Efectul laptelui matern asupra creșterii intestinale a funcției trofice

Video: Tabletele Calcium D3 Nycomed Forte Complivit, B6 Magneziu: analogi / aplicații / comentarii / citire / pret

Înțeles lapte factori trofice Este una dintre zonele cele mai studiate de Pediatrica Gastroenterologie si Nutritie. Factorii de creștere separate peptida trofice, care sunt prezente în laptele matern și sunt absente în formule de început artificiale sunt extrem de utile pentru copii, deoarece reduce apariția sepsisului și YANEK.

Studiile efectuate pe animale nou-născuți, Se confirmă faptul că laptele matern are un efect mai mare asupra trofică tractul gastro-intestinal decât un amestec artificial, care a fost găsit în analiza exponenților structurale și tipice ale creșterii celulare. Cu toate acestea, cele mai importante beneficii ale laptelui matern nu sunt asociate cu o creștere a intestinului neonatală, și funcția de barieră a membranei mucoase și imunitatea.

există evidență Pentru ca factorii imunoprotective laptele matern (de exemplu, slgA, lactoferină, oligozaharide) modula funcția imună și mucoaselor care limitează colonizarea bacteriană cazuri de infecție, sepsis și YANEK. Mulți dintre factorii trofici de lapte sunt polipeptide care supraviețuiesc în procesul digestiv, păstrează activitatea biologică, interacționează cu receptori specifici prezenți pe epiteliului mucoasei intestinale a sugarilor.

În unele cercetare Sa demonstrat că factorii de creștere din lapte stimulează creșterea sugarilor intestinului atunci când au primit în formele purificate și recombinante pe cale orală sau sistemică. Mai mult, pentru sugarii prematuri permeabilitatea intestinului crescută poate facilita absorbția în factorii de creștere peptidici de lapte, cu toate acestea, conștient de puținele cazuri în care procesul a fost stabilit ca o semnificativă fiziologic.

Influența nutriției enterale în tractul gastro-intestinal

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Efectul acizilor grași Omega-3 asupra creșterii și dezvoltării tractului gastrointestinal (GIT)Efectul acizilor grași Omega-3 asupra creșterii și dezvoltării tractului gastrointestinal (GIT)
Direcții moderne de prevenire a ulcerativă enterocolitei necrozante (yanek)Direcții moderne de prevenire a ulcerativă enterocolitei necrozante (yanek)
Până la ce vârstă este să alăpteze copilul?Până la ce vârstă este să alăpteze copilul?
Hormoni și funcția lor intestinaleHormoni și funcția lor intestinale
Pro și contra de nutriție enterală în foarte prematuri nou-născuțiPro și contra de nutriție enterală în foarte prematuri nou-născuți
Laptele matern si formula pentru sugariLaptele matern si formula pentru sugari
Ceea ce este în laptele maternCeea ce este în laptele matern
Bacteriile detectate în laptele matern, ar putea fi identificateBacteriile detectate în laptele matern, ar putea fi identificate
Alimentare de la distanță cu laptele matern a devenit posibilAlimentare de la distanță cu laptele matern a devenit posibil
Valoarea microflorei intestinale pentru copiiValoarea microflorei intestinale pentru copii
» » » Efectul laptelui matern asupra creșterii intestinale a funcției trofice
© 2021 GurusHealthInfo.com