Celulele tumorale ale Sertoli-Leydig. tumori ovariene.

Celulele tumorale ale Sertoli-Leydig (De asemenea, menționată ca androblastoma și arrhenoblastoma) sunt neoplazia ovariene care produc testosteron. Aceste tumori reprezintă mai puțin de 0,4% din toate tumorile ovariene și de obicei se dezvolta cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani. Tumorile de obicei, unilaterale și pot ajunge la 7-10 cm în diametru.

În cazul tumori la femei apar foarte repede acnee, hirsutism (2/3 pacienți), amenoree (1/3) și virilizare. Într-un timp scurt, aproximativ 6 luni, femeile pot opri cicluri menstruale ovulatorii, să dezvolte creșterea excesivă a părului corpului, cauza chel patch-uri frontale, clitorisul a crescut și fixați tonul vocii. Acesta a descris un curs tipic al bolii, care constă din două etape, care se suprapun reciproc.

în primul rând - etapa defeminizatsii, caracterizată prin amenoree, atrofie de sân și dispariția grăsimii în locuri, care dă cifra de sex feminin o formă rotunjită. A doua - etapa de masculinizare, este hipertrofia clitorisului, hirsutismului si ingrosarea vocii.

cercetare de laborator da următoarele rezultate: reducerea nivelurilor de FSH și LH, nivelurile scăzute de androstendion în plasmă și o creștere semnificativă a testosteronului. Examinarea ginecologică relevă, de obicei formarea ovariene, a căror prezență a fost confirmată suplimentar prin ultrasunete. Odată ce diagnosticul este stabilit, ar trebui să fie posibil de a efectua indepartarea chirurgicala a ovarelor mai repede. Ovarul opus ar trebui să fie inspectate cu atenție și, cu o creștere a dimensiunii, este necesar să se taie și să dețină intraopertsionnoe de studiu morfologic.

tumoare cu celule Leydig a
tumoare cu celule Leydig a


După îndepărtarea chirurgicală Celulele tumorale Sertoli-Leydig există o recuperare spontană de cicluri ovulatorii și încetarea progresiei hirsutism. Extinderea clitorisului nu poate recupera dimensiunea lor originală. Reînnoită de creștere a părului de pe coroana și a revenit la aspectul general al figurii feminine. Acest tip de tumori de grad scăzut și se referă la nivelul ratei de supraviețuire de 10 ani este de 90-95%. În caz de recurență sau a metastazelor chimioterapiei combinate este recomandată, dar din cauza numărului mic de observații, nu există nici o dovadă convingătoare a eficacității sale.

O tumoare foarte rara de ovar este ginandroblastoma. Acesta conține celule granuloase și componente arrhenoma. Principala manifestare clinică a tumorii este masculinizarea, deși creșterea producției de estrogen poate duce la hiperplazie endometrială simultană și sângerări uterine neregulate.

Tumorile celulelor lipidice () lipidice - un tumori ovariene sunt de obicei mici, care conțin straturi circulare, celule transparente, ușor vopsit. Histologic, aceste tumori pot fi date răspunsuri diferite: celule tumorale zona portal stromale lyuteoma, tumora cu celule Sertoli, Leydig. Simptomele clinice - masculinizare sau defeminizatsiya, de multe ori în combinație cu un conținut ridicat de 17-cetosteroizi. Metoda de tratament - indepartarea chirurgicala.

Celulele tumorale Gate apar o creștere excesivă a celulelor, atunci când mature zone portal sau mezenchimului ovarian. Creșterea tumorii se manifestă simptome de virilizare, ceea ce sugerează că celulele omoloage Gate sau celule interstițiale, celulele Leydig ale testiculelor. Histologic, aceste tumori sunt detectate cristale albuminoide patognomonice Reinke. Aceste tumori sunt mici, o singură față de localizare și de natură benignă. Tratament - indepartarea chirurgicala.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cancer testicular. androblastoma testiculCancer testicular. androblastoma testicul
Hirsutismul la femei: tratament, cauze, simptomeHirsutismul la femei: tratament, cauze, simptome
Dezvoltarea heterosexualăDezvoltarea heterosexuală
Tumorile benigne ale celulelor stromei ovariene. Tumorile maligne ale ovarelor.Tumorile benigne ale celulelor stromei ovariene. Tumorile maligne ale ovarelor.
Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…Sănătate Enciclopedia, boli, medicamente, medic, farmacie, infecție, rezumate, sex, ginecologie,…
Sindromul ovarelor sclerocystic (sindromul shteynaleventalya) apare adesea în tulburări ale…Sindromul ovarelor sclerocystic (sindromul shteynaleventalya) apare adesea în tulburări ale…
Tumorile celulelor neuroendocrine (sistem apud conceptul)Tumorile celulelor neuroendocrine (sistem apud conceptul)
Testosteronul. Secreția de androgeniTestosteronul. Secreția de androgeni
Pubertate accelerată. Izoseksualnoe pubertate precoce incompletaPubertate accelerată. Izoseksualnoe pubertate precoce incompleta
Sindromul X trisomiei. hermaphroditism de sex feminin FalsSindromul X trisomiei. hermaphroditism de sex feminin Fals
» » » Celulele tumorale ale Sertoli-Leydig. tumori ovariene.
© 2021 GurusHealthInfo.com