Structura testiculelor. Celulele Leydig și Sertoli

contribuţie bărbați reproducere Acesta este de a dezvolta genetic plin de sperma, care poate fertiliza un ovul. Produsul final al gametogeneza la bărbați - spermatozoizi maturi - este conceput doar pentru un singur scop: de a livra componenta masculină a genomului fetale. gametogeneza biologie la barbati si femei este diferit. Gametogeneza la femei este strâns legată de funcția ovariana endocrine. In absenta sintezei hormonului gârneți este redus drastic. Pierderea înseamnă pierderea de ovocite principale hormoni ovarieni. Oamenii sunt toate diferite: sinteza de androgeni va continua cu succes chiar și în absența completă a spermatozoizilor in testicule.
viitorul Articole online Acestea vor evidenția principalele aspecte ale morfologiei testiculelor și dezvoltarea proceselor care conduc la formarea de spermatozoizi maturi.

Video: sistem de reproducere masculin. 1. Testicule

testicul Are forma unei elipse dimensiune 2,5x4 cm, înconjurat de capsulă puternic țesutului conjunctiv (tunica albuginea) Conform marginii posterioare a oului vag conectat la epididim (epididim), care, în partea sa inferioară dă naștere la deferent. În testiculare două funcții principale: sinteza de hormoni, inclusiv testosteron, și pentru a produce celulele sexuale masculine - sperma. Testicul parțial împărțite în grupe de felii.

Cea mai mare parte volumul testicular ocupa tubii seminiferi incretit și drepte, ambalate în țesutul conjunctiv în septurile fibroase. partițiilor fibrotice diviza parenchim testicular aproximativ 370 de lobi conice, constând din tubii seminiferi și a țesutului mezhkanaltsevoy. tubii seminiferi separate clustere de celule Leydig, vasele de sange, limfaticele si nervi. Ele servesc ca loc de formare a spermei. Peretele fiecărui tubilor este format celule mioidnymi cu contractilitatea redusă și ale țesutului conjunctiv.

Fiecare tubule seminal diametru de aproximativ 180 mkm- înălțimea epiteliului spermatogenic este de 80 de microni, materialul okolokanaltsevoy grosime - aproximativ 8 microni. epiteliului spermatogenic este format din celule în diferite stadii de dezvoltare și dispuse în interiorul invaginations celule Sertoli, și anume: spermatogonia, primar / spermatocitelor secundar și spermatidelor. Ambele capete ale tubilor seminiferi deschide în testicul spațiu Rete. Secretată de fluid tubilor seminiferi colectează în testicul Rete și livrat în canalele de epididimului.

structura testicular

Sprijinirea celulele testiculare implicate în furnizarea de procese de dezvoltare celulare, care duc la maturizarea spermei. Aceste celule sunt necesare pentru formarea spermei, spermatogenezei fără ele este imposibil. Cele mai importante celule de susținere includ celule de celule Leydig și Sertoli.

celulele Leydig - celule de formă neregulată, bogate în reticulul endoplasmic neted și mitocondriile, care sunt situate separat, sau (mai des) grupează în masa țesutului conjunctiv. Celulele Leydig - sursa primara de sex masculin testosteron hormon sexual. Pituitary LH stimulează sinteza de testosteron de către celulele Leydig. Testosteronul prin mecanism de feedback negativ inhibă sau modulează secreția de LH. Comparativ cu cantitatea de testosteron din sange continutul in testicule de multe ori mai mare, în special în apropierea membranei bazale a tubilor seminiferi.

sămânță tubuli căptușită cu celule Sertoli extrem de specializate, care sunt situate pe membrana bazală tubulilor, vorbind în lor lumen procese complexe citoplasmei. Celulele spermatice incep sa se formeze in timpul pubertății, dar nu sunt recunoscute de sistemul imunitar, format în timpul primului an de viață. lumen tubilor seminiferi împărțit în bazale (bazalnayamembrana) ilyuminalny (lumen efective) Compartimentele puternic complex joncțională intercelulare, numite noduri de bine. Aceste structuri anatomice, împreună cu celulele mioidnymi adiacente din jurul tubilor sămânță formează o barieră de sânge-testicul.acest barieră Se creează un micromediu spermatogenezei, care ar trebui să apară într-un mediu tolerant imunologic. Celulele Sertoli joaca un rol in celule de alimentare spermatogeneza pe tot parcursul ciclului lor de dezvoltare. Ele sunt, de asemenea, implicate in fagocitoza celulelor germinale. Între celule Sertoli și în curs de dezvoltare celule germinale, există multe contacte care oferă sprijin adecvat pentru mediul hormonal pentru spermatogeneza. FSH se leagă la receptorii săi cu afinitate înaltă asupra celulelor Sertoli, dând semnalul de a secreta proteina de legare androgeni. Concentrațiile mari de androgeni, de asemenea, detectate în cadrul tubilor seminiferi.

structura testicular

Doi hormoni importanți, secretat de celulele Sertoli - AMH și inhibinei. AMH, sau de regresie a factorului Mullerian joacă un rol important în dezvoltarea embrionara, contribuind la involuția Mullerian. Inhibina - o macromoleculă cheie în sistemul de reglementare a secreției hipofizare de FSH. Alte funcții ale celulelor Sertoli sunt următoarele:

• Menținerea integrității epiteliului tubilor seminiferi;
• compartimentarea epiteliului tubilor seminiferi;
• o secreție de lichid, umple lumenul tubilor pentru transportul de conductă de spermă;
• să participe la eliberarea spermei;
• fagocitoza și eliminarea citoplasmei;

• livrarea de celule nutrienți spermatogonia;
• steroidogeneză și metabolismul de steroizi;
• mișcarea celulelor din epiteliul;

• secreția de inhibină și androgensvyazyvayuschego proteine;
• reglarea ciclului spermatogenezei;
• Asigurarea unor ținte hormoni (LH, FSH și testosteron) de existenta in receptorii celulelor Sertoli.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Anatomia și fiziologia testiculelorAnatomia și fiziologia testiculelor
Anatomia și fiziologia sistemului reproductiv masculinAnatomia și fiziologia sistemului reproductiv masculin
Funcțiile epididimului. Transportul și depozitarea spermeiFuncțiile epididimului. Transportul și depozitarea spermei
Factorii psihologici ai activității sexuale. Gonadotropina corionică umanăFactorii psihologici ai activității sexuale. Gonadotropina corionică umană
Spermatogeneza. etapele de spermatogenezăSpermatogeneza. etapele de spermatogeneză
Glande și hormoni sexualiGlande și hormoni sexuali
Stresul si infertilitate la barbatiStresul si infertilitate la barbati
Testosteronul. Secreția de androgeniTestosteronul. Secreția de androgeni
Inventat un alt mod de contraceptie de incredere pentru barbatiInventat un alt mod de contraceptie de incredere pentru barbati
Ovarele, relatii anatomie si structural-functionaleOvarele, relatii anatomie si structural-functionale
» » » Structura testiculelor. Celulele Leydig și Sertoli
© 2021 GurusHealthInfo.com