza mâncărime în nas și rinoree copiii cu rinita alergica frecat constant nasul cu mâna de jos în sus, ceea ce duce la formarea nasului la vârful falduri laterale.

In conjunctivita alergică copiii frecat, de obicei, puternic ochii cu degetul mare sau pumnul. Frecventă zgârierea popggki palatului limbii cauza înecare alergice. Sunt importante și simptome cum ar fi febra, congestie unilaterală și secreție purulentă din nas, ceea ce indică faptul că alte boli.

must converti atenție la momentul apariției și exacerbarea simptomelor. Astfel, apariția răcelii comune după ce a vizitat o grădiniță, mai degrabă vorbește de infecție decât alergii. Cu apariția ocazională a simptomelor acute, este important să se clarifice condițiile în care acestea apar, precum și circumstanțele precedente. De exemplu, în cazul în care simptomele sunt asociate cu curățarea gazonului, trebuie să se considere alergic la iarbă sau griby- în cazul în care acestea vin în contact cu animalele de companie, aparenta sensibilitate crescută la alergeni de lână. Reacțiile repetate după ce au luat anumite alimente sugerează o alergie la alimente. În cazul în care simptomele sunt agravate periodic și degradare, dar treptat progresează și devin mai lungi, este recomandabil să se verifice dacă acest lucru se datorează expunerii sezoniere la alergeni din aer.

alergeni de aer (Polen sau spori de ciuperci), concentrația care variază în diferite anotimpuri, foarte adesea cauza bolilor alergice. Coincidența a simptomelor de plante native cu flori de sezon și concentrația de polen în datele de aer ajuta la determinarea alergenul la care este sensibilizat pacientul. În cele mai multe dintre copaci țării noastre să înflorească în primăvara devreme, iarbă - la sfârșitul primăverii și începutul verii, și alge - la sfârșitul verii și toamna. În partea de nord a țării noastre de concentrare a spori de ciuperci în aer crește cu stabilirea de vreme caldă și picuri la sfârșitul verii, dar crește din nou, la sfârșitul toamnei și iarna. În regiunile sudice ale țării noastre spori și polen poate provoca simptome de alergie pe tot parcursul anului.

identifica alergen

Un număr de pacienți sezonieri agravarea nr. În aceste cazuri, sensibilizator alergeni pot fi găsite în acarieni, scuamele de animale, gândaci de bucătărie și fungi. Unele tipuri de ciuperci (de exemplu, Aspergillus și Penicillium) sunt prezente în cameră, în timp ce Alternaria poate fi atât în ​​interiorul cât și în afara casei. În orașe, o problemă specială este alergenii de gândaci. Sensibilitate la alergeni de toate anotimpurile nu exclude sensibilitatea la sezon și permanent la acești pacienți simptome sunt exacerbate numai în timpul primăvara și toamna înflorire.

natura alergeni poate indica vârsta pacienților. Sugarii primii alergeni ruyutsya sensibilizi constant prezente în mediul lor - la casa acarieni, blana de animale și ciuperci. Sensibilizarea la alergeni sezonieri se dezvolta, de obicei, după câțiva ani. Alergiile alimentare sunt mai frecvente in randul copiilor mici, care apare pielii, intestinale și (rar) simptome respiratorii.ar trebui să revizuiască toate informațiile cu privire la tratamentul anterior al bolilor alergice și să întocmească o listă cu toate medicamentele utilizate pe baza răspunsurilor la fiecare dintre ele. Dacă ați efectuat în prealabil o imunoterapie, este necesar să se stabilească durata și eficiența. agenți antialergici de eficacitate confirmă natura bolii alergice.

Este necesar să se evalueze starea mediului, acordând o atenție la posibilele surse de alergeni și / sau iritanti, observând vârsta și tipul de casa, temperatura în ea, prezența umidificatoare sau filtre de aer (centrale sau portabile), precum și orice cazuri de inundații sau de întrerupere a alimentării cu apă. de alimentare cu aer cald puternică ajută umfla praf, ciuperci, alergeni și de origine animală. Simptomele respiratorii la pacienții pot fi legate de fumul iritant din cuptoarele, seminee si cu petrol lampant.

excesul de umiditate sau defectarea sistemelor de alimentare cu apă a spori adesea efectul acarienii și fungi. Acarienii, ciuperci si alergeni de multe ori se acumulează în covoare. Este important să se afle numărul de animale de companie și de poziția lor în casă, specificând locul lor de somn. O atenție specială trebuie acordată dormitor la fel de mult timp copiii îl petrec acolo. Are o valoare de termeni de utilizare și tipul de lenjerie de pat, numărul de jucării din lână, ventilație și un aspect în dormitor animale de companie.

Ai nevoie să dau seama cât de mult casa fumat și unde se fumează, precum și să se intereseze despre clase, care ar putea fi urmate de expunerea la alergeni sau iritanti ale tractului respirator (cuplu de colorare, detergenți, rumeguș, adeziv). Aceste informații ar trebui să fie obținute, și în alte locuri unde copiii petrec mult timp - rudelor case, săli de clasă și grădinițe.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a preveni reacții alergice severe ale copilului?Cum de a preveni reacții alergice severe ale copilului?
Febra fânului la copii, cauze, simptome, tratamentFebra fânului la copii, cauze, simptome, tratament
Simptomele rinitei alergice, diagnosticul și tratamentul rinitei alergiceSimptomele rinitei alergice, diagnosticul și tratamentul rinitei alergice
Diagnosticarea alergiilor de eozinofile și imunoglobulina E igeDiagnosticarea alergiilor de eozinofile și imunoglobulina E ige
Diaree alergice, diaree cu alergii la copiiDiaree alergice, diaree cu alergii la copii
Desensibilizare pentru alergii. Indicații și contraindicațiiDesensibilizare pentru alergii. Indicații și contraindicații
Alergii alimentare. Etiologia, patogenia. Leziunile alergice ale sistemului digestiv sunt alimente,…Alergii alimentare. Etiologia, patogenia. Leziunile alergice ale sistemului digestiv sunt alimente,…
Great Medical Encyclopedia IC nevronet. medicamenteGreat Medical Encyclopedia IC nevronet. medicamente
Alergii la medicamente la copii, semneAlergii la medicamente la copii, semne
Alergii alimentare la copii mai mari de 7 aniAlergii alimentare la copii mai mari de 7 ani
» » » Conversație (anamneza) pentru alergii la copil. Identificarea alergenului
© 2021 GurusHealthInfo.com