Steroidogeneza ovarian. Teoria celor două celule de două gonadotropine

steroidogeneza ovarian în timpul ciclului menstrual se efectuează în celulele granuloase și celulele tecale. Inainte de celulele ovulatiei tecale sunt separate de celulele granuloase in acelasi folicul cu ajutorul membranei bazale, adică Celulele granuloase din foliculii preovulatorie nu au o sursă de sânge. Cu toate acestea, în timpul vârfurilor foliculi LH preovulatorie sunt supuse luteinizare în care membrana bazală și dispare în celulele granuloase încolțite capilare.
celulele tecale rândul său, în luteina tecale și granuloase - în celulele granulezolyuteinovye.

dacă sarcină nu apar, perioada corpus luteum de viață este de aproximativ 14 zile. 12-14 zile începe procesul de luteolysis si apoptoza. Mergând involuția corpului galben, începe menstruația. După aceea steroidogeneză ovarian switch-uri la un grup diferit de celulele lor foliculi granuloase și celule tecale.

steroidogeneza

Teoria celor două celule - cele două gonadotropinele

Teoria celor două celule (Teorie sau două gonadotropine) steroidogeneză ovarian afirmă că sinteza de estrogeni si androgeni in foliculi efectuate separat (kompartmentalizirovan). Celulele tecale ovariene produc androgeni ca răspuns la LH. Acești androgeni stimulare FSH adecvat furnizate pot fi convertite la estrogeni prin celulele granuloase aromatizarea proces.

receptorii FSH este disponibil numai în celulele granuloase, iar în faza foliculară timpurie la receptorii de LH sunt prezente numai pe celulele tecale. Enzima P450c17 (17-hidroxilază și 17,20 liaza) este prezent numai în celulele tecale. Astfel, numai în aceste celule pot converti steroizi 21-carbon în 19-carbon. Pe de altă parte, aromataza prezentă numai în celulele granuloase.

Astfel, numai în ovar în celulele granuloase posibil aromatizarea de androgeni la estrogeni. Teoria Consistența două celule confirmă faptul că, în timp ce în ovarele femeilor cu hipogonadism hipogonadotropic pot forma foliculi ca răspuns la administrarea de FSH recombinant, androgeni și estrogeni conținut nu este crescut, atâta timp cât circuitele de stimulare nu vor fi adăugate LH.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Funcția activin. Efectul asupra sintezei de hormoni sexualiFuncția activin. Efectul asupra sintezei de hormoni sexuali
Steroidogeneză în ovareSteroidogeneză în ovare
Citokinele și neuropeptide care afectează ovarele. funcțiiCitokinele și neuropeptide care afectează ovarele. funcții
Ovulatorie a ciclului menstrual. regulamentOvulatorie a ciclului menstrual. regulament
Reglementarea foliculogeneza. Factorul de creștere transformant beta (TGF-b)Reglementarea foliculogeneza. Factorul de creștere transformant beta (TGF-b)
Steroidiană. Mecanismele de sinteza steroizilorSteroidiană. Mecanismele de sinteza steroizilor
Recrutarea de foliculi. Efectul asupra gonadotropine foliculogenezaRecrutarea de foliculi. Efectul asupra gonadotropine foliculogeneza
Reglementarea ciclului menstrual. Hormoni de faza folicularăReglementarea ciclului menstrual. Hormoni de faza foliculară
Puncte cheie ale foliculogeneza de dezvoltare ovocituluiPuncte cheie ale foliculogeneza de dezvoltare ovocitului
Structura foliculilor. Perioada de maturare a foliculilorStructura foliculilor. Perioada de maturare a foliculilor
» » » Steroidogeneza ovarian. Teoria celor două celule de două gonadotropine
© 2021 GurusHealthInfo.com