Tacrolimus, corticosteroizi și anticorpi pentru imunosupresie

tacrolimus. Tacrolimus este un macrolid cu activitate imunosupresoare produs de Streptomyces fungi tsukubaensis. Structura chimică diferită de ciclosporină, ci acționează asupra sistemului imunitar într-un mod similar. Deși legarea proteinelor specifice, tacrolimus afectează expresia IL-2 și receptorul său în același mod ca și ciclosporină. Unele avantaje ale tacrolimus este legat de acumularea ei în ficat și o mai mare suprimare a manifestării hepatice a grefă contra gazdă (GVHD).
lateral efecte tacrolimus și interacțiuni de droguri sunt, de asemenea, similare cu cele ale ciclosporinei. Fiecare dintre aceste substanțe intensifică toxicitatea altui.

Video: Elena Malysheva. granulom Wegener

corticosteroizi. Pentru tratamentul sau prevenirea bolii grefă versus gazdă (GVHD) și pentru a preveni respingerea prednison sunt adesea folosite, de obicei, în combinație cu alte medicamente imunosupresoare. Corticosteroizii induc sinteza unui antagonist de receptor de interleukină solubil, și prin aceasta inhibă activarea și proliferarea sub acțiunea IL-1 limfocite T și IL-6. Deoarece secreția de IL-2 este parțial dependentă de IL-1 și IL-6, blochează efectele corticosteroizilor indirect și această interleukină.
Stimularea producției de inhibitor fosfolipaza A2 lipokortina, corticosteroizii inhiba formarea de prostaglandine inflamatorii și anti-inflamator accelera reacția. In plus, ei distrug grupuri mici de limfocite activate și inhibă migrația monocitelor în inflamație. Efectele imunosupresoare ale nonspecifice corticosteroizi (precum și alte medicamente imunosupresoare) cresc semnificativ riscul de infecții oportuniste la pacienți. Utilizarea pe termen lung a acestor compuși este plină cu retard de creștere, modificări ale aspectului (aspect cushingoid), hipertensiune, cataracta, hemoragie gastro-intestinală, pancreatită, psihoze, hiperglicemie, osteoporoza, necroza aseptică a capului femural.

tacrolimus

anticorpi. imunoglobulina Antitimotsitparny - un medicament anticorpi heterologi la timocite umane, obținute din serul cai, iepuri și alte animale. Acești anticorpi au proprietăți imunosupresoare și este utilizat la prepararea pacienților pentru transplant și în tratamentul GVHD refractar. Antitimocitară imunoglobulină Efectele adverse includ febra, tensiune arterială redusă, urticarie, tahicardie, dispnee, febră, mialgie și boala serului. Evoluția posibilă de șoc anafilactic. Pentru a atenua aceste efecte, utilizați difenhidramina, acetaminofen și hidrocortizon.Singur sau în combinație cu agenți citotoxici utilizați alți anticorpi, cum ar fi CD33 (gemtuzumab ozogamicin) sau CD20 (rituximab). Ele acționează nu numai asupra celulelor sistemului imunitar, dar, de asemenea, asupra celulelor tumorale care exprimă aceste proteine. In preparatele GVHD recurente ale unor astfel de anticorpi furnizate remisiune completa. În prezent, acestea sunt utilizate în combinație cu mijloace convenționale de preparare a pacienților pentru transplant. Rituximab - un medicament de alegere în boala limfoproliferativă post-transplant cauzate de virusul Epstein-Barr. In tratamentul GVHD refractare și ar putea fi anticorpi utili pentru citokine (TNF, IL-1, IFN-y), blocând cascada de citokine.

Este aplicat pentru prima dată ca un sedativ, talidomida Am trecut primele două faze ale studiilor clinice la pacienți cu GVHD cronic refractar, sau cu risc crescut pentru această reacție. În primul caz, a fost eficace în 59% din cazuri (76% supraviețuire globală), iar în al doilea - 48%. In faza III, studiile clinice a relevat toleranta slaba a unor doze mari, care necesare pentru a le reduce. Efectul preventiv a fost absent.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Antibioticele interfera cu transplant de celule stemAntibioticele interfera cu transplant de celule stem
Histocompatibilitate principal gene complexe. Structura principalelor gene complexeHistocompatibilitate principal gene complexe. Structura principalelor gene complexe
Imunosupresia. Pregătirea pentru transplant și metotrexatImunosupresia. Pregătirea pentru transplant și metotrexat
Onkologiya-Onkologiya-
Complicațiile sindromului nefrotic la copii. perspectivăComplicațiile sindromului nefrotic la copii. perspectivă
Boala cronică grefă contra gazdă (GVHD)Boala cronică grefă contra gazdă (GVHD)
Autoimunitare hepatită, tratament, simptome, cauze, simptomeAutoimunitare hepatită, tratament, simptome, cauze, simptome
Ciclosporina (suslosporinum). Medicamentul este o natură polipeptidică, care constă din 11 resturi…Ciclosporina (suslosporinum). Medicamentul este o natură polipeptidică, care constă din 11 resturi…
Ciclosporina pentru immunosupressii.Pokazaniya și contraindicațiiCiclosporina pentru immunosupressii.Pokazaniya și contraindicații
Oftalmie simpatetică: simptome, diagnostic, tratamentOftalmie simpatetică: simptome, diagnostic, tratament
» » » Tacrolimus, corticosteroizi și anticorpi pentru imunosupresie
© 2021 GurusHealthInfo.com